praegune kellaaeg 28.08.2025 11:03:17
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Raivoy
HV vaatleja

|
19.08.2025 21:03:53
Arvutite (PC/laptop) ostu/müügiabi |
|
|
Tere.
Pole ammu siin foorumis kirjutanud, loodetavasti suudan antud teema piisavalt viisaka ja sobiliku teha, et kohe ära ei lintšita.
Nimelt seoses MikroPehme arvamusega, wt ka Win10 tugi tuleb lõpetada ja vanematele arvutitele tõenäoliselt Win11 tuge ei jagata, lisaks muidugi ka üldine vajadus pisut võimekama arvuti järgi, siis tuleb hakata otsima asendusi praegustele rüperaalidele kui kodusele lauaarvutile.
Kõigepealt adresseeriks siis müüki minevaid sülearvuteid. Kokku neid 5tk.
Igapäevane tööloom: HP Elitebook 840 G2 (i5-5300U, 16GB ram, hetkel 128GB 2240 SSD (aga asendaks selle 256GB versiooniga enne müüki.) + 250GB HDD. Sellega annaks kaasa ka sobiliku docki. (Aku kestvus on täpselt teadmata, kuid 2a tagasi sai uus aku Arvutitargast ostetud)
Autodiagnostikaks: HP Elitebook 840 G1 (i5-4300U, 8GB ram, 250GB HDD (Plaan G2 128GB 2240 SSD siia ümber tõsta.) (Uus aku samuti 2a tagasi, osta.ee mingi hiinakas tõenäoliselt)
Niisama seisma jäänud läpakad.
Lenovo Thinkpad T63 (4236-T63), i5-2520M, 4GB, 320GB HDD) (Üllataval kombel aku isegi kestab, täpset testi pole teinud)
HP Elitebook 8460p, i5-2450M, 4GB, vist oli 120GB Microni SSD (aku samamoodi teadmata kestvusega)
Musta hobusena lisan ühe "uunikumi" HP Elitebook 8540w, Ekraan katki, täpne spec teadmata.
(See on hetkel osta keskkonnas müügil, https://www.osta.ee/?fuseaction=item.info&id=237616808 )
Kõigiga on loomulikult kaasas adapterid.
Ja siis hetkel kasutusel olev lauakast.
HP Elitedesk 800 G2 SFF (i5-6500, 8GB ram, HDD suurus mis sisse jätan veel ei tea)
Mis võiks selliste masinate mõistlik hind olla müües?
Peaaegu oleks unustanud, kapi peal seisab GTX760 videokaart. Mis hinnaga see kiviaegne GPU liigub?
Ja üks Chiefteci 550W toiteplokk.
(Oli plaan lisada lauakale GPU riser kaabliga see videokaart "Frankensteiniks" koos Chieftec PSU-ga (HP OE toitekas pisut lahja + puuduvad vajalikud toiteotsad), et World of Tanksi pisut mängida)
Proovin homme kõigil ka testida aku kestvused Youtube video baasil.
Ja siis asenduseks olen vaadanud, enamasti Techvisioni lehelt. On vaja vaid 1-te läpakat tegelikult. Ei hakka enam autodiagnostika jaoks eraldi sülerit ostma.
HP Probook 635 G7 Aero - AMD Ryzen 7 PRO 4750U, 16GB, 512GB SSD Hind 220€ ( https://techvision.ee/ee/hp-probook-635-aero-g7 )
Dell Latitude 5420 - i5-1135G7, 32GB, 512GB SSD Hind 220€ ( https://techvision.ee/ee/dell-latitude-5420-11 )
Kas nende hinnad on nö turu mõistes mõistlikud? Nii väljatoodud läpakate, kui üleüldiselt Techvisioni hinnad?
Või on mõni parem koht kust vaadata kasutatud äriklassi sülearvuteid?
Lauaarvuti asendust pole väga otsinud. Tundub, et hetkel lauaarvuti asenduseks kogutud 650€ ei anna piisavalt head komplekti (mõte/unistus oli kokku laduda AM5 platformil uus arvuti, oleks elus esimene täiesti uus arvuti). Tuleb ilmselt vanade arvutite/juppide müügist rohkem kokku ajada raha.
Loodetavasti pole te veel magama jäänud mu teksti lugemise peale ja aitate ajast maha jäänud endist IT tehnikut oma ajakohaste teadmistega.
Lugupidamisega
Raivo.
_________________ Fossiiliks muutumas.
viimati muutis Raivoy 19.08.2025 23:15:43, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
commer
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 901 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
2 :: |
695 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.08.2025 21:36:01
|
|
|
roman techvision oli kasutajana xvc siin ka olemas. ostas ja marketplaces on praegugi. kui ilusti küsid saad sealt ka arve. ma ostaks 1it.ee jörgeni käest või matu21 digimarket.ee käest pilli. romani hinnad on kaubale kohased. "peab paar tundi kindlasti" ja "kui väljalülitatud siis neid on vähe näha". edasi mõtle ise.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
0 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja

|
21.08.2025 17:18:11
|
|
|
Tänud info eest. Techvisionist ostsin just hiljuti 3 eri läpakat seoses W10 toe lõppemisega. Arvutid täiesti ok, ainus nö asi oli, et kõik vajasid termopasta vahetust, mis oli ka mõnes mõttes oodatav. 1it kogemus on tõenäoliselt mitme aasta tagune kui järgnevalt maninitud Elitebook 8460p sai sealt ostetud.
Mis selle arvega veel on? Veebist ostes alati arve saanud. Kas mõte on mingis maksudega seotud mõistes?
Küll aga avastasin just hiljuti, käies isal arvutis printeriga mässamas, et klaviatuurivalgus on lisa, mis on mulle väga harjumuspäraseks saanud. (Talle sai ainsana ilma valgustuseta, kuid kõige uuema CPU/väljalaske aastaga arvuti valitud kui teised 2.) Tundsin tõsiselt puudust, seega see ilmselt üks väga oluline lisa mulle.
Tegin täna 3-le arvutile ka akutesti ära. Videoks kasutasin https://www.youtube.com/watch?v=KLuTLF3x9sA, 1080p peal.
Lisan infot ka arvutite kohta juurde. Kõigil arvutitel on kasutusjälgi.
Jõudsin 2-st teha ka mõned pildid.
Elitebook 840 G1 - klaviatuurivalgust pole, veebikaamerat pole. Eriomadus siis SSD pesa 2240 suuruses moodulile. ja 2,5" pesa.
Aku kestis umbes 1h.
Lenovo Thinkpad T63 Klaviatuuri valgustuseks on Lenovo lamp ekraani ülaservas. Arvutil leidub kasutusjälgi, mingi nurga alt olid ka ekraanil tüüpilised klaviatuurijäljed. USB pesad korras, muud veel ei jõudnud üle käia. Optiline seade ka arvutil (töökord testimata). (See mingil põhjusel kipub end avama kui arvutit käima paned, või mingi mure sellega nagu oleks.)
Aku kestis umbkaudu 1h 35m.
HP Elitebook 8460p Klaviatuuri valgustab ekraani ülaservas olev lamp (võrreldes Lenovoga, väga kehva). Süleril omajagu kasutusjägi. USB pesad toimivad, muud pesad kontrollimata. Optiline seade ka küljes(töökord testimata).
Aku kestis umbes 35m.
Isiklik umbkaudne hinnaarvamus on mul selline. Enamasti olen müünud osta.ee-s seega need alghinnad, OK-d oleks mingi 60-80€.
Elitebook 840 G1 - 50€
Lenovo Thinkpad T63 - 50€
HP Elitebook 8460p - 40€
Kas tunduvad mõistlikud või pigem jäävad liiga kõrgeks sellised numbrid?
_________________ Fossiiliks muutumas. |
|
tagasi üles |
|
 |
asdbse
HV kasutaja

|
21.08.2025 17:36:58
|
|
|
laurx, võiksid ka üksiti öelda, mida sa sealt ostaks...kasutatud sülearvutite seiskorda ei oska kommenteerida aga tehniliste andmete ja hinna järgi võib nad paremusjärestikku ju laduda.
commer, hea leid .
Raivoy, üldiselt need vanad 2,3,4 põlvkonna sülearvutid/lauaarvutid kõvaketastega liiguvad ainult siis kui ostja leiad, siis saab ka hinnast rääkida. Uuemate arvutite hinnalagi on tõenäoliselt ~50€, vanematel vähem. i5-5300u läpakas 50€+, GTX 760 ja Chieftec 550W ~5-10€ tükk. Arvatavasti tasuks asjad Osta.ee oksjonile panna (näiteks 10 sendiste alghindadega) ja vaadata, mis juhtub...
Kui sa tahad head pakkumist leida, siis kaeva netis ringi ning osta mõnelt eraisikult. Arvutiärikate kodulehtedelt üldiselt häid pakkumisi ei leia, See commer-i leitud arvuti paistab isegi täitsa hea. Sinu välja toodud Techvision arvutid on samuti võrdlemisi mõistlikud kui kõrvutada mõningate konkureerivate pakkumisetga.
Enam-vähem 650 euroga saab taskukohase AM5 masina, millega kannatab ka mängida. Kui mängimine pole eesmärgiks, siis mahub ilusti eelarvesse.
CPU AMD Ryzen 5 8400F + Jonsbo CR-1400 E
MBO ASRock B650M-H/M.2+
RAM Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz
SSD KINGSTON 1000G NV3 M.2 2280 PCIe 4.0
GPU SPARKLE Intel Arc B570 GUARDIAN OC 10G
PSU CORSAIR CX Series CX650 650W 80 PLUS Bronze
CASE Deepcool MATREXX 30 SI
Kokku hetkehindadega - 688,25€
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
21.08.2025 18:20:44
|
|
|
matul oli siin ka olemas 1 15,6" lifebooki kuulutus mis oli nn täispauk. kõik mis peale panna sai sellisele, oli küljes. lisaks oli see pill 200 sh km. lifebookide ainuke järelturu häda on see, et akusid pole saada. muudele tootjatele veel saab aga vat, lifebookile ei saa. kuna jõrgen 1it ga väga aktiivselt pildil on võimalusega alla tagasisidet jätta, julgen ma väita, et sealt saab kõike osta üsna valutult ja kui probleem peaks tekkima, aidatakse ära nii, et halba maitset juurde ei jää. aga kõik sõltub küsija vajadustest, maitse- eelistustest, eelarvest ja perioodist, mille jaoks pill soetada plaanitakse. ega nad poes ei erinegi. jörgenil ja matul on pillid eelnevalt installitud minuteada, seega igasugu pastahädad , akuhädad ja vurrihädad võiksid olla välja tulnud. kõige õnnetumad on need ostjad, kes kuskile hulgimüüja hinnakirja tehtud akna kaudu omale kolm eurot odavamat pilli lähevad jahtima aga kui pakk lahti on tehtud, saavad teada, et aku on täismalts, termopasta on puutumata ja välimus pole päris see nagu lubati.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja

|
21.08.2025 18:32:13
|
|
|
asdbse Tänud hinnainfo eest. Ei soovigi neid müües rikkaks saada, kõigest rahapõrsasse lisa, et teha parem valik.
Eks ma järgemööda hakkan neid nüüd ostasse lisama. Just läks üks Dell ära saab järgmise üles panna. Delli müük oli üllatav tegelikult.
Ise proovisin 2 sellist kokku laduda. Link
Plaan oli täielik GPU bottleneck, kui üldse töötaks, GTX760-ga esialgu läbi ajada.
Ütleme nii, et eraisikutega on mu arvamus olnud pigem, et ülehinnatud. Aga eks leidub teemante ka selles kohas.
Praegu on jäänud silma mõned mänguri sülerid siin samas HV foorumi müügikuulutustes.
1it tundub mulle pigem kallimapoolne, Techvisioni hinnad justkui konkurentsivõimelisemad. Aga see on alati subjektiivne ja oludest olenev. Bitboardi oli ära unustanud. Digimarket on ka mingil põhjusel tähelepanuta jäänud.
|
tagasi üles |
|
 |
commer
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 901 loe/lisa |
   |
2 :: |
695 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja

|
21.08.2025 19:27:57
|
|
|
laurx kirjutas: |
Trannel ja mina müüme ka km arvega. |
Küll on tore, et ma sellest asjast mõhkugi ei tea.
On mingi kasu sellest eraisikul?
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja

|
24.08.2025 21:35:44
|
|
|
Noh, kasutatud asja ostes on enamus aega mingit järelgarantiid küll suht lootusetu loota. Ilmselgelt mitte võimatu, aga jah. Nö risk mille võtad, et asja soodsamalt soetada.
Mina ei oska enam orienteeruda arvuti hindades.
Loed andmeid, vaatad hinda. Võtad järgmise, justkui kehvemad näitajad, kallim. No mitte ei mõika enam. (Fossiili tunne tekib juba)
Kuidas suhtutakse nö prebult versioonidesse?
Jäi üks selline HP Pavilion silma, lauakast : Intel® Core™ i5-10400, RTX 3060,512 GB SSD, 16 GB RAM. Küsitakse 500€ On selline hind mõistlik arvestades tehnilisi andmeid? Sama küsimus ka järgmise kohta.
Samas Klickis on müüa selline Mänguriarvuti HP Victus 15L, Ryzen5 5600G 16GB 512GB RTX3050, 598€
Samas mõlemad tulevad HP oma plaadiga, mis tähendab, et uuendamisvõimalust pole ja toiteplokidki on ilmselt HP OE-d. Samas, ma ei plaanigi niipea vahetama hakata seda, loodaks ikka 5a muretult mööda saata ostuga. Pole ka tõsine mängur, aga no võiks ikka mõne 8a taguse mängu nagu muretult käima ehk saada. (Ultra HD 8K gamer ilmselgelt pole)
Ja siis samas on umbes sama generatsiooni lauakast siin müügil, jah, saan aru ühel AIO vesijahutus, tavalise õhkjahuti asemel, Aga tegu sama generatsiooni Ryzeniga, video ka samas generatsioonis, aga vist pigem nagu ülemine segment kui 50 ja 60 lõpuga kaardid. Saan aru, tegu nö mänguri CPU-ga mis on parem kui eelmainitud 2 nö tavakasutuse protsessorit. Aga kas siis tõesti on tehnika nii hästi hinda hoidma hakanud, hetkel ju väljas juba ka 9800X3D (saan aru, vastav CPU maksab 520€)
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=863603
Ilmselt on see kombo oma hinda rohkem väärt, kui eelmainitud HP prebuildid?
Ja siinsetes mängurisülerit kuulutustes ringi kolades, tundub, et hinnad on ikkagi nö mõistlikud, kui ülepakkumiseks juba läheb. Ilmselt siis sama ka lauakastidega.
Üritasin mingiaeg natukene orienteeruda protsessorites, et mis generatsioon. Ryzenil on vist mingi oma loogika, et toodavad vanema generatsiooni protsessoreid uuema arhitektuuriga(Zen2,3,4)? Nimes väidetavalt 3-s number? Aga see vist pole ka nagu koguaeg nii olnud? Inteli kohta lugenud, et AMD on kõvasti eest ära läinud nii võimekuselt kui ka temperatuuri (varem oli AMD-l temp mured) mõistes?
Vanasti öeldi, et vabandust pika postituse eest, siin on kartul.
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
24.08.2025 22:15:35
|
|
|
tahta müüa rohkem kui üks arvuti, on ilmselgelt mõistlik oma müüdud pillid ka hiljem ära toetada. siinne süsteem teotab näiteks seda üsna: nii kui sitta müüd, saad templi mällu. ega uue asja ostmine vähem loto ole- keegi just kurtis, et leonovo on teist korda garantiis, määramata aja. ja oli kallis pill- maksis ikka poolteist tuhat. 3060 on veidikene kangem kaart kui 3050.
kui siinsete n.o. mängurisülerite hindu vaadta, on tunne, et neid saab kuskilt tasuta.
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
asdbse
HV kasutaja

|
26.08.2025 15:06:33
|
|
|
Raivoy, sa ikka otsid hoolega seda reha, mille otsa astuda... . Tee siinsamas arvutitehnika ostufoorumisse teema ning vaata mida pakutakse.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja

|
26.08.2025 16:11:46
|
|
|
asdbse.
Ma just üritan mitte reha otsa astuda. Siin arutledes tulevad uued vaatepunktid, ideed.
Ainult isikliku eelistuse/kasutuskogemuse põhjal, Elitebook. Minul on HP-dega alati vedanud. Oli selleks siis vihatud DV6000 või sellele järgnenud Elitebookid.
Mille alusel hinnata, et AMD Ryzen 7 PRO 4750U on halvem/parem kui AMD Ryzen 3 PRO 5450U? Võtan benchmarkid lahti, Ryzen 3 on singel cores parem, aga multi core on täiesti kohutav võrreldes vanema kiibiga. Integreeritud video on vanemal kiibil uuem justkui (R7-l Vega 7 vs R3-l Vega 6). Siis loed siit sealt, et tegelt multi core ei loegi igapäevases kasutuses niipalju, aga samas uuem videokiip võiks ju tulla kasuks, kasvõi youtube vaadates?
Ilmselt tulebki päris ostuteema ka teha, sest kahjuks ma arvutivahetusest ei pääse. Aga kui ma kirjutan, et otsin arvutit näiteks 700€ eest, siis tõenäoliselt pakutakse päris omajagu kraami mis võiks olla hinnastatud 500€ peale aga küsitakse 700, kuna sa ju pakud nii palju. (Julm näide, aga nii on elu näidanud)
Miks mulle jäid silma mängurisülerid on IO ja võimalus komponente vahetada + minu vajadusi arvestades peaks need tulema toime piisava varuga võimsuse mõistes. Samas, kui palju taluvad nad kaasastassimist näiteks võrrelduna Elitebooki seeriaga (Mulle meeldib Elitebook ehituse kui kõlarite poolest)
Hetkel on silma jäänud need.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=863505
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=863433
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=863091
Näiteks Ryzen 7 8700G on väga hea iGPU-ga protsessor, aga miinuspoolena on PCI-e tugi, ehk hilisem parem kaart saab CPU poolt piiratud.
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raivoy
HV vaatleja

|
26.08.2025 17:26:22
|
|
|
laurx kirjutas: |
Elitebookidel valdavalt saab samu komponente vahetada. Folio on veidi rohkem joodetud. |
Soovite täpsustada?
Minu 840 G1 ja G2 mis ei ela oma elu laual vaid autos, garassis ja süles ei ole näidanud küll mingeid probleeme.
Kuna ma olen Teie postituste põhjal aru saanud, et tegelete aktiivselt siiski veel arvuti remondiga, siis mis tootja/väljatoodud mängusüler oleks Teie isiklik eelistus arvestades koostekvaliteeti?
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
26.08.2025 17:27:13
|
|
|
Raivoy kirjutas: |
Mille alusel hinnata, et AMD Ryzen 7 PRO 4750U on halvem/parem kui AMD Ryzen 3 PRO 5450U? Võtan benchmarkid lahti, Ryzen 3 on singel cores parem, aga multi core on täiesti kohutav võrreldes vanema kiibiga. Integreeritud video on vanemal kiibil uuem justkui (R7-l Vega 7 vs R3-l Vega 6). Siis loed siit sealt, et tegelt multi core ei loegi igapäevases kasutuses niipalju, aga samas uuem videokiip võiks ju tulla kasuks, kasvõi youtube vaadates?
Ilmselt tulebki päris ostuteema ka teha, sest kahjuks ma arvutivahetusest ei pääse. Aga kui ma kirjutan, et otsin arvutit näiteks 700€ eest, siis tõenäoliselt pakutakse päris omajagu kraami mis võiks olla hinnastatud 500€ peale aga küsitakse 700, kuna sa ju pakud nii palju. (Julm näide, aga nii on elu näidanud) |
Selle järgi vaatad, mida sul selle läpakaga teha on vaja. Kas sul on vaja pikka akukestvust? Kas sul on vaja suurt ekraani? Kas sul on vaja jõudlust? Kas peab olema kerge või pigem seisab laual? Ja nii edasi.
Kui sellised parameetrid paned enne ostmist paika ja lisad need ostuteemasse, siis saad adekvaatseid pakkumisi. Kuniks sa ise ka ei tea, mida sa tahad, pakutakse sulle seinast-seina masinaid.
Igasugusest hilisemast upgrade'i vajadusest pole vaja mõelda, kui ostad kohe masina, mis juba on vastava mahuga RAM-i/SSD-d täis või siis laod kohe pärast ostmist täis. Selleks ajaks, kui läpakal mingi upgrade'i vajadus tuleb, on ta moraalselt nii vana, et nagunii peab välja vahetama.
|
|
Kommentaarid: 736 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
26.08.2025 18:43:29
|
|
|
Raivoy, minu pingerida oleks hp omen, Lenovo ideapad/legion,
Acer kas nitro või helios, asus tuf ja msi oma toodetega.
Elitebook g1 ja g2 olid tangid. G3 veel ka üsna hea vastupidavusega. Edasi hakkasid hp korpused minema selliseks mis garagesse ja ehitusele ei sobi, sest metall võtab mõlgid ja kraapsud üsna hästi ligi. Kui sa mu allkirjast masinaid vaatad siis üks 830 g8 äkki on oma nurgaga ehe näide. Parandamisega heam ei saa, ainult ülemise poole vahetusega saaks viisakamaks.
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|