|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
miq1988
HV kasutaja

|
29.10.2025 09:08:16
|
|
|
Ega puusalt oskagi, tuleks kuskilt mõni projekt välja leida ja enda andmed sinna sisse panna. Cadis saan korruseplaanid jms ise tehtud. ÕSPga tegin nii.
Ise tehes see lihtsalt ei tuleks, sellepärast uuringi umbkaudset hinda, et kas on väärt ise pusima hakata.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ricki
HV kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
29.10.2025 10:00:39
|
|
|
| Need on nii vanad ju
|
|
| Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ricki
HV kasutaja
|
29.10.2025 10:02:42
|
|
|
| Janis kirjutas: |
| Need on nii vanad ju |
Loe minu postituse esimest lauset
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.11.2025 18:05:00
|
|
|
| Kui kellelgi Midea õhksoojuspumbale SK-101 või SK-102 USB WiFi donglit vedeleb, võib pakkuda.
|
|
| Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
05.01.2026 22:19:54
|
|
|
Hisense soojuspumbad kriitikat kannatavad? Dualsplitid on mingi alla 1k saadaval. Peamine küsimus on müra
E:
Varem on kirjutatud siin, et soojuspumbad väga üle 45 kraadi vms teha ei taha. Vaatasin kena -19 akna taga ja panin prooviks oma 70 euroga saadud CO2 pumba käima, 61 kraadi tuli ilusti välja mingiks ajaks Rohkem edasi vaadata ei viitsinud
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
06.01.2026 10:18:26
|
|
|
| No vett suudavad nad 60 kraadi peale ka ajada, aga terve maja veesärki mitte, kui just üledimensioneeritud ei ole. Mul siin ei suutnud nüüd enam üle 33 kraadi teha ja lülitasin gaasi peale ümber. Gaas hoiab 45 kraadi ja sellest piisab kenasti.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
06.01.2026 10:33:22
|
|
|
Eks see oleneb kui hästi soojustatud on ja no kogu maja veesärk ei pea ju 60 olema, kahes kohas segatakse, radikate ja põranda jaoks.
Veits soojema ilmaga lasi paagi ilusti 65 kraadi peale.
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
06.01.2026 11:08:42
|
|
|
Eks see oleneb kui hästi soojustatud on ja no kogu maja veesärk ei pea ju 60 olema, kahes kohas segatakse, radikate ja põranda jaoks.
Veits soojema ilmaga lasi paagi ilusti 65 kraadi peale. |
Segamine eeldab, et pump toodab koguaeg kuumemat vett, mis muudab ta vähem efektiivseks, mul see segamine puudub üldse, radikad ja põrand on sama kontuuri peal. 45 kraadist piisab madaltempisele radikale ilusti, kui vaid pump seda teha suudaks. Jah, oleneb soojustusest, seega küttesüsteemi planeerides oleks mõistlik siiski tiba üledimensioneerida, mitte teha täpselt, nagu siin tehtud on, enamuse ajast toimib, aga suure külmaga jääb hätta.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
06.01.2026 11:25:24
|
|
|
Hisense soojuspumbad kriitikat kannatavad? Dualsplitid on mingi alla 1k saadaval. Peamine küsimus on müra
E:
Varem on kirjutatud siin, et soojuspumbad väga üle 45 kraadi vms teha ei taha. Vaatasin kena -19 akna taga ja panin prooviks oma 70 euroga saadud CO2 pumba käima, 61 kraadi tuli ilusti välja mingiks ajaks Rohkem edasi vaadata ei viitsinud |
välisosa küttis ennast jäässe aga õnneks boileris sai 60kraadine vesi valmis? Õige hetk eksperiment katkestada.
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
06.01.2026 11:28:56
|
|
|
Mul see pump niikuinii sendissaagimiseks ja katsetamiseks seal. Võib vabalt olla vähem efektiivsem kui peaks, töötab niikuinii ainult siis kui pelletiga oleks kallim kütta.
Ta muidu toodab teeb sooja vastavalt kõverale mitte stabiilselt ühte tempi.
Sa lased põrandasse ka 45 kui kõver nii arvutab?
| degreal kirjutas: |
E:
Varem on kirjutatud siin, et soojuspumbad väga üle 45 kraadi vms teha ei taha. Vaatasin kena -19 akna taga ja panin prooviks oma 70 euroga saadud CO2 pumba käima, 61 kraadi tuli ilusti välja mingiks ajaks Rohkem edasi vaadata ei viitsinud |
välisosa küttis ennast jäässe aga õnneks boileris sai 60kraadine vesi valmis? Õige hetk eksperiment katkestada. |
Mismõttes?
See ongi CO2 pumba teema, oluliselt kõrgemat tempi suudavad välja anda
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.01.2026 19:30:24
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| No vett suudavad nad 60 kraadi peale ka ajada, aga terve maja veesärki mitte, kui just üledimensioneeritud ei ole. Mul siin ei suutnud nüüd enam üle 33 kraadi teha ja lülitasin gaasi peale ümber. Gaas hoiab 45 kraadi ja sellest piisab kenasti. |
Sul on midagi väga valesti, kui õhk-vesi üle 33c toota ei jõua.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
07.01.2026 10:44:30
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| No vett suudavad nad 60 kraadi peale ka ajada, aga terve maja veesärki mitte, kui just üledimensioneeritud ei ole. Mul siin ei suutnud nüüd enam üle 33 kraadi teha ja lülitasin gaasi peale ümber. Gaas hoiab 45 kraadi ja sellest piisab kenasti. |
Sul on midagi väga valesti, kui õhk-vesi üle 33c toota ei jõua. |
Valesti on see, et pump on nõrgavõitu ruutmeetrite kohta + radikad. 11kw on kuni 200 ruutu põrandaküte, siin 254 koos radikatega, arvestatud on, et garaazi ei köeta, seal on kontuur küll, aga see on maha keeratud. Kuid kogu torustik jookseb garaazi põranda alt läbi, mis tähendab, et see on sisuliselt kontrollimata põrandaküte. Kui väljas on -12 kraadi, siis sealt saab hulka vähem energiat. Kokku tuleb nii, et põrandaküttel toas on 21 kraadi ja radikad on leiged, ehk temp kusagil 18-19 kraadi. Ebamugav, eluruumidesse tahaks ikka 23 kraadi ja magamistubadesse 20, mõni kraadi jääb puudu selle võimsuse juures, muud polegi. Kokkuhoid on asja nimi, eelmistele omanikele oli 21 kraadi elutoas piisav, ei raatsinud 15kw pumpa panna. Muidu füüsika on imeline teadus, eriti just see enegia jäävuse seaduse osa, et niipalju, kui sisse paned, niipalju ka välja tuleb ja veekeedukrunniga ei ole võimalik järve aurustada, kuigi naksitrallidel see näiliselt õnnestus.
P.S Lugesin fb'st just kellegi täpselt samade sümptomitega probleemist, ei midagi uut siin ilmas.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.01.2026 14:17:14
|
|
|
Valesti on see, et pump on nõrgavõitu ruutmeetrite kohta + radikad. 11kw on kuni 200 ruutu põrandaküte, siin 254 koos radikatega, arvestatud on, et garaazi ei köeta, seal on kontuur küll, aga see on maha keeratud. Kuid kogu torustik jookseb garaazi põranda alt läbi, mis tähendab, et see on sisuliselt kontrollimata põrandaküte. Kui väljas on -12 kraadi, siis sealt saab hulka vähem energiat. Kokku tuleb nii, et põrandaküttel toas on 21 kraadi ja radikad on leiged, ehk temp kusagil 18-19 kraadi. Ebamugav, eluruumidesse tahaks ikka 23 kraadi ja magamistubadesse 20, mõni kraadi jääb puudu selle võimsuse juures, muud polegi. Kokkuhoid on asja nimi, eelmistele omanikele oli 21 kraadi elutoas piisav, ei raatsinud 15kw pumpa panna. Muidu füüsika on imeline teadus, eriti just see enegia jäävuse seaduse osa, et niipalju, kui sisse paned, niipalju ka välja tuleb ja veekeedukrunniga ei ole võimalik järve aurustada, kuigi naksitrallidel see näiliselt õnnestus.
P.S Lugesin fb'st just kellegi täpselt samade sümptomitega probleemist, ei midagi uut siin ilmas. |
No jäta siis õhk-vesi põrandaid kütma ja gaasiga küta oma radikaid natuke aluplexi tööd ja olekski valmis.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
07.01.2026 14:27:29
|
|
|
| tsitaat: |
| No jäta siis õhk-vesi põrandaid kütma ja gaasiga küta oma radikaid icon_rolleyes.gif natuke aluplexi tööd ja olekski valmis. |
Milleks ? Praegust on täielik backup, kuna mõlemad soojusallikad on paralleelselt ja 100% teineteisega asendatavad. Gaasi ja elektri maksumuse vahe ei ole märkimisväärne. Mõned nädalad aastas gaasi peal olla on täiesti okei, saabki katel tööd, muidu jääb jälle ringluspump kinni sellel ja vaja lahti aidata.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.01.2026 14:46:46
|
|
|
Milleks ? |
Ma ei saa üldse aru, mille üle sa halad, kui midagi muuta ei soovi, kuna kõik hästi on?
Kui pump ei suuda piisaval hulgal vett tsirkuleerida, siis osta selline, mis suudab. See 100-400 euri, sõltub, kui kallist raatsid osta, et ole ebamugavuse vähendamise nimel küll miski kokkuhoid.
Ning radikad ei puutu siin asjasse, iga õhksoojuspump suudab kütta nii radikaid kui ka põrandat. Eriti veel, kui mõlemad on madalatemperatuurilised.
|
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
1 :: |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
07.01.2026 15:10:00
|
|
|
Endast lugupidav koduautomaatik lahendaks asja ikka selliselt, et radikaid hakataks gaasiga kütma ilma omapoolse sekkumiseta, kui ÕSP-ga eesmärki saavutada ei suudeta (pigem juba prognoosi ja/või välistempi alusel). -30 külmaga juba kogu maja.
viimati muutis rex 07.01.2026 15:11:18, muudetud 1 kord |
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.01.2026 15:10:52
|
|
|
| See on huvitav jah, et koduautomaatikas on kirjelduste järgi pädev, aga küttesüsteemiga, noh, on nigu on. Peaasi on kokkuhoid.
|
|
   |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
07.01.2026 15:33:46
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
Milleks ? |
Ma ei saa üldse aru, mille üle sa halad, kui midagi muuta ei soovi, kuna kõik hästi on?
Kui pump ei suuda piisaval hulgal vett tsirkuleerida, siis osta selline, mis suudab. See 100-400 euri, sõltub, kui kallist raatsid osta, et ole ebamugavuse vähendamise nimel küll miski kokkuhoid.
Ning radikad ei puutu siin asjasse, iga õhksoojuspump suudab kütta nii radikaid kui ka põrandat. Eriti veel, kui mõlemad on madalatemperatuurilised. |
Esiteks, ma ei hala, ma kirjutasin lihtsalt, et läksin gaasiküttele üle. Milllepeale üks "spets" tuli rääkima, kuidas kõik p'ses on. Kas jutt käib tsirkulatsioonipumbast üldse ? Aed ja aiaauk. Iga soojuspump suudab kütta nii radikaid, kui põrandat, võimsus on lihtsalt number ? Füüsika ei kehti ? On ikka naljamehed siin. Mõned vennad ei sa elementaarsestt füüsikast aru, rääkimata sellest kuidas soojuspump tegelikut töötab ja millised on selle võimete piirid, ning mis eristab ühte teisest. Palun tee endale need asjad kõigepealt selgeks. Kontrollküsimus, kui vesi aurustub, kas siis keskkonnast võetakse soojust või antakse ? Ning sama küsimus kondenseerumise kohta.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.01.2026 15:55:01
|
|
|
P.S Lugesin fb'st just kellegi täpselt samade sümptomitega probleemist, ei midagi uut siin ilmas. |
FB on ka kindlasti koht pädeva hinnangu saamiseks. Nagu ka HV
Kuid tsirgupumba vajakajäämisest sa mainisid ise. Ma küll ei tea, mille põhjal sa seda hindad.
ÕVP läks oktoobris paika. natuke alla 200 ruudu, ruumides 25C ja 300kwh/kuus viimased kaks kuud olnud. Kusjuures ma lasin ÕVP meestel teha sellise lahendus, nagu ma seda ise näha soovisin, mitte standardpaigaldust.
|
|
   |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.01.2026 15:55:32
|
|
|
| muidu jääb jälle ringluspump kinni sellel ja vaja lahti aidata |
Pane selline pump mis kinni ei jää, grundfosi alpha2 nt laseb ennast suverezhiimis korra päevas ringi. Tavalisi jah tuleb sügisel järgi aidata, lahti võtmiseni välja.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 191 loe/lisa |
   |
154 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.01.2026 15:56:09
|
|
|
| Pädevatel pumpadel on see kinnijäämisvastane reziim peal jah.
|
|
   |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
07.01.2026 16:39:08
|
|
|
Kuid tsirgupumba vajakajäämisest sa mainisid ise. Ma küll ei tea, mille põhjal sa seda hindad.
|
Ei, mina rääkisin soojuspumbast, mitte tsirkpumbast. Tsirkpumbad on nii süsteemil, kui soojuspumbal ja gaasikatlal eraldi sisemised. Süsteemi oma on igati pädev, digitaalse juhtimisega ja toimetab täiesti iseseisvalt ja automaatselt vastavalt vajadusele hoiab rõhku vastavalt siis selllele, palju kontuure on lahti jne. Kinni jääb gaasikatla sisemine pump, kui gaasikatelt ei kasutata pikemat aega. Mina seda vahetada ei viitsi, asi see kruvikat näidata talle pole, kui vajadus tekib.
| ruumides 25C ja 300kwh/kuus |
Vaatad ikka elektri, mitte pumba enese pealt ?
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.01.2026 16:59:38
|
|
|
Mul on eraldi elektriarvesti soojuspumbal ees, mis ainult selle elektritarvet mõõdab.
PS. Ma lugesin su lausest välja jah millegipärast tsirgupumbast jutt, kuna räägiti sekka ka gaasikatlast, et su "pump" ei suuda vajalikul arvul kilovatte ringi keerutada. Paras puder ja kapsad tõesti.
viimati muutis jägaja 07.01.2026 17:02:59, muudetud 1 kord |
|
   |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
07.01.2026 17:02:23
|
|
|
| Ma paneks lihtsalt pumbale aegreleega lisaotsad külge, nii et tõmbab näitaks korra nädalas pool minutit ringi.
|
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|