Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 187, 188, 189
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 212 ]
Windows
62%
 62%  [ 434 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 696

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 09.03.2026 08:23:01 vasta tsitaadiga

Selles osas vähemalt võib öelda, et EL on tubli olnud, et nii aeglane icon_lol.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HPN
HV veteran
HPN

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 24.03.2026 23:32:46 vasta tsitaadiga

https://www.xda-developers.com/wine-11-rewrites-linux-runs-windows-games-speed-gains/
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 29.03.2026 21:04:40 vasta tsitaadiga

Ma ei tea, meie majas Win 11 kuues läpakas töötab laitmatult. Neist 5 on eri Lenovod.
Kasutaks ehk Linuxit, aga faile on vaja pidevalt redigeerida nii tahvlis kui läpakas, M365 litsentsid olemas, seega Onedrive vahendajana on hetke parim variant. Saaks kuidagi ka selle M365 Linuxis ka tööle.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 29.03.2026 21:07:48 vasta tsitaadiga

M365 saab ju pilves kasutada, vahet pole, mis OS arvutis on.
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 30.03.2026 07:00:48 vasta tsitaadiga

Tean, aga see pole lahendus. Veebipõhine on vähem võimekam, kui reaalselt vaja on.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ertr2
HV Guru
ertr2

sõnum 03.04.2026 01:17:58 vasta tsitaadiga

Märt. kirjutas:
Ma ei tea, meie majas Win 11 kuues läpakas töötab laitmatult. Neist 5 on eri Lenovod.
Kasutaks ehk Linuxit, aga faile on vaja pidevalt redigeerida nii tahvlis kui läpakas, M365 litsentsid olemas, seega Onedrive vahendajana on hetke parim variant. Saaks kuidagi ka selle M365 Linuxis ka tööle.
Kui töötab siis hästi, kõigil nii ei lähe: link

Ma ei ole nüüdseks varsti 2 aastat igapäevaselt Windowsit kasutanud. Viimaseks piiriks sai toona see, kui ühel ilusal päeval ilmusid desktopil kõikidele failidele rohelised checkmark'id ette ja 2 minutit hiljem teatas Windows uhkelt, et OneDrive sai nüüd täis – osta ruumi juurde. See oli viimane piisk karikasse.

Küll aga ostsin kuu aega tagasi endale MSI Claw käsikonsooli, mis tuli tehasest Windowsiga. Kuni aparaat postiga minu poole liikus, lugesin internetist, et kohe alguses on tungivalt soovitatav BIOS-i uuendus Windowsi all ära teha. Mõtlesin, et hästi, mis seal ikka, kui hull see olla saab... Reaalsus? Läks kaks õhtut (pakun, et mõlemal 3-4 tundi jändamist), et saaks Windowsi uuendused tehtud ja lõpuks ometi Bazzite'i peale.

Probleemid algasid muidugi kohe. Sisse logides nõuti paugupealt Microsofti kontot. Esimene idee oli klaviatuur taha visata ja terminalis selgeks teha, et tahan offline installi, aga samal hetkel avastasin, et masina aku on täiesti surnud ja tuleb ilmselt garantiisse tagasi saata. Kuna oli reede õhtu, siis polnud nagunii midagi tarka teha. Olin masinat juba 2 nädalat oodanud ja mõtlesin, et teen vähemalt juhtmega seina otsas BIOS-i uuenduse ära. Otsustasin, et Bazzite'i kohe peale ei hakka panema, ehk garantiiga ka kergem, kui vaikimisi operatsioonisüsteem peal. et proovin nädalavahetusel Windowsi all mängida. See oli suur viga.

Enne, kui üldse esimest korda desktopile jõudsin, kulus oma tunnike. Microsofti kontoga sisselogimine ja kogu MS bloatware'ile "EI" klõpsimine polnudki kõige hullem, aga miskipärast oli Windowsil vaja veel enne desktopile saamist esimene laar uuendusi paigaldada. Tõenäoliselt oli mul muidugi worst-case scenario – konsooli tootmiskuupäev oli märts 2025, ehk peale lendas terve aasta jagu uuendusi.

Lõpuks desktopile jõudes olin Windowsit varem piisavalt kasutanud, et mitte hellitada lootust, justkui oleks nüüd uuendustega kõik. 2-3 restarti hiljem oli MS oma asjadega ühele poole saanud. Siis sain edasi liikuda MSI Centerisse, et MSI enda bloat'i (ja seda sama BIOS-t, mille pärast ma üldse Windowsisse jäin) uuendama minna. Veel mõned restardid ja lõpuks tundus, et kõik on paigaldatud ja masin mängimiseks valmis

Küll aga märkasin, et Device Manager näitas sõrmejäljelugeja draiveri puudumist. Ega mul selle järgi otsest vajadust polnudki – teadsin, et see Bazzite'i all niikuinii (veel) ei tööta, aga puhast uudishimust tahtsin ära proovida, et millest ma ilma jään. Järjekordne suur viga! Otsustasin puuduva draiveri tõmmata Windows Update'i "Optional" valiku alt.

Pärast reboot'i teatas login manager rõõmsalt, et ei saa mu kontosse sisse logida, kuna turvaseaded on algseadistatud ja pean ennast uuesti autentima. Selleks tuli UI-s navigeerida läbi erinevate valikute (ei mäletagi enam täpselt, mis jama seal oli, inimese ajul kombeks valusad mälestused kustutada), aga ühesõnaga ei piisanud lihtsalt parooli uuesti sisestamisest, vaid pidin tellima e-mailile kinnituskoodi ning alles seejärel sain parooli uuesti sisestada.

See poleks isegi nii hull olnud, kui seda poleks tulnud pärast draiveri installi teha IGAL REBOOTIL! Täpselt sama süsteem: UI-s 5-6 klikki, et ta saadaks koodi meilile, seejärel koodi sisestamine handheldilt ning lõpetuseks oma 20-tähelise suvalistest suurtest ja väikestest tähtedest koosneva parooli sissetoksimine ekraaniklaviatuurilt.

Mul üldiselt ei ole windowsi vastu väga suuri emotsioone, aga see online accounti teema ajas närvi küll, üsna palju aega oleks säästnud, kui oleks olnud vana hea "local account" nupp. Samuti gaming osa windowsi all oli päris kehv. Steam big picture mode tegi enamus tööst ära, aga kahjuks kuna ma proovisin 5-6te mängu ja enamike bootisin vaid korra, siis häiris jubedalt kuidas vahepeal jäid erinevad installerid/launcherid steami "alla" ning ainus võimalus oli taskbarilt ikoon leida ja sellega fookusesse tuua. Oleks huvitav teada kas Full screen experience teeb seda windowsi all paremaks, aga kahtlen et see sama hästi töötab kui valve loodud Gamescope linuxis.

Ja siis bazzite kogemus: pärast installi esimene boot scannisin telefoniga QR koodi et steamiga sisse logida ja korras- steam big picture mode oli mul ees ja masin oli valmis mängimiseks. Üks probleem muidugi esines- sleepist välja tulles ei töötanud wifi, õnneks viga oli aga bazzite foorumis hästi dokumenteeritud, ning lahendus oli 2 rea sisestamine terminali. Samuti tuli bazzite miskipärast i915 mitte Xe driveriga, ma küll ise vahet ei tunnetanud, kuid usaldades teisi vahetasin Xe peale.

Kurb mõelda et paljud handheldi ostjad ei näegi windowsil alternatiivi ja kannatavad selle all päevast päeva...
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 187, 188, 189
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.