praegune kellaaeg 07.07.2025 05:34:09
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas pooldad valitsuse energiapoliitikat ja kõrgeid energia hindasid? |
Jah, tingimusteta! |
|
8% |
[ 5 ] |
Pigem jah |
|
5% |
[ 3 ] |
Pigem ei |
|
16% |
[ 9 ] |
Kindlasti mitte! |
|
69% |
[ 39 ] |
|
hääli kokku : 56 |
|
autor |
|
Janis
HV Guru
|
06.07.2025 10:36:20
|
|
|
Janis kirjutas: |
'
Mario Kadastik ka alles siin levitas totaalset väärinfot kui võttis süsteemi maksumuseks nö toore komponentide maksumuse. Keskmine inimene võib sellest vaid und näha. |
Kui vaatan eri akude hindu, siis tunduvad tema numbrid üsna tehtavad aga nagu ta isegi ütleb otse välja, see eeldab, et oskad juhtmeid ühendada. Kui ikka tahad võtmed kätte lahenduse tellida kelleltki, siis jah maksadki selle teenuse eest rohkem ja see ka mõjutab tasuvust.[/quote]
Sellest ma räägingi. Keskmine inimene tahab garantiid, pabereid jne ja selleks tellitaksegi valmislahendus mitte ei olda mingi reneekontson lõpuks söehunnikuga. Sa ajad ka täielikku pimestatud entusiastisitta siin praegu.
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
06.07.2025 12:15:48
|
|
|
S'tta ajad ju sina kui püüad jätta muljet justkui Mario või keegi teine oleks väitnud, et suvaline inimene võiks endale sellise hinnaga sama asja kokku panna. Miks sa sellist demagoogiat toodad on muidugi arusaamatu.
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
0 :: |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
06.07.2025 15:43:52
|
|
|
etk kirjutas: |
Päikesepargi ja akude hinda ei ole küll mõtet kõike auto kilomeetrites võrrelda, sest sellise süsteemi suurim mõju on ikkagi maja enda kulude vähendamises. Kui kütusekulu ka veel aitab vähendada, siis ainult kiirendab investeeringu tasuvust.
Mario Kadastik mõnda aega tagasi postitas kui palju akudega päikesepark mõjutab tarbitud elektrihinda ja kui kiirelt see ära võib tasuda.
|
Krt sa pole normaalne.
Meenutuseks siis mis kirjutati.
Milleks sellist asja jagada ja juurde rääkida mingist tasuvusest kui see on valdavale enamusele täiesti kättesaamatu? Mario ka sujuvalt ignoreeris soovitust, et võiks hindasid ikka koos KM kajastada Mina olen samal viisil pakke ehitanud (sellisel tasemel ikka, et näeks välja nagu päris toode mitte sitahunnik riiulis), ma tean mis nende kogukulu asjadele on.
Sa võiks siis vabalt minu näidet hakata kasutama, kus ma sain oma süsteemi pm tasuta - see on täpselt sama kättesaadav kõigile, võta lihtsalt kätte, hangi endale pädevus ja kontaktid, kes Sulle sellise tehnika anda tahaks.
Täpselt sama jura ajad Sa ka EV kasutamise kohta, absoluutselt pahatahtlik pasa ajamine ja tõe moonutamine. Enam ei päde ka Sul ka see väide, et mul/meil pole nende asjadega kogemust
|
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
06.07.2025 20:19:48
|
|
|
Milleks sellist asja jagada ja juurde rääkida mingist tasuvusest kui see on valdavale enamusele täiesti kättesaamatu? |
See, et nõuab omalt poolt millegi õppimist ja natuke tööd ei tee seda täiesti kättesaamatuks.
Ilmselgelt mugavam ja võtmed kätte lahendus ei ole sama tasuvusega, mis ise tehtud. See ei tähenda, et ise tegemine oleks võimatu/kättesaamatu.
Sa võiks siis vabalt minu näidet hakata kasutama, kus ma sain oma süsteemi pm tasuta - see on täpselt sama kättesaadav kõigile, võta lihtsalt kätte, hangi endale pädevus ja kontaktid, kes Sulle sellise tehnika anda tahaks. |
On ikka oluline vahe, kas sul on võimalik võtta n+1 eri e-poest need moodulid ja ise kokku panna (Mario variant sisuliselt) või siis pead omama sisekontakte spetsiaalsete inimestega, et saada ligi asjale. Ei ole ka nagu seda olukorda, kus varjataks seda, kust vastava hinnaga asja saaks.
Täpselt sama jura ajad Sa ka EV kasutamise kohta, absoluutselt pahatahtlik pasa ajamine ja tõe moonutamine. Enam ei päde ka Sul ka see väide, et mul/meil pole nende asjadega kogemust  |
Jura pole ma siin küll kuagil ajanud. Küll aga olen tähelepanu juhtinud, kui sinusugused demagoogitsejad hakkavad teistele sõnu suhu toppima ja moonutama öeldut mingitel kahtlastel eesmärkidel.
Kogemused on ägedad asjad. On näha olnud jah, et need kes neid omandavad sujuvalt hakkavad teistsugust teksti kirjutama võrreldes aastate taguste lollustega.
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
06.07.2025 21:51:42
|
|
|
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
1 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
06.07.2025 22:11:08
|
|
|
No okei, eks siis valetage inimestele edasi kuidas tasub ja teenib ja mida iganes. Ja EV on ka kõigile ainuõige, kui tundub teisiti, siis ise teed midagi valesti.
Nädala alguses rääkisin ühe vanema mehega, kellele tõmmati kott pähe samasuguste tasuvuste lubajate poolt. Võttis mõni aasta tagasi suurte lubaduste saatel pensionifondi välja, maksis ligi 30k ja nüüd on täiega kuses omadega.
Mina näiteks keeldun tegemast tööd kui näen, et sellel tasuvust pole ostjale, otsige lolli mujalt, kes tahaks pärast selle reaalsuse saabumisega tegeleda.
etk kirjutas: |
Sa võiks siis vabalt minu näidet hakata kasutama, kus ma sain oma süsteemi pm tasuta - see on täpselt sama kättesaadav kõigile, võta lihtsalt kätte, hangi endale pädevus ja kontaktid, kes Sulle sellise tehnika anda tahaks. |
On ikka oluline vahe, kas sul on võimalik võtta n+1 eri e-poest need moodulid ja ise kokku panna (Mario variant sisuliselt) või siis pead omama sisekontakte spetsiaalsete inimestega, et saada ligi asjale. Ei ole ka nagu seda olukorda, kus varjataks seda, kust vastava hinnaga asja saaks.
|
See on sul mingi hale katse midagi õigustada, teadmata tegelikku olukorda
Siia on sobilik vastata Su enda lausega
tsitaat: |
See, et nõuab omalt poolt millegi õppimist ja natuke tööd ei tee seda täiesti kättesaamatuks. |
|
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 466 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
06.07.2025 22:38:56
|
|
|
Millal metaani ja veeauru maksustama hakatakse? Mõlemad on hullemad "kliimamuutjad" kui CO2.
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
1 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
06.07.2025 22:55:55
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Kui vahepeal oli lootust, et mõistuse hääl hakkab kostma, siis nüüd on selge, et EL on lootusetul allakäiguteel. |
See on imeline, mis sitaga siin tegeletakse ja siis tehakse pärdikunägu, et miks raha ära tahab siit kolida. Mingi agenda peab mängus olema
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
06.07.2025 23:04:35
|
|
|
Tiblastan ja Hiina kindlasti rõõmustavad wokenduse ja rohehulluse peale.
Ilmselt Brüsseli koridoridest tulebki noori kasulikke roheidioote otsida.
Aga siit enam midagi rõõmustavat ei tule. UK ka persekursil.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
07.07.2025 01:21:38
|
|
|
No okei, eks siis valetage inimestele edasi kuidas tasub ja teenib ja mida iganes. Ja EV on ka kõigile ainuõige, kui tundub teisiti, siis ise teed midagi valesti. |
Tüüpiline õlgmehikeste ehitamise demagoogia. Mida sa sellega saavutad, et oma oponenti vääralt kujutled? Sedasi sa ei suuda ju temaga vähekenegi adekvaatselt arutleda teema üle, sest sa ei proovigi ju temaga arutleda vaid oma peas loodud jubeda kolliga. Selle asemel, et välja mõeldud fantaasiatega sõdida osale reaalses vestluses reaalse inimesega.
Igaüks peab enda oludest lähtuvalt asju vaatama aga selle jaoks peab ta olema võimeline pädevalt infot koguma. Kui igalpool sinu stiilis suhtutakse, et ei saa ja ei ole võimalik jne, siis lüüakse kohe käega ja siis pärast kirutakse omaette, et näe hea võimalus lasti käest. IMO palju mõistlikum ongi ilma demagoogitsemata ja moonutamata öelda, et näe on võimalik teatud juhtudel. Universaalseid lahendusi ei eksisteeri, mis ühtemoodi hästi kõigile sobiks.
Kliima ja majanduse teemale nihkudes, tuleb välja, et majanduses hinnatakse kliimast tingitud riske valesti.
Praeguse tegevusetuse trajektoor ohustab kuni 25% suurust maailma majanduse langust juba aastaks 2050 sest paljud finantsasutused veel kasutavad 2000 aastast pärit riskihinnangut, mis vaid mõned protsendid kahju ennustasid. Seega võib kehvemal juhul tekkida olukord, kus praegu paljud finantsasutused investeerivad liiga julgelt ning nö arvestamata riski realiseerumisel tabab kogu majandust väga väga hull kukkumine.
Lähemalt võib lugeda siit: https://actuaries.org.uk/document-library/thought-leadership/thought-leadership-campaigns/climate-papers/planetary-solvency-finding-our-balance-with-nature/
IMO on õigustatud nuriseda selle üle, et meil siin Eestis ega Euroopas ei kasva majandus piisavalt kiiresti aga samas on lauslollus püksi pissides korraks sooja tunda ja siis ära külmuda. Mis kasu on praegu loobuda pikemast vaatest ja korraks saada majandus valedel alustel "kasvama" ainult selleks, et halvemal juhul mõne, paremal juhul mõnekümne aasta pärast kõik kokku kukuks veel hullemasse seisu, kui praegu? Selle nimel, et praegused pensionieelikud ja pensionärid saaksid oma elu nautida aga kõik, kes nooremad nautigu nende sitas suplemist?
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|