Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika 2025 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui praegu toimuksid RK valimised, kelle poolt hääletaksid?
Reformierakond
9%
 9%  [ 2 ]
Parempoolsed
47%
 47%  [ 10 ]
Isamaa
33%
 33%  [ 7 ]
Sotsid
4%
 4%  [ 1 ]
Keskerakond
0%
 0%  [ 0 ]
E200
4%
 4%  [ 1 ]
Rohelised
0%
 0%  [ 0 ]
Vasakpoolsed
0%
 0%  [ 0 ]
hääli kokku : 21

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ardo
HV Guru
Ardo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.08.2025 16:11:09 vasta tsitaadiga

RedFusion kirjutas:
Ei saa aru sellest Parempoolsete fenomenist. Tähendab, jah, ma kaaluks nende poolt hääletamist küll, sest neil on häid ideid (aga on ka teistel), aga mida nad niiväga teinud või lubanud on...erakond nagu iga teinegi. Minu kartus lihtsalt on see, et kui nad saavad volikogudesse (või tulevikus ka Riigikokku), siis 1) nende retoorika muutub ning saame järgmise Vabaerakonna või järgmise E200 - mitte tingimata halb variant, aga mida see muudaks? JA 2) KOV valimistel neil puudub hea visioon, et midagi ära teha, sest siht on rohkem RK valimistel.

Nad ei ole veel saanud võimalust ennast täis teha. Kõik teised on seda teinud. Seega - eksisteerib vähemalt teoreetiline võimalus, et tuleb mingi positiivne muutus. Ja isklikust vaatest on seal paar asist inimest ka.

Natukene on oht nagu E200'ga - lubati pikka plaani ja läbimõeldust, kuid reaalsus oli täpselt sama, mis teiste erakondadega.
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 29.08.2025 17:19:55 vasta tsitaadiga

Minu jaoks on nad juba end kahes asjas "täis teinud" - esiteks oma mitmendat aastat esinevate majandusraskustega (võlg, majandusaasta aruande esitamata jätmine jne - parteina, kes tahab sel alal kõige pädevamana end esitleda), teiseks on nad suutnud minus tekitada veendumuse, et nende sihiks, kui nad saaks oma tahtmise, on hävitada niigi kuristiku serval rippuv solidaarne tervisekindlustus ja seda ma ei poolda.

Praegu mul on kahtlus, et tegu on niši täitmiseks ja võimalik et ka erahuvide edendamiseks mõeldud projektiparteiga. Mingit räiget pädevust riigi rahanduse korrastamiseks ma ei usu sealt tulevat, senine tegevus ei veena.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 29.08.2025 17:23:21 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Leinö kirjutas:
Anname vahelduseks Parempoolsetele ka võimaluse icon_razz.gif

x2 thumbs_up.gif

x3 icon_razz.gif

tshw900
HV kasutaja

sõnum 29.08.2025 21:46:36 vasta tsitaadiga

"Eesti teise kvartali majanduskasv oli 0,9 protsenti"
https://www.err.ee/1609782831/eesti-teise-kvartali-majanduskasv-oli-0-9-protsenti

tsitaat:
Tugeva osa teise kvartali majanduskasvust moodustavad statistikaameti andmetel maksulaekumised ja valitsemissektori panus.

Majanduskasv tuli peamiselt avaliku sektori palkade 4.5%-lisest kasvust teises kvartalis.

Kui kolmandas kvartalis avaliku sektori palkasid 20% tõstame, siis saame 4% majanduskasvu. Seltsimehed, meie tulevik on helge icon_cool.gif
Kommentaarid: 55 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 48
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 29.08.2025 21:56:14 vasta tsitaadiga

tshw900 kirjutas:
"Eesti teise kvartali majanduskasv oli 0,9 protsenti"
https://www.err.ee/1609782831/eesti-teise-kvartali-majanduskasv-oli-0-9-protsenti

tsitaat:
Tugeva osa teise kvartali majanduskasvust moodustavad statistikaameti andmetel maksulaekumised ja valitsemissektori panus.

Majanduskasv tuli peamiselt avaliku sektori palkade 4.5%-lisest kasvust teises kvartalis.
...
Seltsimehed, meie tulevik on helge icon_cool.gif

Eesti üritab esimese riigina maailmas kommunismi jõuda?
Senised katsed ei ole väga edukad olnud?
icon_rolleyes.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.08.2025 08:09:34 vasta tsitaadiga

https://www.err.ee/1609781418/indrek-neivelt-numbrimaagia-800-miljoni-euroga
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 30.08.2025 16:32:52 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
Minu jaoks on nad juba end kahes asjas "täis teinud" - esiteks oma mitmendat aastat esinevate majandusraskustega (võlg, majandusaasta aruande esitamata jätmine jne - parteina, kes tahab sel alal kõige pädevamana end esitleda), teiseks on nad suutnud minus tekitada veendumuse, et nende sihiks, kui nad saaks oma tahtmise, on hävitada niigi kuristiku serval rippuv solidaarne tervisekindlustus ja seda ma ei poolda.

Praegu mul on kahtlus, et tegu on niši täitmiseks ja võimalik et ka erahuvide edendamiseks mõeldud projektiparteiga. Mingit räiget pädevust riigi rahanduse korrastamiseks ma ei usu sealt tulevat, senine tegevus ei veena.

Erakonna tegemine on läinud meeletult kulukamaks, nii et rahaasjade mured on ka sealt tingitud.
Mida väiksema rahaga nad suudavad kuskile jõuda seda parem...

Reform ja ka nende omavalitsuste käpikud arvavad täna väga süüdimatult, et on asendamatud.
Ehk ekret või keski valida ei taha siis näiteks Tartus ei saa muud valida kui Parempoolseid.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 30.08.2025 16:46:52 vasta tsitaadiga

Vabandused, schvabandused. Kui sa tahad end esitleda ainukese parteina, kes suudab riigi rahamuredele lahenduse leida, siis ei saa alustada sellest et tõused esile parteina, kes kõigepealt ei saa omaenda rahaasju korda. Lihtsalt ei saa.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 30.08.2025 16:52:36 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
Vabandused, schvabandused. Kui sa tahad end esitleda ainukese parteina, kes suudab riigi rahamuredele lahenduse leida, siis ei saa alustada sellest et tõused esile parteina, kes kõigepealt ei saa omaenda rahaasju korda. Lihtsalt ei saa.

Kui sa üritad kaasata võimalikult vähe raha, siis avastad ikka ühel hetkel, et pead mõne eduka firma või isiku käest küsima. Neile see mõneti vastukarva olnud...

Ei olnud suurt kisa kui reform kaotas võimu ja väga kiiresti vajus küsitavasse majandusseisu...ometi nad suurelt valitsuse ja omavalitsuse juures.
Tartu näitel sisuliselt istuvad laenupiiri lähedal icon_lol.gif

Tänane suurem probleem on mugav sisering kes arvavad, et nad asendamatud...
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 30.08.2025 22:19:53 vasta tsitaadiga

Ärilehe selgitaaja selgitab riigi rahanduse olukorda numbrites https://arileht.delfi.ee/artikkel/120399920/selgitaja-milline-on-riigi-rahaline-seisukord-tegelikult-ja-kas-meil-on-s-taks-raha

Kokkuvõte: 💰 Eelarve on paremas seisus, aga siiski miinuses

Numbrite keeles näeb see muutus välja nii:

2025. aasta puudujääk on umbes -436 miljonit eurot.

2026. aasta puudujääk hüppab -1,8 miljardi euroni.
Kommentaarid: 142 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 127
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 30.08.2025 22:29:17 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
netcat kirjutas:

Erakonna tegemine on läinud meeletult kulukamaks, nii et rahaasjade mured on ka sealt tingitud.
Mida väiksema rahaga nad suudavad kuskile jõuda seda parem...

Reform ja ka nende omavalitsuste käpikud arvavad täna väga süüdimatult, et on asendamatud.
Ehk ekret või keski valida ei taha siis näiteks Tartus ei saa muud valida kui Parempoolseid.

See on vist igal pool nii, kui just mõni kohalik valimisliit appi ei tule otsustamisel. Riigi tasandil pole seda natukestki. Meil näiteks Isamaa esinumber on Mart Maastik clown.gif
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 31.08.2025 20:10:30 vasta tsitaadiga

https://www.err.ee/1609784685/juristo-reformierakonna-ja-eesti-200-maksude-kannapoorde-taga-on-langev-toetus
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika 2025 mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.