praegune kellaaeg 23.11.2025 19:43:16
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kui praegu toimuksid RK valimised, kelle poolt hääletaksid? |
| Reformierakond |
|
18% |
[ 11 ] |
| Parempoolsed |
|
32% |
[ 19 ] |
| Isamaa |
|
24% |
[ 14 ] |
| Sotsid |
|
6% |
[ 4 ] |
| Keskerakond |
|
5% |
[ 3 ] |
| E200 |
|
1% |
[ 1 ] |
| Rohelised |
|
0% |
[ 0 ] |
| Vasakpoolsed |
|
1% |
[ 1 ] |
| EKRE |
|
8% |
[ 5 ] |
|
| hääli kokku : 58 |
|
| autor |
|
Etz
HV Guru

|
23.11.2025 12:23:00
|
|
|
| Janis kirjutas: |
Aga lase ikka ära ehitada ja siis müü korter maha kallimalt sellele, kellele vajalik see trammitee. Peaks ju väärtust tõstma tegelikult.
Kui sitsis elasin mingi aja, siis müüsingi auto maha kuna enamus aega seisis maja ees. Jube hea oli uksest välja astuda, trammipeatuses max mõni minut ootamist ja pajehhali kesklinna  |
Mul pole kesklinna asja, ega ma turist ei ole...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
23.11.2025 12:24:48
|
|
|
| No kuhu iganes, mul oli tol ajal kontor seal, jube mugav on küll trammitee lähedal elada. Samas Pärnu mnt korteris olid need uued trammid vahel väga häirivad jah, vanad risud olid väga vaiksed
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.11.2025 12:26:47
|
|
|
| Pole sinna ka turistidel enam asja. Eile olin kella 21-st 2-ni südalinnas liikumas. Bermuuda kolmnurgas oli midagi veel, aga muus osas vaikne. Lisaks suletakse valdav osa kohtadest südaööl või kell 1. Südalinn on sisuliselt välja suretatud.
|
|
| Kommentaarid: 742 loe/lisa |
   |
1 :: |
560 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
23.11.2025 12:29:32
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
Liivalaia ja Suur-Ameerika ülessonkimine ja sõiduridade vähendamine tähendaks automaatselt Kesklinna liikluse läbilaskevõime drastilist vähenemist.
Seega kindel ei. |
Juhtusin nägema youtube videot livalaia trammitee paiknemisest. Mulle tundus see mõistlik lahendus. Keksel trammid. bussid sõidavad koos, 2+2 rida mõlemas suunas autodele.
Mis seal siis muutuma pidanuks autode jaoks halvemaks?
Ristmiku läbilaskevõime olnuks ikka samasugune, kui praegu. Ning lisaks üksikule autojuhile tahab ka ilma autota inimene liikuda, seega olnuks see vajalik lahendus.
|
|
| Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
128 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
23.11.2025 12:43:06
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Pole sinna ka turistidel enam asja. Eile olin kella 21-st 2-ni südalinnas liikumas. Bermuuda kolmnurgas oli midagi veel, aga muus osas vaikne. Lisaks suletakse valdav osa kohtadest südaööl või kell 1. Südalinn on sisuliselt välja suretatud. |
Põlvas elu keeb öösel
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.11.2025 12:50:01
|
|
|
Tanklates küll
|
|
| Kommentaarid: 742 loe/lisa |
   |
560 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
23.11.2025 13:32:14
|
|
|
| tsitaat: |
2+2 rida mõlemas suunas autodele.
|
6 realt 4-le reale, võid arvutada läbilaskevõime vähenemise.
Ja kui Veerenni vasakpööre alles jääb (üle trammitee), tehakse ilmselt sarnane porr, mis Narva mnt/Jõe ristmikul, kus jääb sõiduautodele otsesõitmiseks vaid 1 rada.
Loodetavasti vähemalt järgmise 4-5 aasta jooksul seda ei tule.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
   |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
23.11.2025 13:48:08
|
|
|
See läheb sisepoliitikast juba linnaplaneerimisse, aga ma ei ole kunagi aru saanud, miks meil arvatakse, et jube vahva on trammid tee keskele panna. Ainult niikaua, kuni nad ei peatu.
Välismaal on küll mulje jäänud, et kõige efektiivsem ja kiirem on trammiliiklus siis, kui see ei sega muud liiklust, ehk trammitee külgneb vahetult jalakäijate liikumisteega. Selleks, et rahvast peale võtta või maha lasta ei pea olema foore, ülekäike ega muu liiklus seisma jääda. Kuskil olid isegi sellised trammid, et mõlemas küljes olid uksed, sai vastavalt platvormi paiknemisele avada ühest või teisest küljest
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
23.11.2025 19:07:52
|
|
|
Olen näinud välismaal nii ja naasuguseid lahendusi. Üldsiselt on hea, kui mingis osas saavad bussid-trammid samal rajal liigelda. Ma ei saa aru, miks Ülemiste suunale tehti ainult kirsas tunnel trammide läbipääsu jaoks. Mõistlik oleks olnud teha see ka bussidele läbitavaks.
Aga noh, me teame ütlust, kus algab raudtee, seal..
Ning olen kohanud ka Saksamaal keskvaksali lahendust, kus kõik bussid, trammid, trollid sõidavad samade platvormide äärde, pole vaja mingit reisijate jooksutamist sadu meetreid,, ületada mitmeid fooridega ristmikke jne.
Olen aru saanud, et Kristiine ristmikule tuleb midagi sellist.
| Tanel kirjutas: |
| tsitaat: |
2+2 rida mõlemas suunas autodele.
|
6 realt 4-le reale, võid arvutada läbilaskevõime vähenemise.
Ja kui Veerenni vasakpööre alles jääb (üle trammitee), tehakse ilmselt sarnane porr, mis Narva mnt/Jõe ristmikul, kus jääb sõiduautodele otsesõitmiseks vaid 1 rada.
. |
Selle ummukuid tekitava harjumuse vastu aitab kesklinna tasuline sissesõit, nagu skandinaavia linnades ka on. Enamusel juhtidel on läbi kesklinna puhas transiitsõit.
|
|
| Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
128 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|