praegune kellaaeg 30.09.2025 19:05:25
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
heikis
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja

|
24.09.2025 16:02:56
|
|
|
laurx kirjutas: |
Opeka seade on mõeldud töötama näiteks 5/9 kordses majas. Trepikas on kas 15 või 32 korterit. Iga ruuteri ümber on leviala nagu kera. 2,4ghz standardis on 11+2 kanalit. Nüüd ole hea ja mõtle mis juhtub kui esimese korruse leviala on näha viiendal.. kas nad hakkaks üksteist segama või jaa? Opekas pakub sulle extendereid, mesh e jms vajadusel.. |
Ja ma mõtlesin, et operaator ei taha, et ma tema netti edasi jagaks ja seetõttu levialad kokku "kuivanud".
Eks peab ruuteri rohkem maja keskele viima ja lootma, et katab selle õnnetud 70 ruutu ära.
Eks aitab OT-st
_________________ Fossiiliks muutumas. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
24.09.2025 21:44:44
|
|
|
Sold OUT, Eemalt tuvastab, vähemalt minul kontoga seotud seadmed ära juhul, kui on mõlemad ühe kontoga seadistatud.
Näiteks, kui ma tahan arvutist saata Google maps's koostatud juhised telefonisse saata, peab telefon olema online, aga kummalisel kombel alati ei näita kontoga seotud telefoni isegi siis, kui see seotud on, ent on offline. Samuti ei saa kaheastmelist alati kasutada (numbriga kinnitamine, et jah see olen mina). Sama on. Telefon või tahvelarvuti peab olema kättesaadav. Võib-olla mõjutab see ka, et parooli muutmisel või seetõttu, et seade pole kaua online olnud, viskab Google seadme välja ja selleks, et seda kasutada tuleb uuesti korraks sisse logida, ei tea. Whatsapp näiteks viskab kõik lingitud seadmed välja pärast Desktop äpi uuendust. Selleks et varem lingitud seadmega edasi kasutada, tuleb uuesti nutitelefoni abil linkimine teha. Jube tüütu on.
Raivoy, WiFiga on jah keerulisem. Ise ka eramus. Majas sees levi suht hea,isegi keldrikorrusele, läbi betoonist vahelae levib niipalju, et kannatab Youtubes videosid striimida. Aga majast õue enam sisemise antenniga ruuteriga nii hea ei ole.
Üldiselt on nii, et kui ruuteri asukoha muutmine ei aita, siis on 3 varianti. Kas kaabeldada sisevõrk ja loobuda Wifi'st, osta AP, vajadusel mitu või siis osta võimekam ruuter, millel mitu (4) suundantenni on.
Minu kogemused näitavad, et sisemise antenniga Telia Inteno õue väga ei levi. Kui panin kahe välimise antenniga TP-Linki ruuteri vahele, läks olukord palju paremaks, levi ulatus isegi abihoone taha ümber nurga (Abihoone on ehitatud nn "Narva" kergbetoonplokkidest),eramu püstpalkmaja+ silikaattellistest fassaad, nii et tegemist on raadiolainete levimise mõttes üsna kehva olukorraga,sest betoonseinad, silikaattellisfassaad summutavad üsna tugevalt raadiolaineid. FM madalal sagedusel tuleb läbi ilusti, aga 2.4Ghz ja ülespoole (5Ghz) mitte väga. Vahemaa ise 7-8m
|
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
26.09.2025 09:56:33
|
|
|
uuriks natuke ka Elisa 5G koduinterneti ja IPv6 kohta. Õue paigaldatud Nokia 5G modem on ühendatud tulemüüri WAN porti, WAN port saab /64 IPv6 aadressi. Selleks, et SLAAC abil IPv6 sisevõrgu VLANidesse edasi jagada, oleks vaja, et WAN saaks /48 või /56 aadressi. On keegi Elisa 5G otsas ka /48 või /56 aadressi saanud/välja kaubelnud?
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Corwin
Kreisi kasutaja

|
28.09.2025 20:11:53
|
|
|
Oleks natuke abi vaja, mu penskarist emal on Elisa, kõige aeglasem internet (nad enam nii aeglast ei pakugi), baaskanalid ja järelvaatamine. Iga aasta 2 korda aastas läheb kallimaks, okey kuna mina maksan pole hullu aga häirib ikkagi. Hiljuti hakkas digiboks hanguma, võtsin ühendust, peale 3 nädalat helistas neiu tagasi hakkas pakkuma igast imepakette, 100mega alla ja tuhat kanalit jne, sõbralikult teavitasin et tegemist vanema inimesega kellel on vaja miinimum internetti ja kanaleid. Minu üllatuseks see müügineiu ei saanud odavamaid pakette pakkuda vaid lubas tagasi helistada, odd to say the least aga ok. 2 nädalat hiljem helistati ja lõpuks tuli see kuumakse ikka pea 40e koos uute seadmete rendi jne.
Saatsin sõbralikult metsapoole, 99% ajast digiboks töötas. Nüüd mingi aeg tuli kiri et "ai ai teil ju digiboks vana, okt lõpuks see enam ei tööta, vaja uus tellida". Esiteks see litakas maksab igakuu jälle raha otsa, lisaks vähemalt niipalju kui olen googeldanud on see mitte just parimalt vastu võetud toode.
Minu küsimus, emal pole just mingi eriti uus telekas, hdmi usp ühendused küll on, aga mis on minu võimalused siin. Elab majas kus kõik suuremad teenusepakkujad olemas, tal vaja ainult miinimum internet, mingi base level of telekanalid ja järelvaatamine.
Ma olen nõus talle uue teleka ostma, lihtsalt out of spite kui vaja mingid smarttv varianti leiutada, mind lihtsalt häirib kogu see Elisa suhtumine ja see hinnatõstmine.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.09.2025 20:34:32
|
|
|
See Elisa uus kandiline digibox on igati ok.
Android appi, saad suvalises telekas või boxis tööle kui tahad. Vanema inimese juhendamise võid oma närvikava arvele panna kui aliexpressist miski põhimõtteliselt töötava asja tellid.
Aga kui majas veel keegi netti pakub, siis võid vaadata mis neil pakkuda on.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
28.09.2025 20:39:38
|
|
|
Kui üks teenuspakkuja ei sobi, proovi teist. Omad plussid, miinused kõigil. Kui tahad siiski jätkata praeguse teenuspakkujaga, aga mitte teenuspakkuja digiboksiga siis soovitaks vaadata mingit Android boksi jaemüügist. Kui ostad uue teleka, saab ka Äpi installida, siis pole üldse mingit digiboksi vaja, aga see tähendab ka seda, et pead emale teleka kasutamise selgeks õpetama, et kuidas äppi käivitada jne. Üldiselt on käivitamine suht lihtne kuna enamkasutatavate äppide käivitusikoonid on enamasti teleka käivitamise järel kohe ees (järjestust saab muuta). WebOS nt on viimane aktiivne äpp esile tõstetud ja nii piisab rakenduse käivitamiseks ainult ühest OK nupule vajutusest puldil. Ka Android boksi kasutamist tuleb õpetada, samas minu arvates ühe seadme ja puldiga on vanemal inimesel ilmselt lihtsam, kui hakata õpetama sisendi valimist kui automaatne sisendile ümberlülitumine ei tööta, tuleb kasutada 2 pulti (võib segadusse ajada) teleka ja digiboksi oma. Minu ema nt oskab LG teleris Youtube käivitada, youtubes navigeerida,hallata oma kanalinimekirja ja sisu, mida vaadata tahab, teleka ekraani energiasäästurežiimile panna (ekraan väljas ja ainult muusika tuleb). Olen ka õpetanud, et kui äpp kokku jookseb, st puldile ei reageeri või üles ei tule, siis tuleb telekale füüsiline restart teha st saba seinast ja uuesti sisse (sellega tühjeneb vahemälu), sest emal on YT praktiliselt 24/7 sees ja ühel hetkel saab vahemälu täis. Umbes kord 2 kuu tagant peab seda tegema.
Veel üks nüanss. Kui otsustad nt Telia valida siis telekas peab olema AndroidTV toega. Samsungi Tizen ega LG WebOS ei ole Telia poolt toetatud. Teine variant Telia puhul on digiboks üürida või osta Android boks/pulk-sel juhul pead kasutajatoe rolli ise kandma digiboksi osas.
viimati muutis BA79 28.09.2025 20:44:41, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1141 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|