Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ref
Kreisi kasutaja
|
14.05.2025 16:21:59
|
|
|
Mitte-eesti numbritele (läti nt), mis on kenasti levialas, pole ühtki sõnumit täna tulnud. Paraja paanika said inimesed kes Eesti meediat ei jälgi, kuid on kas pikemalt või lühemalt riigis.... Väga katkine süsteem.
Lisaks telcode poolel on selgelt puudu võimekusest lühiajaliselt väga suur hulk teavitusi välja saata, 20-30 minutit ~miljoni sõnumi jaoks on allpool igasugust arvestus.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.05.2025 16:25:21
|
|
|
ref kirjutas: |
Lisaks telcode poolel on selgelt puudu võimekusest lühiajaliselt väga suur hulk teavitusi välja saata, 20-30 minutit ~miljoni sõnumi jaoks on allpool igasugust arvestus. |
Kusjuures see võimekus võib veel oluliselt langeda kui tõesti mingi sõda on ja süsteemid on osaliselt puruks pommitatud.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
14.05.2025 16:28:23
|
|
|
15.20 tuli Tartus Elisale Sms, et hakkab kell 15 üürgama
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
BrutaH
HV vaatleja
|
14.05.2025 16:30:25
|
|
|
Hommikune SMS tuli mul 11.17. Kell 15 saabuma pidanud SMS tuli 15.56.
Eesti äpp, mis mul kenasti olemas on, ei kõssand kordagi.
Aga udupasun undas küll kenasti. Täitsa selline tunne, et tiblade invastioon ja siis lõi nostalgialaks peale tahtmise Red Alert 2 mängima minna.
viimati muutis BrutaH 14.05.2025 16:31:33, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
14.05.2025 16:30:53
|
|
|
napoleon kirjutas: |
ref kirjutas: |
Lisaks telcode poolel on selgelt puudu võimekusest lühiajaliselt väga suur hulk teavitusi välja saata, 20-30 minutit ~miljoni sõnumi jaoks on allpool igasugust arvestus. |
Kusjuures see võimekus võib veel oluliselt langeda kui tõesti mingi sõda on ja süsteemid on osaliselt puruks pommitatud. |
Teoorias võib see olla ka riigi enda poolse softi kalamine - ma ei tea kuidas see lõppkokkuvõttes lahendatud on aga kui riik tahab nö. ohjad enda käes hoida siis telco ootab lihtsalt signaali... samas võib see ka kenasti olla kombinatsioon mõlemast.
Igatahes - miljoni sõnumi saatmine minuti-kahe jooksul on asi mida mujal maailmas saab regulaarselt tehtud... ka kümme miljonit 2-5 minuti jooksul per üks piirkond ei ole märkimisväärne koormus.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja

|
14.05.2025 16:32:53
|
|
|
Kohe tuleb Telia esindaja ja ütleb, et Eesti klient ei tahagi nii kiiret teavitust
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.05.2025 16:39:24
|
|
|
Aga niisama uudishimust küsin, et kui see sõnumite laviin teele pandi, siis kas muu mobiilside toimis teil ilusti või oli mingeid jamasid nagu näiteks, et kõned katkesid/ei õnnestunud vms.?
Mul sel ajal ühtegi muud kõne ega sõnumit ei tulnud ja mobiilset netti ka ei kasutanud st. enda kogemuse põhjal ei oska midagi öelda.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
14.05.2025 16:47:22
|
|
|
Esimene SMS 11.22 ja teine 15.28. Sireeni oli kesklinnas trennis olles natuke kuulda, aga kui poleks spetsiaalselt kuulatanud poleks vb isegi tähele pannud.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
14.05.2025 16:51:51
|
|
|
Olümpsi kõrval oli normaalselt kuulda
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
14.05.2025 16:56:59
|
|
|
Keegi teab kas Toompeal oli ka kuulda? Loodetavasti mitte.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.05.2025 17:27:54
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Keegi teab kas Toompeal oli ka kuulda? Loodetavasti mitte. |
Ole selliste soovidega ettevaatlik. Mulle ka praegune valitsus ei meeldi. Aga kui tibla reaalselt ründama peaks, siis parem kui meil on mingisugunegi valitsus, küll muidu need kremlimeelsed pukki pannakse.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
14.05.2025 17:33:49
|
|
|
ära võta inimestelt ära viimast võimalust karm rebel ja nihilist olla...
/s
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
14.05.2025 17:40:39
|
|
|
Kui tibla ründab siis on valitsus ammu välismaal.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
14.05.2025 17:51:28
|
|
|
ranel kirjutas: |
Etz kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
Lol sireenid olevat olnud, aga nii nõrgad, et isegi kesklinnas olevad kontoriinimesed olevat lahtise aknaga vaevu kuulnud. Siis minul siin Lasnamäel kinniste akendega polnud lootustki... |
Mul olid aknad kinni ja see undamine oli nii võimas, et läbi kolmekordse pakettakna, kust ei kosta läbi ei tänavamüra ega akna all kiljuvad lapsed, telefon näitas toas 88dB ja kassid olid hullumas.
Ma ei ole kesklinnas kusjuures, kus see sireen ise asub ma ei tea aga 4 korda lasti ja suht pikalt.
Selle peale varjuvad vist isegi surnud aga kogu see SMS'i ja moblateavituse asi on küll mõttetu, teavitused tulevad tund või rohkemgi hiljem. |
Tartus Lõunakeskus polnud kuulda ei sees ega ka väljas. |
Jaamamõisa Selveri juures ei saanud väljas olles teise inimesega juttu ajada. Pidi ruumi sisse minema
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
14.05.2025 18:57:11
|
|
|
Dogbert, mul ERR ega Eesti äppi pole. Aga kas SMS tegi häält nagu iga muu SMS? |
Ei tea, ei märganud. Aga võis vabalt teha ja ma lihtsalt ei märganud seda. Mul ei ole SMS-ile mingit surnuid üles äratavat alarmi külge poogitud. Kas ma märkan seda plõnksu või mitte sõltub sellest, millega parajasti tegelen ja palju mu ümber parajasti muud lärmi on.
Kella 11-ne SMS saabus 11.35 ja kella 15-ne 15.32. Mis sellisest jamast tolku on?
"Eesti äpp" tegi mingi tavalise piiksu, kes seda märkama peaks?
Droididele ja vist õuntele ka on ju sisse ehitatud see "Safety and emergency" oma "Crisis alerts" ja "Earthquake alerts" ja "Wireless emergency alerts" oma alajaotistega. Miks seda ei rakendata? Minuteada seda pole võimalik mitte märgata, kui see lahti läheb.
Kas peab Eesti oma jalgratast leiutama tingimata, oma äppidega, mida kõik ei pruugi endale paigaldada ja mille märguanded võivad olla sootuks kinni keeratud, sest sealt tuleb tavaliselt mingit pläma?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
14.05.2025 19:20:53
|
|
|
Sai ka eelnevalt Sony ja Samsungi telodes see sisseehitatud "maavärin" vms teavitus lubatud.
Aga SMS tuli nagu tavaline SMS. Minul SMS heli vaikne piiks.
Panin selle EE-ALARM võimsama helina, aga kas sellest kohast ka edaspidi saadetakse?!
Üritan telosse paigaldada võimalikult vähe äppe ja 24/7 töötavad vähesed.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scott
Kreisi kasutaja

|
14.05.2025 19:27:52
|
|
|
See kriiskamine, mida inimene kinni panna ei saa, on vaid 5GBroadcast võimekusega telefonidel. Selliseid vist on Eestis käputäis, kuna standard kinnitati alles eelmisel aastal.
Muidu see signaal on pikemat aega juba eetris. Laurx pole vist eelmist postitust lugenud - vaadaku DigiAiriga UHF spektrit.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
14.05.2025 19:56:00
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Droididele ja vist õuntele ka on ju sisse ehitatud see "Safety and emergency" oma "Crisis alerts" ja "Earthquake alerts" ja "Wireless emergency alerts" oma alajaotistega. Miks seda ei rakendata? Minuteada seda pole võimalik mitte märgata, kui see lahti läheb. |
Läbi Apple ja Google saab neid alerte saata. Mõlemad tahavad veidi kopikat selle eest saada...
Dogbert kirjutas: |
Kas peab Eesti oma jalgratast leiutama tingimata, oma äppidega, mida kõik ei pruugi endale paigaldada ja mille märguanded võivad olla sootuks kinni keeratud, sest sealt tuleb tavaliselt mingit pläma? |
"Meie kasutusjuhud on unikaalsed". Tegelikult - meie põlve otsas ja kohalike konsultantide poolt tehtu (sh. ka riigi enda IT majades tehtu) on mingil põhjusel ehitatud nii, et nö. karbitoodete liidestamine on tohutult keeruline-kallis. Eelarved on tsüklilised ning lihtsam on tellida uus arendus ja hiljem mõelda hooldusele, selmet korraga planeerida suurem kulutus ning hiljem kulutada vähem raha hooldele.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.05.2025 22:02:07
|
|
|
Selles suhtes, et ongi sama võrku kasutav.
Pole võrku või tugijaama, pole sul kumbagi.
Küll aga on SMS’il rohkem piiranguid, latents, jne.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
15.05.2025 00:35:36
|
|
|
ongi sama võrk, aga see on ju rumal vabandus, kui üks saadab sõnumi sekunditega ning pläristab ka vaigistatud telefoni ja teine tunniga, kusjuures inimene ei pruugi seda smsi märgatagi. sama võrk, erinev kasutegur.
praktikas täna puudub Eesti riigil võimekus inimestele kiiresti teavitusi telefoni saata, kuigi 24.02.2022 oli üle 3a tagasi.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.05.2025 12:26:04
|
|
|
Scott kirjutas: |
See kriiskamine, mida inimene kinni panna ei saa, on vaid 5GBroadcast võimekusega telefonidel. Selliseid vist on Eestis käputäis, kuna standard kinnitati alles eelmisel aastal.
Muidu see signaal on pikemat aega juba eetris. Laurx pole vist eelmist postitust lugenud - vaadaku DigiAiriga UHF spektrit. |
Kes üldse saab telefoni nii kriiskama panna?
Kui sealt hakkaks üle päeva tulema ullud päevad/ostupäevad/tudish poop/vali mind/... ja ma ei saa seda kuidagi keelata, siis ma oleks üsna kuri.
Samas spämmeritel oleks kindlasti huvi seda kasutada kui neid telefone rohkem tekib.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
15.05.2025 13:00:54
|
|
|
Scott kirjutas: |
Muidu see signaal on pikemat aega juba eetris. Laurx pole vist eelmist postitust lugenud - vaadaku DigiAiriga UHF spektrit. |
Kes üldse saab telefoni nii kriiskama panna?
Kui sealt hakkaks üle päeva tulema ullud päevad/ostupäevad/tudish poop/vali mind/... ja ma ei saa seda kuidagi keelata, siis ma oleks üsna kuri.
Samas spämmeritel oleks kindlasti huvi seda kasutada kui neid telefone rohkem tekib. |
Eelmine aasta Serbias sai seda nähtud. Tuleb eraldi teavitus omatata eri äppe. Lihtsalt üks hetk hakkab telefon taskus karjuma üle kõige ja on hädaohuteade ees(mul oli näiteks suure tormi teade, kus kästi varjuda 70-90m/s tuul). Mind hämmastab, et meil Eestis seda pole.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.05.2025 13:07:24
|
|
|
Muide mul polegi kuskilt silma jäänud kas neil sireenidel on mingi erinev hääl ka olenevalt sellest mille eest hoiatatakse?
Kui mingi keemiaveok külili läheb või looduskatastroof on, siis oleks vast mõistlik hoopis uksed ja aknad sulgeda ja kodus püsida mitte ummisjalu kuhugi varjuma tormata.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|