praegune kellaaeg 05.01.2026 14:45:27
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
| autor |
|
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
03.01.2026 15:42:01
|
|
|
| Dirty Harry kirjutas: |
| jeesus188 kirjutas: |
Milline masin siis tänapäeval üldse hea on, kui poest ei kõlba enam isegi T seeriat osta?
Ega ometi vaid mäkbuuki? |
Päris mõistlik on osta arvuti seeriast, mis on ajalooliselt olnud kindel ja turvaline valik. Lenovo T-seeria ja mäki Air (Pro, kui vaja) on kaks üsna turvalist valikut. Poes ja uuena on üsna kallid, teise tiiru seadmed mõistlikumad hinna-kvaliteedi suhte poolest. Kui läpakat läpakana kasutada, siis Lenovo puhul tasub odavamat otsa (igalpool, ka T-seerias) vältida, kuna ekraanid on tuhmid ja kehva resoga. Õunal seda pole, ka odavaim 13,3'' läpp on selge, terava (2560x1664) ja valgusjõulise (500 nit) paneeliga. |
See lenovo mis ma panin on ju oled ekraaniga, 500 nit ja väga hea ekraan tundus olevat. Pigem läheks kasutusse doci ja tubade vahel liikumiseks ka vahel kaasas kandmiseks. Poes tundus suht tummine ka olevat, mitte küll nii nagu thinkpad x13 gen 3 (naisel on)
|
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
03.01.2026 15:43:02
|
|
|
Enamik on juttu on juba kokku võetud aga lisan et OLED ekraan on ilge energiaröövel. OLED vs IPS - jaga aku tööaeg ümmarguselt kahega. Võtsin oma T14 G5 teadlikult OLEDiga. Pilt on tõesti väga ilus aga aku max 4-5h.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
03.01.2026 15:43:41
|
|
|
| Janis kirjutas: |
| siinus kirjutas: |
Tra miks me peame seda siin threadis arutama üldse? |
No sa panid väite siia ja tekkis küsimus et miks nii, hea ju kohe siin ära küsida ning selgusele jõuda. Või peab tegema nagu seal militaaris üks taun teeb umbes igast lausest uue teema, et seda lauset lahata eraldi. |
Ok. Restartisin just oma macbook airi, Tahoe versiooniga ja mälukasutus on selline
Spoiler 
Nüüd käivitasin Rekordboxi ja
Spoiler 
On siis see 8GB piisav või ei?
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.01.2026 15:51:15
|
|
|
| Janis kirjutas: |
Tra miks me peame seda siin threadis arutama üldse? |
No sa panid väite siia ja tekkis küsimus et miks nii, hea ju kohe siin ära küsida ning selgusele jõuda. Või peab tegema nagu seal militaaris üks taun teeb umbes igast lausest uue teema, et seda lauset lahata eraldi. |
Ok. Restartisin just oma macbook airi, Tahoe versiooniga ja mälukasutus on selline
Spoiler 
Nüüd käivitasin Rekordboxi ja
Spoiler 
On siis see 8GB piisav või ei? |
See ju olenebki, mida kasutad. Sa ütlesid nagu see 8gb vältimine oleks väga tähtis, selle pärast uurisingi et mis värk
Samal ajal üks mu windowsiga laptopidest on minu jaoks täiesti kasutatav 8gb mäluga. Teises teen muud asja ja seal jääb jällegi väheks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
03.01.2026 16:17:54
|
|
|
okei. Siis las lillatäpimees tehku oma töö ära ja võtku see jutt siit threadist minema.
Mõni teeb 8GB mäluga windowsis töö ära, aga keskmine user ei tee. Selge.
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.01.2026 16:38:36
|
|
|
Ma tegelikult saan Kevvare dilemmast aru. OLED on kahtlemata ahvatlev ja sellega Thinkpad'i ei saa pruugitunagi alla tonni. T-seeria ekraanidega on oldud väga tagurlik - ma kirjutasin siin teemas suht suure frustratsiooniga juba üle 10a tagasi, kuidas pärast T410 mindi 16:9 pilude peale, mille all kilomeetrine riba tühja plasti, kuigi see äriklassis kuidagi mõistlik pole. Nüüd vaikselt on suure EUREKA! saatel jälle kallimatele variantidele 16:10 hakanud ilmuma. Heleduselt paremad ekraanid on olnud X1 puutetundlikud.
Tänapäeva koduarvuti ongi ju läpakas ja sellega istutaksegi enamasti laua taga, enamasti on ka pistikupesa kohe jalaulatuses. Kontorilaua taga sama teema.
| Kevvare kirjutas: |
| Pigem läheks kasutusse doci ja tubade vahel liikumiseks ka vahel kaasas kandmiseks. |
Dock-i all (eeldan, et pidasid seda silmas) mõeldakse üldjuhul olukorda, kus läpakal on kaas kinni ja ta ongi pmst lauaarvutikasti rollis - sa ei kasuta ei selle ekraani, klaverit ega puuteplaati/kliitorit. Sel juhul ei tule ka integreeritud OLED-i kasu esile. USB-C dock-i võid muidugi ka nii kasutada, et sinna külge välist klaverit, hiirt ja monitori/monitore ei lisa, aga mida siis üldse? SD-kaardilugeja? Kõik muu on ju tänapäeval mugavam üle WiFi või BT külge haakida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
03.01.2026 17:41:23
|
|
|
| rex kirjutas: |
Ma tegelikult saan Kevvare dilemmast aru. OLED on kahtlemata ahvatlev ja sellega Thinkpad'i ei saa pruugitunagi alla tonni. T-seeria ekraanidega on oldud väga tagurlik - ma kirjutasin siin teemas suht suure frustratsiooniga juba üle 10a tagasi, kuidas pärast T410 mindi 16:9 pilude peale, mille all kilomeetrine riba tühja plasti, kuigi see äriklassis kuidagi mõistlik pole. Nüüd vaikselt on suure EUREKA! saatel jälle kallimatele variantidele 16:10 hakanud ilmuma. Heleduselt paremad ekraanid on olnud X1 puutetundlikud.
Tänapäeva koduarvuti ongi ju läpakas ja sellega istutaksegi enamasti laua taga, enamasti on ka pistikupesa kohe jalaulatuses. Kontorilaua taga sama teema.
| Kevvare kirjutas: |
| Pigem läheks kasutusse doci ja tubade vahel liikumiseks ka vahel kaasas kandmiseks. |
Dock-i all (eeldan, et pidasid seda silmas) mõeldakse üldjuhul olukorda, kus läpakal on kaas kinni ja ta ongi pmst lauaarvutikasti rollis - sa ei kasuta ei selle ekraani, klaverit ega puuteplaati/kliitorit. Sel juhul ei tule ka integreeritud OLED-i kasu esile. USB-C dock-i võid muidugi ka nii kasutada, et sinna külge välist klaverit, hiirt ja monitori/monitore ei lisa, aga mida siis üldse? SD-kaardilugeja? Kõik muu on ju tänapäeval mugavam üle WiFi või BT külge haakida. |
Ega ta mul eriliseks rännumeheks ei hakkakski vaid tubade vahet liikumiseks ja aku kestab juba 4h oleks piisav. Kodus kontorilauale viskaks eraldi monitori sappa ja klaviatuuri või kasutaksin lisa monitori ainult, veel ei oska öelda kuidas mugavam oleks.
Hetkel olen lauaka taga aga tunnen, et lapsed ja asjad siis lauaarvuti piirab natuke seda vaikusesse liikumist + ma ei mängi ja peamine kasutus on mingid docid, chrome, meilid, mingid piltide otsimised ja selline lihtsam teema ehk siis selle jaoks peaks see 700€ OLED läpakas täiesti rahuldav olema ju?
https://www.klick.ee/sulearvuti-lenovo-ideapad-slim-5-15-oled-ryzen5-16gb-512gb-hall
See tundub isegi parem mis ma eelnevalt siin jagasin, neutraalselt öeldes ok? Aku kestvus on seal kirjas 21h, et mingist 4h pole nagu juttu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.01.2026 17:46:58
|
|
|
Miks see nii odav on kui ta nii hea on?
Ja see aku 21h....pane heledus läpparil miinimumi peale ja naudi...seda 21h ikka kätte ei saa
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.01.2026 18:09:53
|
|
|
Kui siin Thinkpadi juurest juba offtopicuks minna ja OLED-iga Ideapad-i vaadata, siis ma ehk lükkaks üldse Lenovo kõrvale ja vaataks hoops Huawei Matebooke, millele OLED-id minu mälu järgi esimesena siginema hakkasid. Neil on tihti ka 3:2 (kuldlõige!) ekraanisuhe, mis võiks tegelikult seal kunagise tüüpilise 4:3 ja filmi/videospetsiifilise 16:9 vahel väga hea kompromiss olla. Lisaks on neil tihti parem reso.
Edit: OK, selle 15"-se reso on juba kenam. Kui miskit väga viltu vedama ei hakka, siis ehk on sellised ekraanid juba 10 aasta pärast ka Thinkpadide standardvarustuses!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
03.01.2026 18:15:57
|
|
|
Mis mõtet on OLED ekraani taga ajada, kui kasutad välist monitori?
2560x1600 resolutsioon 15" ekraanil ka täiesti mõttetu, raiskab ainult ressurssi.
Aku kestvus on antud 250 nit ereduse juures.
Kasutust vaadates saaksid paar aastat kasutatud garantiiga T-seeria 2x odavamalt.
_________________ Müüa igasugu asju
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
03.01.2026 18:19:59
|
|
|
| tsitaat: |
Huawei Matebooke,
|
nendel on läbi kõigi generatsioonide see asi, et üks ja ainumas usbc pesa rebeneb niiviisi emaplaadi pealt maha, et remontida sisuliselt pole võimalik seda.
aga kuna sa ropendama hakkasid siis vivobook või exprertbook. Dell paneb oma pillidele ka päris palju oleedi, ehk äkki sealt rea pealt. odavam see ilmselgelt ei tule. rahalises mõttes pigem asused.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.01.2026 18:38:15
|
|
|
| von Wu kirjutas: |
| 2560x1600 resolutsioon 15" ekraanil ka täiesti mõttetu, raiskab ainult ressurssi. |
Tõsi, 1280x800 pealt tunneb tähed ära küll. Isegi mõned näod piltidelt. FHD(+) on juba selge overkill!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
03.01.2026 18:49:29
|
|
|
1920x1200 pealt nii väiksel ekraanil enam piksleid ei erista, kui just nina vastu ekraani pole.
_________________ Müüa igasugu asju
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.01.2026 18:59:03
|
|
|
| 40+ vanuses on paljudel juba lugemisprille vaja, kuigi nad ise seda endale ei tunnista... Ilma nendeta jäävad pigem käed lühikeseks (mobla puhul näiteks) kui et nina vastu ekraani panna saaks. Prill ette ja hiiglaslikud pikslid kargavad silma.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.01.2026 19:44:09
|
|
|
Kõigil lenovo läpparid käes, oled ekraaniga?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
03.01.2026 20:52:36
|
|
|
rex, Prillidega on väga individuaalne seis. Ma 46+ aga kui sülearvuti ekraan on silmadest 40cm kaugusel, saan ilma hakkama kui font ei ole liiga väike (Display scale seade). Mõnel, eriti 14" ekraaniga süleri ekraan on vaikeseades ikka väga väike ja siis tuleb prillid ette panna või scale suuremaks reguleerida, kui prille pole käepärast.
Samas kui kasutan välist monitori siis on arvutiprillid ees sest monitor on silmadest 65 cm kaugusel resoga 1920x1080 (32" LED TV). Endal kuva vaikeseade (scale soovituslik 150%). Nutitelefoni ekraani ja seda teksti mida vaja lähemalt lugeda (ajalehed, tooteinfo pakenditel jne), saan prillideta hakkama. Ma olen lühinägelik, st kaugele vaatamiseks on prille vaja.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
03.01.2026 21:20:40
|
|
|
| Ma näen samuti hoolimata vanusest lähedalt päris hästi, aga kaugemale vaatamiseks (arvuti, teler) on ikka prille vaja. Praegused on -2,25, aga viimasel ajal tundub, et oleks veel tugevamaid vaja, kuigi olen nagu kuulnud, et vanuse kasvades peaks nägemine + poole liikuma.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.01.2026 22:00:50
|
|
|
| ot: |
| Miinusprillide kandjal (lühinägelikul) vanuse kasvades tüüpiliselt miinus vähenebki. Plussi tal tavaliselt vaja ei olegi, aga kuna silmaläätse elastsus siiski väheneb, võib lugemiseks olla vaja nõrgema miinusega prille. Tugeva miinusprilliga inimene võib suuta ilma prillita seal 5 cm pealt, kuhu normaalse nägemisega inimene ei fokusseerigi, lugeda näiteks sõrmuse seest proovi numbrit. |
| BA79 kirjutas: |
| ...või scale suuremaks reguleerida, kui prille pole käepärast. |
Võti ongi seal, et skaleering tuleb suuremaks panna, mitte lasta tähtedel koos pikslitega kribuks kahaneda. Nii jagub tähtedele rohkem piksleid ja nad on vähemkarvased. Kehtib peale tähtede ka kõigele muule. 14" FHD asemel võtad sama suure 4K ja tõstad skaleeringu 200 peale. Kõik on enamvähem sama suur, aga palju ilusam. Alles see suhe annab enamvähem tiheduse, mille Apple arvas omal ajal iPhone 4-ga "retina" ehk 312 PPI olevat. Saadki panna nina vastu ekraani ja vaadata detaile, mitte piksleid. Läpaka ekraan ei ole ju sihipäraselt kasutades oluliselt kaugemal kui moblat käes hoides.
Sitt skaleeritavus on Win tüüpviga (kuigi 10/11-ga paremaks läinud). Apple'il on ammust ajast tihedad retina ekraanid ja OS nendega arvestades optimaalseks skaleeritud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
03.01.2026 22:20:08
|
|
|
Võtame siis teema kokku. Mine korja omale mingi selline üles ja on aastaid muretu elu.
Kui doki taga istub, siis suht ebaoluline kui mõni kord teise tuppa vedades peab "kehva ekraani" vaatama.
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|