Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
21.06.2025 18:27:51
|
|
|
Ei, tuli paar päeva tagasi. Nägin seda täna, kui mult küsiti. Tõesti enam uutele klientidele kah midagi ei pakuta peale tavahindade?
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
22.06.2025 10:29:50
|
|
|
fiiber ja tv ju tavahind olnud pidevalt. telia1 klient vahepeal saab sealt 3 kuulist või mõnda 1-3€ soodustust.
Mobiilsele netile võiks tegelikult soodustust saada...Elisa vähemalt ärikliendile küll pakub ja selle tulemusel ikka tehakse -50% ka Telias.
Samas mitte alati, see mingi uue kliendi värbaja ka vahepeal helistab ja need hinnad seal pigem tava tasemel
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
0 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
werderok
HV vaatleja
|
01.07.2025 09:23:37
|
|
|
Telia 1 kliendile seadmeostu soodustust pole uuendatud juba mitu kuud - püsivalt "Sel kuul soodustused otsas".
|
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
01.07.2025 11:06:41
|
|
|
Magic kirjutas: |
fiiber ja tv ju tavahind olnud pidevalt. telia1 klient vahepeal saab sealt 3 kuulist või mõnda 1-3€ soodustust.
Mobiilsele netile võiks tegelikult soodustust saada...Elisa vähemalt ärikliendile küll pakub ja selle tulemusel ikka tehakse -50% ka Telias.
Samas mitte alati, see mingi uue kliendi värbaja ka vahepeal helistab ja need hinnad seal pigem tava tasemel  |
Hea kui helistavadki. Mulle tehti ka kuskil 5 a tagasi Diili tavapakkumine, aga juttu jätkus kauemaks ja lõpuks kujunes sellest soodne eripakkumine.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
06.07.2025 10:40:45
|
|
|
armastan selliseid uudiseid
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.07.2025 19:34:33
|
|
|
Kust kohast näeb neid Diili kampaaniahindade kestvuse asju? Praegu on mingi EriDiil pakkumine, aga kaua see hind kestab? 6 kuud? 1 aasta? Igavesti?
|
|
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
06.07.2025 19:53:16
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Kust kohast näeb neid Diili kampaaniahindade kestvuse asju? Praegu on mingi EriDiil pakkumine, aga kaua see hind kestab? 6 kuud? 1 aasta? Igavesti? |
Üldiselt see kehtib 2+ aastat. Tähtaega ei ole, kunagi teatatakse ette, et järgmisest kuust hind tõuseb.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.07.2025 22:54:46
|
|
|
Ja siis saab järgmise sooduka valida?
|
|
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
07.07.2025 07:30:38
|
|
|
Jah, saab uue kampaaniaga liituda kui sel hetkel pakutakse.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
07.07.2025 17:58:48
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Kust kohast näeb neid Diili kampaaniahindade kestvuse asju? Praegu on mingi EriDiil pakkumine, aga kaua see hind kestab? 6 kuud? 1 aasta? Igavesti? |
Ei seda ette tea. Maksin esimesed 2 aastat 50 GB eridiili eest ümmarguselt 6€, nüüd olen 3 aastat maksnud 8€.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vihik3
HV vaatleja
|
08.07.2025 14:51:59
|
|
|
Viimasel ajal palju tegemisi Leedus olnud, seal praegu kõik inimesed tuleviku suhtes väga positiivsed ja majanduses ka tunda suuri edasiminekuid, ausalt öeldes väga vahet ei ole kas arvele paned tuhat euri rohkem mingi haldustasu või mitte. Ostsin Kaunasesse korteri, juhul kui pikemalt seal vaja viibida, on perel ka koht kuhu tulla. Korterisse tuleb valguskaabel ja sain pakkumised Leedu Telialt, kõige väiksem kiirus mida nad pakkusid oli 250 Mb/s 9,99€ kuus 12 kuud, seejärel 14,95€ kuus. Kõige suurem mis nad pakkusid oli 2Gb/s 17,99€ kuus 12 kuud seejärel 24,95€ kuus. Võtsin siis kõige kiirema. TV poole pealt pakkusid kõige odavamat paketti 25 kanaliga 3,99€ kuus 12 kuu soodukaga, seejärel 5,99€. Kõige kallim oli mingi Maxi Netfilx pakett, kus oli siis kõik äpid hinnasees + 90 TV kanalit 19,9€ kuus 12 kuud seejärel 23,9€ kuus. Kuna mul tuli kolm vaatajakohta, siis rentisin neilt 3 digiboxi, mille ma saan pärast kahte aastat endale, ühe digiboxi hinnaks oli 1,5€ kuus. Meil siin eestis saad kõige väiksema paketi 8,13€ eest ja lisaks pead üürima üle 4 euri eest digiboxi, mis veel kaks aastat tagasi maksis 1,99€ kuus.
Kogu mu heietuse point on selles, et ei ole süüdi midagi see Telia emafirma rootsis vaid ikka need kohalikud füürerid, kellel iseseisvat mõtlemist ei ole ja igal sammul juureldakse selle üle, et kuidas veel rohkem ülemustele pugeda saaks ükskõik mille arvelt.
Mõni siinviibija, kes Telialt töötasu saab võiks selgitada, et kuidas see juriidiliselt võimalik on, et kui eraisik rentis 3 aastat tagasi Telialt näiteks 10-20 digiboxi, mõlemad pooled allkirjastasid rendilepingu mingi jääkväärtusega, siis nüüd väljaostma minnes selgub, et leping on muudetud ja oled eluaegne rentnik tagasiulatuvalt. Ma saan aru, et selliseid lisatingimusi saate uutesse lepingutesse sisestada ja siis inimene ise otsustab kas soovib teie teenust või mitte. Iseteenindusest on ka mugavalt need vanad lepingud ära kaotatud. Hetkel tegin päringu ja vaatame mis ja kas vastavad.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
08.07.2025 15:33:06
|
|
|
vihik3 kirjutas: |
Kogu mu heietuse point on selles, et ei ole süüdi midagi see Telia emafirma rootsis vaid ikka need kohalikud füürerid, kellel iseseisvat mõtlemist ei ole ja igal sammul juureldakse selle üle, et kuidas veel rohkem ülemustele pugeda saaks ükskõik mille arvelt.
|
Ilmselgelt, kõiges on süüdi juudid ja jalgratturid.
...aga kui tõsisemalt rääkida, siis Eesti ei ole Leedu. Rootsi ka ei ole. Igas riigis on omad omapärad ning ilma kontekstita kahte asja võrrelda, saadav tulemus pole kopikatki väärt. Kultuur, väärtused, see, kas mingi asi kirjutatakse ühele või teisele arvereale - kõik-kõik on erinevad. Näiteks on enamustes eesti söögikohtades kohvitass mitu eurot, USA taustaga Dineris on kohv tasuta burksi juurde. Mis ma nüüd siis otsutan, et 99,99% söögikohtadest on iseseisva mõtlemiseta füürerite poolt juhitud vä, kuna koorivad olematu omahinnaga kohvi eest rõvedalt suure gazummi? No ei ole asjad nii lihtsad...
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
08.07.2025 15:36:54
|
|
|
kas saaks mõne kuiva fakti, mis eestil ja leedul nii erinevat on? heietajatele piisab ainult eesti lepingu lõpetamisest.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.07.2025 16:02:24
|
|
|
Õnnetu Telia on teinud nii suuri investeeringuid kiireks internetiks ja siis selgus, et eestlased ei tahagi kiiret internetti. Nüüd peavad investeerimiseks kulunud rahad ja laenud rootsi isandatele tagasi maksma.
|
|
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
08.07.2025 16:19:44
|
|
|
Telia ei tee midagi valesti, äriettevõtte loogika ja töö on teenida omanikule kasumit - mida suurem kasum, seda parem töö.
Selles vaates Telia inimesi nimetada kohalikeks füüreriteks kes mõtlematult omanikule tulu teenivad - see ei ole ju adekvaatne, iga ettevõte palkabki juhid ja töötajad, kes suudaks ettevõttele tulu teenida aga mitte edendada sotsiaalpoliitikat ja jätta turult raha korjamata mis seal vedeleb.
Toodete ja teenuste hinnastamine käibki sellel põhimõttel, kus olenevalt turust, küsitakse sealt hinda mida konkurentsiolukord ja positsioon võimaldab ning mida kliendid on nõus maksma.
Eestis on Telia kõrge hinnastatus pikki aastaid teada ja toimiv, kliendid on kaasa läinud kõikvõimalike hinnatõusude ja teenuste ümbermängimisega mis reeglina samuti hinnatõusuga päädinud - kliendid ei ole pahaks pannud ega lahkunud, Telia kasumid soliidsed, järelikult tehakse õiget asja.
Miks Eestis just selline konkurentsiolukord on ja miks Telia võimu alla on sattunud suur osa maad katvast võrgust, nii hulgiturust mis dikteerib konkurentide hinda, kui jaeturust - see on küsimus riigiinstitutsioonidele, kellede erastamise-, müügi- ja turu järelvalve otsused on meid tänasesse kõrgete teenusehindade olukorda juhtinud.
Eesti Telial on ka selles õigus, kuidas naabrite juures on hoopis teine olukord - ongi seal riik lähenes hulgivõrgule riiklikult, mitte ei loovutanud kogu endist Eesti Telefoni võrku ehk sisult kogu nõuka aegaset sidevõrgu pärandit ühele firmale, keda me täna Telia nime all teame.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
08.07.2025 16:23:02
|
|
|
RCC kirjutas: |
kas saaks mõne kuiva fakti, mis eestil ja leedul nii erinevat on? heietajatele piisab ainult eesti lepingu lõpetamisest. |
Kasvõi juba töökultuur. Leedukad mäletavad siiani oma kuningate ja suurvürstide aegu ning ülema ja alama suhted on selgelt paigas, mingi mutrike suurele võllile vastu ei kobise.
Suvaline näide veel - Soomes on maksusüsteem selline, et mingist piirist alates ei ole pointi enam töötajale palka rohkem maksta, kuna netopalk ei suurene märkimisväärselt. Seega mingist piirist edasi enam kõrgepalgalisi pole.
Ja nii ongi. Seega see, et mul ühes riigis tuleb seinast sellise hinnaga selline gigabitt, on niisama heietamiseks tore, aga sisulist tarkust sellest ei tõuse. Või kui on nii oluline, et telekomiarve oleks väga väike, siis tulebki oma elu selle ümber sättida ning näiteks Leetu elama kolida. See on täiesti reaalne stsenaarium ja pole kellegi asi kõrvalt kobiseda. Mina näiteks olen oma väärtuste järgi valinud elukohaks Eesti koos omade plusside ja miinustega kuna see komplekt on mulle sobivaim. Ning pole ühegi kõrvaltvaataja asi siin kaagutada, kuna minu otsus ja minu vastutus.
viimati muutis Dirty Harry 08.07.2025 18:12:00, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
08.07.2025 18:05:19
|
|
|
RCC kirjutas: |
kas saaks mõne kuiva fakti, mis eestil ja leedul nii erinevat on? heietajatele piisab ainult eesti lepingu lõpetamisest. |
Rootsis, Norras ja Taanis on see kõik baltikum
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
08.07.2025 18:23:44
|
|
|
Telia ise teeninduses ei saa praktiliselt midagi teha. Vaja ikka esindusse minna kui midagi teha tahad.
Helistasin neile siis tahavad mingit smart-id või mobiil-id. mul pole kumbagi. (ehk siis pole kumbagi kunagi kasutanud ja mobiil-id-d ei taha)
Sisenesin id kaardiga nende lehele ja tellisin tagasi helistamise ja seal sama teema smart-id või mobiil-id
esimene aeg mis kinni panin ei helistatud isegi sellel ajal ja siis pidin uue aja panema ja jälle pean end tuvastama et nad midagi saaks teha.
Mis selle krt tagasi helistamise point on kui ikka vaja mingit smart-id või mobiil-id ?
Kuidas Telia siis mulle tagasi helistab, kui ta ei tea kellega tegu on ja vajab seda et ma tuvastaksin ennast ?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
08.07.2025 19:22:38
|
|
|
Telefoni võib ju suva Vasja vastu võtta
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
08.07.2025 19:52:44
|
|
|
ei saand targemaks miskit prillipapa - miks see telia just siin eestis peab seda kasumit taga ajama? miks ta seda rootsis ei tee? jah teine pool on õige küll, olen esitanud ammu küsimuse, et kuidas saab olla riigi sidevõrk ERAfirma omanduses? kes siis oma suva järgi ütleb sina ei saa netti ja kõik?!
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
08.07.2025 19:56:47
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Telefoni võib ju suva Vasja vastu võtta |
Suva Vasja võib ka kasutada smart-id jne tuvastamiseks.
Kui ma olen neile lehele sisenenud juba id kaardiga, siis seal võiks sellest aru saada et ma olen oma tuvastuse teinud.
Kui Telia mulle helistab et mulle pakkumusi teha, siis ei küsi mingit id jne. Teavad täpselt kellele helistavad ja teavad täpselt et mingi suvaline Vasja ei vasta ka
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|