praegune kellaaeg 04.04.2026 00:09:20
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
03.04.2026 18:55:00
|
|
|
| Isegi kui on, siis ilmselt kõik "üleliigsed" augud on permanentselt suletud ehk muudetud see tavaliseks keldriks, mis pole mõeldud selleks, et seal suurem hulk inimesi pikemat aega viibiks. Ehk siis ventilatsioon võib puudulik olla.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
03.04.2026 19:15:06
|
|
|
| Dogbert, tea miks seal "keldris" siis palju-palju nõuka aegseid gaasimaske oli ja korralik õhutus? Kahtlen, et suremiseks aga kurat seda teab.. Peale tiblaaega seda enam muidugi ei reklaamitud aga vajadusel said tuttavate abiga neid kohti näha küll.
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.04.2026 20:14:36
|
|
|
| Winterwind kirjutas: |
| Dogbert, tea miks seal "keldris" siis palju-palju nõuka aegseid gaasimaske oli ja korralik õhutus? Kahtlen, et suremiseks aga kurat seda teab.. Peale tiblaaega seda enam muidugi ei reklaamitud aga vajadusel said tuttavate abiga neid kohti näha küll. |
Oluline oli pokazuhha, nagu ma juba nimetasin. Gaasimaske ja respiraatoreid mingil ajal 70.-te lõpupoole kokku oligi vist kõigile (st et kõigile kindlasti gaasimaske polnud ja kellele ei jagunud, said tavalised poroloonist respiraatorid), aga juba 80.-te keskpaigaks olid need kõik vanad ja aegunud, lagunenud ja ei jätkunud mingil juhul kõigile. Tsiviilkaitseõppusi viidi läbi, sest nii oli ette nähtud, mis sellest et puudus vähimatelegi miinimumnõuetele vastav varje.
Õhutus korralik? Tolleaegsete standardite kohaselt äkki oligi piisav, tänapäevase järgi täiesti olematu. Ja nagu ma samuti nimetasin, aknad. Akendega ruum ei sobi varjendiks.
Ma räägin siin konkreetsest koolist, kus ma õppisin sel ajal ja mis toimus sel ajal.
Ma ei tea, äkki Haapsalus Kuuse tänaval, tolleaegses keskkoolis, kus ma ka õppisin, oli mingisugune varjelaadne ruum keldris, aga mina seda küll kunagi näha ei saanud. See maja valmis hiljem ja omas paneelidest vahelagesid. Tööõpetuse klass ja söökla aga olid keldris, mõlemad akendega. Ja rohkem ruume väga sealt keldrist ei mäleta. Äkki oli, aga ma kahtlen.
Ma ei välista, et sul oli õnne käia koolis, kus oligi päris varjend, aga see ei tähenda et need olid igal pool või enamuses koolidest.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 03.04.2026 20:17:13, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|