|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
von Wu
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 890 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
669 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
16.10.2025 13:19:59
|
|
|
| Läikiv ekraan on saatanast. Mul kunagi üks läikiva ekraaniga masin oli. Rohkem ei taha. Ei saagi aru kellele ja miks neid tehakse.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
16.10.2025 15:30:14
|
|
|
| Enda läpakal kah 300 nitti, matt ekraan, aknast valgus peale ei paista. Heledus on seatud 90 %, sobib nii päeval, kui ka laualambiga kasutamiseks. 100 % peal hakkab silmadel natuke ebamugav, aga eks inimesed on erinevad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
|
   |
669 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.10.2025 20:32:15
|
|
|
| von Wu kirjutas: |
| äriklassi sülearvutitel enamasti 90-100%. |
Odavatel pessukatel on kahjuks jah nii. Mäki puhul on isegi odavaimal Airil 500 nit ekraan, Prodel 1000.
|
|
| Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
16.10.2025 21:51:58
|
|
|
Eks hind räägib ka enda eest paraku.
_________________ Need to hear louder! |
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
16.10.2025 22:08:47
|
|
|
| Kusjuures suudaks selle isegi ära osta, aga on vähe neid, kellel sellist looma reaalselt vaja läheb. Mu praegune arvuti maksis 4a tagasi 1299 € (mingi 300 oli allahindlus), järgmine tuleb ilmselt umbes samapalju. Kallimat pole mul nagu eriti vaja, kui ma just mingiks tehisaru hulluks vmt ei muutu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
16.10.2025 22:41:31
|
|
|
| Euronicsist tasub reeglina osta vist ainult midagi suurt, kui on vajadus tassimise, paigalduse ja vana kolaka äraviimise järele. Aga vahel võib ka jopata, kui on mingid kampaaniad. Praeguse arvuti ostsin Klickist, aga paar nädalat hiljem oleks saanud sama arvuti Euronicsist 100 € odavamalt või järgmise põlvkonna oma 50 € kallimalt. Eks see ostmine ongi keeruline, eelnevalt vaja palju uurida, mõnikord tasub ootamine ära, teinekord peab jälle kiirustama, et ilma ei jääks. Euronicsi e-poes on vähemalt toodete tehnilised andmed ilusti kirja pandud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dreamlover
HV Guru

|
16.10.2025 23:01:08
|
|
|
vigurvänt, mac tooted on seal päris ahvatleva hinnaga ligi võetud. Ükski teine maaletooja ei suutnid paremat hinda pakkuda, ja nende tarnija ladu võtab otse jutule , kui tellimused on alates 100k kvartalis
_________________ Arvutite, komponentide ja videokaartide müük ja hooldus
18TB, 16TB, 12TB, 10TB Exos, Ironwolf, WD GOLD, Toshiba HDD kettad |
|
| Kommentaarid: 1849 loe/lisa |
   |
4 :: |
1294 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
16.10.2025 23:01:30
|
|
|
See pole identne mudel - konf tiba teine
   |
299 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
16.10.2025 23:28:27
|
|
|
Erinevus kohe kindlasti pole poolteist kilo €
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
17.10.2025 21:41:14
|
|
|
| Dirty Harry kirjutas: |
| äriklassi sülearvutitel enamasti 90-100%. |
Odavatel pessukatel on kahjuks jah nii. Mäki puhul on isegi odavaimal Airil 500 nit ekraan, Prodel 1000. |
Mäkkidel on rõvedad läikivad ekraanid, kui neil 300 nit oleks, siis vist näekski ainult enda peegelpilti.
See on üks põhjustest, miks ma endale Mac sülearvutit ei osta (M4 Mac Mini kaalun tõsiselt). Teine põhjus on portide puudumine.
_________________ Müüa mõnus mahtuniversaal
Müüa väike TV-tüüneriga lähikuvaprojektor |
|
   |
669 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.10.2025 23:34:12
|
|
|
Mäkkidel on rõvedad läikivad ekraanid, kui neil 300 nit oleks, siis vist näekski ainult enda peegelpilti.
|
Oleks-poleks asja ei oska kommenteerida. Praktikas on õuna läikiv ekraan kenasti kasutatav igalpool, ka õues, mitte midagi ei sega. Samal ajal tuhmide alumise otsa Lenovotega pole õues midagi peale hakata.
|
|
| Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
18.10.2025 12:22:46
|
|
|
Kasutatav on, aga silmadele mugav pole. Olen pidanud Macbooki kasutama suvel väljas ja üpris ebameeldiv silmadele. Lenovo, HP, Delli jms 400-nitistest ei hakka rääkimagi. Mul on endalgi vist 400-nitine paneel ThinkPadil. Elitebookil on 1000-nitine. See on reaalselt ja visuaalselt öö ja päev
Mänguriarvuteid naljalt ei leia, mis oleks üle 500 niti. Kui leiad, siis on seal mõni "aga" - resolutsioon, hertsid vms.
|
|
| Kommentaarid: 740 loe/lisa |
   |
558 |
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
22.10.2025 20:24:04
|
|
|
Eks ta nii ole. Sülearvuti otsimine endiselt käib. Lihtsalt vahemärkuseks
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kazerer
HV vaatleja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1143 loe/lisa |
   |
3 :: |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kazerer
HV vaatleja
|
24.10.2025 10:57:20
|
|
|
Telia e-poes oli kuskil pool aastat tagasi müügil üks hea hinnaga Delli mänguri sülearvuti aga rohkem Ma ei mäleta, et mingit head pakkumist oleks olnud...vaatasin kiirelt üle Telia e-poe ja seal on ainult 2 Lenovo legion seeria sülearvutit...aga nendel on inteli protsessor ja integreeritud intel UHD on mängude jaoks ikkagi suhteliselt kehva jõudlusega kuna mõned mängud võivad ikkagi joosta intel UHD pealt...kui valida inteli protsessoriga sülearvuti, siis ainult see, millel on Intel iris xe graafikaprotsessor kuna sellel on umbes sama hea jõudlus kui AMD protsessori integreeritud graafikal.
Vaatasin seda ülevaadet:https://www.notebookcheck.net/Asus-TUF-Gaming-A16-Review-Cool-quiet-and-affordable-gaming-laptop-with-a-prominent-but-workable-weakness.970334.0.html ja Mulle tuli meelde, et Asuse mänguri seeria sülearvutitel on ju 2 NVMe SSD pesa ehk siis on võimalik panna 2 NVMe SSD-t RAID-is töötama aga vaatasin HP koduelhekülge ja seal ei olnud kirjas, et sellel Omen sülearvutil on 2 NVMe SSD pesa ehk siis parima NVMe SSD jõudluse annaks Asuse sülearvuti kui lisada juurde teine SSD.
Kui ühe NVMe SSD-ga saaksid Sa Asuse sülearvutiga lugemise kiiruseks 4535 mb/s aga kui lisada teine samasugune NVMe SSD, siis saaksid sa ülimalt hea kiiruse ehk siis 9070 mb/s!
Veel tahtsin lisada seda, et juhul kui Sa tahad sülearvutiga mänge mängida, siis Ma soovitaksin osta 512GB NVMe SSD asemele 2-4 TB NMVe SSD kuna 512 GB SSD saab Sul väga kiiresti täis.Mul on hetkel kasutusel Kingstoni 2TB NVMe SSD mis teenib Mind hästi ja natuke vähem kui 300GB on vaba ruumi...
Juhul kui otsustad osta ühe või 2 uut NVMe SSD-t, siis ära vali Crucial NVMe SSD-t kuna Micron toodab seda ja Ma sain enda 512GB Micron NVMe SSD-ga pidevalt "memory mangagment" sinist ekraani, nüüd peale windowsi uuendust tuleb must ekraan ja arvuti automaatselt ilma hoiatamata teeb taaskäivituse, Mul seda väga tihti ei juhtu aga vahest ikkagi teeb arvuti taaskäivituse WIndows 11 tõttu kuna Windows 7-l seda probleemi ei olnud aga nüüd on Windows 10-le ja 11-le lisatud juurde mingit koodi, mis mõõdab komponentide tööd ja tegelikult tuleks see kood eemaldada kuna sülearvuti teeb mõttetult taaskäivituse 3D mängu mängimise ajal ja samas ei tea, et kas see kood eemaldatakse või mitte kuna näiteks sülearvutil ei ole eraldi graafikamälu ja selle tõttu kasutab sülearvuti hoopiski RAM-i videoprotserrori mäluna, osadel sülearvutitel on graafikaprotsessori ümber mälu aga protsessori integreeritud graafika kasutab ikkagi RAM-i ehk siis muutmälu oleks vist õige eestikeelne sõna.
Minu arvutil on ilma DRAMita SSD kuna see SSD oli hea hinnaga sel ajal kui Ma ostsin selle ja ostmise ajal Ma ei teadnugki, et uuematel NVMe SSD-del on olemas DRAM.DRAM annab natukene parema jõudluse aga mitte väga palju parema kuna ilma DRAM-ita SSD suudab kasutada arvuti RAM-i ehk siis mälupulga "host frame bufferit"."An NVMe SSD does not have a "framebuffer," but it can utilize the host system's RAM to create a Host Memory Buffer (HMB) or its own Controller Memory Buffer (CMB). HMB allows a DRAM-less NVMe SSD to use some of the host's system RAM to improve performance, often by caching management tables like the Flash Translation Layer (FTL). The newer CMB feature, available on some enterprise drives, provides a dedicated amount of on-drive DRAM for the controller, which can reduce latency and improve performance".
Ennem NVMe SSD ostmist soovitan ära vaadata see video:https://www.youtube.com/watch?v=WUB-G1WeBjU
Ja Ma eriti ei usu, et Telia e-poodi tuleb mingi hea sülearvuti kuna hetkel seal häid pakkumisi ei ole(ülevalpool kirjutasin miks).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
24.10.2025 11:05:05
|
|
|
| Kazerer kirjutas: |
| Telia e-poes oli kuskil pool aastat tagasi müügil üks hea hinnaga Delli mänguri sülearvuti aga rohkem Ma ei mäleta, et mingit head pakkumist oleks olnud...vaatasin kiirelt üle Telia e-poe ja seal on ainult 2 Lenovo legion seeria sülearvutit...aga nendel on inteli protsessor ja integreeritud intel UHD on mängude jaoks ikkagi suhteliselt kehva jõudlusega kuna mõned mängud võivad ikkagi joosta intel UHD pealt...kui valida inteli protsessoriga sülearvuti, siis ainult see, millel on Intel iris xe graafikaprotsessor kuna sellel on umbes sama hea jõudlus kui AMD protsessori integreeritud graafikal. |
Millest sa täpsemalt räägid? Seal on neli Legionit ja mõned LOQ-id lisaks. Legion, millel on ainult integreeritud Inteli UHD? Sellist ei eksisteerigi ju?
Ülejäänud jutt on ka veidi umbluu...
|
|
| Kommentaarid: 740 loe/lisa |
   |
558 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kazerer
HV vaatleja
|
24.10.2025 16:42:50
|
|
|
Sobivas hinnavahemikus on ainult 2 Lenovo legionit ja naq näed, siis nendel on see tavaline integreeritud Intel UHD graafika, mis on siiamaani üprisgi kehva jõudlusega...GPU Specifications GPU Name‡ Intel® UHD Graphics for 13th Gen Intel® Processors...
Ma sain aru mida Sa mõtlesid...seda, et Lenovo legionil on ainult Inteli UHD graafikaprotsessor aga Ma päris seda ei tahtnud öelda...
Hoopiski Ma tahtsin öelda seda, et osadele mängudele millegipärast meeldib kasutada Intel UHD protsessori integreeritud graafikat, millel on liigagi kehv jöudlus ja ainult Intel iris Xe protsessori integreeritud graafikaprotsessor annab umbes sama hea jöudluse kui parimad AMD protsessori integreeritud graafikaprotsessorid...
AMD protsessoriga Lenovo LOQ oleks ka hea variant aga sellel ei ole head juhtimiskeskust nende videote järgi, mis Ma vaatasin...
See eilne postitus pealkirjaga "5 erinevat sülearvutit" töin Ma välja 5 parimat sülearvuti varianti aga teema algataja pole selle postituse peale veel mitte midagi kirjutanud...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
24.10.2025 18:08:29
|
|
|
| Hoopiski Ma tahtsin öelda seda, et osadele mängudele millegipärast meeldib kasutada Intel UHD protsessori integreeritud graafikat, millel on liigagi kehv jöudlus ja ainult Intel iris Xe protsessori integreeritud graafikaprotsessor annab umbes sama hea jöudluse kui parimad AMD protsessori integreeritud graafikaprotsessorid... |
Kui bioses on valitud discrete graphic vms, siis ei kasuta ükski mäng iGPU'd. Switchable graphics valikuga võib küll sellist trikki teha, aga selle peaks saama Nvidia control panelis endale sobivaks sättida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
25.10.2025 22:41:05
|
|
|
| aga teema algataja pole selle postituse peale veel mitte midagi kirjutanud... |
Tänud tagasiside eest.
Hetkel võiks https://www.klick.ee/sulearvuti-hp-omen-16-ryzen9-32gb-1tb-rtx5070 ostu nimekirja panna küll aga eks see nimekiri jääb veel lahtiseks.
2000 on hinnapiir ja üle selle ma kindlasti ei lähe. Isegi kui rtx 5070 ti tunduks lahe.... alati oleks mõnusam kui hind oleks väiksem.
Ma ei hakka selle sülearvutiga igapäevaselt mängima, seega ma ei otsi tippude tippu. Vaid üritaks leida mõnusa koosluse.... aga eks see raske valik ole.
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|