Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Telia alustas Eesti ajaloo suurima võrguarendusega – kiire internet jõuab ca 300 000 inimeseni märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 12.02.2026 09:26:28 Telia alustas Eesti ajaloo suurima võrguarendusega – kiire internet jõuab ca 300 000 inimeseni vasta tsitaadiga

PRESSITEADE - Telia käivitas Eesti seni mahukaima valguskaablivõrgu arendusprogrammi, millega tuuakse kiire ja tulevikukindel püsiühendus umbes 136 000 Eesti majapidamise ehk ca 300 000 inimeseni. Investeeringu kogumaht on ligi 100 miljonit eurot ning programm viiakse ellu aastatel 2025–2032.

Võrguarenduste raames ehitatakse valguskaablivõrke kõigisse Eesti maakondadesse ning täpsem maakondlik jaotus selgub edasise planeerimise käigus. Arendustöid finantseerib Telia täielikult omavahenditest, ega kasuta selleks näiteks riiklikke toetusmeetmeid. Pärast programmi lõppu aastal 2032 ulatub Telia optikavõrgu katvus Eestis ligikaudu 575 000 majapidamiseni.

Loe edasi: https://digitark.telia.ee/era/telia-alustas-eesti-ajaloo-suurima-vorguarendusega/

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 12.02.2026 13:49:42 vasta tsitaadiga

Õrn lootus siis sellele, et äkki siiski äärelinnapiirkondadesse ka jõuab. Kui mitte, siis vahetan teenuspakkujat. Mittelevivat 5G-d mille kasutamise stabiilsus sõltub kasutajate arvust teatud ajal, ma ei taha.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Inspiro
Kreisi kasutaja

sõnum 12.02.2026 15:49:05 vasta tsitaadiga

Sain maamajale pakkumise, tuuakse tasuta tuppa, ei pea isegi sümboolset tasu maksma.
tagasi üles
Oracle
HV kasutaja

sõnum 12.02.2026 19:51:15 vasta tsitaadiga

Kust sellist pakkumist saaks?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 12.02.2026 19:54:35 vasta tsitaadiga

Midagi keerulist pole, pead kannatlikult ootama, et juhtuks ime ja keegi pakuks.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 13.02.2026 11:44:23 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Midagi keerulist pole, pead kannatlikult ootama, et juhtuks ime ja keegi pakuks.

Kuskil peab soovi eelnevalt avaldama või helistavad personaalselt et äkki tahad gigabitist fiibrit?
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
pinkman
Kreisi kasutaja

sõnum 13.02.2026 11:52:05 vasta tsitaadiga

Elan Tallinnas peaaegu kesklinnas.Kui hommikuti toompeal lippu üles tõmmatakse ,siis on eesti hümn selgesti kuulda-lahtise aknaga.Ei saa kunagi gaasi -linnakeskütet ega valguskaablit.Tänaval on ca 10 maja ja see ongi põhjus. icon_evil.gif Ja aasta on 2026.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 28
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 13.02.2026 17:24:50 vasta tsitaadiga

degreal, Ma olen sooviavaldusi varem mitmeid kordi avaldanud, aga see pole mingit mõju avaldanud. Eks kuna nüüd on plaanid muutunud siis vast ikka vajutan korra seda nuppu veelkord. icon_confused.gif
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 13.02.2026 18:48:10 vasta tsitaadiga

degreal kirjutas:
Kuskil peab soovi eelnevalt avaldama või ...

Vahet pole, sooviavaldus ei oma mingit tähtsust, mitte kedagi sinu soov ei huvita. Vähemalt praegu mitte. Kui kaabel kaugemas tulevikus mingil seletamatul põhjusel juhtub sinu majast mööda minema, siis on imepisikene võimalus, et äkki küsitakse, kas tahad.

Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Inspiro
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2026 07:08:25 vasta tsitaadiga

Oracle kirjutas:
Kust sellist pakkumist saaks?

Minule helistati, selle aasta suvel hakatakse minu piirkonnas uut võrku rajama.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 14.02.2026 13:02:30 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
degreal kirjutas:

Vahet pole, sooviavaldus ei oma mingit tähtsust, mitte kedagi sinu soov ei huvita. Vähemalt praegu mitte. Kui kaabel kaugemas tulevikus mingil seletamatul põhjusel juhtub sinu majast mööda minema, siis on imepisikene võimalus, et äkki küsitakse, kas tahad.

Päris tegelikult on nii, et avaldusi võetakse arvesse küll. Vaadatakse ka vasevõrgu amortiseerumist ja kui keeruline on see optikaga asendada. Telia jaoks on vasevõrk jõhker kulu, selle peal on häireid rohkem teenustel ja suurem kulu hoolduse ning klienditoe näitel. See on ikkagi kombintasioon kliendist ja teenusepakkujast, ei ole nii, et ühel on siiralt pohhui teises. Okei, mõnel kliendil vbolla tõesti on.
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 14.02.2026 13:04:19 vasta tsitaadiga

Mu tänavale pandi seoses tänava remondiga ka valguskaabel sisse ära - Telia enda lehejärgi kus nagu tavaks laia lõuaga lubadusi jagati pidi juba sügisel ühenduse saama aga siiani vaikus icon_lol.gif Nüüd nagu ikka kodulehelt suured lubadused kadund mida korduvalt ennemgi juhtund. Jutt ja reklaam aint kuus meetrit aga tegudeks läheb siis ei tule peerugi.
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
Inspiro
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2026 14:14:13 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Mu tänavale pandi seoses tänava remondiga ka valguskaabel sisse ära - Telia enda lehejärgi kus nagu tavaks laia lõuaga lubadusi jagati pidi juba sügisel ühenduse saama aga siiani vaikus icon_lol.gif Nüüd nagu ikka kodulehelt suured lubadused kadund mida korduvalt ennemgi juhtund. Jutt ja reklaam aint kuus meetrit aga tegudeks läheb siis ei tule peerugi.
Kui ise selle eest ei maksa siis pole ju hullu. Kui vajadus on suur siis maksa.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 14.02.2026 14:56:11 vasta tsitaadiga

Null sõna aga piirkondadest seal artiklis. 🐖
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2026 15:12:41 vasta tsitaadiga

Dirty Harry, Nojah, ma seda kulu ja amortiseerumist varemgi esile toonud, aga foorumis kui sellest juttu tegin, ei võetud arvesse ja seisukoht oli stiilis, et "ah ei mädane vask midagi".
Auron, Jah 100% kindlat pole midagi. Mul ka ühed tuttavad elasid vaat et 15 aastat ilma mingi võimaluseta optikat saada , kuni järsku lihtsalt löödi kopp maasse ja veeti tervele tänavale ära (eramuid ja mitte kortermaju umbes ca 10). Mine võta kinni miks ja kelle algatusel, aga ära tehti. Mina elan aga piirkonnas kus on üle 200 eramu, aga mida pole, on huvi optikat siia rajada. Mingil ajal tehti upgrade ADSL-ilt VDSL-le kunagi ära aga sellest edasi enam ei kipu ega kõppu.
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 14.02.2026 16:50:29 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:
A.S. kirjutas:
degreal kirjutas:

Päris tegelikult on nii, et avaldusi võetakse arvesse küll.

Päris PÄRIS tegelikult on nii, et ei võeta mingeid avaldusi arvesse.

"Sisteem" genereerib potentsiaalsed kohad, kus võiks teha. Inimene vaatab peale kas on üldse mõistlik. Tehakse "puusalt" kalkulatsioon kui tundub esialgu "mõistlik". Siis kantakse komisjonis ette ja seal siis bossud ütlevad kas thumbs_up.gif või thumbs_down.gif

Kaardi peal on näha küll, et sooviavaldus kunagi saadetud ja kui tööksläheb, siis ka märge juures aadressil, et soovis. Aga see ei tähenda midagi, üsna reaalne, et isegi siis keegi ei võta ühendust, sest täiesti pohhui on.

Nüüd mõnda aega telia TVL tasu ei küsi, muidu enamus kui pidi selle 200 või 300 maksma, lõi kohe käega.

BA79 kirjutas:
Dirty Harry, Nojah, ma seda kulu ja amortiseerumist varemgi esile toonud, aga foorumis kui sellest juttu tegin, ei võetud arvesse ja seisukoht oli stiilis, et "ah ei mädane

Ära plära. Too välja need oma varasemad esile toomised.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2026 18:53:06 vasta tsitaadiga

KillFrenzy,
Aga palun:
ab79 kirjutas:
Auron kirjutas:
Ülikiire nett võiks vähemalt keset linna olla eramajas saadaval, see ei ole variant, et 30 000 eest saan.

Nõus. Aga usun, et probleem on selles, et eramajadesse tuleb viia iga kiud eraldi. Ilmselt tüüptingimused vms sellised asjaolud takistavad mõistlike pakkumiste tegemist. Kui nt omavalitsus plekiks kaevetööd ja klient maksaks ainult kaabli vedamise eest, oleks hinnapakkumised ka madalamad. Hetkeseisuga on nii, et klient maksab kõige eest, k.a bürokraatia eest mis kulub kaevelubade jms asjaajamise ajamiseks.
2. Palju lihtsam oleks, kui baasvõrk oleks rajatud linnaosadele lähemale, aga ju siis ei ole. On ainult magalate jms suurte piirkondade juurde veetud.
Piirkonnad, kus on eramud on projektist ilmselt välja jäetud on on viidud vaid uusarendusteni kiud.
Vanemate hoonete omanikud peavad lootma, kui uusarendus on neile lähedal.
Et ma 100% tasuta hüperkiire endale saaks...ilmselt jääbki unistuseks. Võib-olla siis, kui vasevõrk päris ära mädaneb, aga millal see juhtub, ei tea ja siis on prognoosimatu, milliseid otsuseid selleks ajaks vastu võetakse. Sest kui võrk amortiseerub, siis on 2 varianti, kas lõpetavad teenuse pakkumise või renoveerivad võrgu, on foorumitest loetud, et mõnel juhul ongi teenuse pakkumine lõpetatud . kaabliühenduse lõpetamisele õnneks on olemas tänapäeval juhtmevaba mobiilse püsiühenduse võimalus, mis sada protsenti kaablivõrku küll ei asenda, aga sellegipoolest on hea alternatiiv, kui midagi paremat võtta ei ole.

Mul oli kunagi kasutajanimi ab79, ent hiljem ei saanud foorumisse sisse sest jätsin meiliaadressi muutmata (hot läks kinni ning ei saanud unustatud parooli taastada) ja tuli teha uus kasutaja. Nüüd olen BA79
Link foorumipostitusele: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8960137&sid=971ad397812dc24090cab4330d1dd3f7

Värskem arutelu: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11197863&highlight=#11197863
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11118034&highlight=#11118034
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 14.02.2026 18:53:19 vasta tsitaadiga

Ilmselgelt vase arendusega on juba null, isegi rikked ja pikad liinid lähevad pigem 5G peale.
Telia enda rajatav võrk on suunatud pigem vasevõrgu asendamisele kuid tee peal pakutakse ka nendele kellel teenust ei ole.
Enamasti ikka tasuta kuni seadmete paigalduseni.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.02.2026 19:03:10 vasta tsitaadiga

indrpo, Kaaluge siis palun ka selliseid asumeid, kus on 200+ potentsiaalset klienti. Kui üksiku kliendini ei raatsi vedada siis piirkonnad kus kogu võrk VDSL peal on, saaks lihtsa lahenduse ilma 5G'd koormamata. Sest siin, kus mina elan, lihtsalt ei levi ükski G peale 2G normaalselt, seega mobiilne ei ole minu jaoks lahendus (2G ei sobi interneti kasutamiseks, kuigi tehniliselt GSM Data Fax teenusena kõlbaks). icon_biggrin.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 14.02.2026 19:04:36 vasta tsitaadiga

Kui sa kinnitad mulle, et väliruuteriga 100M Telia poolt ei saa, siis küllap Telia kaardirakendus ka selle arenduse välja pakub.
Paraku see arendus on kalkuleeritud.
Elan ise samuti ca 200 majapidamisega külas ja enamik said optikale, mingi 10-20 vaseklienti jäi, ilmselt tehakse need järgmises sammus.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 14.02.2026 19:28:48 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
KillFrenzy,
Aga palun:
ab79 kirjutas:
Auron kirjutas:
Ülikiire nett võiks vähemalt keset linna olla eramajas saadaval, see ei ole variant, et 30 000 eest saan.

Nõus. Aga usun, et probleem on selles, et eramajadesse tuleb viia iga kiud eraldi. Ilmselt tüüptingimused vms sellised asjaolud takistavad mõistlike pakkumiste tegemist. Kui nt omavalitsus plekiks kaevetööd ja klient maksaks ainult kaabli vedamise eest, oleks hinnapakkumised ka madalamad. Hetkeseisuga on nii, et klient maksab kõige eest, k.a bürokraatia eest mis kulub kaevelubade jms asjaajamise ajamiseks.
2. Palju lihtsam oleks, kui baasvõrk oleks rajatud linnaosadele lähemale, aga ju siis ei ole. On ainult magalate jms suurte piirkondade juurde veetud.
Piirkonnad, kus on eramud on projektist ilmselt välja jäetud on on viidud vaid uusarendusteni kiud.
Vanemate hoonete omanikud peavad lootma, kui uusarendus on neile lähedal.
Et ma 100% tasuta hüperkiire endale saaks...ilmselt jääbki unistuseks. Võib-olla siis, kui vasevõrk päris ära mädaneb, aga millal see juhtub, ei tea ja siis on prognoosimatu, milliseid otsuseid selleks ajaks vastu võetakse. Sest kui võrk amortiseerub, siis on 2 varianti, kas lõpetavad teenuse pakkumise või renoveerivad võrgu, on foorumitest loetud, et mõnel juhul ongi teenuse pakkumine lõpetatud . kaabliühenduse lõpetamisele õnneks on olemas tänapäeval juhtmevaba mobiilse püsiühenduse võimalus, mis sada protsenti kaablivõrku küll ei asenda, aga sellegipoolest on hea alternatiiv, kui midagi paremat võtta ei ole.

Mul oli kunagi kasutajanimi ab79, ent hiljem ei saanud foorumisse sisse sest jätsin meiliaadressi muutmata (hot läks kinni ning ei saanud unustatud parooli taastada) ja tuli teha uus kasutaja. Nüüd olen BA79
Link foorumipostitusele: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8960137&sid=971ad397812dc24090cab4330d1dd3f7

Värskem arutelu: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11197863&highlight=#11197863
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11118034&highlight=#11118034

Ma ei tea miks ma üldse küsisin, olles su varasemate postitustega kursis.
Täiesti suvaline kelbas igas teemas.

BA79 kirjutas:
Nojah, ma seda kulu ja amortiseerumist varemgi esile toonud, aga foorumis kui sellest juttu tegin, ei võetud arvesse ja seisukoht oli stiilis, et "ah ei mädane

Kes ütles, et ei mädane?

Loomulikult kõik amortiseerub, vask kaasaarvatud ja "mädanab" ka täiesti edukalt.

Ja edasi, mingi idioot ütles, et ah ei mädane?
See on nüüd siis kuldstandardid ja telia tegutseb mingi väidetava suvalise idioodi väljaütlemise järgi?

BA79 kirjutas:
indrpo, Kaaluge siis palun ka selliseid asumeid, kus on 200+ potentsiaalset klienti.

Foorumis ei ole mõtet paluda, ei indrpo ega kedagi teist, et kaaluge seda või teist asumit.

Ma enne kirjutasin juba kuidas see protsess käib. Ühegi telia tehniku sõna ei muuda seda kas kopp läheb kuskil maasse või mitte.

Kui on päriselt 200+ potentsiaalselt klienti, käi kõik läbi, koosta sooviavaldus, las panevad nime juurde, et soovivad kiiremat telia interneti kasutada ja saada see ports info@telia.ee

Veel parem, las need 200+ potentsiaalselt klienti igaüks saadavad ise kirja, et soovivad teenust.

Viimase puhul reaalsus on see, ilmselt 10 tükki reaalselt saadaks ise kirja.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Telia alustas Eesti ajaloo suurima võrguarendusega – kiire internet jõuab ca 300 000 inimeseni
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.