praegune kellaaeg 09.04.2026 00:41:38
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
londiste
HV Guru

|
08.04.2026 17:39:42
|
|
|
| pots4t4j4 kirjutas: |
kuhu me jõudnud oleme 2k maksvasse kasti topitakse rtx5050?  |
kuna tekkis uudishimu, kas on väga röövimine päise päeva ajal, siis vaatasin juppide hindu.
odav s1851 plate wifi/bt-ga on 100€, 256kf 250€, 32gb mälu 300€, 500gb nvme ssd 80€, 750w toide 70€, cf hunter korpus on 60€, mingi suvaline 280 aio on 70€, win 11 pro litsents on 100€. kokku 1030€.
rtx 5050 algab 250€ kandist. sellega koos 1280€.
1825€ hind lingil, vahe sealt 545€. aga need on alumine ots hindadel, kui mingit neist asjadest asist ka tahta, siis on kohe rohkem ja kiirelt. juppide marginaale arvestades valmis komplektile tahad tootjana panna rohkem katet, rääkimata igasugustest garantiiteemadest...
mina või sina või enamik siin foorumlastest ei ostaks sellist kasti aga see ei ole ka üle mõistuse röövimine.
üldine hinnatase on jah masendav, aga see on nii olnud juba mõnda aega
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 242 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
216 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
08.04.2026 21:44:51
|
|
|
Pean ülemuse ära rääkima, et kui ta on valmis arvutit ostma, et see norm kaasaegne tööarvuti oleks. CAD/nest programmid tarbivad proset usinasti. Video pigem teisejärguline ja seda saab üsna murevabalt uuendada. Kuigi kui olen teisi workstationite sisu vaadanud, siis seal on tundmatud toitepistikud ja üleüldiselt kõik väga täpselt komplekteeritud, mis paneks ilmselt videokaardi suurusele ranged piirangud.
Ta leidis näitena selle Intopi lauaka, aga mul polnud ühtegi argumenti vastu öelda, et miks see hea mõte ei ole.
Dell tundub hea olema küll. Üks on meil varem ostetud (intel 14900). Isegi BIOSi uuendust julgeb see ilma kasutajalt täiendavalt luba küsimata ära teha ning see käib automaagiliselt.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fugitive
HV vaatleja
|
08.04.2026 22:45:34
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
Pean ülemuse ära rääkima, et kui ta on valmis arvutit ostma, et see norm kaasaegne tööarvuti oleks. CAD/nest programmid tarbivad proset usinasti. Video pigem teisejärguline ja seda saab üsna murevabalt uuendada. Kuigi kui olen teisi workstationite sisu vaadanud, siis seal on tundmatud toitepistikud ja üleüldiselt kõik väga täpselt komplekteeritud, mis paneks ilmselt videokaardi suurusele ranged piirangud.
Ta leidis näitena selle Intopi lauaka, aga mul polnud ühtegi argumenti vastu öelda, et miks see hea mõte ei ole.
Dell tundub hea olema küll. Üks on meil varem ostetud (intel 14900). Isegi BIOSi uuendust julgeb see ilma kasutajalt täiendavalt luba küsimata ära teha ning see käib automaagiliselt. |
Kas mitte CAD tarkvara ei peaks ideaalis jooksma Quadro / tänapäeva RTX A-seeria kaardiga? Kunagi kui ühele metallkonstruktsioonide tootja ettevõttele sai IT-d tehtud, siis Quadro kaart oli miinimum, et nende lahmakate mudelitega sujuvalt toimetada programmis.
Protsessori / tavalise gpu pealt vs Quadro kaart oli vahe ikka öö ja päev.
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
08.04.2026 23:33:26
|
|
|
Suvalise gamer kasti ostmine professionaalseks CAD tööks on suht õhukesel jääl kõndimine, sest HW failure korral iga downtime toodab reaalset kahjumit.
Lisaks see, et ilma vastava rauakiirenduseta aeglustub workflow oluliselt ja rahaliselt annab lõpuks päris kiirelt tunda.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
08.04.2026 23:56:23
|
|
|
| Fugitive kirjutas: |
Kas mitte CAD tarkvara ei peaks ideaalis jooksma Quadro / tänapäeva RTX A-seeria kaardiga? Kunagi kui ühele metallkonstruktsioonide tootja ettevõttele sai IT-d tehtud, siis Quadro kaart oli miinimum, et nende lahmakate mudelitega sujuvalt toimetada programmis.
Protsessori / tavalise gpu pealt vs Quadro kaart oli vahe ikka öö ja päev. |
Quadro kaardid on jah teistel arvutitel ka sees. Seetõttu videokaart polegi eriti hädaline - saab fusionis hakkama. Meil on ilmselt väga väikesed failid võrreldes mingi hoone plaaniga vms. Aga kuna arvutid on suht vanaks juba jäänud, siis esimese asjana annab tunda protsessor.
Vanematel arvutitel on sageli olukord, kus ise olen kontuuri välja joonistanud, et teha järgmist, aga arvuti pole suutnud eelmistki lõpetada. Või tekst klaviatuuril liigub kiiremini kui programm seda luua jõuab.
See kivi on tegelikult ka tarkvaralooja kapsaaeda. Pärast versiooniuuendust lisandus teisele programmile mitmeid uusi funktsioone, aga tarkvara reaalselt muutus 4-5x uimasemaks. Siis oli vaja esimene kõige suurema tarbimisega arvuti välja vahetada, kuna pea hakkas lihtsalt valutama sellest, kui uimaselt tarkvara toimetas.
| siinus kirjutas: |
Suvalise gamer kasti ostmine professionaalseks CAD tööks on suht õhukesel jääl kõndimine, sest HW failure korral iga downtime toodab reaalset kahjumit.
Lisaks see, et ilma vastava rauakiirenduseta aeglustub workflow oluliselt ja rahaliselt annab lõpuks päris kiirelt tunda. |
Arvan ka täpselt nii.
Üks arvuti on selline, mis läbi videokaardi enam pilti välja ei anna, aga remote desktopiga saab ainult ligi. Viga ei ole videokaardis, kuna erineva videokaardiga teeb sama asja. Ja krt seal on litsents sees. Tuleb tarkvaratootja uksetaha nutma minna, et litsentsi üle saaks viia teise arvutisse.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|