Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.4 (Küsitlus: mis rehvid talveks alla lähevad?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 932, 933, 934
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mis rehvid alla lähevad?
Uued lamellrehvid
11%
 11%  [ 7 ]
Vähekasutatud lamellid
27%
 27%  [ 16 ]
Viimase piiri peal lamellid
3%
 3%  [ 2 ]
Uued naastrehvid
15%
 15%  [ 9 ]
Vähekasutatud naastud
38%
 38%  [ 23 ]
Viimase piiri peal naastud
3%
 3%  [ 2 ]
hääli kokku : 59

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 12.02.2026 16:51:55 vasta tsitaadiga

ranel kirjutas:
Räägi nüüd lähemalt selle piduri mitte vajutamise kohta, kui keegi ette sõidab. Kas avariis osalemine tänu sellele, et pidurit ei vajuta, pole mitte win stupid prizes?

Betamax kirjutas:
Mul on siiralt suva kõigist, kes peateele ette keeravad. Nagu ütlesin, do stupid things, win stupid prizes.
Kas ma pidurdan või mitte - see sõltub tujust.

Vähemalt mu autol on pidurid, mitte nagu su sõpradel või sul. Seega vist oled viimane inimene, kes siin pidurdamisest peaks rääkima. Seal Tartu kandis mingid kahtlased tüübid koos. Ühel tulid kogu aeg tulnukad aknast sisse, teistel tulevad piduriteta tüübid aknast sisse icon_lol.gif
Kommentaarid: 747 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 562
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iir
HV Guru
iir

sõnum 12.02.2026 19:26:53 vasta tsitaadiga

A kus sa sisse sõidad? Tartus või tallinnas ka? icon_rolleyes.gif Mu skoodal küll pidureid pole. Pehmed ja tundetud... icon_neutral.gif
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 12.02.2026 19:49:00 vasta tsitaadiga

ranel kirjutas:
Betamax kirjutas:
Mul on siiralt suva kõigist, kes peateele ette keeravad. Nagu ütlesin, do stupid things, win stupid prizes.
Kas ma pidurdan või mitte - see sõltub tujust.

icon_eek.gif

Kas trollid või reaalselt oledki selline?
phpBB [media]

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 12.02.2026 21:13:06 vasta tsitaadiga

iir kirjutas:
A kus sa sisse sõidad? Tartus või tallinnas ka? icon_rolleyes.gif Mu skoodal küll pidureid pole. Pehmed ja tundetud... icon_neutral.gif

Kuhu ma sisse sõidan? Ranel siin jätab mulje nagu ma ainult sõidaks kalmistule ja/või kõigile sisse.
Täna igatahes teed kuivad ja 110-ga kerge kruiisida.
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 12.02.2026 21:41:50 vasta tsitaadiga

Ma olen ka liikluses üsna jäik ja järgin liiklusseadust võimalikult pedantselt ning vahel ärritun ka selle peale, kui mõni teine liikleja sedasama seadust oluliselt vabamalt "tõlgendab", aga teadlik liiklusõnnetuse mittevältimine minu väärtusruumi ära ei mahu. Seda lausa mitmel põhjusel, millest mõned on lihtsalt pragmaatilised aga mõned ka väärtushinnangulised. Ehk siis ühelt poolt võib ju liiklusõnnetuses kannatanul "õigus" olla ja kahju hüvitatakse, kuid auto on katki ja see kõik on samuti kulu. Eeldada vaikimisi, et liiklusõnnetuse põhjustaja tegi seda teadlikult on suht meelevaldne ja enamikel juhtudel ka seda ei olnud. Õnnetuse põhjustaja põhjustas selle samuti juhuslikult - see oli õnnetus. Ta ei ole selle üle õnnelik ja uhke. See olukord on ebameeldiv kõigi jaoks. Milleks sellele veel rohkem hoogu juurde anda?
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 12.02.2026 22:38:20 vasta tsitaadiga

Ahjaa, nägin Tartu maanteel ka üht eeskujulikku lätlasest oisut. Sõitis täpselt piirkiirusega ja püsikaga, manöövreid sooritas eelnevalt aegsasti suunda näidates ja mingeid äkilisi pidurdamisi ei teinud. Kruiisisin paarkümmend kilomeetrit rahulikult tal taga.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 12.02.2026 22:54:31 vasta tsitaadiga

Rasmus kirjutas:
Ma olen ka liikluses üsna jäik ja järgin liiklusseadust võimalikult pedantselt ning vahel ärritun ka selle peale, kui mõni teine liikleja sedasama seadust oluliselt vabamalt "tõlgendab", aga teadlik liiklusõnnetuse mittevältimine minu väärtusruumi ära ei mahu. Seda lausa mitmel põhjusel, millest mõned on lihtsalt pragmaatilised aga mõned ka väärtushinnangulised. Ehk siis ühelt poolt võib ju liiklusõnnetuses kannatanul "õigus" olla ja kahju hüvitatakse, kuid auto on katki ja see kõik on samuti kulu. Eeldada vaikimisi, et liiklusõnnetuse põhjustaja tegi seda teadlikult on suht meelevaldne ja enamikel juhtudel ka seda ei olnud. Õnnetuse põhjustaja põhjustas selle samuti juhuslikult - see oli õnnetus. Ta ei ole selle üle õnnelik ja uhke. See olukord on ebameeldiv kõigi jaoks. Milleks sellele veel rohkem hoogu juurde anda?

Meenub nagu et keegi siin kiitis et sõidab teadlikult ratturi kasti kui ette jääb (loe: viivitab ennetavaid tegevusi kui see veel võimalik on) ja jääb õigust ülegi. Mäletab keegi kes see võis olla?

Oisu.
HV kasutaja

sõnum 12.02.2026 23:03:16 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Ahjaa, nägin Tartu maanteel ka üht eeskujulikku lätlasest oisut. Sõitis täpselt piirkiirusega ja püsikaga, manöövreid sooritas eelnevalt aegsasti suunda näidates ja mingeid äkilisi pidurdamisi ei teinud. Kruiisisin paarkümmend kilomeetrit rahulikult tal taga.

Pauls thumbs_up.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 13.02.2026 08:48:30 vasta tsitaadiga

Liiklusõnnetuse sattumine pole tegelikult keeruline sattuda. Näiteks iga õhtu koju sõites läbin parklat, kus ignoreeritakse parema käe reeglit. Üliharva keegi annab teed. Hakkaks nüüd "karistama" loe:jobu olema, siis saaks iga õhtu pabereid vormistada.
Igapäevasel liigeldes leiab neid kohti veel. Nt vangla juures ringristmik. Ringile sõites kehtib see, et välimises rajas võib edasi sõita Ringtee tänava poolt tulles. Poole ringi peal reegel muutub ja välimisel rajal sõites tuleb ringilt maha keerata. Turu tänava suunal liikudes tihti aga sõidetakse välimisel rajal edasi.

Terve Karlova parema käe ristmikud on sellised. Peaks sõitma ringile välja, andma teed otse liikujatele ja siis tegema pöörde ära. Reaalne elu käib nii, et kel parem käsi tühi, siis teeb korraga pöörde ära. Mingit ristmikul peatumist pole, et otse sõitjat läbi lasta.

Siin näiteks tegelane.
https://www.err.ee/1608509783/pealtnagija-tartlane-on-sattunud-mone-aastaga-ligi-30-avariisse

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.02.2026 09:08:30 vasta tsitaadiga

Vangla ringil on ringteelt tulles mõlemast reast välja sõita. Jobud sõidavad välimisest ja ajavad selle umbe. Tahad autot korda saada, tiiruta lammi ja eedeni vahet.
Vangla ringil on üks veel huvitavam nüanss: tule ringteelt. Tee neljas välja, et olerexi / pesulasse keerata.

somnambuul
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 13.02.2026 09:22:10 vasta tsitaadiga

Kuidas õnnetusse sattumine autot korda aitab saada?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 13.02.2026 09:31:40 vasta tsitaadiga

ilmselt "tarkpead" mõtlevad, et mul auto vajaks remondi aga sulli absull ei ole. Teeme kõksu, kindlustus maksab.
Kommentaarid: 145 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 130
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.02.2026 09:58:25 vasta tsitaadiga

tuhmid tuled pannakse uued, kraabitud detailid saab uued..
iir
HV Guru
iir

sõnum 13.02.2026 10:03:25 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
iir kirjutas:

Kuhu ma sisse sõidan? Ranel siin jätab mulje nagu ma ainult sõidaks kalmistule ja/või kõigile sisse.
Täna igatahes teed kuivad ja 110-ga kerge kruiisida.

Kus need jutud siis tekivad, kui sa ei sõida.
SUS AF...
icon_neutral.gif

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 13.02.2026 12:10:49 vasta tsitaadiga

Raneli arvates on kõik kindlad surmakutsarid, kes piirkiirusega sõidavad. Kindel kalmistulaks. Tasub igaks juhuks alati vähemalt -15 kmh piirkiirusest allpool sõita.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.4 (Küsitlus: mis rehvid talveks alla lähevad?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 932, 933, 934
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.