Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Milline sõitja võiks võita 2025 aasta individuaalse MM tiitli? |
Max Verstappen - Red Bull |
|
27% |
[ 9 ] |
Lando Norris - McLaren |
|
36% |
[ 12 ] |
Lewis Hamilton - Ferrari |
|
0% |
[ 0 ] |
Charles Leclerc - Ferrari |
|
12% |
[ 4 ] |
Oscar Piastri - McLaren |
|
9% |
[ 3 ] |
George Russell - Mercedes |
|
6% |
[ 2 ] |
Andrea Kimi Antonelli - Mercedes |
|
0% |
[ 0 ] |
Fernando Alonso - Aston Martin |
|
3% |
[ 1 ] |
Pierre Gasly - Alpine |
|
3% |
[ 1 ] |
Liam Lawson - Red Bull |
|
0% |
[ 0 ] |
Gabriel Bortoleto - Sauber |
|
0% |
[ 0 ] |
Carlos Sainz Jr - Williams |
|
0% |
[ 0 ] |
Alexander Albon - Williams |
|
0% |
[ 0 ] |
Yuki Tsunoda - Racing Bulls |
|
0% |
[ 0 ] |
Isack Hadjar - Racing Bulls |
|
3% |
[ 1 ] |
Jack Doohan - Alpine |
|
0% |
[ 0 ] |
Lance Stroll - Aston Martin |
|
0% |
[ 0 ] |
Esteban Ocon - Haas |
|
0% |
[ 0 ] |
Oliver Bearman - Haas |
|
0% |
[ 0 ] |
Nico Hulkenberg - Sauber |
|
0% |
[ 0 ] |
|
hääli kokku : 33 |
|
autor |
|
-Kaivo-
HV Guru

|
24.05.2025 14:25:53
|
|
|
Super softid C6 on ikka hunnik stta 2 kurvi kestavad siis juba läinud.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
24.05.2025 16:29:35
|
|
|
lenc kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
Koguni kolm "head möödasõidukohta". Wow. See tähendab siis 3x parem rada kui Monaco? |
Kuivõrd Monacos on 0 möödasõidukohta, siis on tegemist lõpmatult paremaga, kui põhikooli matemaatikat meenutaksid.... |
Ei ole 0. Sinu "arvutus" põhineb valedel algandmetel.
Võibolla osutad mulle kaardil kus need kolm "head möödasõidukohta" täpselt asuvad? https://www.formula1.com/en/racing/2025/azerbaijan/circuit
Üks ja ainus on peasirgel. Tavaliselt peasirge lõpus pidurdusmaal. Teise kurvi 90 kraadise kurvi juures pole lihtne mööduda, kui eessõitja viga ei tee.
Kolmas kurv DRS ala lõpus võibolla, aga ma ei mäleta ka seal palju möödumisi. Sellele järgneb kitsas vanalinna osa ja siis kiire voolavate kurvidega S2 lõpp kus on tegu, et isegi tuules püsida, möödumisest rääkimata.
Tinglikult võib eeldada möödumise kohaks 16 kurv mis viib peasirgele aga ei mäleta ka sealt palju möödasõite. |
Minu mäletamist mööda pole olnud meil ühtegi Aseri GP-d, kus poleks toimunud möödasõite kõigis esimeses kolmes kurvis. Versus Monaco GP, kus viimastel aastatel pole praktiliselt ühesgi kurvis ühtegi möödasõitu toimunud. |
2024 toimus aseri GP'l kokku 47 möödasõitu. Esimeses kurvis 35 (hea). Teises kurvis 2 (halb). Kolmandas kurvis 9 (keskmine) ja neljandas kurvis 1 (halb). Seega üks hea ja üks keskmine möödasõidukoht.
Pole nagu eriti midagi mille üle kiidelda. Monacos oli näiteks 2023 aastal 22 möödasõitu. Peamiselt kurvid 1 (Sainte Dévote), 10 (sadama šikaan) ja 18 (Rascasse).
Kokkuvõttes üks hea möödumiskoht ja paar üsna kehva möödumiskohta kvalifitseerub sinu jaoks 10000000% paremaks rajaks kui Monaco. |
Just, sest Monacos on täpselt 0 möödasõidukohta (head või halba). |
Jällegi vale.
Viha Monaco vastu on ikka nii suur, et on lausa pimestav. Ma ei arva, et Monaco on parim rada ever, sest see pole ju püsirada.
Tegu on reaalsete linnatänavatega, mis ajutiselt rajaks muudetakse. Samas ma suudan objektiivseks jääda ja mitte hakata välja käima miljoneid protsente paremat argumenti vms. |
Kus kohas see objektiivsus on? Tegemist on täiesti mõttetu rajaga, kus võidusõidus ei toimu mitte midagi peale üksteise taga tiirutamise. Mõned aastat tagasi näitas Alonso 5 sekki ringi peale aeglasemalt sõites ja teisi rahulikult enda selja taga hoides, et sellel rajal pole lihtsalt võimalik võidu sõita. |
Ei olnud 5 sekki. Kuni 3-4s oli. Tol aastal oli ka Alpine auto kiire kaotades hooaja lõpus ainult suurele nelikule ehk nö best of the rest. Tagaotsa autoga seda ei oleks saanud teha.
Lisaks ei toonud see taktika edu, sest ma näen, et sellel etapil lõpetas Alonso väljapool esikümmet.
Küsid kus minu objektiivsus on aga samal ajal esitad absurdse väite nagu "Monaco GP, kus viimastel aastatel pole praktiliselt ühesgi kurvis ühtegi möödasõitu toimunud."
Väide mille saab kiire otsinguga üsna kiiresti ümber lükata. Aserite rajal oli kolm aastat keskmiselt ~25 möödasõitu sõidus. Enamus neist esimeses kurvis.
Eelmine aasta oli 47, kuna ühte DRS ala pikendati saja meetri võrra.
Kõigi aegade radade edetabelis on Monaco tõesti tagaotsas, asudes 30 kohal (37'st): https://www.racefans.net/rate-the-race/circuit-ratings/
Samas kolm minu eelpool väljatoodetutest : katar, abu-dhabi ja saudi-araabia asuvad sellest veel tagapool aga ma ei näe ühelgi aastal nende vastu sama viha mis paistab olevat kinnistunud Monaco vastu.
Ma ei tea kas see on mingi "rikaste ja edukate" vihkamine või midagi muud, aga see on üsna koomiline milliste absurdustega siin välja tullakse: miljonid protsendid ja "mitte ühtegi möödasõitu üheski kurvus viimastel aastatel."
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
24.05.2025 17:24:37
|
|
|
Esimene rookie seinas.
Verstappen läks eriti närvi
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid. |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
lenc
HV vaatleja
|
24.05.2025 17:29:18
|
|
|
2024 toimus aseri GP'l kokku 47 möödasõitu. |
Ja mitu möödasõitu toimus Monacos samal aastal?
|
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru

|
24.05.2025 17:29:51
|
|
|
No põhjusega ju. Eriti sitaks kohas jäi ette. Palju puudu ei jäänud et auto seinas oleks lõpetanud. Pole hamiltoni süü, ferrari keeras sta kokku nagu ikka.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
lenc
HV vaatleja
|
24.05.2025 17:33:35
|
|
|
Kõigi aegade radade edetabelis on Monaco tõesti tagaotsas, asudes 30 kohal (37'st): https://www.racefans.net/rate-the-race/circuit-ratings/
Samas kolm minu eelpool väljatoodetutest : katar, abu-dhabi ja saudi-araabia asuvad sellest veel tagapool aga ma ei näe ühelgi aastal nende vastu sama viha mis paistab olevat kinnistunud Monaco vastu.
Ma ei tea kas see on mingi "rikaste ja edukate" vihkamine või midagi muud, aga see on üsna koomiline milliste absurdustega siin välja tullakse: miljonid protsendid ja "mitte ühtegi möödasõitu üheski kurvus viimastel aastatel." |
Kui sa ise sellest aru ei saa, siis las ma selgitan. Need reitingud seal ei ole mingi objektiivse kriteeriumi järgi, vaid lihtsalt selle järgi mis kellelegi meeldib. Ja paljudele võib meeldida see glamuur, mis Monaco ümber on, ning selle järgi hääletatakse. Sinu poolt välja toodud Katari, Abu Dhabi ja Saudi Araabia rajad on vähemalt sellised, et kui oled eessõitjast ringi peale 2-3 sekundit kiirem, siis möödasõiduga pole probleeme. Mida ei saa öelda Monaco kohta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
24.05.2025 18:01:20
|
|
|
Mercedesel pole just eriti hästi läinud.
Piastril läks napilt ja vaata aga Lawson jõuab Q3, no ja muidugi Williams Alboniga teeb head tööd.
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid. |
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
24.05.2025 18:04:52
|
|
|
Hakkasin alles nüüd vaatama, mis selle pisitrolliga juhtus?
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
24.05.2025 18:10:48
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Hakkasin alles nüüd vaatama, mis selle pisitrolliga juhtus? |
Antonelli sõitis seina, Stroll ei saanud ringiaega kirja. Või tulev karistus, keeras q1's Gaslyle ette, arvas, et Ferrari oli Gasly ja läks mööda, ütles, et peale tunnelit ei teinud neil vahet.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
24.05.2025 18:16:49
|
|
|
Nor
Lec
Pia
esikolmik.
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru

|
24.05.2025 18:17:01
|
|
|
Uhh mida kvali. Selline lammutamine käis viimase hetkeni.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
24.05.2025 18:18:23
|
|
|
McLarenilt hea tulemus Norrisega
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
24.05.2025 20:55:23
|
|
|
Braien kirjutas: |
Winterwind kirjutas: |
Hakkasin alles nüüd vaatama, mis selle pisitrolliga juhtus? |
Antonelli sõitis seina, Stroll ei saanud ringiaega kirja. Või tulev karistus, keeras q1's Gaslyle ette, arvas, et Ferrari oli Gasly ja läks mööda, ütles, et peale tunnelit ei teinud neil vahet. |
YT komm:
tsitaat: |
"Guys, please stop with the Stroll hate comments… I cannot like them all" |
See oli eilse Lec asja kohta aga mõte jääb samaks.
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru

|
24.05.2025 21:37:05
|
|
|
hamilton +3 kohta siis
Ametlik stardi järjestus:
Spoiler 
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
25.05.2025 02:06:42
|
|
|
2024 toimus aseri GP'l kokku 47 möödasõitu. |
Ja mitu möödasõitu toimus Monacos samal aastal? |
4. Nagu ma varem ütlesin ei ole möödasõitude arv hea sõidu või hea raja alus. 2016 aastal oli Monacos 14 möödasõitu aga tolle aasta sõit asub sellegipoolest rate the race TOP 100's. Kokku on seal 3 Monaco ja 4 Aseri sõitu.
Samas Aseris oli 2023 aastal 23 möödasõitu aga see sõit on hinnatud kõigi aegade TOP 10 kõige madalamalt hinnatud sõitude sekka.
Nende kümne kehvema hulgas asub ka eelmise aasta Monaco sõit oma nelja möödasõiduga, aga seal ei ole 2021 aasta Monaco sõitu kus polnud ühtegi möödasõitu.
Ma ei tea kas see on mingi "rikaste ja edukate" vihkamine või midagi muud, aga see on üsna koomiline milliste absurdustega siin välja tullakse: miljonid protsendid ja "mitte ühtegi möödasõitu üheski kurvus viimastel aastatel." |
Kui sa ise sellest aru ei saa, siis las ma selgitan. Need reitingud seal ei ole mingi objektiivse kriteeriumi järgi, vaid lihtsalt selle järgi mis kellelegi meeldib. Ja paljudele võib meeldida see glamuur, mis Monaco ümber on, ning selle järgi hääletatakse. Sinu poolt välja toodud Katari, Abu Dhabi ja Saudi Araabia rajad on vähemalt sellised, et kui oled eessõitjast ringi peale 2-3 sekundit kiirem, siis möödasõiduga pole probleeme. Mida ei saa öelda Monaco kohta. |
Nõus sellega. Näiteks seal nimekirjas on Spa madalaim hinne 1.86, aga see pärineb 2021 aastast kui vihma tõttu sõitu pmst ei toimunud ja sellel pole midagi tegemist raja endaga.
See, et Katari, Abu Dhabi ja Saudi Araabia radadel on võrdlemisi lihtne mööda sõita ei muuda neid huvitavateks radadeks, mis toob mind tagasi eelmise tsitaadi vastuse juurde. Rada ei saa hinnata ainult möödasõitude vähesuse või paljususe alusel.
Mis ma tahan öelda on see, et iga aasta on kriitika Monaco sõidu väheste möödasõitude kohta. Olgu - see on õigustatud ja möödasõite võiks rohkem olla kui ühekohaline number.
Samas ei ole objektiivne nõuda sellise ikoonilise raja eemaldamist kalendrist. Eriti kui enne seda on mitmeid radasi mis vaatama suuremale möödasõitude arvule seda eemaldamist palju rohkem vääriksid, aga mille kohta ükski aasta keegi kunagi midagi ei iitsata. Samas kui Monaco tuleb, siis see on nagu keegi oleks härgadele punast lippu näidanud.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru

|
25.05.2025 07:19:52
|
|
|
Väike strateegiline ennustus tänaseks. Esimesed üritavad eest sõita nii kiiresti kui saavad. Tagumine veerand teeb peale 1. ringi kohe peatuse ära. 1 neist teeb 2. peatuse järgmisel ringil.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
25.05.2025 08:39:04
|
|
|
Norm häving mersul. Lec punnitas normilt
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
lenc
HV vaatleja
|
25.05.2025 10:42:49
|
|
|
Samas ei ole objektiivne nõuda sellise ikoonilise raja eemaldamist kalendrist. Eriti kui enne seda on mitmeid radasi mis vaatama suuremale möödasõitude arvule seda eemaldamist palju rohkem vääriksid, aga mille kohta ükski aasta keegi kunagi midagi ei iitsata. Samas kui Monaco tuleb, siis see on nagu keegi oleks härgadele punast lippu näidanud. |
Jällegi, sinu ainus argument on Monaco "ikoonilisus". Mind isiklikult see ümbritsev huina-muina ei koti karvavõrdki. Mina vaatan ainult konkreetselt raja järgi. Ning selles osas on Monaco praegustest F1 radadest pika puuga kõige sitem. Millised reaalsed arusaadavad argumendid on sul selle osas, et mõni teine rada väärib rohkem eemaldamist kui Monaco? Ning ära hakka mingeid subjektiivseid reitinguid toppima siia. Objektiivseid argumente paluks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
25.05.2025 10:51:11
|
|
|
F2 -s esimeses kurvis miinus 10 masinat
_________________ pWn |
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru

|
25.05.2025 10:51:43
|
|
|
F2-s korralik 1 kurvi pile up Dunne on ikka peast debiilik olnud terve nädalavahetus.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Braien
HV Guru

|
25.05.2025 10:53:16
|
|
|
-Kaivo-, midagi nii debiilset pole enam ammu näinud, isegi F2's.
_________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? |
|
Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
25.05.2025 10:55:47
|
|
|
Arvas et ta on buldooseri juht vist
_________________ pWn |
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru

|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
25.05.2025 11:09:36
|
|
|
F1-s mäx teeb sama?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
25.05.2025 11:30:11
|
|
|
Ei usu aga pisitroll koos lastega tuleb tagantpoolt.
|
|
   |
728 |
|
tagasi üles |
|