Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  iPhone märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 853, 854, 855  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 15.09.2025 21:03:34 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:
Kas iOS 26 koos tuleb siis võimalus, et iPhone'i aku laadimise ajal saab ilma telefoni kätte võtmata näha ekraani peal reaalajas aku laadimise taset ja täislaadimiseks kuluvat aega?
Või seda valikut veel ei tule?
Sellest on ülal juttu olnud juba.
Kommentaarid: 182 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
slax
HV kasutaja

sõnum 15.09.2025 21:43:13 vasta tsitaadiga

hugo kirjutas:
BA79 kirjutas:
Ma enam oma SE2020-t uuendama ei hakka. Sai iOS 18 peale mingi aeg tagasi ja jääb selle peale kuni oma kasuliku eluea lõpuni. Muidu pidasin vapralt ca 2 aastat vastu iOS 14.8 peal, kus töötas veel ilma telefoni avamata mID PIN andmine ja telefoniga maksmine. Nüüd peab alati enne klahvilukust lahti tegema, mistõttu olen jälle hakanud poes maksma kaardiga viibates (saab kiiremini kui telefoniga kohmitsedes).

Mis sa silmas pead poes maksmine klahviluku avamisega ? Telef läheb ju lahti face id-ga ja siis parem klõps ja saabki walletiga maksta v saame erinevalt aru praegu ?

SEl puudub FaceID kuid tegelikuses saab Apple Pay kasutada kahe kiire home nupu vajutusega ja nende klikkide käigus sõrmejäljelugeja loeb sõrme ära ehk saab kohe ka maksta. Ei pea mingit pin koodi küll toppima
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 15.09.2025 21:59:49 vasta tsitaadiga

https://www.apple.com/os/pdf/All_New_Features_iOS_26_Sept_2025.pdf
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 15.09.2025 22:16:44 vasta tsitaadiga

hugo, SE2020 on TouchID ehk füüsilise Home nupuga, mille alla sõrmejäljelugeja pandud on. Aga ma põhimõtteliselt ei taha sõrmejälge telefonisse salvestada. Seega ainus verifitseerimisvahend on Passcode. Varem oli nii, et kui tahtsid NFC abil poes maksta, tegid touchID'ga topeltklõpsu ja vaikimisi kaardiga piiksutasid ära (Passcode 1x vaja sisestada tehingu kinnitamiseks) Nüüd tuleb passcode 2x sisestada- Ekraaniluku avamiseks, ilma milleta Wallet ei avane ja teistkorda tehingu kinnitamiseks.
mID'ga sama. Kui algatada mID'ga seanss, tuleb lukus ekraanile "important message from carrier"- Sisesta passcode ja siis tuleb 2x till-till: Ühe korra kinnitad et oled nõus sõnumit vastu võtma ja teistkorda kuvatakse kontrollkood ja saab mID PIN koodi sisestada. Varem tuli otse PIN koodiga sõnum lukus avakuvale ja sai koheselt ära kinnitada ilma vajaduseta ekraanilukk lahti teha.

Räägitakse küll , et see on n.ö "turvafunktsioon"- aga minu jaoks tülikas ja tarbetu, sest mID PIN koode ei tea mitte keegi peale minu. Kui telefon peaks võõrastesse kätesse sattuma siis ta ei saa mingil viisil telefoni oma huvides ära kasutada sest telefonil on ka 6-kohaline passcode, on seotud minu iCloudi kontoga (icloudile seadistasin Gmaili konto ehk siis gmaili aadressi muutmine on omaette kadalipp sest mul on Googles kaheastmeline autentimine icon_smile.gif ) ja appstores rakenduste esmakordseks allalaadimiseks on veel omakorda eraldi seadistatud parool- kokku tehniliselt võttes 3 kaitseastet. Ei saa ka telefoni teise kontoga siduda ega reseti teha- kõikide nende tegevuste jaoks on vaja teada Passcode. Kuna ma tunnen end suht turvaliselt Passcode'ga siis ma lihtsalt ei näe vajadust füüsiliselt topelt-kinnituste järele. Põhjus, miks ma ei taha sõrmejälge kasutada on see, et tegemist on minu biomeetriliste andmetega ja isegi kui telefonitootja lubab, et seda ei salvestata kusagile mujale siis ma ikkagi reserveerin endale õiguse tootjat lõpuni mitte usaldada.Mida vähem oma andmeid digitaalkujul salvestada, seda parem on. Niigi on riigile teada meie 10 sõrme sõrmejäljed (ehk kunagi tahavad ka varbajälgi...Nali muidugi icon_smile.gif ) Mulle piisab sellest et riigi teada/kasutada on mu biomeetrilised andmed, ei taha et kolmanda osapoole seadmes ka oleks. Võite mind nimetada paranoiliseks, aga mul vahet pole, enda põhimõttelist hoiaku muutmist selles osas ma ei tee. Samamoodi, samal põhjusel ei kasuta ma näiteks ID-kaarti windowsisse sisselogimiseks (tehniliselt on võimalik)- Ikka PIN kood. ID kaarti kasutan ainult nendes keskkondades kus see on minu arvates turvaline- Netipank, riigiportaalid ja ametiasutused. OK kliendikaardina on ka erand, aga kliendikaardina loetakse kiibilt vaid isikukood maha, kuskil kaupluses pole vaja PIN1 ja PIN2 sisestada ja isegi kui oleks siis ma seda ei teeks.
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 16.09.2025 00:05:45 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
hugo, SE2020 on TouchID ehk füüsilise Home nupuga, mille alla sõrmejäljelugeja pandud on. Aga ma põhimõtteliselt ei taha sõrmejälge telefonisse salvestada. Seega ainus verifitseerimisvahend on Passcode. Varem oli nii, et kui tahtsid NFC abil poes maksta, tegid touchID'ga topeltklõpsu ja vaikimisi kaardiga piiksutasid ära (Passcode 1x vaja sisestada tehingu kinnitamiseks) Nüüd tuleb passcode 2x sisestada- Ekraaniluku avamiseks, ilma milleta Wallet ei avane ja teistkorda tehingu kinnitamiseks.
mID'ga sama. Kui algatada mID'ga seanss, tuleb lukus ekraanile "important message from carrier"- Sisesta passcode ja siis tuleb 2x till-till: Ühe korra kinnitad et oled nõus sõnumit vastu võtma ja teistkorda kuvatakse kontrollkood ja saab mID PIN koodi sisestada. Varem tuli otse PIN koodiga sõnum lukus avakuvale ja sai koheselt ära kinnitada ilma vajaduseta ekraanilukk lahti teha.

Räägitakse küll , et see on n.ö "turvafunktsioon"- aga minu jaoks tülikas ja tarbetu, sest mID PIN koode ei tea mitte keegi peale minu. Kui telefon peaks võõrastesse kätesse sattuma siis ta ei saa mingil viisil telefoni oma huvides ära kasutada sest telefonil on ka 6-kohaline passcode, on seotud minu iCloudi kontoga (icloudile seadistasin Gmaili konto ehk siis gmaili aadressi muutmine on omaette kadalipp sest mul on Googles kaheastmeline autentimine icon_smile.gif ) ja appstores rakenduste esmakordseks allalaadimiseks on veel omakorda eraldi seadistatud parool- kokku tehniliselt võttes 3 kaitseastet. Ei saa ka telefoni teise kontoga siduda ega reseti teha- kõikide nende tegevuste jaoks on vaja teada Passcode. Kuna ma tunnen end suht turvaliselt Passcode'ga siis ma lihtsalt ei näe vajadust füüsiliselt topelt-kinnituste järele. Põhjus, miks ma ei taha sõrmejälge kasutada on see, et tegemist on minu biomeetriliste andmetega ja isegi kui telefonitootja lubab, et seda ei salvestata kusagile mujale siis ma ikkagi reserveerin endale õiguse tootjat lõpuni mitte usaldada.Mida vähem oma andmeid digitaalkujul salvestada, seda parem on. Niigi on riigile teada meie 10 sõrme sõrmejäljed (ehk kunagi tahavad ka varbajälgi...Nali muidugi icon_smile.gif ) Mulle piisab sellest et riigi teada/kasutada on mu biomeetrilised andmed, ei taha et kolmanda osapoole seadmes ka oleks. Võite mind nimetada paranoiliseks, aga mul vahet pole, enda põhimõttelist hoiaku muutmist selles osas ma ei tee. Samamoodi, samal põhjusel ei kasuta ma näiteks ID-kaarti windowsisse sisselogimiseks (tehniliselt on võimalik)- Ikka PIN kood. ID kaarti kasutan ainult nendes keskkondades kus see on minu arvates turvaline- Netipank, riigiportaalid ja ametiasutused. OK kliendikaardina on ka erand, aga kliendikaardina loetakse kiibilt vaid isikukood maha, kuskil kaupluses pole vaja PIN1 ja PIN2 sisestada ja isegi kui oleks siis ma seda ei teeks.

Sinu sõrmejälg salvestatakse secure enclave’i. Kui sa midagi avad tuleb sealt edasi sisuliselt lihtsalt jah/ei (kas oled sina või mitte) seega ei saa su biomeetriale ligi isegi ükski äpp või funktsioon kis seda vajab.

Niikaua tunned end passcidega turvaliselt kuni mõnes avalikus kohas seljatagant su kood loetakse (tehakse seda ka video lindistamise teel) ja üks hetk on su telefon pahalase faraday kotis ja järgmine kord näed find mys seda hiinas ühel turul kuhu need kõik jõuavad.

Seega soovitan ikkagi biomeetriat kasutada - see on turvalisem ja ka mugavam.

Edit: ma ei hakka typosid isegi parandama sest need visualiseerivad siit mu näppude suhet uue iOS klaveriga icon_biggrin.gif

Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 16.09.2025 01:06:18 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif Keegi pole mu selja tagant midagi salvestanud. Esiteks, ma avalikus kohas telefoniga väga enam ei lehvita, kui isegi poes maksmiseks või sularahaautomaadist raha välja võttes telefoni enam ei kasuta-kasutan füüsilist pangakaarti, millel pole tehniliselt mingit seost ei iPhone'ga ega Passcode'ga icon_smile.gif. Kodus kuritarvitamisohtu pole, pole isegi uudishimulikku naist, kes telefonis sobrada tahaks... Pole mul kodus ka turvakaameraid mida eemalt jälgida saaks icon_biggrin.gif
Selleks peab ikka väga leidlik olema, et Passcode võõrastele kättesaadav oleks- kõige lihtsam näide, kui inimene üles kirjutab ja paberilipikuga telefonikaante vahel telefoniga kaasa kannab-siis jah. Mina koostasin oma passcode ühe konkreetse sõna T9 tähestiku järgi. Parool on mul peas, kuskile üles kirjutanud ei ole. Seega tõenäosus, et keegi selle selja tagant üles korjab või avastab on sisuliselt 1:1000000 (üks miljonile). No OK, kui USA salateenistused Applet survestaksid mu telefoni lahti muukima siis vast saaks aga seda vast ei juhtu, sest ma pole selles sihtgrupis, kelle pärast peaks niipalju vaeva nägema.

Mis sõrmejälgedesse puutub, siis tänapäeval on võimalik teha digitaalne koopia sõrmejäljest. Ma tean, et inimesed panevad sõrmejäljega oma Android telefoni luku alla, mõtlemata selle peale, et enamus neist telefonidest on hiinakad. Pärast on üllatus suur kui miljonite telefonikasutajate sõrmejälgedest on koostatud mingi superandmebaas sest inimesed ei tea, et nende bimoeetrilised andmed on kuhugi x-serverisse üles laetud.

Mulle küll ei meeldiks see kui telefonist sõtmejälg ühel päeval kuhugi jalutama läheb, sest telefonitootja tarkvarauuendus muudab selle võimalikuks, sest tarkvaras on viga või midagi turvaseadetega nihu. See et telefonitootja ütleb, et leke on välistatud ei loe minu arvates midagi, kui isegi Eesti kodanike ID kaardiga seotud info sh isikuandmed koos piltidega kaaperdati mingi 2-3 aastat tagasi. Ei ole üldse mitte välistatud, et samasugune intsident leiab aset ühel päeval telefonidega ka.

viimati muutis BA79 16.09.2025 01:20:00, muudetud 2 korda
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 16.09.2025 01:14:42 vasta tsitaadiga

Trust me, ma kirjeldasin reaalseid keisse kuidas tänapäeval neid asju tehakse.

Kui arvad, et ei juhtu siis tead ise paremini (kuni juhtub).

Eesti ametivõime muidu usaldad? Neil ka su biomeetria olemas muidu.

tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 16.09.2025 01:18:27 vasta tsitaadiga

Eesti ametivõimude käpardlikkuse tõttu (ID-kaardi andmete massiline leke) muudabki mind ettevaatlikuks. Paraku ilma sõrmejälgi loovutamata ei saa ei ID'd ega reisidokumenti kui see peaks vajalikuks osutuma. Mulle piisab sellest, kui riigil biomeetria olemas, aga kolmandale osapoolele küll ei taha anda, niigi paljud suured kompaniid ja elektroonikahiiud juba nuhivad kasutajate harjumuste ja eelistuste järele- pole mulle vaja, et suurkompaniidele ka sõrmejäljed kättesaadavad oleksid.
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 16.09.2025 01:31:44 vasta tsitaadiga

Väga ei viitsi vaielda aga sa ei annagi oma biomeetriat 3ndale osapoolele vaid sisuliselt salveatad selle eraldi kiibi osale. Lihtsasti öeldult.
Internetis on selle kohta palju selgitusi ka kolmandate osapoolte poolt.
Selletõttu ei tule su biomeetria ja cloudi kaudu uude seadmesse kaasa.

Seega iOS ja muude Apple seadmete biomeetria vs sinu selgitused kokku ei klapi - lihtsalt paanikat tekitada ilma faktideta ei ole ilus.

tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 16.09.2025 01:49:09 vasta tsitaadiga

Ja tegelikult ei salvestata sinna sõrmejälge. St salvestatud info põhjal ei saa sõrmejälge taastada.
miga
HV Guru
miga

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.09.2025 06:57:29 vasta tsitaadiga

Sai iPhone 16 Pro Max maha müüdud ja hetkel iPhone SE 2020 peal. Päris pull on minna labida pealt pisikesse lukuauku. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Isegi nii vana telefon nagu SE, sai eile iOS 26, pole paha.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
slax
HV kasutaja

sõnum 16.09.2025 08:06:34 vasta tsitaadiga

iOS 26 tegi mu iPhone 15 ikka palju kiiremaks, nt äpid avanevad ja laevad väga palju kiiremini. thumbs_up.gif
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 16.09.2025 08:25:18 vasta tsitaadiga

Kuidas 12 Pro ( Max ) peal lippab?
Kommentaarid: 662 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 543
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 16.09.2025 08:58:18 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:
Kas iOS 26 koos tuleb siis võimalus, et iPhone'i aku laadimise ajal saab ilma telefoni kätte võtmata näha ekraani peal reaalajas aku laadimise taset ja täislaadimiseks kuluvat aega?

Aga kas nüüd, iOS 26'ga, on see funktsioon olemas?
Ma ei näe seda küll, kui laadima panen.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
slax
HV kasutaja

sõnum 16.09.2025 09:24:25 vasta tsitaadiga

iPhone 15l on olemas, et näitab millal 80%ni laeb. See võtab 5-10 sec aega alates kui seadme laadima paned
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 16.09.2025 09:56:09 vasta tsitaadiga

slax kirjutas:
iPhone 15l on olemas, et näitab millal 80%ni laeb. See võtab 5-10 sec aega alates kui seadme laadima paned

Kas see laetuse näit laadimise ajal on seadistatav kuskilt menüüst või see ongi algselt ainult iPhone 15'l ja teistel ei ole?
Mul praegu iPhone SE 2020 ja iOS 26'ga ei ole seda.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 16.09.2025 09:56:25 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:
Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:

Jah, iOS26's on see olemas.

Kui tahad, et oleks kogu aeg näha (ekraan kogu aeg sees), siis on selleks vaja "always-on" funktsionaalsust. https://support.apple.com/en-gb/guide/iphone/iph7117338a8/ios
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 16.09.2025 10:31:47 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:
Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:

Kui tahad, et oleks kogu aeg näha (ekraan kogu aeg sees), siis on selleks vaja "always-on" funktsionaalsust. https://support.apple.com/en-gb/guide/iphone/iph7117338a8/ios

Aga kas ilma selle "always-on display"-funktsioonita on ka laetuse tase nähtav ekraanil nii, nagu näiteks on Samsungi androidiga, või sellist laetuse näitu ei kuvata ikkagi?
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 16.09.2025 10:41:45 vasta tsitaadiga

See iOS26 välimus on küll okse.gif
Esmapilgul tundub, et 13 Mini tegi aeglasemaks (võimalik, et see tuleneb äppide esmakordsest avamisest)...

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 16.09.2025 10:58:00 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:
Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:
Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:

Aga kas ilma selle "always-on display"-funktsioonita on ka laetuse tase nähtav ekraanil nii, nagu näiteks on Samsungi androidiga, või sellist laetuse näitu ei kuvata ikkagi?
Kui ekraani tööle paned, siis on jah näha. Olen selle kohta varem ka lingi pannud siin teemas.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 16.09.2025 11:51:05 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
See iOS26 välimus on küll okse.gif
Esmapilgul tundub, et 13 Mini tegi aeglasemaks (võimalik, et see tuleneb äppide esmakordsest avamisest)...

Carplay tehti ka koledaks okse.gif
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
hode
HV kasutaja
hode

sõnum 16.09.2025 12:20:43 vasta tsitaadiga

Mul läheb igatahes 16+ laadimise ajal iOS26-ga päris soojaks, 18.6 oli koguaeg külm icon_smile.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 16.09.2025 12:51:13 vasta tsitaadiga

hode kirjutas:
Mul läheb igatahes 16+ laadimise ajal iOS26-ga päris soojaks, 18.6 oli koguaeg külm :)
Tasub anda päev või paar aega, siis tehakse kõik uuendamisjärgsed taustatööd ära ja olukord normaliseerub.
tagasi üles
Fixed
HV kasutaja

sõnum 16.09.2025 14:12:45 vasta tsitaadiga

Jagage siis infot ka aku pidamise kohta uue IOS26-ga. Ise ka eile uuendasin aga 18.7 peale.
Youtube andis suht hävitava hinnangu IOS26 beetale aku pidmise osas. Süüdi siis see uus läbipaistev graafika. Aga vb nüüd valmis versioon on parem.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 16.09.2025 15:03:49 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:
Dirty Harry kirjutas:
ressi kirjutas:

Tegelikult ainus võimalus laadimise ajal aku taset näha on siis ekraani välja lülituse aja pikendamine või üldse lõpetamine. Siis näeb taset kogu aeg.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  iPhone mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 853, 854, 855  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.