praegune kellaaeg 26.01.2026 03:08:40
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Oisu.
HV kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
25.01.2026 15:24:58
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| tsitaat: |
| Praegu võin öelda, et ilmselt suurim miinus, mida kõik välja toovad, on aeg. Jah, auto laadimine ei ole sama mis paagi täitmine kolme minutiga tanklas. Aga kui organiseerid oma elurütmi neid nüansse arvestades, siis probleeme ei teki. |
See on konkreetselt põhjus, miks ma ei ostaks täiselektrilist autot (vähemalt veel pikka aega mitte). Sa pead oma elu korraldama auto järgi, mitte vastupidi. Sisuliselt su auto dikteerib sulle, mida tegema pead. |
Kui vähegi silmad lahti teed avastad, et tegelikult ei muutuks elus mitte midagi, sest see auto seisab sul päevas 10+ tundi nagunii paigal ja ainus vahe tuleneks sellest, et parkides ühendad juhtme ja enne ära sõitu võtad juhtme küljest ära. See ongi kogu "elurütmi seadmine". Mõnel üksikul jah on selline elurütm, et igapäev vaja Vilniusse ja tagasi sõita ning söögi ja enda kergendamis vajadused rahuldab roolis istudes või eelistab metsas põõsas asjal käia, mitte tee äärde jäävat tualetti kasutada. Ja sellisel juhul oleks elektriauto kindlasti elurütmi murendav ja peaks asju ümber korraldama.
Siiski kahtlustan, et ei ole ka sinu elurütm selline, et auto oleks pidevas sõidus vaid pigem kahtlustan, et seisab sinugi auto 10+ tundi päevas ja 99% juhtudest sõidab päeva jooksul alla 400km maha.
| Markos kirjutas: |
Asi läks p'sse hetkest, kus tulid numbrid 60 eur vs 250 eur. Jämedalt, kui bensuauto tal võtab 6l 100km, siis aastataguste bensuhindadega läbi jagades saame kuiseks läbisõiduks 2600km. Konkreetsest elektriautost juttu ei olnud, aga, kui me võtame, et tegemist on väga säästliku masinaga, mille aastaringne keskmine on 16kw 100km kohta, ja ma laeme ainult soodsates laadijates, kus keskmine hind on 0,38€kwh, siis saame tulemuseks ligi ~160€ kuus, mitte 60€ nagu väidetud. Lisaks on veel kahtlane väide, et laetakse korra nädalas (TALVEL!), mis sellise läbisõidu juures on täiesti ebausutav jamps. Ma laen suvel korra nädalas, aga keskmine läbisõit on ka 2-2.5x madalam, auto jällegi kindlasti 2x rohkem elektrit ei võta sel ajal, et numbrid klapiksid.
Käisin ka eile sõitmas, Ikeas, väljas oli -12 kraadi, auto oli soe, energiakulu jumal teab mitme eelsoojenduse peale 32kw/100km kohta, #äraolevaene. Tegin täna katse, väljas oli samamoodi mõnusalt -12,5 kraadi, mõtlesin, et panen temp sensori autosse ja vaatan, kui kiiresti sisi see soojaks läheb. Plaan oli algselt kena graafik saada, aga kuna sensori ja kodu vahel link ikkagi katkes, siis ma kahjuks seda ei saanud ja läksin lihtsalt 15 min hiljem lühikeste pükste ja dressipluusiga autosse vaatama. Tulemus esimeste istmete vahel käetoel +6 kraadi, istmed kuumad ja temperatuur täiesti meeldiv. Just nimelt ei pannud seda sensorit kuhugile armatuurile või lae alla. Öösel oli -20, ei viitsinud kell 5 öösel eksperimenteerima hakata, kui mõnel päeval nii madalale langeb, võib järele katsetada. Marslase kombel munad külmetama selles autos nagunii ei hakka, sest istme, rooli ja ir soojendid hoolitsevad selle eest, mis näiteks soojuspumba ja ptc puhul enam nii libedalt ei lähe, soojuspumba tootlikkus väheneb ja ptc tootlikkus on samamoodi piiratud tema elektrilise võimsusega. |
Põnev, et pead hädavajalikuks mingeid eriolukordi leiutama, et püüda reaalsust eirata. Esiteks kui vaevud plugshare lahti võtma, avastad, et leidub ka alla 30s/kWh kiirlaadijaid. Rääkimata siis AC laadijatest. Ning eirad seda kõige elementaarsemat, ehk kodust laadimist. Reaalsuses börsiga laadides, saab sinna 60€ sisse ka üle 3000km kuus aasta keskmisena mahutada.
Ning talvine sõit on sul samuti enda naljaka auto ja naljakate kasutuste järgi täiesti lappes teistega võrdlemiseks. Suurema akuga masin sõidab kenasti töönädala ära talvel ilma vahepealsete laadimisteta. Need päevased 50-100km. Ma oma "väikese" akuga saaksin suvel ligi 5 päeva sõidud ära katta, talvel 3 ja jääb natuke varu. Suurema akuga olekski harvem laadimist vaja teha, kui tahaksin sedasi sättida.
Oma Toyota "kiitmisega" räägid aga endale jälle vastu, sest alles sa rõõmustasid talvise kulu üle, kuidas su Toyota võtab 6-8kW salongi kütmiseks. Mida on ikka jubepalju istmesoojenduse ja soojuspumba kohta. Isegi mu vana Leaf võttis vähem südatalvise -30C juures Viljandis temaga käies.
|
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
25.01.2026 15:37:12
|
|
|
| etk kirjutas: |
| Praegu võin öelda, et ilmselt suurim miinus, mida kõik välja toovad, on aeg. Jah, auto laadimine ei ole sama mis paagi täitmine kolme minutiga tanklas. Aga kui organiseerid oma elurütmi neid nüansse arvestades, siis probleeme ei teki. |
See on konkreetselt põhjus, miks ma ei ostaks täiselektrilist autot (vähemalt veel pikka aega mitte). Sa pead oma elu korraldama auto järgi, mitte vastupidi. Sisuliselt su auto dikteerib sulle, mida tegema pead. |
Kui vähegi silmad lahti teed avastad, et tegelikult ei muutuks elus mitte midagi, sest see auto seisab sul päevas 10+ tundi nagunii paigal ja ainus vahe tuleneks sellest, et parkides ühendad juhtme ja enne ära sõitu võtad juhtme küljest ära. See ongi kogu "elurütmi seadmine". Mõnel üksikul jah on selline elurütm, et igapäev vaja Vilniusse ja tagasi sõita ning söögi ja enda kergendamis vajadused rahuldab roolis istudes või eelistab metsas põõsas asjal käia, mitte tee äärde jäävat tualetti kasutada. Ja sellisel juhul oleks elektriauto kindlasti elurütmi murendav ja peaks asju ümber korraldama.
Siiski kahtlustan, et ei ole ka sinu elurütm selline, et auto oleks pidevas sõidus vaid pigem kahtlustan, et seisab sinugi auto 10+ tundi päevas ja 99% juhtudest sõidab päeva jooksul alla 400km maha. |
Sa ise ka saad aru kui lolli juttu sa ajad? Nagu seal artiklis kirjaski oli - tädil joppas, et tal mingid laadijad kohtades olid, kus ta käib. Kuigi ma ei lugenud sealt välja, kas last trenni viies tiksub ta ~1h seal trenni juures koos autoga laadijas? Lihtsalt istud iganädalaselt 1h kusagil autos või ooteruumis.
Mis siis, kui pole kodus, tööl, trennis ja mujal, kus regulaarselt käin, laadijat? Poeskäik võtab 10-15 minutit, sellest ei piisa laadimiseks. Eriti talvel. Ehk siis pead hakkama mingeid plaane tegema, kus laadida ja kui kaua. Sisuliselt tähendab see seda, et oled elektriauto ori.
viimati muutis Betamax 25.01.2026 15:37:57, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 747 loe/lisa |
   |
1 :: |
562 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.01.2026 15:39:28
|
|
|
Sul endal imelik ei ole juba või?
Minu näide oli ju, 60km vaja päevas sõita ja ühe laadimisega kahte päeva ei sõidaks ära. Laadimine siis kuni 80%, üks päev kulutas 43% sellest. Siis oli temp äkki -10 kandis.
Eile sõitsin -20ga puhtal siledal teel 35+35km otsad, 28 midagi tuli keskmine. 150 oli ees kodus, eelsoojendus tõmbas mingi 30km kohe maha stardi ajaks ja enne tagasisõitu tundsin veits muret et äkki peaks vahepeal ikka laadima ka, vedas siiski välja ilusti.
Mis kuradi jutt see on, et saab töönädala ära sõita sellise väikese läbisõiduga talvel? Tee aku 2x suuremaks ja ikka ei vea välja.
|
|
| Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.01.2026 16:13:58
|
|
|
Kust sa selle 6l/100km võtsid?
Tallinna suguses linnas hommikul/õhtul tipptundidel enamus aega seistes ja kiirendades viib kütusekulu üsna kiirelt lakke. Kiire arvutus ütles 12/100km. Kuna täpselt ei tea mis auto oli, milline oli kütuse hind ja kuipalju kuus sõideti siis selline 10l/100km tundub vägagi reaalne. Oma 6l/100km võid saada kui omajagu maanteed kütad.
Küll aga teame, et esimesel aastal sõideti elektriautoga 15000km ehk siis 1250km kuus. Elektrile kulus ~60€ kuus. Arvestame, et suve/talve keskmiseks elektrikuluks tuleb 19kWh siis laadimisele umbes 78€ (võtan kesmise enefiti hinna, neid igalpool).
Samas me ei tea kas laeb DC või AC laadijates kus hind odavam (viimase puhul kukub selle 78€ hind 68€ juurde. Me ei tea ka seda, et vb on mõni operaator andnud mingi püsikliendi eridiili (mõningad pidid jagama kui pidevalt nende laadijates laadida) ja saab veel odavamalt. Lisaks veel erinevate väiksemate operaatorite laadijad kui juhtuvad lähemal olema ja saab veel parema hinnaga. Point on, et me ei tea kus laetakse aga ulme see 60€ igaljuhul ei ole kasutades vaid avalikke laadijaid.
Terminali puhul kui juhtub leping kodus olema koos kodulaadijaga siis võid suht sentide eest laadida. Alexelal ka võimalus aga pointi vaid kui aku väga tühjast olekust täiesti täis laadida jne. Lahendusi on. Ja kui need sobivad lahendused sobivad elustiiliga ja jäävad teele siis andku minna.
[Kuigi ma ei lugenud sealt välja, kas last trenni viies tiksub ta ~1h seal trenni juures koos autoga laadijas? Lihtsalt istud iganädalaselt 1h kusagil autos või ooteruumis.
|
Tee alustuseks lapsed. Kui lapse trenn on kodust ~20minutit sõita ja trenn 1h siis pole väga pointi sõita 20 min tagasi koju, istuda 20min kodus, sõita 20 min järgi ja 20 min tagasi koju. Ootadki tunni seal, teed tööasju niikaua või midagi.
Ja siin ei ole mingi, et ev-ga passib ja benaga mitte. Lihtsalt kasutab seda tundi kus ta nagunii passib ära laadimiseks.
Üsna mitmed kes elavad näiteks Elvas ja laps käib Tartus trennis toimetavad samamoodi, oodatakse ära mitte ei sõideta edasitagasi.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
25.01.2026 16:16:31
|
|
|
Noniii, aga mina keerasin oma ev perse praegust Tõenäoliselt lasin 12v aku tühjaks, sest lülitasin masina sisse, aga kuna juhe oli küljes, siis ta käivitus aux modes ja juhtmest midagi peale ei võtnud. Kiire oli ka, mõtlesin, et nagunii kohe lähen minema, aga veits võttis aega see minek ja auto juurde naases enam sisse ei saa. Laadija pistik küljes, see ka lukus. Võtmed ja äpp ei respondi. Imekombel tuli tagumine luuk lahti, sain ukse seestpoolt emergency lingist lahti ja kapoti ka lahti. Ükski nupp ei respondi, autol tuled põlevad jne. Võtsin aku klemmi maha, et äkki lihtsalt lolliks läinud, panin tagasi, laskis vähemalt laadimisjuhtme lahti, aga muu ikka p'ses. Ootan nüüd sõpra boosteriga, näis siis.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
25.01.2026 16:19:18
|
|
|
| ainus vahe tuleneks sellest, et parkides ühendad juhtme ja enne ära sõitu võtad juhtme küljest ära. See ongi kogu "elurütmi seadmine". |
Juhe on 100% alati igalpool olemas ja vaba?
| Mõnel üksikul jah on selline elurütm, et igapäev vaja Vilniusse ja tagasi sõita |
Vähe krõbedama ilmaga ei saa isegi Pärnust Tallinna ja tagasi sõita. Lisaks ei maksa alahinnata linnas sõitmist kus kui mitmetes kohtades vaja käia siis tuleb ka mehiselt kilomeetreid.
| ning söögi ja enda kergendamis vajadused rahuldab roolis istudes või eelistab metsas põõsas asjal käia, mitte tee äärde jäävat tualetti kasutada. |
Just just, EV omanikuna kui pikem ots ees siis nimme ennem sital ära ei käi ja nimme ennem sõitmahakkamist ei söö, sest siis on hea põhjendus miks just tanklapeldikusse sittuma ja tanklasööki sööma ronida, et saaks autot laadida. Tegelt ongi, et EV'ga sõita tohib ainult suurematel teedel mille ääre on uhkete kiirlaadjatega tanklad ja nälga tunded ei tohi minna mõnda väikeasula kohvikusse või pubisse vaid aint tanklasse kabanorssi närima
|
|
| Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
132 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.01.2026 16:50:40
|
|
|
| Auron kirjutas: |
| Vähe krõbedama ilmaga ei saa isegi Pärnust Tallinna ja tagasi sõita. |
voh õige inimene kohe kelle käest küsida. Ma alati mõelnud, et kui sõidate kuhugi linna siis seal ei peatu ja sõidate kohe tagasi ning seetõttu ka laadida ei kannata?
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
25.01.2026 17:23:27
|
|
|
Käin aeg-ajalt Jõgevamaalt Tallinnas koolitustel. Elektriautoga peaks auto talvel kuhugi kaubanduskeskuse laadijasse jätma (eeldusel, et on vaba) ja sealt ühistranspordiga õigesse kohta sõitma.
Tagasi teistpidi. Rääkimata sellest, et laadijat ei tohi terveks päevaks kinni panna.
_________________ Müüa Samsung S23
Vahetan oma auto sinu oma vastu |
|
| Kommentaarid: 895 loe/lisa |
   |
672 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
25.01.2026 17:23:32
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
| Auron kirjutas: |
| Vähe krõbedama ilmaga ei saa isegi Pärnust Tallinna ja tagasi sõita. |
voh õige inimene kohe kelle käest küsida. Ma alati mõelnud, et kui sõidate kuhugi linna siis seal ei peatu ja sõidate kohe tagasi ning seetõttu ka laadida ei kannata? |
Pärnus käies tavaliselt peatun sellises kohas kus pole laadijat üldse lähedal, alati tulnud spetsjomm selleks peatus teha ja autos tiksuda ja oodata see aeg, tüütu. Teiste linnadega ka suht sama värk kuhu sõidan kaugemale.
|
|
| Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
25.01.2026 18:19:12
|
|
|
| Nunii, autu korras jälle. Tegelt oleks ilma boosterita ka saand, miinus lahti mõnikümmend minutit, kogus ennast ja kui peale panin võttis ikka mõistuse pähe. Igaks juhuks panin boostri ka külge, aga no loll, mis loll. Osad settingud tõmbasid ka minema, aga õnneks mitte need ebameeldivad, mille seadistamine kole tülikas on. Tarkust tuli küll nüüd juppi jagu juurde ja ilmselt on tark tegu ka booster soetada ja tuleb vaadata, mehaanilised avamised töötavad, sest elekter on kõik segi sellise asja peale. Kusjuures 12v aku kohta ei piiksugi, et midagi valesti oleks.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.01.2026 18:38:07
|
|
|
Markos, mul on endal hübriidi pärast booster.
Kui 12V ära sureb on aamen, kuigi kõrgepinge akus on vurtsu küll.
Ma tegelt ei saa aru, miks Toyota pole teinud analoogset lahendust nagu Kia'l, et saad inverteri manuaalselt kävitada, kui 12V aku on tühi.
Või kui faking raske oleks mobiiliteavitus saata, äpi kaudu, et õu mees...kui sa nüüd sõitma ei kavatse hakata, siis homme unusta ära.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
25.01.2026 19:01:17
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Markos, mul on endal hübriidi pärast booster.
Kui 12V ära sureb on aamen, kuigi kõrgepinge akus on vurtsu küll.
Ma tegelt ei saa aru, miks Toyota pole teinud analoogset lahendust nagu Kia'l, et saad inverteri manuaalselt kävitada, kui 12V aku on tühi.
Või kui faking raske oleks mobiiliteavitus saata, äpi kaudu, et õu mees...kui sa nüüd sõitma ei kavatse hakata, siis homme unusta ära. |
Never pole sellist jama hübriididega olnud, minu jaoks täiesti uus asi ja nagu öeldud, ise loll, külm ilm + auto tarve on ikka päris suur, kliima vendid töötasid jms, isegi esituled pani põlema, kui kompu täiesti segi keeras. Enne ikaldust käivitades vaid hoiatas, et sul on kaabel ühendatud ja ma ei lähe käima, kui sa seda ära ei võta, stardin aux modes. Ma siis mõtlesingi, et no sitta kah stardi, küll pärast arutame. Vot see on nagu naisterahvaga, kui midagi öeldakse, siis tasub kuulata ja mitte ignoreerida. Sõitsin tiba ringi ja panin uuesti laadima, väidetavalt laetakse siis 12v akut ka. Kuna päris nulli ei läinud, ehk jäi ellu. Päris creepy on tegelt, kui näed, et auto on osaliselt elus, uksed on lukus, avada ei saa, samas mingid random tuled sees põlevad, dashi peal vilgub seisupiduri tuli ja esituled põlevad, s*ttagi teha ei saa. Isegi, kui ma sisse sain, siis ta ei respondind mitte millegi peale, õnneks on kapott mehaanilise avamisega, mitte ka krdi mootoriga ja õnneks ei olnud kapott enam kinni külmunud.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.01.2026 19:07:18
|
|
|
Markos, mul on kaks korda olnud.
Üle nädala sõitmata seista ei tohi, muidu on pupu.
|
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
25.01.2026 19:29:04
|
|
|
Üle nädala sõitmata seista ei tohi, muidu on pupu. |
Eks krdi moodne aeg, äpid värgid, keegi luges üle, palju masinas neid ärkvel olevaid plokke kokku tuli, ikka jagus (kümnetes), asi see siis mingi pisike aku ära drainida ei ole, seda suurt ju panna ka pole pointi, raiskab ressurssi. Jumpi ei pea vist väga võimast võtma, ei ev'l, ega hübriidil pole vaja starterit ringi ajada, mingi 500A peaks küll ja veel olema.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.01.2026 19:37:34
|
|
|
Eks krdi moodne aeg, äpid värgid, keegi luges üle, palju masinas neid ärkvel olevaid plokke kokku tuli, ikka jagus (kümnetes), asi see siis mingi pisike aku ära drainida ei ole, seda suurt ju panna ka pole pointi, raiskab ressurssi. Jumpi ei pea vist väga võimast võtma, ei ev'l, ega hübriidil pole vaja starterit ringi ajada, mingi 500A peaks küll ja veel olema. |
Jah, ei pea, piisab akutrelli akust (lõpuks paningi sellega käima, mul vana 12V Makita), vaja lihtsalt aju taas üles äratada, edasi juba läheb nupust.
12V patarei jäi tiba väheks…
Lihtsalt moodsad ajad, 30a vana diisel seisis kuu, istusin sisse ja keerasin lihtsalt võtit, ei mingit draamat.
Aga ma juba ostsin siis tiba võimsama abi, kui juba osta vaja oli. Saab vajadusel teisi kah aidata.
Minu arust pole see käivitus neil Toyota hüübriididel isegi mitte otse 12V pealt.
See 12V aku ongi seal pigem, elektroonika elus hoidmiseks.
|
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
25.01.2026 19:47:09
|
|
|
Minu arust pole see käivitus neil Toyota hüübriididel isegi mitte otse 12V pealt. icon_rolleyes.gif
See 12V aku ongi seal pigem, elektroonika elus hoidmiseks. |
Ei käivitus ei ole, aga "Ready" state, ehk siis hübriidaku relee peab rakenduma, et mootor saaks MG1 pealt käivituda.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.01.2026 20:28:01
|
|
|
Minu arust pole see käivitus neil Toyota hüübriididel isegi mitte otse 12V pealt. icon_rolleyes.gif
See 12V aku ongi seal pigem, elektroonika elus hoidmiseks. |
Ei käivitus ei ole, aga "Ready" state, ehk siis hübriidaku relee peab rakenduma, et mootor saaks MG1 pealt käivituda. |
Jah, siis olen asjadest enam-vähem õieti aru saanud, peensustesse ei ole süüvinud.
Ja 500A on seal täielik overkill, vaja on mõned amprid, isegi mõnikümmend pole vaja.
|
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.01.2026 21:16:21
|
|
|
| von Wu kirjutas: |
Käin aeg-ajalt Jõgevamaalt Tallinnas koolitustel. Elektriautoga peaks auto talvel kuhugi kaubanduskeskuse laadijasse jätma (eeldusel, et on vaba) ja sealt ühistranspordiga õigesse kohta sõitma.
Tagasi teistpidi. Rääkimata sellest, et laadijat ei tohi terveks päevaks kinni panna. |
Pigem ikka tee peal hüppaks mõnest kiirlaadijast läbi kas minnes või tulles. Tartust Tallinnasse sõites vajab minu auto (Model 3 Long Range, 2019) talvel lisalaadimist umbes 5-10 minutit olenevalt kiirlaadija võimsusest. Suvel saab edasi-tagasi ka laadimata sõidetud.
|
|
| Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
25.01.2026 22:22:28
|
|
|
Hmm, sul oli RAV4 kui õigesti mäletan? Mul on 2023.a. oma. Nädalastel reisidel on ikka käidud, seda siis suvisel ajal. Pole nagu käivitamisega probleeme olnud.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.01.2026 22:40:10
|
|
|
| bladerunner kirjutas: |
Hmm, sul oli RAV4 kui õigesti mäletan? Mul on 2023.a. oma. Nädalastel reisidel on ikka käidud, seda siis suvisel ajal. Pole nagu käivitamisega probleeme olnud.  |
Ei ole RAV4, ja kahte nädalat igatahes ei kesta.
Olin reisil ja kahe nädala pärast tagasi olles oli masin täiesti pilditu.
Ajasin siis oma 30a vanale diislile, mis oli enne minekut juba 2 nädalat seisnud, tule mutrisse ning ajasin oma asjad ära.
Pärast tegelesin, moodsa tehnika elustamisega.
|
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
25.01.2026 22:55:38
|
|
|
Lisa juurde mobiilide/lapakate akude-protsentide, laadimise kordade pärast muretsejad.
Elu keerleb akude ja tsüklite ümber.
|
|
| Kommentaarid: 665 loe/lisa |
   |
545 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.01.2026 22:58:35
|
|
|
Talvel seisis Tesla 3 nädalat, ei olnud mingit probleemi hiljem sõitmisega. Pärast maandumist sai veel soojendus ka sisse lülitatud ja istusin juba mõnusasse autosse.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
   |
151 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
25.01.2026 23:08:20
|
|
|
Suurim miinus on siiski asjaolu, et pead keerlema laadimisvajaduste ümber.
Pean näiteks ööpäevas 2x tööle sõitma, jöuan kell 17 koju, samal ajal on koduse energiatatarbimiste tipp, ehk peakaitsme suurus piirab laadimiskiirust,kell 22.00 pean ootamatult tööle naasma.
Vahepeal akut eriti laetud ei ole, juhtme otsas sooja ehk sai.
See on päevas üle 200km söitu, tänaste miinuskraadidega energiat läheb tavaliselt rohkem.
Lõpetan tööl 01.00, tahaks koju magama, kuid tuleb veel poolel teel kiirlaadija otsas tiksuda mönda aega, üldjuhul kauem, kui töölt koju söidukd aega kulub. Töö juures laadida ei saa. Lähim laadija mitu kilomeetrit eemal.
Halvimal juhul tuleb veel kolmandatki korda öösel välja tulla.
Päriselt tööl kohal käiv inimene ei saa panustada sellele, mis lapsi trenni viiv pereema. Ja arvutitöö ei ole ka päris see, mida köik naga ajaviiteks saaksid autos selle laadimise ajal teha.
|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.01.2026 23:17:00
|
|
|
Kui kodus laadimisvõimalus puudub/on puudulik ning autol ka sõiduulatus kehva, siis peab tõesti entusiast olema, et elektriautoga kirjeldatud elu elada. Minu auto sõidab ka talvel akutäiega ca 350km ning taolisi probleeme esinenud ei ole, ma saan muidugi kodus laadida kah, kuigi vaid 3kW-ga, pole 11kW laadija paigaldamiseks vajadust näinud.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
   |
151 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|