praegune kellaaeg 22.06.2025 22:40:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
lilith
Uus kasutaja
|
22.06.2025 12:27:03
Eestikeelse asetusega klahvid mehaanilistele klaviatuuridele |
|
|
Mõni aasta tagasi vaatasin internetis ringi ja mitte keegi ei müünud sellist asja. Nüüd endale uut klaviatuuri ostes otsisin uuesti ja endiselt ei eksisteeri neid, aga nüüd tuli mõte ise neid müüma hakata. Sellest siis mõned küsimused: kas ja millist mehaanilist klaviatuuri kasutad ning kas võimalusel ostaksid juurde klahvid, mis on eestikeelse asetusega?
Hetkel olen leidnud tootja ning on plaanis ka veebileht varsti püsti panna, aga kahtlen liiga palju, kas mõtet
|
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
22.06.2025 13:41:05
|
|
|
Nordic asetusega klaviatuurist piisab (et oleks suur enter) - trükkides klahve niikuinii väga ei vaata ..
Madalad ja vaiksed klahvid > mehaanilised ja klõbisevad

viimati muutis Anna tooli 22.06.2025 21:53:43, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
lilith
Uus kasutaja
|
22.06.2025 14:58:49
|
|
|
Eks ma arvasin jah, et enamikele käib kah see Nordic ja ma ise harjusin ka ikkagi ära, aga alati mõtlesin, et võiks kõik klahvid ikkagi vastata sellele, mis sümbol neid vajutades tuleb
Panen juurde pildi täpitähtedest klahvidel, mis ma ise disainisin:
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.06.2025 15:22:52
|
|
|
Mõtle korra, mis oleks ühe klahvi hind kui ma sinu käest ainult ühte klahvi tahaks ja teisi soovijaid pole. Nüüd mõtle, kas Tädi Maali kelle jaoks need õiged sümbolid klaviatuuri peal üliolulised on kuna muidu ei leia õiget klahvi üles, ostaks endale mehaanilise klaviatuuri.
Selline väga niššitoode paistab ja sellest tulenevalt hind oleks krõbe.
Kui aega ja huvi on ning lepid sellega, et asi tõenäoliselt miinusesse jääb, võid ju proovida.
Btw, lilith on muidugi päris huvitav nimevalik
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.06.2025 19:10:33
Re: Eestikeelse asetusega klahvid mehaanilistele klaviatuuridele |
|
|
lilith kirjutas: |
Hetkel olen leidnud tootja ning on plaanis ka veebileht varsti püsti panna, aga kahtlen liiga palju, kas mõtet  |
Kas mõistlikum poleks juba vahetatud klahvidega klaviatuure müüa? Igaüks paraku ei viitsi klahve ise vahetama hakata.
Lihtsalt mõte selline, võib ka ämbriks osutuda, aga mina küll ostaksin. Sest pole kindel, kas uued klahvid sobivad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
22.06.2025 19:28:24
|
|
|
Eks see sõltub väga palju hinnast, aga annaks palju valikuid juurde mitte Nordic klaviatuuride ostmisel.
_________________ --
Urmas
viimati muutis ummiq 22.06.2025 19:37:41, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.06.2025 19:34:27
|
|
|
Valikuid annab juurde jah, paraku ei oska keegi ennustada, kas sellest saab rahamasin või lihtsalt hobi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
22.06.2025 19:49:48
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Valikuid annab juurde jah, paraku ei oska keegi ennustada, kas sellest saab rahamasin või lihtsalt hobi. |
Nõus! Ma olen seni saanud Nordic klaveritega hakkama. 10 euri eest võiks nupud välja vahetada küll.
Aga klaverite valik on sedavõrd lai.. et sinna leida sobiv nupp võib olla päris keeruline. Variant olek solemasolevad nupud ümber teha.
_________________ --
Urmas
|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
22.06.2025 20:22:32
|
|
|
Üks nüanss millega arvestada võiks on see, et klaviatuure on palju ja erinevaid (täismõõdus, nn "slim" ehk õhukesed) jne. Üksikuid klahve mitmetele erinevatele on raske toota kuna enamik jääks lattu seisma. Klaviatuurid on ka eri värvi, et nt ma ei ise ei tahaks oma musta värvi klaviatuuril näha valgeid nuppe (umbes nii, et mõõt sobib ja "käib kah"). Ma kunagi proovisin nt klaviatuurikleebiseid aga ikkagi ei harjunud ära. Praegu kasutan ühte Logitechi õhukest klaviatuuri, mis on üldse US asetusega. Samas olen juba ära harjunud sellega ja tean juba peast klaviatuuriasetuse järgi kus on eesti keele täpitähed "ä,ö,ü,õ" ja ei pane tähele, et võõrkeelset klaviatuuri kasutan. Klaviatuuridele võib-olla turgu, kui on täiskomplektselt uus, aga kuna nende tootjaid on palju siis konkurentsis on raske püsida ma arvan. Üks asi muidugi on see, et nt sülearvuteid eesti klaviatuuriasetusega palju ei levi. Enamik on Nordic , kus on ka mõned meie täpitähed ära märgistatud. Siit selline uitmõte, et kui on võimalik hankida n.ö puhtad klaviatuurid eraldi ja neile eestikeelsed tähed peale kleepida/printida siis võib-olla nii mõnigi ostaks, et laseb siis mudelipõhiselt omale sobiva klaviatuuri välja vahetada. Ent siiski võib see olla üsna riskantne algus olla sest kui neid klaviatuure hulgi sisse osta siis enne kui need lõppkliendini jõuavad, läheb aega, kui üldse. Enda puhul nt näeksin umbes sedasi, et kui sülearvutil peaks klaviatuur katki minema ja selle vahetus aitab siis mõistliku hinna eest oleksin valmis asendama võõrkeelset eestikeelse analoogiga (nagunii on klaviatuurid mudeli/tooteperekonna põhised). Praegu on aeg selline, et uue samaväärse arvuti ostmine võib minna kallimaks, kui üksiku varuosa asendamine.Erandina muidugi need olukorrad, kui töölepingu ütleb üles emaplaat/LED ekraan, siis on juba küsitav, kas tasub remontida või targem juba uus osta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|