praegune kellaaeg 16.02.2026 18:14:54
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
degreal
HV veteran

|
13.02.2026 11:55:46
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
Dacia Spring ei võimalda ilma vahelaadimiseta isegi töö-kodu vahet sõita. Suvel ehk saab, talvel pigem mitte.
Kas elektriauto ongi siis ainult "linnarahvale" mõeldud. Mujal inimesed ei ela? |
1gen LEAF on luksusauto võrreldes Dacia Springiga. Pole kindel Spring kas tehniliste näitajate poolest isegi iMievi ületab.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
13.02.2026 12:26:38
|
|
|
jägaja, eks igaüks ikka ostab oma hinnaklassi järgi jah. Kellel rahakott võimaldab 50k+ välja käia ka kipuvad sinna hinnaklassi jäävaid autosid ostma.
Kui vaadata eelmise aasta müügistatistikat, siis top 5 (~25% kõigist uutest M1/M1G) olid Corolla, Octavia, RAV4, Kodiaq, Sportage, mille kõigi hinnad algavad 25-40k vahelt. Sealt edasi 50k ei ole enam metsik hüpe, eriti arvestades vedelkütuse põletamisest säästetut (ja seda, et enamasti ei osteta baasmudelit).
Ahjaa, ja samade tootjate elektrikad (võimalusel sarnased) algavad hindadest ka ~40k jäädes sama tootja sõsarmudeliga pigem 5k hinnavahesse. Kia on erand, kes oma spm linnamaasturit suudab oluliselt odavama baashinnaga müüa võrreldes Toyota ja Škodaga. Elektrilisi sedaane ei ole neil kahjuks veel meie turul pakkuda seega õiglast võrdlust Octavia ja Corollaga teha ei saa.
Ja kui väiksemaid elektrikaid vaadata, siis hinnad algavad kõvasti alla 40k, sealt 25k kandist nö tavapäraste tootjate (Citroen, Hyundai, Nissan, Renault jne) mudelivalikus. Ei pea kohe Dacia Springi poole vaatama enam.
|
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
13.02.2026 12:56:03
|
|
|
No vaadates elektriauto hinda ja keskmist palka eestis, siis kui palju leidub neile ostjaid.
Selliseid, kelle rahakott saab lubada endale 50 000-90 000 maksvaidautosid.
Kas sa ostaksid omale "soodsa" Dacia Spring" elektriauto? See on ju odav ja saad seda lubada omale.
Ja teine äärmus, sajatuhende piirimail ja üle selle hinnaga autod? Sest 90k maksev Hundai pole ka veel luksusauto, vaid on lihtsalt kallis. |
Liising on ju olemas ? Mingit odavat elektriautot pigem ei, selle raha eest saab palju parema hübriidi.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
13.02.2026 15:12:28
|
|
|
No vaadates elektriauto hinda ja keskmist palka eestis, siis kui palju leidub neile ostjaid.
Selliseid, kelle rahakott saab lubada endale 50 000-90 000 maksvaidautosid.
Kas sa ostaksid omale "soodsa" Dacia Spring" elektriauto? See on ju odav ja saad seda lubada omale.
Ja teine äärmus, sajatuhende piirimail ja üle selle hinnaga autod? Sest 90k maksev Hundai pole ka veel luksusauto, vaid on lihtsalt kallis. |
Aga miks sa vaatad ainult uute autode hindu? Mitu % ostab tutikat autot üldse? Olen 20 aasta jooksul ühe ostbud aga rohkem küll mõtet ei näe. 20-25k eest saab väga hea kasutatud EV juba ja keskmine liisingusumma minuarust eelmine aasta oli üleüldse kokku 24k.
|
|
| Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
13.02.2026 15:17:23
|
|
|
| Mina ostan ainult uusi ja 10'ks aastaks, lööme siis pärast numbrid kokku, kumb rohkem võitis.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
13.02.2026 16:49:24
|
|
|
Kõige odavam on sõita võimalikult kuulikindla vana autoga forever - olgu selleks siis näiteks Lexus või Toyota või taksomersu.
Kütusekulu / elektrikulu pealt auto soetusmaksumust tagasi sõita ei ole mitte kunagi võimalik.
20 tuhat kilomeetrit aastas, 10 liitrit sajale = 2000 liitrit *1,5€ = 3000€ aastas.
10 aastat niimoodi = 30000€
Kui sa ostad uue 30k maksva auto, mis võtab 5 liitrit sajale, siis kulub sul 1000 liitrit * 1,5€ = 1500€
Ja 10 aastat niimoodi = 30000€ + 15000 € = 45000€
Ehk kui kõik ülejäänud on sama, siis sa võid osta 15k€ maksva auto, mis võtab 10 liitrit sajale või 30k€ maksva auto, mis võtab 5 liitrit sajale ja 10 aasta pärast olete mõlemad täpselt 45000€ kulutanud.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
13.02.2026 16:55:35
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Mina ostan ainult uusi ja 10'ks aastaks, lööme siis pärast numbrid kokku, kumb rohkem võitis. |
See tco ja muu mula on ainult sinu üksiku teema. Auto on alati kulu ja mul on selle ajaga neid 16tk old. Kilomeetreid suht täpselt 1 miljon.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.02.2026 16:59:05
|
|
|
| -Koppel- kirjutas: |
20 tuhat kilomeetrit aastas, 10 liitrit sajale = 2000 liitrit *1,5€ = 3000€ aastas.
|
Ma arvan et 100k km peale ei tule ka seda 3k eur täis mul
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
13.02.2026 17:11:42
|
|
|
| M8T0 kirjutas: |
| Mina ostan ainult uusi ja 10'ks aastaks, lööme siis pärast numbrid kokku, kumb rohkem võitis. |
See tco ja muu mula on ainult sinu üksiku teema. Auto on alati kulu ja mul on selle ajaga neid 16tk old. Kilomeetreid suht täpselt 1 miljon. |
Sarnase suhtumise pärast ongi paljud inimesed pidevas rahapuuduses, et oma pikaajalisi kulusid ei arvutata korralikult läbi ja siis imestatakse, et kuhu küll kõik see teenitud raha kulus...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
14.02.2026 10:09:24
|
|
|
| Janis kirjutas: |
| -Koppel- kirjutas: |
|
Ma arvan et 100k km peale ei tule ka seda 3k eur täis mul |
Minu postituse point oli selles, et kütusekulu / elektrikulu on irrelevantne kui auto ise niipalju kallim on.
Kui ma ostaks auto koos "pre-paid" tankla kaardiga, siis ma võiks ka justkui väita, et saan täiesti tasuta sõita.
Elektrikate ja sisepolemismootoriga autode hinnavahe on vähenenud aga on endiselt selline, et tasuvuspunkt tuleb miski 100'000 km läbimise järel.
Minu elustiiliga tegelikult elektriauto sobiks väga hästi. Kaalusin mingeid variante aga praegu jätkan veel vana bensiiniröövliga edasi.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
14.02.2026 10:14:41
|
|
|
| Ongi seoses läbisõiduga ja ka sellega kuidas ja kus elad. Ma võiks hoovi teise liisingusse vedelema võtta, ikka on soodsam võrreldes sellega kui teeks kõik sõidud oma bensukaga
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.02.2026 10:48:29
|
|
|
| tsitaat: |
| See tco ja muu mula on ainult sinu üksiku teema. Auto on alati kulu ja mul on selle ajaga neid 16tk old. Kilomeetreid suht täpselt 1 miljon. |
Ei see ei ole üksiku teema, see on lihtsalt majanduslikult mõtleva inimese teema. Auto on kulu, väga suur kulu ja seega on mõistlik selle omamise erinevad tahud läbi mõelda. Kui taha on väga palju ja pritsib pidevalt peale nii, et jääb kõigeks ja eluajal seda ära kulutada ei jaksa niiehknaa, siis pole vaja muidugi. Ma olen alates 2005a ostnud vaid uusi autosi, sest, kui ma mingi hetk hakkasin kulusi kirja panema ja arvutama, siis leidsin, et kasutatud auto omamine ei anna mingit eelist, amortisatsooni ja remondikõverad lähevad ühes kohas risti ja see üks kulu asendub teisega. Ei oleks olnud vahet, kas osta sama masin uuena või pruugitult, rahaline kulu läbi amortisatsiooni oleks olnud sama. Ok, tõesti, siin on mõned erandid, mis puudutavad lisavarustust, ehk siis luksuslikuma varustusega isendid võib tõesti saada pruugituna mõnevõrra soodsamalt ja rahaline loss on selletõttu väiksem lühikeses perspektiivis, aga mitte pikas. Mida kauem autot hoiad, seda ebaolulisemaks muutub see, kui palju ta uuena maksis. Eelmise auto TCO uuena ostes, kuni müügihetkeni oli 380 eurot kuus, seal sees on nii kindlustused, hooldused, kui ka kütus. Praegune auto on 244 eurot kallim pidada ja seda vaatamata sellele, et ma sõidan elektriga ja hooldused on tasuta. Jah, siin on üks aspekt, ehk tegemist on päriselt ka luksusautoga, mille tõttu ma ei ootagi sellelt samasugust kulubaasi, nagu varasemalt, premium, ent mitte nii luksuslikult mudelilt. Siin on kuhjaga lisaväärtust, suurem auto, nelikvedu, paremad sõiduomadused jne. Jah, ma võin minna ja osta samasuguse 3a vana 50k'ga, ja mis on see väärt 2a pärast ? Mingi 38-40k ehk ja amort sama 50-38 = 12/24 = 0,5 ehk siis täpselt sama number vaatab vastu ja see tempo ei muutu kuni auto 10a vanuseks saamiseni, siis mängivad asjad ringi juba seetõttu, et garantii saab läbi. Ilma garantiita elektriauto ... ma kusjuures olen arvestanud, et kui rahaline loss müügi tõttu osutuks liiga julmaks, siis sõidan auto mahakandiseni, või vähemalt selle hetkeni, kus remont ei ole enam rentaabel.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
14.02.2026 17:13:15
|
|
|
Väga hülgekas. Osta tuhande eurine lpg junn ja saad odavaima kulu kui see nii esmatähtis on ja sa nagunii ei sõida ka väga.
Paar aastst vana y lr saaks 2tk sinu kulutatu eest ja igas reas parem toode ning ökom pidada kui sama klassi tahad.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
15.02.2026 00:20:25
|
|
|
| M8T0 kirjutas: |
Väga hülgekas. Osta tuhande eurine lpg junn ja saad odavaima kulu kui see nii esmatähtis on ja sa nagunii ei sõida ka väga.
Paar aastst vana y lr saaks 2tk sinu kulutatu eest ja igas reas parem toode ning ökom pidada kui sama klassi tahad. |
Uus MYLR maksab sama palju, aga kuna see pole sama klassi auto, siis on valik lihtne. Me ei räägi siin suurusklassist eks. Mingit paar kolm aastat pruugitud Teslat tuleb liisingu lõppedes kohe müüma hakata, sest garantii saab otsa ja, kes seda pärast enam tahab. Koos garantiiga kukub ka järelturuväärtus läbi põranda, niiet tibusi loed ikka alles siis, kui see hetk kätte jõuab. Mul lõppeb liising ja garantii kestab veel 5+1a.
P.S -20 tln-tartu-tln test sai ka just läbi. Temperatuur oli vahemikus -17-21 kraadi. Kokku kilomeetreid 380, keskmine kulu 29.2kwh 100km kohta. Mõlemas otsas jäi 100% akuga alustades jääki 15% ja 20km. Ehk siis akutäiega sõidab ära ühe otsa. Kõige suurem fkning probleem on see, et katsu sa külmaga laadijat leida, paljud on hõivatud ja vaid aeglased on vabad. Nii istudki seal mingise jagatud 47kw'se otsas ja molutad 2+h, et aku täis saada. Suvega võrreldes praktikaid muutma ei pea, laadimine mõlemas otsas ja kogu lugu, ainult molutamist on talvel rohkem. Auto on sellise külmaga hea, soe (22 kraadi seatud) ja aknad ka puhtad.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
15.02.2026 10:00:32
|
|
|
Ma näen siin Norras, et aega tehakse parajaks auto kõrval suitsetades
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
15.02.2026 12:00:26
|
|
|
| Oisu. kirjutas: |
Ma näen siin Norras, et aega tehakse parajaks auto kõrval suitsetades  |
Autos sees on kõvasti soojem olla, eriti, kui väljas on -20 kraadi ja kliima on sisse lülitatud laadimise ajal.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
15.02.2026 12:03:57
|
|
|
Autos hakkab suitsuandur tööle ja saab trahvi kui conid autos?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.02.2026 12:28:51
|
|
|
Autos sees on kõvasti soojem olla, eriti, kui väljas on -20 kraadi ja kliima on sisse lülitatud laadimise ajal. |
Igas fosiilautos on soe olla, enamusega saad ka autoga söita edasi-tagasi otsi ilma molutamispeatusteta üsna mitu korda.
Nagu sinu jutust välja tuleb, on elektriautosid eestis siiski liiga palju ja laadijaid liiga vähe, seda eriti talvisel ajal.
Millegi pärast tuuakse testides alati Tallin-Tartu söitu esile. Mulle pole teada, mis seal Tartus teha, et sinna nii sageli söitma peaks, või on väljapool seda linna igav liiv ja tühi väli ainult, kuhu pole mötet söita.
Haapsalu- Võru ots oleks ilmselge piin talvel ära söita elektriautoga.
Hea on lugeda kokku ötet, millega peab elekriauto omanik arvestama talvisel ajal pikemaid otsis söites. Söita saab, aga kaks tundi sõidad ja kaks tundi molutad laadija otsas, kuna, kas laadija on aeglane, või on isegi peale pikka söitu nii külm akul, et see laeb aeglasel kiirusel.
Vööras kohas vöid sa ju äpist või kaardi pealt vaadata, et seal on laadijaid küll. Kuid enne saabumist pole teada, on see vaba, kui kiire laadimise sinu auto sellega kokku lepib, kas selle jaoks on sobiv lepinguline kliendikaart ikka olemas, paljudel kaardimakset ju pole jne.
Autoportaalidest saab lugeda, et möni laadija näiteks ei tahagi su autot omaks vötta, otsi kusagilt uus töötav seade.
Siiski on elektriautoga söitmises liiga palju agasid. Katsu sa elektriautoga talvel eestist leetu söita.
|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
1 :: |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
15.02.2026 12:32:24
|
|
|
| Haapsalu- Võru ots oleks ilmselge piin talvel ära söita elektriautoga. |
Ehh, miks? Olenevalt ilmast saab kas üldse laadimata või siis Pärnus kiirlaadijas kerge 5min sutsakas. 3h45min asemel siis 3h55min, kui laadima peab.
|
|
| Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.02.2026 12:43:26
|
|
|
sakinaga, just kirjutati, et sellisel marsruudil talvel on laadijad höivatud, kuna laadim peab sageli ja laadimiskiirus on aeglane.
Liiklussaade "Stop" ja eriti endine "Rooli Võim" on palju seda elektriauto akude laadimist kajastanud.
Neid nüansse on, mida külmem kliima seda probleemsem on akut töösoojaks saada, et seda kiirlaadija jaoks kiire laadimise alustamiseks ette oleks valmistatud.
Elektriautoga pikka reisi alustades nn. tipptunni ajal, nädalavahetustel, kus on alati tihe liiklus, tähendab ka suurt hulka höivatud laadimiskohti.
Näitks see pidevalt reklaamitav tikupoiss. Paistab, et nagu rohkem polekski laadimiskohti antud marsruudil. Eks tegelikult ikka on, kuid aku on siis veel üsna täis ja pole vaja laadida.
viimati muutis jägaja 15.02.2026 12:45:00, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
15.02.2026 12:44:17
|
|
|
Autos sees on kõvasti soojem olla, eriti, kui väljas on -20 kraadi ja kliima on sisse lülitatud laadimise ajal. |
Igas fosiilautos on soe olla, enamusega saad ka autoga söita edasi-tagasi otsi ilma molutamispeatusteta üsna mitu korda.
Nagu sinu jutust välja tuleb, on elektriautosid eestis siiski liiga palju ja laadijaid liiga vähe, seda eriti talvisel ajal.
Millegi pärast tuuakse testides alati Tallin-Tartu söitu esile. Mulle pole teada, mis seal Tartus teha, et sinna nii sageli söitma peaks, või on väljapool seda linna igav liiv ja tühi väli ainult, kuhu pole mötet söita.
Haapsalu- Võru ots oleks ilmselge piin talvel ära söita elektriautoga.
Hea on lugeda kokku ötet, millega peab elekriauto omanik arvestama talvisel ajal pikemaid otsis söites. Söita saab, aga kaks tundi sõidad ja kaks tundi molutad laadija otsas, kuna, kas laadija on aeglane, või on isegi peale pikka söitu nii külm akul, et see laeb aeglasel kiirusel.
Vööras kohas vöid sa ju äpist või kaardi pealt vaadata, et seal on laadijaid küll. Kuid enne saabumist pole teada, on see vaba, kui kiire laadimise sinu auto sellega kokku lepib, kas selle jaoks on sobiv lepinguline kliendikaart ikka olemas, paljudel kaardimakset ju pole jne.
Autoportaalidest saab lugeda, et möni laadija näiteks ei tahagi su autot omaks vötta, otsi kusagilt uus töötav seade.
Siiski on elektriautoga söitmises liiga palju agasid. Katsu sa elektriautoga talvel eestist leetu söita.  |
No see tartu-tallinn on lihtsalt piisaval pikk distants eesti mõistes, et mingit aimu saada, lisaks vahelduvad kiiruspiirangud jne. Aga jah, elektriauto omanik peab nende asjadega arvestama ja kui suvel tundubki, et laadijaid jagub, sest kõik lasevad kodumahlade peal ja paljudel, veab isegi mõlemad suunad ühe laadimisega välja, siis talvel on asjad juba teised. Avalikke laadijaid on vaja rohkem kasutada, sest kodu on kaugel ja sõit ei käi tihti ka vaid punkti a ja b vahel. Mul tegelikult oli täiesti lootus, et ma saangi sihtkoha lähedal kenasti laadida, aga siis selgus, et see laadija on 22kw ja ilma juhtmeta, mida mul kaasas ei olnud. Eks peab ikka mõnemeetrise jupi omale autosse ka ostma. Mis sellesse puutub, et mõni laadija ei tööta või ei võta omaks, jällegi väga reaalne võimalus ja tartus nii juhtus ka, vaba enefiti 50kw laadija oli p'ses, see vist pole seal kunagi töötanud. Kuidagi õnnestus ka nii, et ma ei saanud peale laadimise lõppu pistikut kätte, klõps käis, aga lukk lahti ei tulnud, alles mingi 5x proovimise järel, kui avaldasin pistikule survet lõpuks õnnestus. Kunagi varem pole sellist asja juhtunud, võibolla külma teema, aga jällegi hoiatav näide.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
15.02.2026 12:45:08
|
|
|
sakinaga, just kirjutati, et sellisel marsruudil talvel on laadijad höivatud, kuna laadim peab sageli ja laadimiskiirus on aeglane.
Liiklussaade "Stop" ja eriti endine "Rooli Võim" on palju seda elektriauto akude laadimist kajastanud.
Neid nüansse on, mida külmem kliima seda probleemsem on akut töösoojaks saada, et seda kiirlaadija jaoks kiire laadimise alustamiseks ette oleks valmistatud. |
Haapsalust Pärnusse sõites on maa piisavalt pikk, et akut ette valmistada. Pärnus on kiirlaadijaid nagu putru (Tesla kiirlaadijas on nt 7 vaba kohta, üks koht kinni, Nestes 3/4 vaba, CircleK 2/2 vaba), ei ole nad kõik hõivatud. Mõtlete üle.
viimati muutis sakinaga 15.02.2026 12:47:45, muudetud 1 kord |
|
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
15.02.2026 12:47:42
|
|
|
| tsitaat: |
| Näitks see pidevalt reklaamitav tikupoiss. |
Tikupoisi laadijad on praeguste ilmadega üsna ülerahvastatud.
Faktid, mitte ülemõtlemine. Sa võid äpis surfata palju tahad, kui kohale lähed, siis selgub tõde, ehk olud muutuvad teinekord väga kiiresti.
viimati muutis Markos 15.02.2026 12:52:37, muudetud 1 kord |
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
15.02.2026 12:50:55
|
|
|
Tikupoisis on praegu 4 vaba kiirlaadija pesa. Lisaks vaatasin kaardilt, et ka Adavere kaupluse ees on nüüd 2 kiirlaadija pesa, Mäos CircleK-s 2tk, Põltsamaal Alexelas 2tk. Kasutusel on neist kõigist hetkel 1 pesa.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
15.02.2026 12:54:44
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
| Tikupoisis on praegu 4 vaba kiirlaadija pesa. Lisaks vaatasin kaardilt, et ka Adavere kaupluse ees on nüüd 2 kiirlaadija pesa, Mäos CircleK-s 2tk, Põltsamaal Alexelas 2tk. Kasutusel on neist kõigist hetkel 1 pesa. |
Täna on pühapäev ka, lõpeta ära palun, minu kogemus on selline nagu ma kirjeldasin ja sellise võimalusega, et vaba laadijat ei leia, tuleb lihtsalt arvestada. Ka asukoht on tähtis, ma ei taha kusagil suva kohas lihsalt passida. Muidugi, kui öösel tikupoissi minna, siis on KÕIK vaba.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|