|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Kyami
HV kasutaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
16.02.2026 09:04:39
|
|
|
Teadagi kuhu need andmed lähevad..
|
|
| Kommentaarid: 363 loe/lisa |
   |
299 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja

|
16.02.2026 18:08:58
|
|
|
Eks see lõppeb sellega, et kui mingi suurem näotuvastusandmebaasi leke toimub, hakkavad inimesed ise vabatahtlikult online platvormidelt ära minema. Põhimõtteliselt on olemas nt selline risk, et AI abil saab pärast inimese näokujutist kasutada deepfake videotes ja selle abil ohvritelt raha välja pressida stiilis: "Kui raha ei maksa, teeme avalikuks". Isegi kui inimene suudab tõestada, et midagi sellist pole toimunud, võib see tekitada mainekahju, mis võib päädida sellega, et inimesed kaotavad töö, reputatsiooni ja nt muusikud või avaliku elu tegelased kaotavad jälgijaid jne. Väga ohtlik Pandora laegas avanes...
Minu mälu järgi FB (Meta) küsib ka juba ammu kasutajatelt ID koopiat, aga veel mitte Live isikutuvastust nagu krüptoplatvormidel asi käib. Profiilipildi saab küll parooliks seadistada, aga see pole päris see.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja

|
16.02.2026 19:04:07
|
|
|
degreal, Mul Discordi kasutajakontot pole ja ei kavatse kuhugi enam juurde teha ka. Põhimõtteliselt olen loobunud ka Instast ja samuti pole mul TikToki. On ainult FB/whatsapp/Reddit. Kusjuures Redditi jaoks tegin eraldi e-maili. Jätsin vanusepiiranguga filtri peale, nii et ei pea enda vanust ka tõestama. Põhimõtteliselt jah saab ka võltsidentiteeti luua, aga ma arvan, et sellega kaasnevad teatud riskid. Esiteks, annad AI videorakendusele oma reaalse näokujutise ja see jääb igavesti netti AI töödelda (kes iganes seda kasutab, saab seda kurjasti ära kasutada). Teiseks süsteem näeb läbi ja ei lase tuvastada.
Üsna jahmatama panev on näiteks see, et AI loomingut kasutavad juba meie endi avaliku elu tegelased ja poliitikud potentsiaalse poliitilise oponendi kompromiteerimiseks, nagu näiteks selle artikli jaoks Juku-Kalle Raid presidenti kujutab: Siit edasi on lühike tee kus kõik üksteist mustama ja kompromiteerima hakkavad, vahet pole kas põhjusega või mitte.
https://elu24.postimees.ee/8417031/elu25-juku-kalle-raid-repliik-president-karis-haaras-nurgast-balalaika
viimati muutis BA79 16.02.2026 19:19:45, muudetud 6 korda |
|
| tagasi üles |
|
 |
CALEB
HV kasutaja
|
16.02.2026 19:04:20
|
|
|
Järjekordne skeem inimeste andmete saamiseks.
Sama asi, veidi erinev teostus:
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|