Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 943, 944, 945
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 23.01.2026 16:52:31 vasta tsitaadiga

Oleks Rootsi optika katki olnud, oleks optiline ring sekundiga rakendunud, aga parntervõrgus hakkas seade flappima ja manuaalne ümberlülitus. Õnneks oli vaid minutite katkestus.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Spezz
HV veteran

sõnum 23.01.2026 17:26:04 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
Oleks Rootsi optika katki olnud, oleks optiline ring sekundiga rakendunud, aga parntervõrgus hakkas seade flappima ja manuaalne ümberlülitus. Õnneks oli vaid minutite katkestus.

Natuke üle 5 minuti ikka. Seda nii ärikliendil kui kolmes kodus, mille haldusega tegelen.
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 67
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 23.01.2026 17:29:35 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:

Jah, see on alati kõige lollim situatsioon.
Kus päris katki nagu ei ole aga samas enam nagu ei toimi kah.
Sel juhul on 50/50 mis automaatika teeb või ei tee.

tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 23.01.2026 17:35:47 vasta tsitaadiga

no vot, aga morsega pole mingit muret, kui rooste läheb õlitan ja kui külmeb, siis tõstan tuppa
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.01.2026 17:40:48 vasta tsitaadiga

Mina mõtlesin, et võrkar jamab. Poleks esimene kord, kuigi peale käsitsi IP määramist on enamasti stabiilne püsinud. Enne käis pidevalt maha.
Realtek 2.5G (RTL8125AG) ja Win11 kombo.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 23.01.2026 18:07:05 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Mina mõtlesin, et võrkar jamab. Poleks esimene kord, kuigi peale käsitsi IP määramist on enamasti stabiilne püsinud. Enne käis pidevalt maha.
Realtek 2.5G (RTL8125AG) ja Win11 kombo.

Ma mõtlesin, et mul ruuter lendas uppi.
Üleile sai Firmware uuendust tehtud. icon_lol.gif

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 23.01.2026 18:13:10 vasta tsitaadiga

Ma olin GF Anapolis järjekorras ja facebook ei toiminud icon_evil.gif
indrpo
HV Guru

sõnum 23.01.2026 18:18:18 vasta tsitaadiga

Ma sirvin heal juhul kord nädalas kord tiktoki ja just sel hetkel... Ubiquiti äpp pani kolmel saidil link maas.
Huvitaval kombel mobiilses võrgus katkestust ei märganud. Enne kui lõunasöögi lõpetasin, võrk taastus.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 23.01.2026 18:57:30 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:

Kuidas sul selles poes järjekorras õnnestub seista?
Ma olen nende veebis korduvalt oste teinud, mingit järjekorda pole küll täheldanud ......
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 23.01.2026 18:57:43 vasta tsitaadiga

Huvitav teooria: https://www.threads.com/@rentsliinsener/post/DT2lotijE5N
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 23.01.2026 19:28:16 vasta tsitaadiga

avrn kirjutas:
Sold OUT kirjutas:

Kuidas sul selles poes järjekorras õnnestub seista?
Ma olen nende veebis korduvalt oste teinud, mingit järjekorda pole küll täheldanud ......

Mingi vend ükshaaval ütles mis tal vaja on ja siis läks aega

BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 23.01.2026 21:45:23 vasta tsitaadiga

Mul oli ca 10-15 minutit net ära. Kõik oli OK, kuni ühel hetkel plaksti kadus lihtsalt ära. YT striimi puhver sai otsa ja pilt jäi seisma (rõngas jäi ketrama kuni tuli veateade), järjest lehti enam avada ei saanud brauseriga. Samas DSL UPLINK oli koguaeg olemas ehk ma veendusin vähemalt selles, et minu poolel oli kõik OK.
Kui net taastus saigi meedias esimese asjana lugeda ulatuslikust katkestusest.

Etz, Jah, kõige hullem, kui net kaob ära nt teleka või arvuti emaplaadi BIOS-i uuendamise ajal. Mõnel juhul muidugi saab FW update teha lokaalselt (enne tõmbad alla ja siis arvutis näitad FW faili ette), aga kui net kaob ära just n.ö viimaste viimasel hetkel võib FW olla põhimõtteliselt vigane kuna ei saanud seda lõpuni alla laadida ja seda siis ei tea, kuidas siis mõjub. OK, osad FW upgraded toimuvad ka nii, et enne kontrollitakse faili terviklikust. Kui kontrollsumma ei kattu või pole terviklik, siis edasi ei minda, aga ikka 100% riskivaba see siiski ei ole.
Mul nt printeri FW uuendamine toimub sedasi, et kui teen läbi veebilidese lokaalselt, siis ei tohi veebilehelt lahkuda ja ei tohi ka printerit võrgust lahti ühendada ega toidet katkestada. See flashimine on niivõrd tundlik printeri puhul, et üks väike viga ja printer muutub kasutuks telliskiviks. LAN üldiselt niisama maha ei kuku, kui just keegi kõige ebasobivamal hetkel nt LAN kaablit läbi ei puuri või majapidamises kaitse välja lendab, et voolu pole ja siis FW ülekirjutamise protsess jääb popoleli, aga online update puhul on riskid palju suuremad, sest on riske mille maandamine kasutajast ei sõltu.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 23.01.2026 22:05:34 vasta tsitaadiga

BA79, ära peksa segast, ühtegi FW uuendust ei striimita, fail aletakse alla kontrollitakse vähemalt checksum'i enne kui seda üldse kuskile kirjutama hakatakse. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 23.01.2026 22:23:37 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
Huvitaval kombel mobiilses võrgus katkestust ei märganud.

Kui ei vaata, ei märkagi. Ma ootasin WRC katse algust, algul hakkas katkuma, kuni 15 minutit umbes, siis käis käraki päris maha nii nagu siin katkemise logid räägivad, panin ka 4G ruuteri käima, sellega täpselt sama et ei midagi, tehniliselt n.ö. baasvõrk toimis nagu ikka.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 23.01.2026 22:35:59 vasta tsitaadiga

Etz, Mul Lenovo teostas FW uuendust online kohe kui poest tooduna käima panin. Oli online. Tõmmati alla ja koguaeg hoiatati, stiilis et "Ära puutu ega katkesta midagi". Ma saan aru, et checksum'i kontrollitakse, aga mis siis saab kui kui põhimõtteliselt mõni bait on puudu, et justkui on terviklik aga aga ei ole ka?
Endal XEROX WorkCentre 3025. FW üle kirjutanud 3 korda. Jah laeb enne alla ja verifitseerib, aga FW ülekandmine printerisse toimus mul üle LAN'i. Vist oli ka hoiatus, et mitte sulgeda uuendamise ajal veebiliidese akent. OK, FW on väike ja laeti kiiresti, aga kui ma vaatasin seda protsessi display'lt, kuidas FW kivile andmeid numbrite ja sümbolite jadana peale kirjutati siis sain aru, kui oluline see protsess on. Aga iseenesest muidugi voolu kadumine kirjutamise ajal on veel suurem risk.
Alati ei lähe hästi, kui FW allalaadimine pooleli jääb:
https://community.netgear.com/discussions/home-wifi-routers-nighthawk/firmware-upgrade-failed/1711423 Sellele konkreetsele juhtumile on küll alternatiivne lahendus olemas, aga ikkagi 100% ei saa midagi välistada.

viimati muutis BA79 23.01.2026 22:41:54, muudetud 2 korda
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 23.01.2026 22:40:28 vasta tsitaadiga

Vinge oli see, et osadel juhtudel kukkus 4G maha, mis oli backupiks. Eriline kirss tordil oli Kiviõli täna, millest Telia kliendihaldur ei teavitanud. Seal olid elektritööd ja kõik ühendused läksid maha. Way to go, Telia icon_lol.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 746 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 561
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 23.01.2026 23:14:50 vasta tsitaadiga

Kui fail erineb kasvõi ühe biti võrra, siis checksum ei klapi. See tema mõte ongi. Kui sa oled maailma tasemel krüptograaf, siis võibolla oskad võltsida töötava faili, mis sama chekcsumi annab, aga see on teine teema.

Katkestamise hoiatuse põhiidee seisneb selles, et kui uuendamine pooleli jääb, siis on suur tõenäosus, et apastraat enam tööle ei lähe. Jämedalt öeldes, pool firmware on win7 ja pool win10, ja keegi ei tea kus mis lõpeb ja kus mis algab.
Üldiselt sellise katkestamise all mõeldakse voolu välja tõmbamist, sest sisulise uuendusprotsessi ajaks on fail juba seadme enda kettal või mälus, ja kivile kirjutav programm jookseb seadmes, mitte sinu brauseris.
Kui vool ära läks või midagi muud juhtus ja nüüd masin katki on, siis varuvariante korda saada üldiselt on, aga reeglina mitte kodukasutaja tasemel.

Kas ja kui vajalik, ja miks, on brauseriakna mitte sulgemine, teab apastraadi tootja ise kõige paremini. Printeri puhul - tarkvara pole üldiselt printeritootja kõige tugevam külg, ja tänapäeval enam mitte riistvara ka, nii et liiga palju loogikat ma sealt ei ostiks. Tee nagu kästakse.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 943, 944, 945
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.