praegune kellaaeg 02.01.2026 22:38:12
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mitut autot oled elu jooksul omanud? Arvesta ainult nendega, mida omad või oled omanud |
| Mul on alles esimene auto |
|
3% |
[ 5 ] |
| 2-3 |
|
30% |
[ 45 ] |
| 4-6 |
|
30% |
[ 45 ] |
| 7-10 |
|
17% |
[ 26 ] |
| 11-15 |
|
4% |
[ 7 ] |
| 16-20 |
|
5% |
[ 8 ] |
| 21-30 |
|
1% |
[ 2 ] |
| 31-40 |
|
2% |
[ 4 ] |
| 41-50 |
|
0% |
[ 1 ] |
| Rohkem kui 50 |
|
3% |
[ 5 ] |
|
| hääli kokku : 148 |
|
| autor |
|
Janis
HV Guru
|
02.01.2026 10:39:55
|
|
|
| Odav säästuauto ju, kummaline niimoodi võrdlusesse Lexusega panna. Isegi siis kui pole isiklik eelistus, faktide vastu ei saa.
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
02.01.2026 10:45:31
|
|
|
Mõnel siin ikka preemium toyota nii hinges, et kohe raipeks sõimama, kui masin ei meeldi.
Mulle ka ei meeldi, järelikult ka kõik teised mu masinad raiped olnud
Lisaks, kui ikka proovisõidul käin või pimesi peaksin auto ostma ja no ei istu kas istumise asend või vaateväli või sisu ise vmt jama, siis ilmselgelt ei osta või müün ASAP maha!
Hea näide näiteks pezooo enne Sportage ostu, tegin proovisõidu ja no ühestki asendist ei istunud asend + vaateväli ja ma ei läinud seda raipeks tituleerima vaid lihtsalt ei ostnud seda ja vaatasin mujale.
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
M: Triumph Trident 660 2023a - AHVile 200€ alla |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
0 :: |
139 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.01.2026 10:49:09
|
|
|
| Eestlane on selline, et mina ja mu auto ning siis kõik muud asjad. Autovalik on püha ja valitud auto ongi kõige parem asi maailmas, proovi sa vaid midagi õiget selle kohta öelda mis talle ei meeldi.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.01.2026 11:10:21
|
|
|
Ainus Lexus mis mulle meeldib on GX550 aga seda meil ei müüda.
Aga disain on maitseasi.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 232 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.01.2026 11:12:13
|
|
|
| Mulle meeldis väga vana is200 kunagi, kuni selle hetkeni kui ostumõttega proovisõidule läksin...
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
   |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.01.2026 11:54:26
|
|
|
| tsitaat: |
| Kas lehhus on üldse võimeline kunagi raipeks muutuma? icon_eek.gif |
Ikka on, nähtud küll neid, mis kolkagarages "hooldatuna" p'sse keeratud. Kunagi vaatasin ise ka ühte RX'i, et ostaks või nii, see oli veel tol ajal, kui ma kasutatuid vaatasin. Tegime Elke mehaanikuga ringi peale sellele, too ütles kohe, et tema seda masinat ei ostaks, kuna raamatu järgi on kolkagarages hooldatud ja õliloik ka all. Õli lekkis karteri punni vahelt ja selgelt poldud kolkagarages kuuldud ka, et igal vahetusel tuleb vahetada ka tihendseib, muidu lekibki. Ja no jumal teab palju selle masinaga vähese õliga sõidetud on. Nipet näpet oli seal veel, kõik viitas hooldamatusele ja nii see masin sinna platsile jäigi. Lexus üldjuhul tuleb esinduse platsi pealt või otse poest. Teades, kuidas nad kasutatuid omale müüki võtavad, siis seal eksimisruumi väga ei ole. Enamasti saab mingi kaheaastase select garantii ka.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.01.2026 11:58:39
|
|
|
| Markos kirjutas: |
Ikka on, nähtud küll neid, mis kolkagarages "hooldatuna" p'sse keeratud. Kunagi vaatasin ise ka ühte RX'i, et ostaks või nii, see oli veel tol ajal, kui ma kasutatuid vaatasin. Tegime Elke mehaanikuga ringi peale sellele, too ütles kohe, et tema seda masinat ei ostaks, kuna raamatu järgi on kolkagarages hooldatud ja õliloik ka all. Õli lekkis karteri punni vahelt ja selgelt poldud kolkagarages kuuldud ka, et igal vahetusel tuleb vahetada ka tihendseib, muidu lekibki. Ja no jumal teab palju selle masinaga vähese õliga sõidetud on. Nipet näpet oli seal veel, kõik viitas hooldamatusele ja nii see masin sinna platsile jäigi. Lexus üldjuhul tuleb esinduse platsi pealt või otse poest. Teades, kuidas nad kasutatuid omale müüki võtavad, siis seal eksimisruumi väga ei ole. Enamasti saab mingi kaheaastase select garantii ka. |
Tegelt tuleb ka iga kord lisaks seibile ka kork vahetada. Aga kolkagarage vahetabki sul ka näiteks klotsivahetuse korral ainult klotsid
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.01.2026 12:01:32
|
|
|
| Janis kirjutas: |
Ikka on, nähtud küll neid, mis kolkagarages "hooldatuna" p'sse keeratud. Kunagi vaatasin ise ka ühte RX'i, et ostaks või nii, see oli veel tol ajal, kui ma kasutatuid vaatasin. Tegime Elke mehaanikuga ringi peale sellele, too ütles kohe, et tema seda masinat ei ostaks, kuna raamatu järgi on kolkagarages hooldatud ja õliloik ka all. Õli lekkis karteri punni vahelt ja selgelt poldud kolkagarages kuuldud ka, et igal vahetusel tuleb vahetada ka tihendseib, muidu lekibki. Ja no jumal teab palju selle masinaga vähese õliga sõidetud on. Nipet näpet oli seal veel, kõik viitas hooldamatusele ja nii see masin sinna platsile jäigi. Lexus üldjuhul tuleb esinduse platsi pealt või otse poest. Teades, kuidas nad kasutatuid omale müüki võtavad, siis seal eksimisruumi väga ei ole. Enamasti saab mingi kaheaastase select garantii ka. |
Tegelt tuleb ka iga kord lisaks seibile ka kork vahetada. Aga kolkagarage vahetabki sul ka näiteks klotsivahetuse korral ainult klotsid |
Lohutage end sellega, et kui lekkis siis vähemalt polnud keermeliimiga tagasi keeratud...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 232 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
02.01.2026 12:03:32
|
|
|
jah, lexust tohib ainult esinduses remontida!
ega see mingi rahvaauto superb või x5 mida iga urgas pest teab
|
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
1 :: |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.01.2026 12:11:48
|
|
|
| Lohutage end sellega, et kui lekkis siis vähemalt polnud keermeliimiga tagasi keeratud... icon_smile.gif |
Mul ühel celkal oli küünal keermeliimiga pandud. Lahtisaamine oli tricky, aga õnneks see asi pidas päris hästi ja uus sai asemele, ning ei lennanud minema ka.
| jah, lexust tohib ainult esinduses remontida! |
Võid mujal ka, aga see on su oma valik ja risk. Mulle meeldib, kui asjad on selged ja korras, ming kulud kontrolli all, ning pärast ei pea mingite kolkavendadega vaidlema ja kaigast vedama, kui midagi psse keeratud on. Olen seda elus piisavalt teinud, enam ei soovi aitäh. Ma suudan normaalse teenuse eest maksta ja pole üldse kindel, kumb pikemas perspektiivis odavam tuleb.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
02.01.2026 12:14:32
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Ainus Lexus mis mulle meeldib on GX550 aga seda meil ei müüda.
Aga disain on maitseasi. |
Mis Lexus? See ju Land Cruiser.
|
|
| Kommentaarid: 746 loe/lisa |
   |
561 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.01.2026 12:15:39
|
|
|
Kolkagarages juhtub imelikke asju jah. Sõber ükskord rääkis, et neil mingi keevitustöö ajal läks üks masin veits põlema. Sebiti ruttu lammutusest mingi polstrid jms asemele kiirelt ja klient ei tea midagi
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
02.01.2026 12:18:16
|
|
|
Klient ei peagi köike teadma. kui kahjustused samaväärilisega asendatud siis ongi kliendil öösel parem uni. Muidu kallab
sotsmeedias igasugu sappi kokku
|
|
   |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ricki
HV kasutaja
|
02.01.2026 12:35:11
|
|
|
Me ei ole eluga rahul, sest me… elame liiga hästi
Rainer: Kuidas me oleme jõudnud punkti, et absoluutselt kõigest on kopp ees?
Jüri: Selles mõttes oli Ansipil õigus, kui ta ütles, et kõik suured eesmärgid on saavutatud: saime NATO liikmeks, saime euroalasse.
Mika: Majad said ehitatud, elamised korda, autod istmiku alla.
„Meil on esimene soov olla naabrist parem.“
Anu: Selliste küsimuste puhul on mul alati tunne, kas me ikka tajume adekvaatselt seda, mida kogu Eesti rahvas tunneb ja arvab ning kas kopp on päriselt ka rohkem ees kui varasematel aastatel. Äkki on see lihtsalt eestlaste rahvuslik iseloomujoon, et kogu aeg on natukene kopp ees?
Rainer: Selle vestlusega samas lehes ilmub ka intervjuu Briti suursaadiku Ross Alleniga, kes ütleb, et tema eestlastest sõbrad tunnistavad: „Me oleme klaas-on-pooltühi-inimesed.“
Anu: Just-just! See on põhjus, miks eestlased ei ole eluga rahul ja miks soomlased on. Mika võib nüüd mind parandada, aga kas soomlaste eluga rahulolu ei tule sellest, et soomlased lepivad vähesega. Neil ei ole nii kõrgeid ootusi.
Mika: Ma olen kindlasti sama meelt: soomlane lepibki sellega, et temal on siin elus tagasihoidlik kohake. See suhtumine ei pruugi muidugi olla alati hea, sest see natuke pärsib unistamist ja edasijõudmist.
Anu: Minu selline köögiteooria – kui me siin köögis istume –, on see, et eestlaste teatud rabistamine ja saavutamisvajadus tuleb ikkagi sellest, et inimestesse on jäänud tunne: 50 aastat Nõukogude okupatsiooni – millest on varsti sama palju aega möödas…
Mika: Kusjuures ongi!
Anu: On-on, aeg läheb kohutava kiirusega. Et see 50 okupatsiooniaastat tuleb järele teha. Kõik on ju kuulnud neid legende, kuidas 1930ndatel oli Eesti Soomest edukam ja võib vaid ette kujutada, kus me oleksime praegu ilma okupatsiooniajata.
Meil on tunne, et nüüd me peame kohutavalt pingutama ja punnitama, et saada kätte sama elujärg. Ei mõelda, et äkki me olemegi juba jõudnud enam-vähem järele, võib-olla polegi vaja rohkem joosta. Või vähemalt ei pea nii kiiresti jooksma. Aga see tunne ei ole kadunud, et me peame kogu aeg rohkem panustama, kauem töötama, saama suurema televiisori, veel suurema auto, kaks autot, võib-olla isegi kolm autot. Ja nii see läheb.
Jüri: Sotsiaalpsühholoogias on termin nõudlustase – mida inimene tahab elult laiemalt, aga ka konkreetsest olukorrast või situatsioonist. Siia alla käib näiteks ettekujutus, et ma pean elama paremini kui minu vanemad. Või elama sama hästi kui soomlased. See võib olla üks põhjus, miks me rahul ei ole – me tahame liiga palju. Kui sa, Mika, ütlesid soomlaste kohta, et te oskate olla õnnelikud väikeste lihtsate asjade üle, siis meil on esimene soov olla naabrist parem. Mina pean oma värava avama käsitsi, aga naabril käib see puldiga!
Mika: Tegelikult vaadatakse Soomes samamoodi naabrite poole ja ma välissoomlasena näen, kuidas korraga on kõigil vaja kööki või autosse või kuhu iganes mingeid asju. Praegu, tundub, on selline uus asi lisatuled autole.
Anu: Sotsiaalne nakkus toimib jumala hästi! Auto lisatuledega on sama lugu.
Mika: Jaa-jaa, kõik ju räägivad, et panid oma masinale, kuidas siis nüüd mina ilma saan. Kunagi oli Soomes sama asi suusaboksiga. Kõik, kellel vähegi võimalik, panid selle oma autole, see oli nagu niisugune keskklassi teema.
Anu: See ei ole mitte ainult märk, et ma olen teatud tasemel, see ei näita mitte ainult seda, et mul on VÕIMALUS, vaid et ma ka TEAN, kuidas selles sotsiaalses klassis mängud käivad.
Vastutustundlikud inimesed panevad enda autole lisatuled.
Jüri: Rootsi sotsioloog Peter Hedström uuris sotsiaalse nakkuse levikut, nagu uuritakse tavalise nakkuse käitumist epidemioloogias: mõõdad ära, kes jäi COVIDisse, kes ei jäänud ja nii edasi. Näiteks uuris Hedström ajalooliste dokumentide järgi, kuidas levisid Põhja-Rootsis mingid sotsialismiideed ja… nakkus on nakkus: puutud teise inimesega kokku saad batsilli. Lisatulede või suusaboksiga on sama lugu nagu COVIDiga – ideed levivad samamoodi nagu nakkused, lihtsalt jäävad külge.
Nakkused on tsivilisatsiooni hind, need levivad linnades paremini kui metsas või tundras elavate väikeste inimgruppide sees. Soov olla naabrist parem on nakkus ja kui selle vastu vaktsiini ei leita, siis see jääbki levima.
Jüri: Akadeemias õpid sa ikka ära teatud käitumisreeglid. No nagu see kuulus nali: „Kas te peate mind täielikuks idioodiks?“ – „Ei, kindlasti mitte! Aga ma võin ka eksida.“
Rafineeritust ja viisakust on praegu poliitikas väga vähe ja see…
Mika: … peletab arukad inimesed täiesti eemale…
Jüri: …absoluutselt!…
Mika: …poliitilisest vestlusest. Sest targem annab järele, mis sa ikka lolliga vaidled. Mul on hirm, et arukad inimesed ei tunne enam poliitika vastu huvi, mis tähendab seda, et lastetoa puudumine hakkab järjest rohkem tunda andma. Kujutage ette, kui riigikogus oleks sada niisugust sõnakat influencer-poliitikut, kelle nimesid ma ei hakka siin isegi nimetama.
Anu: Üks asi veel, mis on eestlastel ja soomlastel ühine ning mis kindlasti mõjutab ka õnnetunnet: meil on piisavalt puutumata loodust, võimalust minna linnast välja ilma, et selle eest tuleks maksta suurt raha või sõita kaks tundi rongiga. See on meeletu luksus.
Mika: Enamik eestlastest ei saa sellest aru. |
https://www.ohtuleht.ee/melu/1147744/me-ei-ole-eluga-rahul-sest-me-elame-liiga-hasti
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
02.01.2026 14:15:35
|
|
|
Kuidas on eesti keeles käigukasti "nose cone"?
Spoiler 
_________________ Müüa igasugu asju |
|
| Kommentaarid: 891 loe/lisa |
   |
670 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
02.01.2026 15:45:32
|
|
|
Pole need esindusetööd ka nii eeskujulikud midagi, on kunagi nii pihustid lahti-lekkima jäetud, termostaadivahetusega jahutusvedeliku leke või viimane nüüdseks juba eelmisest aastast kuidas ühe tagumise ratta veljepolte pidin pika toruga lahti kangutama ja neid polte enam korralikult keermesse tagasi pöörata ei saagi, keere välja venitatud ja peab hoolsalt sättima ja suuremat jõudu kasutama, et poldid kinni saada.
Eelmise sõidukiga sain ka tõstmise koha juures mõlkis küljekarbi, mis tekkinud arvatavat sügisel aga märkasin kevadel.
Üldiselt "esindused&firmad" ise ei remondi midagi, seal töötavad inimesed remondivad, võib kõvasti maksta ja saada ikka kogemusteta mehhaaniku töö, millel puudusi esineb.
Kui kolkagarage mehaanik läheb esinduse palgale, ei tarvitse sellega automaatset oskuste ega tööeetika hüpet kaasneda.
Firma võib isegi olla eeskujuliku klienditeendusega tahta kvaliteetset tööd aga kui remondimees midagi pekki keerab, kuidagi lapib-varjab, pahandust&vastutust väldib, ei aita ka soliidne firmanimi midagi..
Ja on ka siin teemas läbi käinud kuidas esindused ise tellivad teinekord spetsiifilsemaid asju elektroonika-mehhatroonika remondist kuni plekitöödeni oskustega kolkagarage tegijalt.
Plussid margiesinduste ja suuremate kohtade nuumamiseks on uuel sõidukil garantiiteema säilitamine ja kui stabiilselt ühes kohas hooldada&remontida&tankida, on firmal keeruline väita, et keegi eelmine-üleeelmine remondimees on s.ta kokku pööranud, mis nüüd avaldus.
_________________ --- |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.01.2026 15:52:01
|
|
|
| Prillpapa kirjutas: |
Kui kolkagarage mehaanik läheb esinduse palgale, ei tarvitse sellega automaatset oskuste ega tööeetika hüpet kaasneda.
Firma võib isegi olla eeskujuliku klienditeendusega tahta kvaliteetset tööd aga kui remondimees midagi pekki keerab, kuidagi lapib-varjab, pahandust&vastutust väldib, ei aita ka soliidne firmanimi midagi..
|
Ma usun, et esinduse töökojas on ikka parem tehnika ning korralikum dokumentatsioon saadaval. Samamoodi erinevad koolitused jne.
Firma nimega saad kaasa lootuse, et see ka vastutab oma töö eest, isegi siis kui midagi pekki keerab.
Mul oli nimekirjas ligi 150 garaget, millega pidin tegelema. Enamus neist olid kolkad ja suhtumine ja inimesed olid ikka selgelt vastavad.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
02.01.2026 15:52:59
|
|
|
| Millisest suhtumisest jutt?
|
|
| Kommentaarid: 746 loe/lisa |
   |
561 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.01.2026 15:55:31
|
|
|
| Alustades sellest, milline ta inimesena oli ja lõpetades sellest, milliseid remondinõkse jagati. Tõisi, mõne hoone puhul oli välimus petlik ja sees olid ülipädevad ja toredad vennad (oli ka näha, et orgunniti endale korralikke tööriistu jne) aga see on pigem väga harv juhus.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.01.2026 15:55:38
|
|
|
| Siin on see värk, et esindusel ja esindusel on suur vahe. Üks asi on standardites, mis on kehtestatud brändi kuvaga, ning püsiva kvaliteedikontrolliga, teine asi on ka töövoo hulk. Rahvaautodel on teeninduses pmst konveier ja, et sellise sahmimise peale midagi juhtub on puhtalt juba tõenäosusteooria kohaselt kordi suurem võimalus, kui seal, kus on rahulikum tempo. On juhtunud ka Lexuses, ei midagi dramaatilist, aga on juhtunud. Näiteks olid mul kunagi ammu kapotialustel katetel osad tüüblid puudu peale hoolduse külastust, auto oli pesemata ja seest koristamata, kuigi see teenus oli kokku lepitud. Ja nagu juba eelpool mainitud, siis tööd teevad inimesed, ehk toona oligi juhtunud nii, et uus praktikant sellega hakkama sai, no juhtub. Samas ei kindlusta ka premium bränd veel premium teenindust, väga palju negatiivset tagasisidet on tulnud saksa kuldse kolmiku aadressil. Tõttöelda, olen seda ise ka kogenud, kui kunagi ammustel aegadel, kui sõbrale uut 7'st ostsime, siis mulje jäi küll selline, et, koos autoga veeres salongist välja ka kogu viisakus.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja

|
02.01.2026 18:05:04
|
|
|
Võtsin siksi lumehangest ja sõitsin ülevaatusele. Nüüd võib veel aasta liikluses osaleda
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
02.01.2026 18:11:05
|
|
|
Meil siin vahetatakse punne, sest tihend üksi on kallim kui uus punn koos tihendiga. Isegi mu roigas saab..
Volvo huvilised: kui õlikorki popsutab, tuleb joosta ja käigukasti juhtmestikku hõõrub ka ühest kindlast kohast sisse. Plokki tuleb surve, sest ajab kas plokki või plokikaande prao.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| Kommentaarid: 1147 loe/lisa |
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
   |
129 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
02.01.2026 21:27:36
|
|
|
| sisepõlemismootor ei vea rattaid, vaid toimib elektriauto varugeneraatorina |
Kas see tähendab, et on ikkagi suur aku?
Lisa: ei ole, ainult 60 km sõidu-ulatust, kui SPM ei tööta.
_________________ Müüa igasugu asju |
|
| Kommentaarid: 891 loe/lisa |
   |
670 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|