Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru

|
24.09.2025 20:05:28
|
|
|
Dirty Harry kirjutas: |
Mängimise puhul on oluline:
* mis mänge mängida
* mis monitoriga on tegu
* palju fpsi vaja
* mis mänge mängida
Ning siis saab edasi vaadata. Mida kaasaegsemat mängu mängida, mida rohkem kaadreid sekundis tahta, mida tihedamaks reso ajada, seda rohkem kõike vaja on. Mänguriläpakad lendavad ühel hetkel minema (loe: ventilaatorid võtavad tuurid üles ja jahutus läheb lärmakaks). |
Jäi lisamata: minu isiklik arvamus on, et AMD B350 emaplaat, Ryzen 1600/1700, 16GB RAM, viisakas kasutatud PSU ja paarisotine videokaart on väga hea algus 1080@60 jaoks mängimisel. 1440p on juba nõudlikum, kui gameri monitor hankida ja fpsi 60'st üles kerida, siis tulevad juba teised riistad mängu. Aga 1080@60 puhul on võimalik väga odavalt hakkama saada. A la see, millele commer viitas.
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja
|
24.09.2025 23:37:41
|
|
|
Monitoriks on mul HP ProDisplay P242va. Pole vist väga mängurile sobilik. Teine on Samsung S22E390H.
Eks otsin nii nagu enamus, parimat võimalikult mõistliku raha eest.
Kuidas seda hinnata? Olen seda siin jälginud.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11675085#11675085
Teoreetiliselt võiks ju antud kooslus veel 5a vähemalt olla kasvõi medium, low sättes suuteline mängima ikkagi?
Ja teoreetiliselt pole ka 800€ alghind ülehinnatud?
Samas jälgin ka seda, aga interneedus väitis, et 4060 kaart on tegelikult kehvem.
Mängude koha pealt. Kuna arvutid pole midagi välja vedanud, pole ka mänginud. Mida sa ikka üritad, kui installer ütleb, et ei installi kuna CPU pole piisavalt võimekaski. Ja on ainult iGPU. Isegi Runescape-i ei saanud max sätetega mängida
Hetkel World of Tanks.
Tahaks proovida ehk uut Delta Force.
Võibolla uuriks Ubisofti Divisioni või mis ta oligi.
Wreckfest on foorumist silma jäänud.
Võibolla hoopis käiks vanad klassikud max sätetes läbi, Stalker, NFS seeriad, Battelfieldid jne.
_________________ Fossiiliks muutumas. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1141 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja
|
25.09.2025 10:05:53
|
|
|
Jätan meelde, kuigi hetkel tundub, et minu leitud Victus võiks nõksa parem ollla.
laurx Slaava007 teemasi jälgin vist kõiki. Seal nii mõnigi huvipakkuv.[/user]
Aga need 2 Ryzen 9t?
Mulle jääb mulje, et mõlemad on CPU poolelt väga võimekad. (tehisaru küll väitis, et CPU saab max ultra sätetega bottleneckiks. ) Aga Nvidia RTX seeriast ma aru ei saa. Saan kategoriseerimisest aru xx50-xx90, et näitab nö kuhu segmenti kuulub, aga arvestades palju ikka veel RTX3000 seeria kaardid maksavad, kas siis RTX4000 ja RTX5000 on siis nii väikse edasiminekuga võimekuses olnud, et hinnad vanadel kaartidel ka veel nii üleval?
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
commer
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 903 loe/lisa |
   |
2 :: |
696 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
25.09.2025 10:30:22
|
|
|
Raivoy kirjutas: |
Aga Nvidia RTX seeriast ma aru ei saa. Saan kategoriseerimisest aru xx50-xx90, et näitab nö kuhu segmenti kuulub, aga arvestades palju ikka veel RTX3000 seeria kaardid maksavad, kas siis RTX4000 ja RTX5000 on siis nii väikse edasiminekuga võimekuses olnud, et hinnad vanadel kaartidel ka veel nii üleval? |
Isegi GTX 1080 Ti (8,5 aastat vana) maksab veel 100-150€.
Tavalise GTX 1080 eest ollakse nõus 90€ maksma.
_________________ Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 889 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
25.09.2025 13:06:10
|
|
|
Monitoriks on mul HP ProDisplay P242va. Pole vist väga mängurile sobilik. |
Sobib ikka. Kõik on kinni ootustes ja soovides, mida tuleb rahakotiga kõrvutada. Siin foorumis võib vahel tekkida mulje, et alla 250 fps pole mängurlust olemaski - on ikka. Tasub rahulikult võtta ja nautida, mitte väga kuulata, kuidas koerad hauguvad.
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja
|
25.09.2025 16:05:51
|
|
|
Dirty Harry kirjutas: |
Monitoriks on mul HP ProDisplay P242va. Pole vist väga mängurile sobilik. |
Sobib ikka. Kõik on kinni ootustes ja soovides, mida tuleb rahakotiga kõrvutada. Siin foorumis võib vahel tekkida mulje, et alla 250 fps pole mängurlust olemaski - on ikka. Tasub rahulikult võtta ja nautida, mitte väga kuulata, kuidas koerad hauguvad. |
Õnneks, kahjuks pole kunagi olnud ühtki tõsist mänguarvutit, seega olen enamuses väga vähenõudlik.
Tõenäoliselt parim mänguarvuti oli üks Acer Aspire, millel oli Nvidia 1GB ramiga eraldi GPU.
Praegu, kuna mõte oleks siiski pikemalt kasutada vastavat arvutit, proovin võimalikult palju end harida, leida eri vaatenurki.
Niipalju olen aru saanud, et Inteli uuematel protsessoritel olevat ka mingi mahapõlemise mure ja et AMD on tõsiste sammudega järgi astunud/möödagi. (Olin siiani täielik tiim sinine liige)
Lisaks vist on uuemad Inteli kiibid pigem suurema jahutusvajadusega, kui Ryzenid.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.09.2025 16:29:03
|
|
|
kui vähegi kannatab - tee oma pelaonakas kasvõi itx kasti sisse. mänguläpakatel on palju muid nüansse veel mis selle otsas elamise pikas vaates keeruliseks teevad - molliraamatus 1 otsis oma msi summitile abi seoses murdumisega - kruvid olla läbi emaplaadi ja palmrest sodiks. kiire guugul varuosasid ei andnud ja see, mis saada oli oli sigakallis võrreldes selle pilli endaga. teistel parem pole ning isegi kui sul on oskused, et oma nunnut regulaarselt pastatada ja tolmutada, tuleb ühel juhul füüsiliselt kruvimisele piir ette, sest pole enam millegi külge kruvida. mul on naabril üks omen. kahe aasta jooksul olen seda neli viis korda pastatanud, vahetanud klaviatuuri ja järgmise pasta käigus saab uued ventilaatorid. aga juba hakkab näha olema, et on kruvitud. ilmselt saan hulga kruve ka välja vahetada. mutrid õnneks veel püsivad korpuses.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
25.09.2025 17:03:09
|
|
|
Läpakakruvidele ei tasu loomajõudu rakendada. Enda oma olen mingi 5+ korda lahti võtnud erinevatel põhjustel, siiani kõik korras. Ainult ühel vurrikatte mikroskoopilisel kruvipesal on vint maas, aga see oli vist juba tehases maha keeratud. Pastat polegi veel kordagi vahetanud, nii et 4 aastat originaalpastaga ja temperatuurid käituvad samamoodi, nagu pärast arvuti ostmist. Üks ventikas hakkas siin vahepeal natuke imelikku häält tegema. Algul panin õli, aga sellest oli abi ainult paariks kuuks. Eelmisel kuul panin paksemat määret vahele ja eks paistab, kaua see kestab. Vajadusel saab osta ka uued vurrid, aga nendel on katted vist plastikuga kinni sulatatud, piltidel kruvisid ei paistnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.09.2025 17:28:41
|
|
|
(erinevalt äriklassi pillidest on h0m0g4m3r id selle sama msi näitel kohati tehtud kolmanda ringi plastist - pudiseb mutri ümbert lahti keeramisel seda korpuses hoidev plastmass ning üli kehval juhul võib kruvi jääda läbi emaplaadi.. lisaks on moodi läinud akuktuvikeerajad millega lastakse ka metallist korpused (delli vana 5 seeria ja 7 seeria näitetks) kruviaugud keermest puhtaks).
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
25.09.2025 18:16:40
|
|
|
Gameriläpakate elu sõltub 50:50 protsenti kahest aspektist. Esiteks, kuidas on hoitud ja puhastatud. Teiseks, kas on mingite tüüpvigade või nüanssidega. Viimase puhul hoidmine ja hoolitsemine ei aita.
Suur osa gameriläpakatest, mis müüki tulevad on nagu automüügikuulutused - reklaamitakse võimsust, aga piltide järgi on näha, et aparaati pole hoitud ja lastud totaalseks peldikuks. Kui tutikana ostad, siis õnnestub ehk pikemat aega heaperemehelikult käitudes mängurirõõme nautida. Teise ringi masinad on üldiselt loterii ja soovitan mõelda, kas ikka on soov sellist riski võtta. Eriti, kui masin on 3-4 aastat vana või vanemgi.
Liiga palju neid õnnetuid siit läbi käinud oma hädadega. Isegi äriklassi masinad vingete kaartidega pole kõiksugu hädadest pääsenud, aga neil on õnneks pikem ja reeglina parem garantii.
|
|
Kommentaarid: 738 loe/lisa |
   |
557 |
|
tagasi üles |
|