|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 471 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.10.2025 14:32:05
|
|
|
Hmmm..... nüüd siis miski äpi kaudu. Väga paljudeni see ilmselt ei jõua nii, mul näiteks pole neid äppe.
SMS ja CB kanti siis maha? Paistab väga sedamoodi, et on vaja lihtsalt linnuke kirja saada, ilmselt enamik ei torma neid äppe nüüd kohe installima ka ehk reaalset pilti ei saa kuidas see reaalse koormuse all toimiks.
See äpi teavitus on üks <piix> ka. Teeb mingi säutsu nagu iga muu teavituse korral ehk ei taipagi võib-olla tähelepanu pöörata. SMS-s näiteks on mul seadistatud seda vana nokia piiks-piiks heli kasutama, saan kohe aru et ilmselt peaks tähelepanu pöörama kuna SMS-e mulle väga tihti ei tule.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
26.10.2025 19:42:13
|
|
|
Kui suvine test läbi kukkus, siis lubati küll jah suht kiiresti, et tuleb sügisel kordustest.
Riigiäppi mul ei ole ja ei pane ka, sest ma ei kasuta mobiilset netti ja sellepärast ma maksma igakuist kuutasu maksma ei hakka, et äpile netti tagada.
EDIT:
https://www.err.ee/1609809438/riik-korraldab-paari-kuu-parast-uue-ohuteavitustesti Sireenide kordustest tuleb hiljem. Nüüd räägitakse nov-dets. ajavahemikust. Kahtlane tundub selline venitamine.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
26.10.2025 20:07:37
|
|
|
| Mul kolakülkas päästeka sireen toimis, testi ajal. kui nüüd ülejäänud eesti ka samat taset testib siis tore on.
|
|
| Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Inspiro
HV kasutaja
|
27.10.2025 10:01:03
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Hmmm..... nüüd siis miski äpi kaudu. Väga paljudeni see ilmselt ei jõua nii, mul näiteks pole neid äppe.
SMS ja CB kanti siis maha? Paistab väga sedamoodi, et on vaja lihtsalt linnuke kirja saada, ilmselt enamik ei torma neid äppe nüüd kohe installima ka ehk reaalset pilti ei saa kuidas see reaalse koormuse all toimiks.
See äpi teavitus on üks <piix> ka. Teeb mingi säutsu nagu iga muu teavituse korral ehk ei taipagi võib-olla tähelepanu pöörata. SMS-s näiteks on mul seadistatud seda vana nokia piiks-piiks heli kasutama, saan kohe aru et ilmselt peaks tähelepanu pöörama kuna SMS-e mulle väga tihti ei tule. |
Ole valmis ja eesti app saatis teavitusi ka esimese testimise ajal. See on pelgalt test, mitte reaalne ohuolukord.
Tänane AKOS lahendus näitas, et see ei sobi - SMS-id tulid viitega kuni tund aega hiljem. Paari aasta pärast on valmis uus süsteem mis võimaldab korraga ohuteavitusi propageerida https://www.olevalmis.ee/uudised/ohuteavitus/cell-broadcast-ohuteavitussusteem-jouab-eestisse-2027-aastal
Riik otsustas omal ajal valida odavama lahendse SMS CB asemel https://www.riks.ee/akos
|
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
27.10.2025 10:18:44
|
|
|
Huvitav, kas teavitus toimib ka siis kui Eesti.ee app järjekordselt välja loginud on?
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
1 :: |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
27.10.2025 12:46:22
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
Octoberfesti ajal Münchenis sain ohuteavituse, aga see oli ilma äpita teavitus, mis saadeti kõigile.
Telefon teeb ikka päris kõva häält, mitte tavalist piiksu. |
Kuidas see siis saadeti? Telefonil on mingi spetsiaalne funktsioon selle jaoks?
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
27.10.2025 13:09:08
|
|
|
Ok, aga nagu aru saan siis standard on olemas ja telefonid ning ilmselt ka operaatori seadmed toetavad seda.
Mis selle juurutamise siis kalliks/keeruliseks teeb, et Eesti seda kasutada ei taha?
Äpiga on ju kaks suurt miinust:
- kõigil ei pruugi seda äppi olla. Mul näiteks pole kuna ei näegi muud vajadust kui need hoiatused. Kui eesti.ee-sse asja on, siis lähen sinna arvutist. Aga nagunii on sinna harva asja.
- need äpi teavitused käivad läbi google serveri. See eeldab, et netiühendus välismaailmaga on olemas. Sõja olukorras ei pruugi seda alati olla, tibla on merekaablite lõhkumist juba katsetanud.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
27.10.2025 14:35:42
|
|
|
olukordi on erinevaid, alati ei pea kohe sõda olema, võib olla suurpõleng, mingi õhureostus jms. Peale seda eelmist katset kirjutati asjadest pikalt, pidi hea olema mitut erinevat kanalit hoida, kui sitt ventikasse lendab, siis olenevalt sitast ja ventikast on võimalus valida sobivaim lahendus, lõpuks ehk midagi ikka toimib ja kohale läheb. Asja hind on ka lõpuks oluline, operaatorid tahavad päris rasvast nutsu oma võrgu teenuste kasutamise eest ning kellelt seda veel küsida kui mitte riigilt.
CB on hea kui on vaja korraga üle kogu riigi midagi pasundada.
Location based SMS - saab täpsemalt määratleda piirkonda ja teavituse saajaid.
Äpiteavitus - ilmselt veelgi täpsem saajate määratlemine, ilmselt odavam, sest ei pea telekomile maksma.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Inspiro
HV kasutaja
|
28.10.2025 09:41:54
|
|
|
Ok, aga nagu aru saan siis standard on olemas ja telefonid ning ilmselt ka operaatori seadmed toetavad seda.
Mis selle juurutamise siis kalliks/keeruliseks teeb, et Eesti seda kasutada ei taha? |
Kordan enda eelmist postitust
| pppd kirjutas: |
| CB on hea kui on vaja korraga üle kogu riigi midagi pasundada. |
Ka CB-ga on omad probleemid. Hiljaaegu Leedu testis kohalikud teavitust ei saanud, turistid said leedu keeles
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.10.2025 13:59:09
|
|
|
| Ja oligi see teavitus üks pisike säuts, mida ei pruugi tähelegi panna.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
28.10.2025 14:01:26
|
|
|
Kellale tuli väike kiri, aga muidu oli vaikus, ehk suht mõttetu. Saksa valju teavitusega ei anna võrreldagi.
Ei teagi põhjust, miks Eesti sama (äpist sõltumatut) süsteemi ei kasuta.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
28.10.2025 14:57:38
|
|
|
Mul oli küll hääletu peal, kuid push notificationile saab ju heli kaasa anda mida mängida, vaata nt. kuidas zello rakendus toimib.... Eeldan et seda ka polnud ja oli tavaline notification sound mida os pakub?
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.10.2025 15:13:29
|
|
|
| Oligi see tavaline notification heli. Ise veel mõtlesin, et kuu lõpp, kõik e-arved juba tulnud ja automaatsed maksed tehtud, raha ka kelleltki ei oota, mis pagan mul säutsub(suurema osa äppide notification on mul kinni pandud, nah mul vaja mingeid spämmihõngulisi teateid).
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.10.2025 17:25:25
|
|
|
| Oligi see tavaline notification heli. Ise veel mõtlesin, et kuu lõpp, kõik e-arved juba tulnud ja automaatsed maksed tehtud, raha ka kelleltki ei oota, mis pagan mul säutsub(suurema osa äppide notification on mul kinni pandud, nah mul vaja mingeid spämmihõngulisi teateid). |
Kuna telefon 100% ajast vaikse peal, siis ei tulnud mingit heli.
Mingi hetk kui avasin, siis oli ikoon üleval riba peal. Nüüd võib eesti ja olevalmis äpi maha lasta
_________________ Müüa korter, 3 tuba |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
28.10.2025 18:03:44
|
|
|
Kas see pidi kõigile tulema ve - endal telo päev otsa ootel - nohh jälle surnud siis
|
|
| Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
131 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Inspiro
HV kasutaja
|
28.10.2025 19:32:33
|
|
|
Ära ütle, et personaalne riik on midagi sellist, millest sa kuulnud ei ole? MKM ja Arenguseire keskus pakub head ülevaadet: https://www.mkm.ee/personaalneriik
Muidu on üsna naljakas lugeda, et IT teadlike foorumis ei saada aru testimise vajadusest ja sellest et kaasuvad probleemid ongi olulised - kui neid ei oleks siis puuduks vajadus ka testimiseks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
28.10.2025 19:38:49
|
|
|
| tsitaat: |
| "Eesti äpi teavitus saadeti välja täna kell 11.37 ning jõudis juba mõne sekundiga 130 000 mobiiliseadmesse, kus äpp oli alla laaditud ning seadistatud," |
Endal värises telefon 11:40. Peale notificationi teavituse ei saanud seda ennast lugeda, sest errori andis. Kuna sai lõunalauas istutud siis kolleegil üle laua ios telefonis täpselt sama seis.
Küll leiutatakse jalgrattale veel rattaid alla enne kui aru saavad, et Cell Broadcast tuleb ka kaasata. Seal saab jõuga suruda telefonile hääle peale nagu siingi teemas on ülalpool mainitud. Kuna telefon on kogu aeg hääletu peal ja vibra on ainuke mis teeb, on teised alternatiivid enivei kasutud.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|