Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 545, 546, 547  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2026 10:55:49 vasta tsitaadiga

Prillpapa kirjutas:
Norras ju ei tohiks soojem olla, kuidagi seal saavad hakkama ja akuautode buum ei taha raugeda, kas neil need laadimisasjad ei külmu ära või viikingid ei nuta iga jääpurika peale.
Üldiselt ka meie autoajaloos on tulnud talvel sõidukiga rohkem võimelda, ja see poed sisse annad gaasi ja tallad minema ei ole päris tõsine jutt..

Reaalselt ei ole ma mitte kunagi pidanud hübriidil kojamehi sulatama. Jah jäätükke mehhaaniliselt olen eemaldanud küll, aga need sulavad ise lahti. Bensuluuk on vist ühe korra kinni külmunud, aga see teema tuleb päevakorda korra kuus, mitte üle päeva. Ma ei tea, mis nad seal norras teevad, ilmselt on lihtsalt harjunud. Kortermajas on päris fäänsi ämbriga autoni joosta, et kojamehed lahti sulatada.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 12.01.2026 10:56:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:

nt see variant

viide anna ikka HV tootele, kus pealegi soodsam hinnapakkumine: https://www.hinnavaatlus.ee/2683581/makita-akukuumaohupuhur-dhg180z/

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 10:58:43 vasta tsitaadiga

Kuumaõhupuhur on ikka geniaalne soovitus, palju õnne. Eriti laadimispesale.
Ja seda magnetjunni igale autole ei pane ka kuna ei hakka külge.

Lihtsam on harjaga see mõni tõmme teha kui mingi kattega debiilikut mängima hakata
Kommentaarid: 207 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 173
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.01.2026 11:00:58 vasta tsitaadiga

Janis, seal elektriautode grupis oligi juttu plastikkattest, mis klõpsuga käiks oma kohale.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 11:03:25 vasta tsitaadiga

See on lihtsalt mingi müümiseks tehtud toode, ma ei näe sellest mingit reaalset kasu, külge jätta ei saa ju ja peab kuskil seda hoidma ja sealt välja võtma jne.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2026 11:05:41 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Kuumaõhupuhur on ikka geniaalne soovitus, palju õnne. Eriti laadimispesale.
Ja seda magnetjunni igale autole ei pane ka kuna ei hakka külge.

Lihtsam on harjaga see mõni tõmme teha kui mingi kattega debiilikut mängima hakata

Kui on lihtsalt kerge lumi, siis pole midagi, puhud ära. Aga, kui tekib selline lörtsi laadne asi, siis see kitib terve pesa täis ja seda juba niisama lihtsalt ei eemalda.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 11:09:58 vasta tsitaadiga

Mul kuidagi on õnnestunud harja otsaga suurem ära tõmmata ja siis sõrmega nurgad üle ja on enamvähem et kontaktid puutumata jääks ja sulgur ka puhas oleks.
Kergele lumele aitab jah tavaliselt isegi suuga peale puhumisest
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.01.2026 11:17:16 vasta tsitaadiga

Siin see arutelu katte ümber
https://www.facebook.com/photo/?fbid=122179132124662283&set=gm.4317075055191506&idorvanity=1513938695505170&locale=et_EE
tsitaat:
1) Miks seda vaja on? - Pesa tuiskab laadimise ajal lund täis ja eriti ebameeldiv on kui enne tuisku on sula.
2) Osta Motonetist magnetiga universaalne lotu! - iX külge ei hakka magnet ka parima tahtmise juures. Isegi kui hakkaks siis ma ei tahaks vastu värvi sellega igapäevaselt nükida.

tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 11:19:03 vasta tsitaadiga

Jah, nähtud. Eks igaüks otsustab kas on vaja, mina näen et sellega majandamine on tüütum. Aga EV entukatele saab vist kõike maha müüa
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 12.01.2026 13:15:41 vasta tsitaadiga

Norrakad lasevad hommikul toas kilekoti kuuma vett täis, enne kui välja lähevad icon_lol.gif
https://www.tv2.no/broom/dette-trikset-kan-vaere-gull-verdt-na/15404860/
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 12.01.2026 13:31:49 vasta tsitaadiga

Markos, sul oli jälle kvoot täitmata ja tuli leiutada uus asi mille üle nutta elektrika puhul? Pole 6 talvega õues juhtme otsas seisvate autodega selliseid jäätumis probleeme laadijatega/luukidega olnud. Kojameeste ette tekkiva jääkamakaga küll, kui ei lükka esiklaasilt lund ära. Vaja aegajalt kaupluses/kinos/trennis käies jätta auto sooja garaaži sulama ja saab puhtaks jälle.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 13:40:39 vasta tsitaadiga

Et seda probleemi pole olemas?
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 12.01.2026 14:02:55 vasta tsitaadiga

kus siis on kui täis-ev-ga, nagu etk kirjeldab, tuleb tavamuredele lisaks veel lihtsalt planeerida kuskile sooja garaaži sulama parkimine ja muul ajal sõita mingitest kitsastest piludest piiludes icon_lol.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2026 14:06:51 vasta tsitaadiga

etk kirjutas:
Markos, sul oli jälle kvoot täitmata ja tuli leiutada uus asi mille üle nutta elektrika puhul? Pole 6 talvega õues juhtme otsas seisvate autodega selliseid jäätumis probleeme laadijatega/luukidega olnud. Kojameeste ette tekkiva jääkamakaga küll, kui ei lükka esiklaasilt lund ära. Vaja aegajalt kaupluses/kinos/trennis käies jätta auto sooja garaaži sulama ja saab puhtaks jälle.

Mida ma leiutan, näited on elust endast ja inimesed elavad erinevates kohtades. Kõigil ei ole katusealust garaazist rääkimata, mõnes kohas ei ole ka selliseid spetsiifilisi tuuleolusi. See ei tee probleemi olematuks, kui sul ei ole. Soovitus auto kuhugile kaubanduskeskuse parkimismajja sulama viia on kuldaväärt. Huvitav, miks mul hübriididega seda vaja polnud, nüüd pean sõitma 10km kaugusele sulatama kohta, kuhu mul isegi asja pole. Ja me räägime siin pidevalt, kui mugav see ev kasutamine ikka on. Hea, et ma laadija garaazi paigaldasin, mitte kuhugile posti otsa, vähemasti on laadimisotsik puhas ja kuiv, mitte jääs. See kummikork, mis laadimise ajal seal juhtme otsas töllerdab, oskab ka kenasti lund ja jääd täis minna.

tsitaat:
kus siis on kui täis-ev-ga, nagu etk kirjeldab, tuleb tavamuredele lisaks veel lihtsalt planeerida kuskile sooja garaaži sulama parkimine ja muul ajal sõita mingitest kitsastest piludest piiludes icon_lol.gifkus siis on kui täis-ev-ga, nagu etk kirjeldab, tuleb tavamuredele lisaks veel lihtsalt planeerida kuskile sooja garaaži sulama parkimine ja muul ajal sõita mingitest kitsastest piludest piiludes icon_lol.gif

No piiluma ei pea, selles mõttes on ok, et soojaks ta läheb, isegi -18 kraadiga on toas saun, kui elektrist kahju ei hakka. Eks neid uduseid ja härmas masinaid sõidab pidevalt vastu küll, aga es tea, mis seal täpsemalt probleemiks on.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 14:13:20 vasta tsitaadiga

Sul mingit pesa pole sellele pistikule laadijal? Ma viskasin kohe selle kummiluti mõlemal laadijal minema. Neid auke peaks saama eraldi osta ka.
Mul praegu selline lahendus aga post on tavaline 8 eurone pruun aiapost, poes küsitakse mitu sotti postide eest icon_lol.gif
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2026 14:20:01 vasta tsitaadiga

Laadijal eraldi auku ei ole ja, aga ilmselt seetõttu, et see on eemaldatava kaabliga laadija, saad kaabli tuppa võtta. Mul on see Mid https://www.lexus.ee/electrified/lexus-homecharge
tagasi üles
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 12.01.2026 15:06:41 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:

Mida ma leiutan, näited on elust endast ja inimesed elavad erinevates kohtades. Kõigil ei ole katusealust garaazist rääkimata, mõnes kohas ei ole ka selliseid spetsiifilisi tuuleolusi. See ei tee probleemi olematuks, kui sul ei ole. Soovitus auto kuhugile kaubanduskeskuse parkimismajja sulama viia on kuldaväärt. Huvitav, miks mul hübriididega seda vaja polnud, nüüd pean sõitma 10km kaugusele sulatama kohta, kuhu mul isegi asja pole. Ja me räägime siin pidevalt, kui mugav see ev kasutamine ikka on. Hea, et ma laadija garaazi paigaldasin, mitte kuhugile posti otsa, vähemasti on laadimisotsik puhas ja kuiv, mitte jääs. See kummikork, mis laadimise ajal seal juhtme otsas töllerdab, oskab ka kenasti lund ja jääd täis minna.

Ehk siis nutad probleemi üle, mille ise endale tekitasid, kuigi saaksid auto garaaži panna, nuttes nagu see esineks sul igapäevaselt kuigi reaalsuses pidid ühe korra natuke lund ära lükkama sõrmeotsaga?
Ja seda muinasjuttu küll ei usu, et sa ei käi nende talvise kolme kuu jooksul kordagi üheski kohas, kus ei oleks võimalust autot sooja parklasse jätta seniks.
Aga jah, nagu isegi välja toonud, siis see on reaalne probleem, millega tootjad peaksid tegelema ja seni ei ole. Hübriididel ei esine jah, sest nende tootjad pole pidanud säärase efektiivsusega töötama. Neil on alati olnud kümnetes kilowattides üleliigset energiat, mida pumbata lihtsalt ümbrusesse, juhtumisi ka kaopi ja esiklaasi vahele. Suurem efektiivsus, väiksem energia raiskamine nõuab paremat inseneritööd.

Sinu stiilis "probleeme elust enesest" välja tuues peaks põhimõtteliselt iga spm (ja hübriidi) omanik käima pidevalt nutmas kuidas ikka käsi haiseb sest tanklas püstol määrdunud, kuidas õlitaset raske mõõta jne jne jne. Üle võlli mõttetu hala lihtsalt. Leia neid päris probleeme mille üle vinguda (ja neid jagub), mitte ära otsi mõttetusi. Ega sa mõni lumehelbeke ole.

Janis kirjutas:
Et seda probleemi pole olemas?

Kus ma kirjutasin, et probleeme pole olemas? Kas tegu on säärast nuttu ja hala väärvia ebamugavusega nagu Markos välja mängib, on omaette küsimus.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 15:17:55 vasta tsitaadiga

On küll ebamugav
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2026 15:51:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ehk siis nutad probleemi üle, mille ise endale tekitasid, kuigi saaksid auto garaaži panna

Ei saa, ei mahu ja nagu öeldud, siis probleem ei ole harv vaid sõltuvalt ilmast võib olla igapäevane, täna sulatan jälle. EV mugavaks kasutamiseks on vaja sul järelikult ka sooja garaazi tuleb välja.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 12.01.2026 15:53:44 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
Ehk siis nutad probleemi üle, mille ise endale tekitasid, kuigi saaksid auto garaaži panna

Ei saa, ei mahu ja nagu öeldud, siis probleem ei ole harv vaid sõltuvalt ilmast võib olla igapäevane, täna sulatan jälle. EV mugavaks kasutamiseks on vaja sul järelikult ka sooja garaazi tuleb välja.

ot:
Kui saladus pole, siis miks ei mahu? icon_eek.gif
Ma saan aru, et ma oma maasturiga ei mahu, pole veel leidnud sellist eramaja garaazi mille ukseava mahtuda võimaldaks, aga sõiduauto?

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2026 16:14:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ma saan aru, et ma oma maasturiga ei mahu, pole veel leidnud sellist eramaja garaazi mille ukseava mahtuda võimaldaks, aga sõiduauto?

See on suv, mittte sõiduauto ja sõiduauto mahtus ka suht napilt. Lisaks, kes seda pläga koristada jaksab, mida see asi sinna tekitab. Garaaz on lihtsalt üks flex tõusva uksega panipaik, töö ja bändiruum.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 12.01.2026 16:21:32 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:

See on suv, mittte sõiduauto ja sõiduauto mahtus ka suht napilt. Lisaks, kes seda pläga koristada jaksab, mida see asi sinna tekitab. Garaaz on lihtsalt üks flex tõusva uksega panipaik, töö ja bändiruum.

ot:
Luba ma oletan, ukseava kõrgus? Klassikaline 1.6, tõstukse all ja ruum ise on taga otse loomulikult 2m+.

viimati muutis Etz 12.01.2026 16:21:44, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 232 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 195
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 16:21:37 vasta tsitaadiga

Kuskohas veel mingi 1.6 kõrgusega uksi on? icon_eek.gif
Klassikaline on ikka mingi ~2m kõrge
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 12.01.2026 16:25:09 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Kuskohas veel mingi 1.6 kõrgusega uksi on? icon_eek.gif
Klassikaline on ikka mingi ~2m kõrge

ot:
Sitaks, ma olen mitut maja vaatamas käinud, 1.6-1.8m on ukseava kõrgusel juba rusikareegel aga ruumi enda lagi on 2.20-2.60.
Aru ma ei saa, miks sedasi ehitatud on ja tänaseni ehitatakse. Ilmselt läheb loosi garaazita ja garaaz ise ehitada lõpuks, tervet maja paraku ei jaksa.
Aga see juba OT kaa, siin teemas.

tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2026 16:28:13 vasta tsitaadiga

Kuidas sealt 1,6m kõrgusest uksest sissekäimine peaks välja nägema ei tea... Ma olen pigem näinud uutes majades sellise ~1.6m ja isegi vähem laiusega garaaziuksi ja kõrgus 2m, garaaz polegi enam mingi auto hoiustamise koht inimestel vaid pigem see nagu Markos kirjeldas.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 545, 546, 547  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.