Ja mitte Sossinovski, kes linnavalitsust juhtida ei oska? Reform ikka päris nii kõikvõimas ei ole.
Asi polegi juhtimises. Kui refid poleks urgitsema ja skeemitama hakanud, tiksunuks see linnavalitsus rahuikult valimisteni ära. PäPele oleks võinud päitsed pähe panna, mitte eesliinile peksmiseks saata. Oleks teine end ehk suutnud linnaelanike silmis rehabiliteeridagi. Ossi ainus viga oli selles, et tal polnud kohe mune reffe kukele saata pikalt, vaid hakkas läbi rääkima. Sai lisaks sõjale ka häbi.
Reffidel eesotsas Perega oli seal muidugi suur roll, aga Oss lasi hääletusele asja, milles polnud kokku lepitud ja see hääletus feilis, juhtimisviga. Ja kogu skandaali aja oli ta vait kui kult rukkis.
Kui poes sulas maksan siis pood müüb mulle nö mustalt?
Ei pruugi. Aga pole vist eriline saladus, et peaaegu igal pool kus sula liigub läheb mingi osa mustalt.
Selver või Coop seda ilmselt ei tee. Mõni pisike külapood aga võib-olla teeb.
Aga kui järele mõelda, siis ma ei teagi kuidas peaks käituma kui tahaks üdini aus olla ja mõnelt eraisikult teenust ostan. Lihtsam on torumehele või plaatijale sula anda ja oma asi kas ja kuidas selle deklareerib. Aga tegelikult peaks ma vist temaga mingit sorti lepingu sõlmima ja ise maksuametis deklareerima kui tal pole ettevõtluskontot ega juriidilist keha mille alt arve esitada.
ei tea midagi, kui korstnapühkija viimati käis, siis kehitas küsimuse peale õlgu ja ütles et kui tahan siis saadab sõnumiga arvenumbri. Summa oli enne kokku lepitud ja ei muutunud kuidagi. Mõned oskavad oma äri ka kuidagi nii ajada et ei pea iga asjaga mingit sahkermahkrit tegema. See tüüp, kes viimati kategooriliselt sula nõudis, oli palju keerulisem tüüp ja tahtis millegipärast minu kaablirulliga ära sõita...
viimati muutis pppd 19.09.2025 12:57:00, muudetud 2 korda
Kui poes sulas maksan siis pood müüb mulle nö mustalt?
Ei pruugi. Aga pole vist eriline saladus, et peaaegu igal pool kus sula liigub läheb mingi osa mustalt.
Selver või Coop seda ilmselt ei tee. Mõni pisike külapood aga võib-olla teeb.
Aga kui järele mõelda, siis ma ei teagi kuidas peaks käituma kui tahaks üdini aus olla ja mõnelt eraisikult teenust ostan. Lihtsam on torumehele või plaatijale sula anda ja oma asi kas ja kuidas selle deklareerib. Aga tegelikult peaks ma vist temaga mingit sorti lepingu sõlmima ja ise maksuametis deklareerima kui tal pole ettevõtluskontot ega juriidilist keha mille alt arve esitada.
Janis, on küll, aga kui mina ostan teenust, siis ei saa mina talle seda tegema hakata kui tal seda pole ja ei oska või taha teha.
Antud juhul osteti teenust inimeselt kes oma tolleaegse igapäevatöö (kooliõpetaja) kõrvalt ettevõtte alt pakkus tekstide koostamise ja toimetamise teenust. Miks oli vaja seda teha sulas ja mitte ettevõtte alt - eks see ole sõna sõna vastu poliitsi*a loopimine nüüd...
Helme kraaksub suuresti ka selle Kingo kaasuse raames kus saadi süüdistus ning ka karistus siis kuludokumendil vale kulu kirjeldamise eest (Läänemets ju tunnistas, et kasutas kohati ka kuluhüvitisi nende teenuste eest maksmiseks ja Heinsar omalt poolt lisas, et hüvitamisele läinud arve oli hoopis teise asja eest). Aga noh, tavaline valimiste eelne poliitsi**
Ma kahjuks olen kokku puutunud mõlema osapoolega - kumbki head muljet inimesena ei jätnud. Kõhutunne ütleb, et mingi sahkerdamine seal oli nii või naa aga praegune ajastus on pigem odava populaarsuse saamine (kuigi afaik Heinsar ei kandideeri samas ringkonnas).
Küsisin tehisintellekti käest mida ta Eesti KOV valimistest arvab:
tsitaat:
"Kes Eestis võimule tuleb, ei oma suurt mõju, sest ükski poliitik ega erakond ei suuda isegi murdosa sellest mõjust, mida AI ja robotid järgmise aasta jooksul avaldavad."
tsitaat:
USA majandus kasvas tegelikult ligi miljoni töökoha võrra vähem, kui varem arvati, ning see näitab, et ‘tehisintellekt automatiseerib tehnoloogiasektoris töökohti’, ütleb majandusteadlane.
Stanfordi teadlased analüüsisid miljoneid töötajaid ning leidsid, et 22–25-aastased arendajad on pärast ChatGPT turuletulekut kaotanud peaaegu 20% töökohtadest, samal ajal kui vanemaid programmeerijaid palgatakse endiselt, sest ettevõtted asendavad algtaseme koodi kirjutamise tehisintellektiga.
ma jäin veel mõtlema nende koolituskulude üle millest riigil polevat ülevaadet
kui inimene maksab selle alguses omast taskust ja deklareerib tuludeklaris mahaarvatavaks ja riigi poolt kompenseeritakse see hiljem (minugipoolest erisoodustusmakse makstes), siis ikkagi tekib amtnikule varjatud lisatulu...
Olgu kohe alustuseks öeldud, et keskkriminaalpolitsei (KKP) rikkumist ei tuvastanud ja menetlust ei alustanud.
...
Keskkriminaalpolitsei tutvus võimaliku toimingupiirangu rikkumise vihjega ning tegi kindlaks, et rikkumist toime ei pandud ja Marrandi võis osaleda nii üld- kui eriplaneeringu arutelul ja hääletamisel.
...
Üldplaneering on seaduse üldakt. Sellest tulenevalt volikogu liikmel, sh Jaanus Marrandil menetluses taandamiskohustust ei olnud.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.