Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Brave ja Eesti ID-Kaart märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 01.11.2025 19:10:59 Brave ja Eesti ID-Kaart vasta tsitaadiga

Tervist! Tekkis küsimus, et kuidas saab Brave brauseris ID-Kaardi kasutamine olla võimalik, kui ma pole sellele eraldi pluginat installinud?!?

Pikendasin täna kindlustust ja läksin iseteenindusse, kasutades Brave. Oma üllatuseks lõi ette sertifikaatide akna, valisin serdi ja seejärel ID PIN1.
Kas Brave kasutab Firefoxi eID pluginat?

See pole muidugi mitte halb, lihtsalt üllatus on suur. Siiani olen tehnilistel põhjustel kasutanud Edget sest FF crashib.
Proovin, kas panka ka sisse saan sellega, kui saab, siis on väga hea!

EDIT: Ja saabki panka sisse. Väga hea, icon_cool.gif nüüd saab jälle Ilma Edge'ta hakkama.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 01.11.2025 19:30:19 vasta tsitaadiga

Mõnest teisest brauserist ei ole importinud id-kaardi pluginat? Mul Firefoxi arvutis ei ole, aga kui mingi aeg tagasi katsetasin Bravet, siis õnnestus Chromest importida ainult järjehoidjad ja Web eID (id-kaart) extension. Ülejäänud asjad pidin paigaldama ja seadistama käsitsi. Vähemalt nii olen ühte txt faili kirja pannud. Brave on mul arvutis veel alles, aga ei kasuta seda.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 01.11.2025 19:53:28 vasta tsitaadiga

OK,tänud vastuse eest! Peale FF on ainult MS Edge. Teisi veebilehitsejaid arvutis ei ole. Ise pole käsitsi midagi importinud ega teinud. Isegi laienduste nimekirjas Web-eID pluginat ei ole... Lihtsalt töötab ja kõik. ID-kaardi installeriga vist pannakse kõikide brauserite pluginad kaasa (aktiivseks muutuvad ainult need, mida kasutaja brauseris lubab). Äkki see seletab asja? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 01.11.2025 22:49:36 vasta tsitaadiga

Siis on tõesti huvitav lugu. Mulle teadaolevalt paigaldab id-kaardi tarkvara pluginad ainult Chrome, FF, Edge ja Safari brauseritele. Aga ma eriti kursis selle teemaga ei ole, sest kasutan põhiliselt smart-ID'd, vahel harva on vaja mõne lähisugulase id-kaarti kasutada.

edit: Huvipärast tegin ühe katse. Lülitasin Brave brauseris Web eID plugina välja ja logisin id-kaardiga ilma probleemideta kahte panka, aga ESTER kataloogi, Riigiportaali ja Terviseportaali ei lasknud sisse. Kui lubasin plugina, siis sai igalepoole sisse. Veider värk.
tagasi üles
Miccer
HV Guru
Miccer

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 01.11.2025 23:18:51 Re: Brave ja Eesti ID-Kaart vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:

Kas Brave kasutab Firefoxi eID pluginat?

Brave on sama asi mis Chrome (lihtsalt sisse ehitatud reklaamieemaldus ja paar vigurit veel).
Ehk siis samad pluginad ja laiendused ...
Kommentaarid: 1575 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1085
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Anna tooli

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.11.2025 23:22:08 Re: Brave ja Eesti ID-Kaart vasta tsitaadiga

Miccer kirjutas:
Brave on sama asi mis Chrome
Ehk siis eelistused/jälgimised kehtivad ka seal?
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 02.11.2025 01:10:44 vasta tsitaadiga

Miccer, OK, siis kõik selge. Tänud seletuse eest!
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 02.11.2025 09:41:35 vasta tsitaadiga

Seoses selle teemaga meenus, et kunagi ammu, kui FF'i kasutasin, siis olid extensions ja plugins nagu eraldi vidinad. Nüüd on vist ainult laiendused (extensions), mida võib ka pluginateks nimetada. Piinasin sellel teemal natuke ka ChatGPT'd icon_smile.gif

https://chatgpt.com/share/69070abf-cba8-800c-b9d1-048aa4bd472f
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 02.11.2025 12:04:26 vasta tsitaadiga

vigurvänt kirjutas:
Seoses selle teemaga meenus, et kunagi ammu, kui FF'i kasutasin, siis olid extensions ja plugins nagu eraldi vidinad. Nüüd on vist ainult laiendused (extensions), mida võib ka pluginateks nimetada. Piinasin sellel teemal natuke ka ChatGPT'd icon_smile.gif

https://chatgpt.com/share/69070abf-cba8-800c-b9d1-048aa4bd472f

Firefoxis on endiselt pluginad ja laiendused täiesti erinevad asjad. Firefoxiga kaasas olevad pluginad on näiteks Cisco OpenH264 koodek ja Widevine dekrüptor ja ega neid ise rohkem väga vaja lisada polegi.

tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 02.11.2025 12:22:38 vasta tsitaadiga

Rohkem võiks oma mõistust kasutada kui mingit AI'd.
Tegin firefoxis "seaded" lahti, sealt "laiendused ja teemad" ja kohe näha, et asjad on eraldi.
Mõni ei oska varsti sokke ka jalga panna kui ei küsi arvutilt abi kopp.gif
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 167
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 02.11.2025 12:47:53 vasta tsitaadiga

Kasuta siis oma mõistust ja püüa aru saada (kui suudad), et juttu ei olnud FF teemadest icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 02.11.2025 17:54:21 vasta tsitaadiga

vigurvänt, sinu enda mälu värskenduseks: ise tõid Firefoxi teemasse, keegi poleks seda vastasel korral maininud.
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 02.11.2025 19:49:41 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
vigurvänt, sinu enda mälu värskenduseks: ise tõid Firefoxi teemasse, keegi poleks seda vastasel korral maininud.

Mu eelmine märkus oli ViskeRelvale. Sinu jutt oli asjalik ja selle kohta ei olnud mul midagi lisada. Kusjuures Firefoxist on juttu juba teemaalgataja esimeses postituses. Aga seda veel, et ärge rohkem peale võtke, homme on tööpäev icon_lol.gif

Kuigi teemaalgatajast on jäänud mulle foorumis üsna it-pädev mulje ja olen eeldanud, et vähemalt enda jaoks üsna elementaarseid asju ei pea talle seletama, aga igaks juhuks lisan ikkagi natuke täiendavat infot. Kui on kindel soov kasutada ikka Brave brauserit ja et id-kaart toimiks kõigil lehtedel (sealhulgas RIA tuvastusega), mitte ainult pankades jmt kohtades, siis tasub paigaldada ka Web eID plugin. Otse seda Bravele installida vist ei saa, igatahes pole proovinud. Aga peaks olema võimalik importida see plugin Edge brauserist (Brave > Bookmarks and lists > Import bookmarks and settings, sealt valid Edge ja extensions), vähemalt Chromest oli võimalik. Järgnevalt lehelt saab tõmmata kõige uuema plugina installeri Windowsi jaoks (ise pole katsetanud), aga see paigaldab plugina vist ainult FF, Chrome ja Edge brauseritele, nagu on kirjas: https://web-eid.eu/
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Brave ja Eesti ID-Kaart
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.