praegune kellaaeg 24.11.2025 12:54:54
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
jh_
HV vaatleja
|
23.11.2025 09:35:32
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
| Ei viitsi koguaeg vahetada netiraadio ja õhu vahet. |
Hmm, lihtsalt huvi pärast. Mul tundub automaatselt vahetavat FM peale, kui DAB kehva. Ok, mingi kerge ajanihe, see on vist paratamatu. Või sõltub see vastuvõtjast/autost?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
23.11.2025 10:21:38
|
|
|
Vähemalt mul saab auto sesdetes panna paika kas vahetab FM peale ümber või mitte.
Nihkes väga pole, FM-le on delay sisse tekitatud, et DAB-ga sünkrooni jookseks.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scott
Kreisi kasutaja

|
23.11.2025 18:23:32
|
|
|
Indpro vahetab õhu ja neti vahel, nagu ta ütles. Seal automaatset ümberlülitust pole, automaatika toimib vaid õhulevis FM ja DAB vahel.
Roska digitv-foorumis ütles, et varsti peaks üks kauplusekett müüki tooma laia valiku DAB-raadioid ning Kukus saab kuulajamängus osaledes aparaadi tasuta võita. Kui Norra digilevile läks, loositi samuti igapäevaselt digiraadioid.
HV võiks ka väikse DABi kampaania teha. Enam ainult FM-raadiot pole mõtet osta.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jh_
HV vaatleja
|
23.11.2025 19:01:31
|
|
|
| Scott kirjutas: |
| Indpro vahetab õhu ja neti vahel, nagu ta ütles. |
Ok, ma oletasin et siin DAB teemas tähendab "net" DAB-i.
Kui jutt ei käi DAB-ist siis muidugi teine asi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
23.11.2025 19:41:33
|
|
|
ressi,
Pole asjaga seotud, aga minu loogika ütleb, et teatud raadiojaamad (avalik-õiguslikud eriti) peaksid jääma ka FM-i juba ainuüksi sel põhjusel, et kriisiolukorras saaks teateid edastada. Seega päris kinni panna vast ikka ei saa, samal põhjusel nagu 2G'd mobiilsides hoitakse elus hädaabiteenuse kättesaadavuse tagamiseks.
Iseasi muidugi, kui paljud kommertsjaamad FM-i jäävad. See on ilmselt puhtalt kommertsjaamade äriline otsus, et kas dubleerivad, jäävad FM-i või lähevad täielikult DAB-i üle.
Aga kui DAB levi sõltuvalt asukohast nii kehv on siis ilmselt mina loobun siis raadio kuulamisest autoga sõites üldse, kui nt Retro FM kättesaamatuks jääb. Ei hakka mina mobiilse neti pärast maksma selleks et raadiot kuulata. Siis juba ostan kas kassetimängija MP3 adapteri või Bluetooth to FM adapteri ja lasen muusikat telefonist.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
23.11.2025 19:52:35
|
|
|
peipsi kant pole miskit DABi, isegi FM-ga on nagu on kohati
|
|
| Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
1 :: |
111 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
23.11.2025 20:04:16
|
|
|
Minu silmis on DAB raha raiskamine, see toimib võrgus samamoodi netipõhiselt. Nett kaob, läinud.
Igapäevase netiraadio ja tööga kasutan kuus ca 20GB netimahtu mis on meil kõigil telefonis olemas.
Kui DAB levi on ideaalne, võibolla kuulaks seda aga kuna ka sealt pritsib reklaame, siis võibolla on klientuur muutunud ja muutumas, kuulates tasulisi muusikakeskkondi, kus pole reklaame, siis wtf
Kriisiraadioks DAB ei sobi, esiteks "varjendites" levi pole ja teiseks tuhandeid inimesi kasutaks vändaga FM junni.
Lisaks minu eelmise aasta auto ei oska DAB ja FM vahel automaatselt toimida või siis pole viitsinud piisavalt menüüdesse kaevuda. See ei peaks olema vajalik.
DAB arenes muus maailmas varem ja siin alles nüüd, äkki hilja.
Meil need teenuse promojad teostavad ärieesmärki ja see võibolla vajaks pisut selget mõtlemist, kas meil on seda vaja.
Suures pildis, tehku, sel järgmisel või ülejärgmisel aastal, kasutan samal ajal seda mis toimib. FM kvaliteet heli ja levi osas on nii ja naa, siis kasutan netikat.
Kui need ei toimi, siis mälupulk.
Muide kes raadiosaatjate elu teab, siis kui kuskil väikses raadiotugijaamas nett kaob, läheb "mälupulk" käima.
|
|
| Kommentaarid: 261 loe/lisa |
   |
2 :: |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
23.11.2025 20:11:41
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
DAB arenes muus maailmas varem ja siin alles nüüd, äkki hilja.
|
Kus muus maailmas? Pooles euroopas pole asja ollagi
ja
No ei ole päris sedasi, et "nett kaob" ja läinud.
Isegi kui kaablid läbi kaevatakse siis leviral on võimekus signaal tõmmata kohale õhu kaudu teisest mastist.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
23.11.2025 20:18:17
|
|
|
Jäägu siis nii, arendus alles käib niikuinii ja see levi mida tehakse, pole valmis.
Maksumaksja raha eest, võib ikka.
|
|
| Kommentaarid: 261 loe/lisa |
   |
2 :: |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scott
Kreisi kasutaja

|
23.11.2025 21:34:34
|
|
|
Ja FM ei toimi sinu arvates "netipõhiselt"? Signaal saadetakse ruuporiga stuudiost saatjasse?
Leviral on nii FMis kui DABis Vikerraadio ja Raadio4 mitmekordselt duubeldatud, kui ühendused maha lähevad. Kuskil öeldi, et isegi varusaatjad saab kohe eetrisse, kui mast peaks pihta saama. Tõsise hädaolukorra puhul Leedu kesklainesaatja.
Muide, paari konkreetse arvutis kasutatava satituunerkaardiga on leitud ja tehtud softid satil edastatavate raadio backup-linkide kättesaamiseks. Asjapulkadel on loomulikult spetskarbid selle jaoks.
Ma panin raadio septembrist jälle DABi peale, sest sealt puhas heli ja rohkem kuulata. Varem testi ajal oli Kuku sellises muksis, mille signaali siinkandis polnud.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|