Mhm , mul on ka pigem tunne, et Janise järgi ei saa keskmist konsolääri vaadata.
Vähemalt siin teemas on valdavalt üsna mõistlikud tegelased.
Aga exceli järgi saadki keskmise tulemuse mitte reaalsuse. Ega niisama ei eksisteeri väga palju ka neid kes sellest keskmisest kummagile poole kalduvad.
SKG, linux on tänapöeval päris heas kohas ja tasuta. Ole hea ja kasuta. Julgen siiski sügavalt kahelda, et Sony nt telemeetriat ei kogu. Vähemal määral muidugi...
Sinu postitust saab muidu lugeda ka nii - teen oma elu raskeks ja nüüd on raske. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Mul on Windowsile omajagu tasulist softi ostetud. Ei ole päris nii lihtne, et kasuta. Jutt polnud telemeetriast, selle vastu pole mul midagi. _________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS)
Individuaalselt, tunnen kaasa ja saan aru.
Platvormide võtmes oled kindlasti üsna erandlik.
Also, kui telemeetriast suva, siis milleks oma install keeruliseks teha?
Kui pole saladus, uuriks mis soft on? Äkki endale midagi kasulikku või äkki oskan mõnda alternatiivi soovitada..
E: üks mõte veel
Next-Gen Consoles Could Be More Like PCs, But Don't Expect Exclusive Games To Disappear https://share.google/7F162INDYRPhkEbsW _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 28.12.2025 16:56:55, muudetud 1 kord
Konsoolil on ainult üks eelis PC ees: Kasutaja ei pea midagi erilist tegema selleks, et mängu käima saada. Konsool nupust käima ja mäng jookseb keskkonnas millel jooksmiseks see arendatud on. Aga nagu SKG, mainis siis Windowsi võimalik offline kasutamise kaotamine võib tekitada minu arvates olukorra, kus Linuxile üleminek ja Linuxis mängimisega jätkamine ei ole nii lihtne ülesanne, sest emulaatoriga mässamine selleks, et Windowsipõhiseid mänge mängida ei ole alati nii sujuv. Ma kunagi proovisin mingit Win rakendust Linuxis käima ajada- ei õnnestunud.
Kui MS lõpetab offline võimaluse ära siis online versiooni kasutamisest loobun mina ka. Kõige hullem, kui online surutakse vägisi peale. Sel juhul W10 kasutusse ja aidaa W11/W12. Linux paraku Windowsi ei asenda 100% nii, et jah tuleb läbi ajada kombineerides mõlemat.
Ma ise arvutimänge ei mängi, seepärast mängude tulevik mind väga ei mõjuta, aga üldises plaanis muidugi opsüsteemide ja keskkondade tsentraliseerimise võimalus tekitab muret küll, kuna see viib digitaalse diktatuuri ja jälgimisühiskonnani, milles osalemine on minu jaoks vastuvõetamatu.
Kui pole saladus, uuriks mis soft on? Äkki endale midagi kasulikku või äkki oskan mõnda alternatiivi soovitada..
ot:
Affinity Photo 2
MakeMKV
MKVToolNix
Camo Studio
FATXplorer
Mp3tag
avidemux
Reolink
CUE Splitter
Logitech G Hub
Spek
Kõik ei ole tasulised, mõned on Linux all olemas, kuid mul on neid kõiki vaja. Osasi ei saa alternatiividega asendada, näiteks maja turvakaamerate äppi jne
renx09 kirjutas:
mis teema selle online konto vastu olemisega on? xboxi/psi kasutad ju ka online kontoga
Loogiline - kui ma mängin online, siis on vaja. Kui ei mängi, ei ole vaja. Aga miks peaksin oma lokaalse koduarvuti kuskile online süsteemi ühendama, seda ma ei mõista. _________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS)
Kui MS tahab nuhkida, siis tema jaoks ilmselt vahet pole, kas oled sisse logitud lokaalse või MS kontoga. Vanast harjumusest kasutan samuti lokaalset kontot (clean installi tegin MS kontoga), ainult mõnes äpis (nt Copilot) olen sisse logitud MS kontoga. Kui õigesti mäletan, siis vist Spotify äpi installimiseks oli vaja ka MS stores kontoga ajutiselt sisse logida, aga Spotify sidusin hoopis Google kontoga.
renx09 ja Janis:
Privaatsus ja valikuvabadus + võimalus ilma internetita arvutit kasutada,kui internet ära läheb (kasvõi elektrikatkestuse tõttu). Online konto annab võimalused laiendatud telemeetria abil ja kindlasti ka AI rakendamiseks kasutaja järel nuhkimiseks. Sinna juurde digitaalne identiteet ja inimest saab põhimõtteliselt ühe kliki või tehisintellekti abil tühistada või digitaalses maailmas välja lülitada. Aga sellel on ka laiem mõju, et kui kõik on kinni, ei saa midagi teha, kuskile minna ka füüsilises maailmas. Offline vähemalt saab kuulata muusikat/vaadata filme või mängida neid mänge, mis internetti ei vaja.
Pole vaja eriti kauget näidet tuua: Cloudflare vms taoline teenus kukub maha ja netti ei saa. Ei saa ka siis arvutit käivitades Windowsisse sisse logida, sest tõrge on.Kui sisse logida ei saa, ei saa ka arvutit kasutada, mis aga võib pärsida igapäevaelu. Tahad hommikut alustada meilide või uudiste lugemisega. Tutkit, ei saa sedagi.
Kui netti pole, siis saabki arvutist ja tv'st veidi puhata. Loodetavasti raadio ikka töötab, mul on neid mitu tk (musakeskus, 4 kellraadiot, hädaabiraadio, 2 mobiili on samuti võimelised raadiot vastu võtma ilma netita)
See MS online konto pealesurumine on muidugi taunitav, samas ma saan aru et see käib vist ajaga kaasa. Win saab/saan veel eirata seda kontot ning igasugused jagamised olen ka kinni pannud.
Linux peal saab ka hakkama, olen kasutanud korduvalt ja proovinud erinevaid. Linux ei ole keeruline, pole kunagi olnud (see on lihtsalt natukene erinev, harjumise asi). Olen erinevate linuxi distrode peal näinud einevaid lahendusi mis on alles hiljem win ja Mac'i peale ilmunud. Linuxi ainuke miinus on selle killustatus. Aga noh see teine teema. _________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid.
renx09 ja Janis:
Privaatsus ja valikuvabadus + võimalus ilma internetita arvutit kasutada,kui internet ära läheb (kasvõi elektrikatkestuse tõttu). Online konto annab võimalused laiendatud telemeetria abil ja kindlasti ka AI rakendamiseks kasutaja järel nuhkimiseks. Sinna juurde digitaalne identiteet ja inimest saab põhimõtteliselt ühe kliki või tehisintellekti abil tühistada või digitaalses maailmas välja lülitada. Aga sellel on ka laiem mõju, et kui kõik on kinni, ei saa midagi teha, kuskile minna ka füüsilises maailmas. Offline vähemalt saab kuulata muusikat/vaadata filme või mängida neid mänge, mis internetti ei vaja.
Pole vaja eriti kauget näidet tuua: Cloudflare vms taoline teenus kukub maha ja netti ei saa. Ei saa ka siis arvutit käivitades Windowsisse sisse logida, sest tõrge on.Kui sisse logida ei saa, ei saa ka arvutit kasutada, mis aga võib pärsida igapäevaelu. Tahad hommikut alustada meilide või uudiste lugemisega. Tutkit, ei saa sedagi.
On see ikka nii või mõtled välja? Ei tahaks uskuda, et ilma netita nüüd enam arvutit kasutada ei saa
Ja telefonis on juba 15a neid andmeid niisama ära antud ja mitte keegi ei kobise. Ja telefon töötab ilusti ilma netita kuigi tahab kontot.
renx09 ja Janis:
On see ikka nii või mõtled välja? Ei tahaks uskuda, et ilma netita nüüd enam arvutit kasutada ei saa
Ja telefonis on juba 15a neid andmeid niisama ära antud ja mitte keegi ei kobise. Ja telefon töötab ilusti ilma netita kuigi tahab kontot.
täielik hobuse unenägu...
loomulikult on "online" konto ka ilma netita sisselogitav
minu näitel - pc-l sama konto mis xboxil elu aeg olnud, kogu ajalugu selle all (kusjuures paar mängu on xbox<->pc vahetatavad, horizon 4 näiteks), lisaks m365 family, office ja onedrive, desktopi ja dokumentide backup jms
hirmus kole asi tõesti, kõik andmed on varastatud ja ai nuhib, aga loomulikult ei nuhita Google, Apple, Sony jms poolt, AINULT MS PC online konto teeb seda _________________ !!
renx09, Aeg näitab mis saab, aga ma ei oleks üldse mitte üllatunud, kui millalgi tulevikus Windowsi väljalase tuleb Online-Only ja tellimuspõhine (kuumaksuline).
Jah, teistes keskkondades nuhitakse/logitakse tegevusi samuti ja see on üks põhjus, miks ma isegi ei mõtle nutikella kasutamise või terviseäpi installimise peale, mis mind jälgiks 24/7, mis ma teen, kus käin ja kellega millest räägin (väidetavalt mikrofoniga ikka kuulatakse pealt juttu a la' kuidas muidu kui räägid kellegagi näiteks lendamisest Egiptusesse siis järgmisena näed lennupiletite häid pakkumisi või turismifirmade reklaame, kuigi pole kordagi isegi veebiotsingut teinud jne).
Ma ei taha, et mu isiklikud terviseandmed oleks 3-ndate osapoolte valduses. Samamoodi ma ei taha, et telekatootja nuhiks mida, kui palju ja millal vaatan (seepärast olen telekalt neti ära võtnud, kuna uued teleka kasutustingimused on minu jaoks liialt invasiivsed (eraellu sissetungivad) ja vastuvõetamatud).
Janis, OT:
Telefonidega on tõenäoliselt siis nii, et kui ka ei ole 24/7 online ehk ei kasuta mobiilset netti, siis data kogutakse kokku ja järgmine kord kui näiteks hakkad telefonile uuendusi alla tõmbama ja pead selleks siiski telefoni internetti ühendama ja selle seansi ajal saadetakse kogu data, mis kokku korjatud sinna kuhu vaja. Kõik süngitakse ja ajakohastatakse ära.
On jumala õnn, et Google aktiivsusajalugu, Google Mapsi sõite jne, kuskile kolmandate osapooltega ei jaga, aga kuna ka nemad kasutavad nüüd AI'd, siis võib vabalt juhtuda nii, et kõik see isiklik ja privaatne info antakse tehisintellektile töötlemiseks ja õppimiseks. Ma tehisintellekti, kui sellise vastane ja ei taha, et mu isiklikke andmeid jumal teab milleks kogutakse ja kasutatakse.
viimati muutis BA79 28.12.2025 22:08:17, muudetud 1 kord
Poleks uskunud, et see Verified süsteem PC handheldide peal nii ebausaldatav on. Ehk siis isegi Valve enda seadmetel pole normaalne toimimine garanteeritud, vaatamata kokkusobivuse märgistusest?
renx09, Aeg näitab mis saab, aga ma ei oleks üldse mitte üllatunud, kui millalgi tulevikus Windowsi väljalase tuleb Online-Only ja tellimuspõhine (kuumaksuline).
Jah, teistes keskkondades nuhitakse/logitakse tegevusi samuti ja see on üks põhjus, miks ma isegi ei mõtle nutikella kasutamise või terviseäpi installimise peale, mis mind jälgiks 24/7, mis ma teen, kus käin ja kellega millest räägin (väidetavalt mikrofoniga ikka kuulatakse pealt juttu a la' kuidas muidu kui räägid kellegagi näiteks lendamisest Egiptusesse siis järgmisena näed lennupiletite häid pakkumisi või turismifirmade reklaame, kuigi pole kordagi isegi veebiotsingut teinud jne).
Ma ei taha, et mu isiklikud terviseandmed oleks 3-ndate osapoolte valduses. Samamoodi ma ei taha, et telekatootja nuhiks mida, kui palju ja millal vaatan (seepärast olen telekalt neti ära võtnud, kuna uued teleka kasutustingimused on minu jaoks liialt invasiivsed (eraellu sissetungivad) ja vastuvõetamatud).
jällegi, kuidas need isiklikud veidrused puutuvad platvormide võrdlusesse teema pealkirja vaadates? _________________ !!
renx09, Mängimine PC peal võib Online-Only's muutuda ebamugavaks või isegi võimatuks. Veelgi hullem,kui tulevikus on lihtsalt terminalid, mida rendid kuutasu eest, aga kogu tegevus ja raudvarapõhine protsesside läbiviimine toimub virtuaalselt. Sel juhul sõltub kasutaja täielikult sellest, millistel tingimustel talle seda virtuaalset ressurssi kasutada antakse. Ise enam oma rakenduste üle kontrolli pole. Juhtud tegema midagi sellist, mis on "üldiste põhimõtetega" vastuolus, kui saad bänni ja ei saagi enam oma ressurssidele ligi.
Subscription baasil ja online only Windows on minu arvates aja küsimus. Kõik on selles suunas liikunud, väikeste sammudega. Nad ei soovi, et kasutajad offline lokaalset kontot kasutaks.
SKG, Bethesda mäng ju, leidsid nüüd ühe mändand õuna ja kas see on nüüd tõestus, et kõik mängud ei jookse Steam Deck'i peal
Sellel kellelgi seal on vist ningi isiklik vimm ja trots Valve vastu, mulle jäi selline mulje.
Sa oled piisavalt nutikas ja tead ise ka, et me leiaksime täpselt samasuguse mitte hästi jooksva mängu ka ükskõik millisel konsoolil, teeme siis samasuguse järelduse
Ma olen kaks aastat Steam Deck'i kasutanud, pole veel mul probleeme olnud. _________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid.
viimati muutis bugbrake 28.12.2025 22:28:39, muudetud 1 kord
SKG jooksvalt libistasin üle silmadega, lihtlabaselt väga provotseeriv pealkiri. Tee siis kokkuvõtte, et vale eelarvamus ei jääks _________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid.
renx09, KUi netti pole, aga vaja enne MS kontosse sisse logida peale arvuti taaskäivitamist või käimapanemist, et mängida siis on ikka keeruline küll, kui nn "bypass" võimalus ära võetakse.
Mäng võib-olla füüsiliselt arvutikettal, riistvara tip-top, aga kui sisselogimise avaekraanist üle ei saa, siis pole midagi teha niikaua, kuni arvuti "lutti saab" ja peremehelt nõusolekut "küsib".
See et paljud mängud on online põhised iseenesest on teine teema tegelikult. Kui ostan poest füüsilise plaadi või tõmban mänguportaalist offline mängimiseks mängu alla siis pole enam vahet (niikaua pole vahet kuni mänguks pole reaalajas kiiret netti vaja).
Mul on paar vana mängu (ametlikult ostetud). Need tõesti online kohustusega polnud ja neid saab mängida isegi siis kui netti pole.
OK, PC-põhine... Mis siis alternatiiv oleks? Loota et Linuxi all saab iga soovitud mängu käima või loota, et siis Maci peal saaks mängida? Ma ei tea, mängumaailmas on parim valik vist siiski ainult kas Windows või konsool. Kui Windowsis võimalused offline mänguks annulleeritakse siis linux ikkagi pole nii hea alternatiiv, kui konsool.
viimati muutis BA79 28.12.2025 22:55:02, muudetud 2 korda
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.