Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Markos
HV veteran
|
04.09.2025 11:22:20
|
|
|
Mune ei tasu panna ühte korvi, seega tuleb ikkagi arendada mitut suunda, olenemata sellest, et mõni neist võib alguses perspektiivituna tunduda. EL auto ei päästa maailma nagunii. Krdi jama, sõidan sihitult ringi, et km hinda alla saada ja võiks öeda, et elektriautoga on soodsam sõita :p
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
10.09.2025 10:52:37
|
|
|
Mul oli 4 päeva asendusauto, mikromootoriga taigo. Sain elektriarve ja nüüd hea võrrelda kulu, 4 päeva asendusautoga läks maksma kütusekulu näol veidikene rohkem kui oli kogu kuu elektriarve. Vähemalt 95% kilomeetreid laen kodus tavaliselt. Omatoodang muidugi ka mängib rolli mul.
ICE autoga sõitmine on rikastele
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
10.09.2025 11:15:11
|
|
|
Janis kirjutas: |
Mul oli 4 päeva asendusauto, mikromootoriga taigo. Sain elektriarve ja nüüd hea võrrelda kulu, 4 päeva asendusautoga läks maksma kütusekulu näol veidikene rohkem kui oli kogu kuu elektriarve. Vähemalt 95% kilomeetreid laen kodus tavaliselt. Omatoodang muidugi ka mängib rolli mul.
ICE autoga sõitmine on rikastele  |
Läheb jälle "elekriga sõita on odav" lahti ? Mul on kulu 500 eur amort + 20 eur elekter + 10 eur liiklus + 81 eur kasko = 611 eur iga kuu. Hübriidiga oli 240 amort + 96 eur bena + 10 eur liiklus + 60 eur kasko + 33 eur hooldus = 439 eur. Mingi pea kahe sotine vahe elektrika kahjuks, nii on, aga no peab meeldima, natuke suurem ja parem auto on ka, aga numbrid ei valeta. P.S See on siin nüüd ka igast soodustustega koos, kik toetus ja tasuta hooldused.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
10.09.2025 11:21:29
|
|
|
Eks see oleneb paljudest asjadest ja seepärast mainisin ka omatoodangut. Ja läbisõit ka mõjutab seda odavust.
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
10.09.2025 11:25:08
|
|
|
JFC... mina lugesin küll algsest postitusest välja fraasi "kütusekulu näol". Ehk siis võrreldud oli konkreetselt kulutusi kütusele/elektrile
Seda ei taha juurde arvutada, palju su maine elektrikaga sõites igapäevaselt langeb?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
10.09.2025 11:25:43
|
|
|
See on siin teemas juba vana nali, et Markose arvutused on absoluutne tõde ja kõik elavad temaga samas olukorras.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
10.09.2025 11:40:40
|
|
|
Ja kõigele vaatamata sõidab ta ikkagi elektrilise autoga edasi.
|
|
Kommentaarid: 738 loe/lisa |
   |
557 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
10.09.2025 12:04:45
|
|
|
Janis kirjutas: |
Eks see oleneb paljudest asjadest ja seepärast mainisin ka omatoodangut. Ja läbisõit ka mõjutab seda odavust. |
Mida ta ikka niiväga oleneb, elektri peale kuluv on nii tühine (va, kui avalikke tarbida), et seda välja tuua on mõttetu. Mul on hetkel keskmine kuine läbisõit 1400-1500 km, skaleeri üles, näed palju pead sõitma, et nulli jõuda.
tsitaat: |
Ja kõigele vaatamata sõidab ta ikkagi elektrilise autoga edasi. |
Miks ma ei peaks ? Ma saan seda endale lubada ja ma olen sellega väga rahul, kuid ma ei räägi mitte kunagi mitte kellelegi, kui odav see kõik on sest see ei ole. Kui ma panen sama klassi hübriidi kõrvale, siis vahe väheneb, aga jääb ikka kerge miinuse ja nulli piirile tiksuma. Mina ei suuda nii palju sõita, et asi päriselt ka odavamaks muutuks ja tõenäolliselt ei suuda seda ka eesti keskmine tarbija. Lisaks tuleb arvestada ka aspekti, et palju sõitmist tingib tihtilugu ka avalike laadijate kasutamise, mis elektri ja kütuse hinnavahe ära tasandab. Kui saad kõik sõidud teha koduelektriga, siis on hästi. Varem kobiseti, et "sul pole ju kogemust", aga näed nüüd on ja see ei erinegi kuigipalju sellest ev- eelsest ajast, pea kõik ennustused on täide läinud.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.09.2025 12:09:29
|
|
|
Mati Talumaal kaks enkkut ja kiidab kui odav
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
10.09.2025 13:26:24
|
|
|
Markos kirjutas: |
Ma saan seda endale lubada ja ma olen sellega väga rahul, kuid ma ei räägi mitte kunagi mitte kellelegi, kui odav see kõik on ... |
Arusaadav. Eks odavate asjadega olekski raske eputada...
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Aeg maha 1p
|
10.09.2025 13:39:37
|
|
|
Läheb jälle "elekriga sõita on odav" lahti ? Mul on kulu 500 eur amort + 20 eur elekter + 10 eur liiklus + 81 eur kasko = 611 eur iga kuu. Hübriidiga oli 240 amort + 96 eur bena + 10 eur liiklus + 60 eur kasko + 33 eur hooldus = 439 eur. Mingi pea kahe sotine vahe elektrika kahjuks, nii on, aga no peab meeldima, natuke suurem ja parem auto on ka, aga numbrid ei valeta. P.S See on siin nüüd ka igast soodustustega koos, kik toetus ja tasuta hooldused. |
Kuna kulukuse mõõteperiood enne vs täna on suhteliselt pikk, mõjutavad seda ka inflatsioon ja maksutõusud, nt käibemaks tõusnud.
Ehk kas excelis on kuluandmestik võrreldavuse ja statistilise pädevause huvides korrigeeritud inflatsiooni ja maksutõusudega
Nt inflatsioon
2022 19,40 %
2023 9,16 %
2024 3,52 %
kus sisuliselt 2022 aastal viiendik eurorahast meil kaotas väärtust
Kas tegelik vahe eelmise ja tänase sõiduki kulude vahel võib olla väiksem kui numbreid kokku lüües nähtub..
Samuti on sõidukihinnad tõusnud, kui nt oma 2016 aastal uuena soetatud skodat tahaks samaväärsega asendada, saan skoda kalkulaatoris 8000+€ kallima hinna, kui 9 aastat tagasi - ehk autopoes hinnad iga aasta kohta sirka 1000€ tõusnud
Tõsi, ei ole võimalik valida enam sama mootorit, aga valisin kalkulaatoris kõige samaväärsemad&lähedasemad valikud ja varustuse.
Kui Markose autotulevikku julgeda ennustada, võiks suht pihta panna, et ka järgmine sõiduk nt uus EV 3 aasta pärast tuleb exceli järgi kulukam kui tänane EV Lexus..
vbl peaks eurode asemel tegelikku kulukust ajas hindama kulla või muu stabiilsema järgi kui väärtust kaotava eurorublaga..
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
10.09.2025 15:09:06
|
|
|
Kas tegelik vahe eelmise ja tänase sõiduki kulude vahel võib olla väiksem kui numbreid kokku lüües nähtub..
|
Mitte väga, kuna inflatsioon mõjutab ka järelturu hindasi, kindlustus on ev'l kallim, kuna subjekti väärtus (uusväärtus) on kõrgem jne. Ainuke, mis mõnevõrra ajalooliselt erineb on finantskulu, ehk siis intress. Antud juhul ma intressi sisse ei arvutanud, sest see ei muuda üldpildis midagi.
Kui Markose autotulevikku julgeda ennustada, võiks suht pihta panna, et ka järgmine sõiduk nt uus EV 3 aasta pärast tuleb exceli järgi kulukam kui tänane EV Lexus..
vbl peaks eurode asemel tegelikku kulukust ajas hindama kulla või muu stabiilsema järgi kui väärtust kaotava eurorublaga.. icon_rolleyes.gif |
Ei tule, sest kasutatuna korrigeerub auto jääkväärtus korrelatsioonis inflatsiooniga. Kui see nii ei oleks, muutuksid pruugitud autod inflatsiooni tulemusena järsult odavamaks, seda aga ei juhtu. Mu eelmine auto oli jääk turuväärtuse osas märksa kallim, kui ma 7a tagasi soetades ennustasin.
viimati muutis Markos 10.09.2025 15:48:08, muudetud 1 kord |
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
10.09.2025 15:18:20
|
|
|
ICE puhul pole pikalt mingit suuremat läbimurret olnud. Kellasid-vilesid lisandub, aga suures plaanis 10-15a vana ICE pole oluliselt kehvem kui uus ICE eeldusel, et on hästi hoitud ja tehniliselt korras.
EV puhul ei tea, igasuguseid asja uuritakse ja katsetatakse, mingi suurem läbimurre võib vanemate EV-de hinda alla küll tuua.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
10.09.2025 16:04:46
|
|
|
napoleon kirjutas: |
ICE puhul pole pikalt mingit suuremat läbimurret olnud. Kellasid-vilesid lisandub, aga suures plaanis 10-15a vana ICE pole oluliselt kehvem kui uus ICE eeldusel, et on hästi hoitud ja tehniliselt korras.
EV puhul ei tea, igasuguseid asja uuritakse ja katsetatakse, mingi suurem läbimurre võib vanemate EV-de hinda alla küll tuua. |
Pole kusagil mingit erilist läbimurret toimunud, lihtsalt peenhäälestus ja turundustrikid, mis hinda kõigutavad. Üks asi seoses EV'dega, mida vist väga pole uuritud on nö EV ehmatus või pettumuse koefitsient, mis amortisatsioonikiirendina toiminud on. Ehk siis soetatakse endale korralikult asju läbi mõtlemata ev ja siis selgub, et hoppaa, ikka ei sobi, kas siis sõiduulatus (enamasti) või on kasutamine ikka ebamugav (korterielanikud näiteks) ja siis üritatakse sellest vabaneda, mõistagi märgatava allahindlusega.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
11.09.2025 08:17:16
|
|
|
Eks järgmine kukkumine tuleb siis kui tõmmatakse maksud selga. Kes iganes järgmine kord lubab EV suurelt maksustama hakata saab hääle
Alles oli jutt, et elektrivõrk vajab 12 miljardit investeeringuid, aga tagasi saadakse maksudena 10%
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.09.2025 08:22:17
|
|
|
pppd kirjutas: |
Ma saan seda endale lubada ja ma olen sellega väga rahul, kuid ma ei räägi mitte kunagi mitte kellelegi, kui odav see kõik on ... |
Arusaadav. Eks odavate asjadega olekski raske eputada...  |
Raivo approves.
|
|
Kommentaarid: 738 loe/lisa |
   |
557 |
|