Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 154, 155, 156
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 13.09.2025 20:26:35 vasta tsitaadiga

Vaat mis. Tuli mõni päev tagasi mu W11 masinale suurem uuendus. Täna tegin regulaarse Disk Cleanup sessiooni. Paneb ikka mõtlema küll, kui palju kettaruumi Windows ära sööb. Lisaks taastepunktidele, installerid, logid ja jumal teab mis veel. Sain tervelt ca 35GB juurde+ vabastasin ka taastepunktide all oleva kettaruumi. icon_smile.gif
https://www.upload.ee/image/18593313/Windows_Disk_Cleanup.png
EDIT: Kui tavaliselt teeb Disk Cleanup oma töö mu arvutis ära 2-3 minutiga siis seekord uimab. Hetkel ca 6-7 minutit hiljem aken ikka ees veel. Progressiriba on peaaegu lõpus aga pole ära lõpetanud veel.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pois11
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.09.2025 20:26:39 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Vaat mis. Tuli mõni päev tagasi mu W11 masinale suurem uuendus. Täna tegin regulaarse Disk Cleanup sessiooni. Paneb ikka mõtlema küll, kui palju kettaruumi Windows ära sööb. Lisaks taastepunktidele, installerid, logid ja jumal teab mis veel. Sain tervelt ca 35GB juurde+ vabastasin ka taastepunktide all oleva kettaruumi. icon_smile.gif
https://www.upload.ee/image/18593313/Windows_Disk_Cleanup.png

33,3Gb oleks ise 30 päeva pärast vabanenud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 13.09.2025 20:50:01 vasta tsitaadiga

OK, aga ma olen harjunud Disk Cleanup'ga ise manuaalselt majandama. icon_smile.gif Miks ma pean ootama? OK jah saaks ka Task Scheduler'ga mingi regulaarse intervalli paika panna aga ma ei ole nii mugav, et ei viitsi mõnda hiireklikki teha.
Rohkem häirib mind tegelikult see, et 100% WU'd ära keelata ei saa. Teinekord teeb restardi kõige ebasobivamal hetkel. Jah ma tean, et saab edasi lükata, aga mitte lõpmatuseni.
Seepärast ma majandangi käsitsi, et kui tuleb WU kaudu mingi uuendus teen restardi ise ära, et ta ise ei teeks sest ma ei taha, et ilma salvestamata midagi kaotsi läheks.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 13.09.2025 21:24:55 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
vabastasin ka taastepunktide all oleva kettaruumi. :)
Mingitsorti tagasitee on Windowsis vahel ikka vajalik, seega tasub vaadata, et mida nüüd ruumi vabastamise nimel maha kustutada.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 13.09.2025 21:51:37 vasta tsitaadiga

Tagasitee on ketta image pealt mingi seis ja backupist andmed mis hiljem muudetud.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.09.2025 22:12:13 vasta tsitaadiga

napoleon, proovisid sa selle läbi päriselus?
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 13.09.2025 23:42:43 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Tagasitee on ketta image pealt mingi seis ja backupist andmed mis hiljem muudetud.
Tagasiteesid võib olla mitmeid. Peaasi et on midagi, mille oled korduvalt läbi proovinud ja tead et töötab. Alati võib muidugi omal elu keeruliseks teha.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.09.2025 00:41:31 vasta tsitaadiga

Dirty Harry, üllataval kombel pole W11 24H2 mul veel sellist olukorda tekitanud kus taastepunkti oleks vaja läinud. Kui midagi on nt videokaardi haldustarkvara või draiveritega siis lihtsalt uuendan ära või installin uuesti. Viimati läks taastepunkti vaja millalgi W7 ajastul. Hetkel siis uuema põlvkonna Lenovo Ideapad Gaming3 ja selle peal on W11 suhteliselt stabiilne. Taastepunktidega mängisin ka XP ajastul, sest tuttavate ja sõprade arvutitega oli alatasa mingi jama ja siis oli lihtsam proovida minna tagasi varasemale taastepunktile, kui hakata kõike otsast peale installima sest tõrke tegelikku tekitajat oli vahel väga raske kindlaks teha või suisa võimatu, kui Windows mingit veateadet ei väljastanud.

Aga tulles tagasi W11 installi suuruse juurde, kas see ongi siis nii, et OS tõmbab taustal mingi 30+GB alla, valmistab ette ja nõuab protsessi lõpus installi/restarti?!? Või on tegemist mingi kompresseeritud failiga, mis lahti pakkides nii suurt mahtu nõuab? Kui tõmbab alla siis tegelikult on see ilmekas näide, miks optika peaks olema "must-have" vaikimisi saadaval igal pool, sest need installerid lähevad ilmselt aja jooksul veel suuremaks ja siis ei ole võimalik aeglasema internetiühendusega isegi arvutit uuendada. Tähendab, on võimalik, aga see võtab aega ja võib ka ebaõnnestuda, sest kui alla laeb päevi aga vahepeal paneb kasutaja arvuti kinni vms ja võib tekkida jama. Ma jäin ka mõtlema, et mobiilse netiga, millel väiksemad mahud, on siis Windowsi haldamine suht kallis lõbu siis... icon_smile.gif
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 14.09.2025 00:44:33 vasta tsitaadiga

Ma pole veel näinud 30GB uuendust. See oli sul ilmselt terve hulk taastepunkte jms. 30GB ei tõmba alla ka siis kui terve ISO pilvest alla laadida.
Kumulatiivsed igakuised uuendused on kuni umbes 1GB. Teised uuendused on veel palju väiksemad.
Win11 peal on vaeva nähtud, et uuendamine oleks kiirem. Ma pole näinud sellist uimamist kus Win 7 tundide kaupa (SSD peal) majandas või Win 10 pool tundi kohmerdas.

Uuendused on väga kiired ja restardile minnes annab isegi eeldatava paigaldamisaja. Näiteks 9 Septembri kumulatiivsel uuendusel mille ma paigaldasin eile oli see 6 minutit. Tavaliselt on 2-4 minutit.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.09.2025 00:56:56 vasta tsitaadiga

Tomorrow, Previous Installations peaks olema siiski Windowsi varasem versioon (minu küsimus oligi selle kohta, miks Previous Installations nii suur on ja kuidas Windows nii suure uuenduse ära tegi), aga mitte taastepunktid, sest taastepunkte saab kustutatada "More Options" sakist System Restore and Shadow Copies alt. Niipalju, kui ma aru saan siis Windows.old arhiivifail peaks olema eelnev versioon aga taastepunkte sinna ei salvestata (need salvestatakse googeldamise andmetel System Volume Information kaustasse).
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 14.09.2025 11:29:38 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

Olen. Toimib.
Sul endal on ju ka komme image teha kettast, miks sa neid siis teed kui arvad, et ei toimi?
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 14.09.2025 12:09:36 vasta tsitaadiga

BA79, see on tõesti huvitavalt suur kogus sodi, hea kui ise saaks nii suurest kogusest lihtsalt lahti. Mul vähenes vaba kettaruum pärast viimaseid uuendusi 5+ GB, aga see kadus kuhugi musta auku. Seekord ei hakanud näppima C:\Windows\SoftwareDistribution\Download kausta ja jätsin tegemata ka Windows Update Cleanup'i. Tahtsin vaadata, kuidas w11 nende asjade majandamisega ise hakkama saab ja kas viimaste uuenduste uninstallimise võimalus jääb alles. Download kausta tühjendamisega sai w11 ise päris hästi hakkama. Mis uninstallimisse puutub, siis mõne päeva pärast kadus KB5065426 eemaldamise võimalus, KB5064401 jäi alles. Samuti kadus cleanupi alt võluväel Windows Update Cleanup valik:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kusjuures isegi see 24H2 repair install, mille kuu aega tagasi tegin, tekitas vaid u 10 GB sodi (Windows.old kaust).
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 14.09.2025 17:50:42 vasta tsitaadiga

Keegi vist avastas Ameerika. Previous Windows installations on versiooniuuendused, mitte suvalised uuendused. Kuu aja pärast oleks see hõivatud maht ise automaatselt vabanenud. Väiksemad uuendused on Windows Update cleanup valiku all.
Ehk siis 33,3GB oli Windowsi versiooniuuendused backup ja ca 2GB oli muu puder. Kui su süsteemiketas pole just mingi 64-gigane, siis pole siin midagi fenomenaalset.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.09.2025 18:19:56 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif OK. Ikkagi müstika, mismoodi need 33GB versiooniuuendusi alla tõmmati? Kui ma peaks mingit 30+GB suurusega faili alla tõmbama, siis oma 50Mbit/s ühendusega tuleb alla vist mitu päeva. Vist siiski tulid alla osadena, mitte korraga?!?
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 14.09.2025 18:59:10 vasta tsitaadiga

33GB oli sul eelmise versiooni backup (Windows.old), mida läheb vaja siis, kui otsustad eelmisele versioonile tagasi minna. Mingi aja jooksul pärast versiooniuuendust on selline võimalus.

Ja muidugi ei laetud seda alla ühekorraga. Suurem osa su jooksvast Windowsi versioonist kopeeriti selle vana pealt, ainult talle lisati versiooniuuendus, mis osa sellest asendas.

BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.09.2025 19:18:12 vasta tsitaadiga

Dogbert, thumbs_up.gif Tänud seletuse eest! Nüüd kõik selge.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 14.09.2025 20:22:20 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
laurx kirjutas:

Olen. Toimib.
Sul endal on ju ka komme image teha kettast, miks sa neid siis teed kui arvad, et ei toimi?

Mul on eelnevalt iso nt buttlockerivabaksmenetletud.

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 14.09.2025 22:12:43 vasta tsitaadiga

Ma ei kasuta bitlockerit. Pole mitte mingit põhjust miks peaks endale lisaprobleeme tekitama.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 14.09.2025 23:08:04 vasta tsitaadiga

Oled ikka kindel, et ei kasuta?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 14.09.2025 23:10:50 vasta tsitaadiga

Jah
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 154, 155, 156
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.