Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Intel Core i3/i5/i7/i9/Xeon protsessorite arutelu vol2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 176, 177, 178
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
486
HV Guru

sõnum 21.10.2025 12:38:16 vasta tsitaadiga

Milline gen siis hea veel on?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 21.10.2025 12:59:13 vasta tsitaadiga

486, 12th gen Alder Lake ja 15th gen (Core Ultra, Arrow Lake). Vähemalt vastupidavuses. Jõudluses on need mõlemad muidugi tänapäeval AMD sabas sörkimas v.a teatud multicore programmid kus neil mingi edu on.
12th gen pole enam toetatud socketil ja 15th gen on socketil mis samuti varsti enam toetatud pole. Nende ostmisel pole edaspidi enam kuhugi uuendada.

Seega Intelit osta tänasel päeval peab olema enda raha peale vihane või siis mingi väga spetsiifiline usecase kus see ennast õigustab.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 21.10.2025 14:58:49 vasta tsitaadiga

Tomorrow, 12th gen i5 oli 5800xd võrdväärne BF6s, HUB cpu test põhjal...
https://www.techspot.com/review/3043-battlefield-6-cpu-benchmark/

Aga BF6 on vist ka ainuke ja viimane mäng kus clockspeed tähtsam kui 3D cache ja tuumad...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 21.10.2025 15:08:55 vasta tsitaadiga

Vael, Seepärast ma ütlengi, et need mis on vastupidavad ei ole kiired. 12th gen on mängudes heal juhul 5700/5800X3D tasemel mis on tänasel päeval 7600/9600 tase.
285K jms on mängudes 20-25% aeglasem, kui 9800X3D.
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 21.10.2025 15:45:16 vasta tsitaadiga

14600KF on okei kui mingit intelit kindlalt tahta, suvalise Z seeria plaadiga mingi 5.5ghz pähe, ringi klokki ka veits, mälud peeneks ja aitab kasutada.
Pigem jah, tekib küsimus, et miks. 7800x3d suvalise A620 plaadi otsas ja 100 euroste mäludega on mängides omajagu kiirem ja ökom.

700 ja 900 on tulised ja võtavad palju voolu, ainus eelis on taskimisel

tagasi üles
486
HV Guru

sõnum 21.10.2025 15:47:22 vasta tsitaadiga

No jah kui neid uusi AAA mänge tahad mängida kus palju graafilist tilulilu seal vist AMD ees. Aga muud spetsiaalsed mängud asjad kus ikka raw powerid vaja peaks intel ees olema?
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 21.10.2025 16:01:17 vasta tsitaadiga

Ma olen siin neid asju kõvasti teistinud huvi pärast ja Intel ei ole minu kogemusel üheski mängus mitte kuidagi ees. 7800x3d ja 9800x3d löövad platsi pikalt puhtaks. Samuti 7600x3d mis paljudes olukordades samuti väga tubli on ning isegi heade mäludega kombineeritud + klokitud 7500F on väga tubli.
Ma olen küll mingeid teste näinud kus väidetavalt intelil mingi eelis on kuid isegi 5.8ghz all-core 14900K on kuidagi kesine + võtab palju voolu ja on räme tuline.

tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 21.10.2025 16:40:16 vasta tsitaadiga

Mul oli kasutuses Intel i7-14700K protsessor.
Minu kogemuse põhjal oli selle jahutamine väga keeruline — temperatuurid tõusid kiiresti ja efektiivne soojuse hajutamine osutus raskeks. (Dowclock, vedel metall, 420mm veaijahutus)

Tuleb see nädal Ryzen 7 9800X3D ning ootan huviga, millised temperatuurid reaalses kasutuses kujunevad. (Sama 420mm)

renx09
HV Guru
renx09

sõnum 21.10.2025 16:49:09 vasta tsitaadiga

420mm aio all nüüd küll midagi väga keerulist ei ole (ei ole downclocki ega vedelmetalli) icon_rolleyes.gif väiksema aio-ga tõesti ei kannatanud
ebastabiilsus ka õnneks puudub, üle aasta kasutuses olnud

HPN
HV veteran
HPN

sõnum 21.10.2025 16:53:41 vasta tsitaadiga

Intel ei ole see, mis ta oli 10 aastat või isegi 5 aastat tagasi. Täna kajastub Inteli prosede raw power ainult elektriarvesti näidikul ja toatemperatuuris. Võibolla budget build'i jaoks on Inteli i3 arvestatav valik, aga muu puhul küll mitte.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 21.10.2025 16:57:26 vasta tsitaadiga

renx09 kirjutas:
420mm aio all nüüd küll midagi väga keerulist ei ole (ei ole downclocki ega vedelmetalli) icon_rolleyes.gif väiksema aio-ga tõesti ei kannatanud
ebastabiilsus ka õnneks puudub, üle aasta kasutuses olnud

Mul kuskil on isegi teema selle kohta eraldi.

Pigem ikka oli, sai proovitud kõike.

Minu jaoks tähendab muidugi korralikult jahutatud see kui mängides jääb alla 75c ja stability testis alla 80c.

c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 21.10.2025 17:06:19 vasta tsitaadiga

Üsna palju oleneb emaplaadist, seal on miljon volti mida tegelikult reguleerida saab ja mis mõjutavad, ühtlasi ka prose enda silikoonloterii ilmselt.
Ma olen 360mm AIOga olnud hädas nii 13600K kui ka 14600K prosedega stokis kuid olen samamoodi näiteks 14600K prose klokkinud ja on üsna okei olnud 360mm aioga. Üsna okei tähendab muidugi seda, et ei lähe hetkega 100 vaid piirdub seal 85ga näiteks.
Nad on tulised ja väga vooluahned, mitte midagi ei ole teha.
14900K 5.8ghz all-core kees igatahes 420mm aio otsas igas asendis ja daily ei olnud ta minu jaoks isegi stockina kasutatav, sest jahutus pidi koguaeg võimlema temaga.

Jah, nende voolu piiramine aitab kuid siis taskimises kaotavad nad ikka väga palju jõudluses, jääb ainult mäng ning siis tekib küsimus, et milleks seda üldse siis vaja on? 7600x3d võtab 60w ning heade mäludega kombineerides suudab ilmselt enamustes olukordades sama FPSi teha.

tagasi üles
renx09
HV Guru
renx09

sõnum 21.10.2025 18:06:18 vasta tsitaadiga

proovisin just järgi, kas läheb kuumaks ja on väga keeruline jahutada... no ei ole

cities skylines, surviving mars ~60C
ainult capcutiga saan jahutuse korralikult häält tegema

Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 21.10.2025 23:36:48 vasta tsitaadiga

renx09 kirjutas:
proovisin just järgi, kas läheb kuumaks ja on väga keeruline jahutada... no ei ole

cities skylines, surviving mars ~60C
ainult capcutiga saan jahutuse korralikult häält tegema

Ma nägin enda 14700k ikka korralikult vaeva – vahetasin emaplaadi, garantiikorras ka CPU. Kasutasin isegi 30-eurost termopastat, lõpuks viimase asjana ka vedel metalli.

Jutt käib siiski täiesti stock seadetest. Minu arusaamiste järgi võiks ikkagi iga cpu joosta probleemivabalt stock settingutel ilma et pead midagi piirama hakkama, eriti vesi jahutusega.

Muidugi, kui veidi volti maha tõmmata, kasutada calibration line’i ja piirata TP-d, saad süsteemi kergelt stabiilseks ja jahedaks.

Aga põhimõtteliselt on see nagu ostaks Ferrari – ja siis hakkaks hobujõude piirama 😄

c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 22.10.2025 06:46:52 vasta tsitaadiga

Ma räägin, et see oleneb emaplaadist ka. Isegi sama tootja erinevad mudelid käituvad by deafult erinevalt nendega.
tagasi üles
huviline64
HV vaatleja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 26.10.2025 22:04:09 vasta tsitaadiga

Oma 14600K sain 5.5GHz P core, 4.2GHz E core ja 4.7GHz Ring alla 1.2V (1.19V VR VOUT). Stockis olen saanud ka mitmel i7 ja i9 1.2V-1.25V kanti stock, mis on stabiilne P95 Small FFTs või y-cruncher SFTv4.

Endale tundub, et tuleb kohe alguses käsile võtta - õnneks i5 puhul pole nii hull, aga i9 on stock V/F tabelis halvemal juhul üle 1.5V. Kui loadline settingud keeravad veel volte juurde, läheb asi veel ohtlikumaks. Mõne kuuga võib juba stabiilsusega vaikselt probleeme esineda.

Oma 6P+8e CPU puhul sain 87c ja 240W kätte (vendid 50%), i9 puhul jahutab Liquid Freezer 3 ja hea pasta nagu Duronaut 320W+.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 28.12.2025 14:04:56 vasta tsitaadiga

Tere

Sooviksin targematelt abi, üritan võimalikult lühidalt seletada. Kirjutasin siia teemasse, sest googeldamine viitas sellele, et mälude toimivus vist sõltub liiga suurel määral prosest. Vajadusel palun model postitust liigutada.

On selline komplekt, mis on muutunud ebastabiilseks ja mittetoimivaks, kui emaplaadil täita 4 RAMi pesa:
Intel® Core™ i9 processor 14900K
Corsair VENGEANCE® RGB 32GB (2x16GB) DDR5 DRAM 5200MT/s CL40 AMD EXPO & Intel XMP Memory Kit (4x16GB pulka)
Gigabyte Z690 AORUS ELITE AX (Rev. 1.x)
AORUS GeForce RTX™ 4080 16GB XTREME WATERFORCE WB

BIOS on F33 ehk uusim.
Hetkesein on selline, et 4 pulgaga arvuti tööle ei hakka - mõtleb veidi pikalt, DRAM tuluke plaadil vilgub 20-30 sekundi tagant ja nii 2-3 korda, siis on mingi 3-4 pikka piiksu, mis katkeb arvuti restardiga ja nii uuesti ja uuesti.
Kui kasutan 2 pulka A2 + B2 pesas, siis arvuti käivitub, aga mäng jookseb kokku ja väga harval juhusel ka Windows 11 annab device error (ehk blue screen ilma blue screenita - tänapäevane versioon ilmselt).
Testiks on proovitud ka 3 pulka (kas tohib, ei tea), aga kui A1 pesas on mälu, siis käima ei lähe. Kui on A2, B1 ja B2, siis käivitub.

Mälud tähistasin kohe alguses ära ning proovitud on kõiki kombinatsioone. Ja ühekaupa testisin ka mälusid, A2 pesas. Üks mälu on stabiilne, mäng kokku ei jookse, teistega jookseb regulaarselt kinni.

Memtest86 (viimane versioon) ei leia mäludest ühtegi viga. Samuti mitte windowsi memory diagnostik.

Kuna mul teine arvuti ka olemas, siis välistatud peaks olema Windowsiga seotud probleemid ja kõvakettaga seotud versioonid, sest kui tõstan kõvaketta kogu kupatusega teise arvutisse, siis mäng kordagi kokku ei jookse.

Algas kõik sellest, et mängisin aeg-ajalt Farthest Frontieri mängu. Arvuti läheb hästi soojaks, aga ma täpselt ei saagi aru miks, sest prose kasutus on suhteliselt madal - alla 40%, temp aga tõuseb 65 kraadi kanti ja video kasutus on 50-60% ja temp alla 40 kraadi.

On juhtunud, 3-4 korda, pika ajavahega, viskas arvuti mängimise ajal pildi kotti, aga arvuti jäi nagu tööle (vendid/tuled töötasid). Oma kogemuse järgi ei viidanud prose probleemile, siis on tekkinud ekraanile jutid ja heli ka seisma jäänud. Lihtsalt ekraan läks mustaks ning ma midagi muud teha ei saanud kui reset.

Aga viimane kord windowsi sisselogimise järel tuli blue screen ja nii 2-3 korda järjest. Seejärel läks tööle. Tolle hetkel errori sisusid ma kahjuks meelde ei jätnud.

Siis ma otsustasin, et reinstallin windows 11 puhtalt. Mälupulk, Ventoy ja ISO ja siis installimise ajal (erinevas % etapis) tekkisid blue screenid. Veateated olid erinevad, üks neist oli "error page fault in nonpaged area 0x50" ja siis korra esines ka selline "watchdog violation" ja mingi kolmas esines ka, toda ei mäleta.
Mulle võhikuna seostus page fault ja nonpaged area, et vist on RAM-i probleemid. Windowsi memory diagnostic vigu ei leidnud, samuti mitte memtest86. Sel hetkel arvuti töötas 4 RAM pulgaga.

Kuna esines positiivne märk sellest, kuidas viga alati esile tuua, siis tekkis lootus see viga üles leida. Võtsi arvutist 3 RAMi pulka välja ja jätsin ainult 1 sisse. Esimene kord jätsin ta vist valesse pessa (b1 või b2) ja BIOS ütles, et vales pesas on mälu. Siis ma panin ilmselt A2 pessa. Arvuti läks tööle, Windows läks kenasti peale.

Sel hetkel (kuigi mind ajas segadusse windowsi installimisel tekkinud vead) siis oli lootus, et windows oli hapuks läinud ja panin kõik 4 mälu arvutisse tagasi. Siis tekkiski probleem, et 4 pulka enam koos ei tööta. Kindlasti tõstsin nende järjekorda mitu korda ümber, aga pilti kordagi ette ei tulnud. Toimis ainult 1 pulk, 2 pulka ja ka 3 pulka, kui A1 oli tühi.

Mind painab see, et mäng, mis kokku jookseb, on Legend of grimrock 2. See ei koorma arvutit üldse mitte, kahjuks 32-bitine mäng, mis vajab 4GB patchi. Ma tean, et selle juures võib olla väga palju asjaolusid, mis seda mõjutab (save faili viga, 4GB patch, steam jne jne), aga astaid mänginud seda ja ma tean, et see mäng kokku ei jookse. Kui jookseb, sis on põhjused mujal. Eelnevalt mainitud testi kohaselt kui arvutis on üks kindel mälupulk (tähistatud kui #2), siis mäng kokku ei jookse.

Kokkuvõtvalt on mul segadus - mälu testid ütlevad, et mälud on korras, aga reaalses keskkonnas viitab kõik mäludega seotud probleemidele. Kuna mälud on räigelt kallid, siis kas on lootust, et võiks piisata mälude väljavahetamisest või kogu see CPU, mobo ja RAMi komplekt on üks suur probleem?

Lisan veel, et liiga võhik ma ka ei ole ning mälude paigaldamine ja eemaldamine on sujunud tõrgeteta. Tegelt enne probleemi tekkimist ei ole ma pidanud mälusid üldse näppima. Proset pole viitsinud maha katkuda, et äkki on mingi pini ühenduse probleem vms. See netist loetud soovitus pole tundunud väga usutav. Aga kui pood lahti tehakse ja pastat saan, siis ilmselt korra katkun lahti ja panen uuesti kokku.

PS! Ühtlasi võib ühendust võtta, kui on pakkuda (ilmselt vaid uusi) DDR5 mälusid 2x32GB 4800-5600 mt/s. Isegi kui pole probleem seotud mäludega, siis saaks kasutada.

Edit: Ahjaa, kuigi chatgpt mulle üldse ei meeldi, siis eile proovisin veits selle soovitusi. VDD AO voltage on vaikimisi 1,1V, aga seda tõsta ei saa, siis arvuti teeb pideva piiksu ja restardi. Internal VCCSA liigutasin vahemikus 1,15-1,2V, aga sisulist muutust polnud. Jätsin AUTO peale. XMP oli varasemalt sees, nüüd on välja, aga ka XMP sees/väljas ei tee midagi paremaks/halvemaks.

viimati muutis LiivaneLord 28.12.2025 14:14:13, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.12.2025 14:05:43 vasta tsitaadiga

Võib vabalt olla ka prose probleem. 13 ja 14 põlvkond on teada degradation probleemiga. Sümptomid sarnased ehk siis pidev ebastabiilsus, eriti mängudes.
Isegi kui uusim BIOS peal, siis kahju võib olla juba tehtud.
Samas välistada ei saa ka emaplaadi probleemi mälupesadega, kui sa ütled, et mälu A1 pessa panna, siis käima ei lähe.

Kahjuks siinkohal ei saa ühele asjale viidata. Võibolla prose, emaplaat või mälud.
Kardetavasti seda muud moodi ei lahenda, kui saad testida teiste mälude ja emaplaadiga.

Alustaks mäludest. Nende vahetamine on kõige kiirem ja kergem. Kui laenatud mäluga samad probleemid, siis järgmine on emaplaat.
Selle vahetamine ja laenamine on juba muidugi hulga keerulisem.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 28.12.2025 14:22:07 vasta tsitaadiga

Tomorrow, tänan vastuse eest. Lisan veel, et overclocki pole kordagi varem teinud sellele arvutile. Kunagi väga ammu sai sellist tegevust paari arvuti peal proovitud ja tundus täiesti mõttetu tegevus, kus soojust tekkis rohkem kui asi väärt oli. Postituse lõppu lisasin kommentaari, eile veidi proovisin pingeid muuta prooviks, aga asja ei saanud ja rohkem ei riski näppida.
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 28.12.2025 14:56:46 vasta tsitaadiga

Mälude osad parameetrid on väga temperatuuritundlikud, kui teste teha, siis saavad koormust ainult sellega seotud asjad kuid mängus hakkab lisaks kütma ka kaart. Vaadake mälutemperatuure. Kui XMP's on 1.45v, siis osadel juhtudel kipuvad pulgad liiga kuumaks minema. Olen DDR5 puhul täheldanud, et kui andurid näitavad 45 esineb juba probleeme vahel.
Nelja pulka ma ise ei üritaks DDR5 platvormil vist üldse stabiilselt tööle saada.

Ning uncore tõstmine-klokkimine võib aidata ka mäludel paremini toimida.

Edit: Need mälud tunduvad vastupidi mingi mega madala voldiga käima. Tõstke 1.35 peale prooviks.

tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 28.12.2025 17:07:57 vasta tsitaadiga

Ja tänan ka viitamast CPU degradation-ile. Polnud kuulnudki selle olemasolust. Veits targem jälle.

c4v6 kirjutas:
Mälude osad parameetrid on väga temperatuuritundlikud, kui teste teha, siis saavad koormust ainult sellega seotud asjad kuid mängus hakkab lisaks kütma ka kaart. Vaadake mälutemperatuure. Kui XMP's on 1.45v, siis osadel juhtudel kipuvad pulgad liiga kuumaks minema. Olen DDR5 puhul täheldanud, et kui andurid näitavad 45 esineb juba probleeme vahel.
Nelja pulka ma ise ei üritaks DDR5 platvormil vist üldse stabiilselt tööle saada.

Ning uncore tõstmine-klokkimine võib aidata ka mäludel paremini toimida.

Edit: Need mälud tunduvad vastupidi mingi mega madala voldiga käima. Tõstke 1.35 peale prooviks.

Laadisin mängu suuremahulise save ja jooksutasin u. 20 minutit, mälude max temp tõusis 40 kraadini. Jooksutasin tegelt mõlemat mängu korraga (default bios settings).
Olen nüüdseks aru saanud jah, et 2 pulka on parem kui 4. icon_biggrin.gif

BIOSis on neid seadistusi nii palju, et võtab silme eest kirjuks. Üritan leida, kuidas uncore pinget muuta. Kas see võib olla nimega CPU RING VOLTAGE? BIOSi defaultis näitab hwinfo vist min 1,06v, max 1,33v.

Kas mälude puhul peaks muutma korraga neid VDD ja VDDQ väärtusi? Panin mõlemad 1,35V peale, aga windowsi sisselogimise aken tuli ette, kadus ära ja tuli uuesti ette ja nii korduvalt. Sain arvuti välja lülitada ja siis windows tööle ei hakanud - blue screen. Lükkasin tagasi 1,1V peale. Kas muutsin valesid parameetreid?

Panen siia HWinfo BIOSi default settingutega:
tagasi üles
c4v6
HV veteran
c4v6

sõnum 28.12.2025 17:24:28 vasta tsitaadiga

Ring on jah antud juhul uncorega seotud. Ilmselt ka auto peal on võimalik kuhugi maani pushida.

Vaatasin veel, need tunduvad tõesti veidi veidrad mälud. 1.35v võis siis palju olla kuid proovige katsetada lihtsalt, see on väga levinud tänapäeval, et mingit volti kusagilt väheks jääb. Väga tihti müüakse pulkasid jutuga, et "Minu süsteemiga ei sobinud" kuid ma olen siiani kõik pulgad tööle saanud, need on suures plaanis ikkagi sarnased pulgad lihtsalt kohandatud XMP/EXPO profiilidega.
Muidu jah VDD ja VDDQ antud juhul oleks mõistlik proovida tõsta samm haaval, et näha kas midagi muutub. Võib ka selline lugu olla, et need on mingist väga nirust partiist ja tahavad hoopiski veel vähem volti kuid see on kahtlane pigem. 1.2v võib ka näiteks katsetada jne.
Aga proovige alustuseks ringi klokiga üles minna veidi ning süsteemi agendi volti võib ka veidi ergutada, sellega tagate, et mälude kontrolliga seotud osakond oleks nö. rohkem ärevam, äkki piisab juba sellest.

Ühtlasi veel kui kogu pikka teksti süvenenult lugeda, siis kas kõik socketi pinid on ikka korras prosel ning ega jahutus liiga palju survet ei avalda?

Prose testid võib ka ära teha, mingid R23 jms. koormamised. Kahjuks on nii, et kui 13/14700,900 on mingisuguse kunagise, algupärase biosega käitatud mõnd aega, siis võib üsna suur tõenäosus olla, et prose ise on juba otsas.

Edit: Prooviks võib ka sagedust langetada 200mhz haaval või timinguid tõsta 2 kaupa kuid pehmelt öeldes on need juba niigi kehvade näitajatega pulgad, seal nagu väga ei ole nirumaks ruumi minna.

tagasi üles
PPC
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 28.12.2025 17:52:12 vasta tsitaadiga

c4v6 kirjutas:

Prose testid võib ka ära teha, mingid R23 jms. koormamised. Kahjuks on nii, et kui 13/14700,900 on mingisuguse kunagise, algupärase biosega käitatud mõnd aega, siis võib üsna suur tõenäosus olla, et prose ise on juba otsas.

13\14gen on suht uued prosed. Kuidas on v6imalik see, et nad on juba otsas (kui tempid olid korras)? Mis nendega juhtub?
Endal on 14100F ja plaanides oli upgrade 13\14 K-prose vastu.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Intel Core i3/i5/i7/i9/Xeon protsessorite arutelu vol2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 176, 177, 178
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.