Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 216, 217, 218  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kotik001
HV vaatleja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.04.2025 13:28:59 vasta tsitaadiga

Küsiks ka abi..

Zigbee võrk - vahest on ja vahest pole. Log ütleb järgmist:
[2025-04-21 19:46:19] info:    zh:ember:uart:ash: ======== ASH Adapter reset ========
[2025-04-21 19:46:19] info:    zh:ember:uart:ash: Socket ready
[2025-04-21 19:46:19] info:    zh:ember:uart:ash: ======== ASH starting ========
[2025-04-21 19:46:20] error:    zh:ember:uart:ash: Port Error: read ECONNRESET
[2025-04-21 19:46:20] info:    zh:ember:uart:ash: Port closed.

Mõnikord aitab coordinatori restart, kuid mitte alati. Kasutusel on ka wifi extender (pole HA-ga seotud), kas see võib kuidagi lollitada? Tänan.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 28.04.2025 15:05:05 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
Mingeid valmis kastmisasju ka on? Huvitaks kaks varianti, kas mingi ventiil mis wifi/äpi kaudu juhitav, lisavõimalusel graafikutega. Ja siis eraldi võimalus monitoorida vooluhulka või siis seada see ette, et vot neljapäeva õhtul kell 8 lase 150 liitrit.

bladerunner'i soovitusel ma loobusin igast juhtimisest. Blumat + tünn + hüdrofoor, kastab ise igat punkti täpselt nii nagu seadistad. Väikseid tarku voolukoguse andureid pole näinud üldse. Reservidega kastidesse lasin tuimalt iga päev x koguse vett (ala 30s klapp lahti), voolas lihtsalt veits üle kui oli vihmasem nädal olnud.
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 07.05.2025 09:49:18 vasta tsitaadiga

Nutilukku ajaks taga, oskab keegi soovitada?
Kriteeriumid:
Skandinaavia profiilile sobiv
Kaugjuhitav (tahaks ka kodust eemal ukselukku kontrollida)
Olemasolevat südamikku ei tahaks vahetada
Seespool on praegu liblikas

Danalock V3 justkui vastab nõudmistele, samas on päris vana toode (kuigi firmware update'id on pidevalt peale tulemas).
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 07.05.2025 10:17:47 vasta tsitaadiga

V3 Danalock tahab kodust eemal juhtimiseks veel mingit lisaseadet, mis internetti ühendub, olgu selleks siis kas nende endi Danabridge või siis mingi kolmanda peo nutiseade.
Endal on Zwave+BT versioon Homey küljes.

Muidu kasutusmugavusest nii palju, et patareisid saad parimal juhul kord aastas vahetada (neli CR123 julka) ja kui nende endi äppi harva kasutada, siis on seal suht tüütu "võtmete uuendamise" protsess (läbi mingi nutikodu seda probleemi pole).
Minu maitse jaoks veidi lärmakas aga mul pole teistega ka võrdlusmomenti, võibolla on see tavaline.
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 07.05.2025 10:31:34 vasta tsitaadiga

Danalock Homekit versioon on justkui super - naisel ja lastel on iphone+apple watch combo kasutusel ja see oleks kindlasti kõige lihtsam neile.
Aga mul on android, nii et kui õigesti aru saan, siis ma ei saa isegi läbi äpi ligi sellele.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 07.05.2025 12:08:30 vasta tsitaadiga

Ega need V3'd ka päris samad pole, mis paar aastat enne ja paar aastat pärast toodetud. Garantii korras on mul neid üksjagu vahetatud, tänutäheks isegi danapad saadetud. Kõige viimane (füüsiline) parandus-versioon V3'le hetkel tundub töötavat.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 07.05.2025 15:25:01 vasta tsitaadiga

Mul ka viimane versioon danalockist, mis juba Salto nime alt pakendatud. Zwave ja bt, paaritatud HA'ga aga vanast ajast ka danabridge nö backupiks küljes. FW uuendusi tuleb, töötab ka, aga aeg-ajalt tahab ikka ülelkalibreerimist saada, tasapisi nihkuvad markerid paigast ära ja siis ei lukustu mingil hetkel enam. Vahepeal tegi üldse sellist pulli nagu eelmine versioon, milllel asendi andur läks, mõtlesin, et nonii, niipalju siis sellest, aga see oli vist ikkagi tühjenenud patareide teema. Üldse tundub, et ta ei raporteeri patareide staatust enam adekvaatselt, suht ilma hoiatuseta sai tühjaks. Ühel päeval jamas ja teine päev oli kutu, samas level oli medium. Kasutatakse nii oma äpi, kui HA kaudu, selles osas probleeme pole.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 07.05.2025 16:00:47 vasta tsitaadiga

oliver. kirjutas:
Danalock Homekit versioon on justkui super - naisel ja lastel on iphone+apple watch combo kasutusel ja see oleks kindlasti kõige lihtsam neile.
Aga mul on android, nii et kui õigesti aru saan, siis ma ei saa isegi läbi äpi ligi sellele.

Aga Sul on ülejäänud Homekiti infra olemas (ATV, Homepod, vms)? Eemalt ligipääsu ilma selleta ei saa. Kas kell kohapeal avamiseks ka seda nõuab, ei teagi..
Danalocki oma tabeli järgi peaks Homekiti versioon mingist tarkvarast alates olema nö. "dual-mode" - nii Homekit, kui ametlik äpp.
tagasi üles
inah
HV kasutaja

sõnum 07.05.2025 22:42:09 vasta tsitaadiga

endal kah igat sorti kogemused selle danalockiga.kui teaks midagi paremat skandi ver. ostaks vist midagi muud,korra pidanud redeliga labi akna tuppa ronima kuna lukk kiilus lihtsalt kinni ja voti murdus sisse.esimene zwave ver. oli ikka paris ikaldus nüüd zigbee ver. on paris ok ei oska vaga midagi halba oelda ja patareid peavad kah natu paremini vist vastu
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 08.05.2025 16:12:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Danalocki oma tabeli järgi peaks Homekiti versioon mingist tarkvarast alates olema nö. "dual-mode" - nii Homekit, kui ametlik äpp.

Tundub, et tõesti on nõnda, see on hea uudis thumbs_up.gif
Kes neid Eestis üldse müüb?
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 10.05.2025 21:20:38 vasta tsitaadiga

miq12 kirjutas:
olafsand, ma ei saanud nüüd hästi aru. Ma pole pidanud kordagi linki tõstma ja ei tee ka seda automaatselt. Ukse sulgen tihti üldse nii et linki alla ei vajuta vaid lükkan kinni. Ma olen alati saanud avada/sulgeda läbi äpi. Mul viskab veateadet, kui olen ukse "halvasti" sulgenud, ehk pole korralikult kinni tõmmanud et keeled oleks õiges asendis. Aitab/aitas ukse regullimine.

mul siis see nö rumalam variant. Link üles kiskudes, siis ülevalt ja alt tulevad keeled eraldi välja mis "piita" lähevad. Ilma nendeta ei saa käsitsi ega äpist lukku panna
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 12.05.2025 12:27:09 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
Sold OUT kirjutas:
Mingeid valmis kastmisasju ka on? Huvitaks kaks varianti, kas mingi ventiil mis wifi/äpi kaudu juhitav, lisavõimalusel graafikutega. Ja siis eraldi võimalus monitoorida vooluhulka või siis seada see ette, et vot neljapäeva õhtul kell 8 lase 150 liitrit.

bladerunner'i soovitusel ma loobusin igast juhtimisest. Blumat + tünn + hüdrofoor, kastab ise igat punkti täpselt nii nagu seadistad. Väikseid tarku voolukoguse andureid pole näinud üldse. Reservidega kastidesse lasin tuimalt iga päev x koguse vett (ala 30s klapp lahti), voolas lihtsalt veits üle kui oli vihmasem nädal olnud.

Suurtele kastjatele, juhuslikult leidsin kui oma ilmajaama fw uuendasin >
https://www.ecowitt.com/shop/goodsDetail/289
GW2000 taha käib kuni 16 tükki, HA integratsioon täiesti lokaalne.

Samuti huvitav sensor tasemete mõõtmiseks, ala vee >
https://www.ecowitt.com/shop/goodsDetail/338
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 13.05.2025 16:28:46 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:

Aga Sul on ülejäänud Homekiti infra olemas (ATV, Homepod, vms)? Eemalt ligipääsu ilma selleta ei saa. Kas kell kohapeal avamiseks ka seda nõuab, ei teagi..

Leidsin Marketplace'ist mõnekümne euri eest 4Gen Apple TV. Esikusse kapi otsa tiksuma HomeHub serveriks täitsa paras, ma arvan.
Loodan, et leedukad ei lase üle ja lukk jõuab ka mingi aeg kohale.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 13.05.2025 19:58:24 vasta tsitaadiga

Siin on kindlasti ka kogemusi, õhk-vesi soojupumba kaughalduse ja nutikodu integratsioonide osas. Mõtlen, et kui juba pump osta, olgu ta siis ka juba nutikas.

Kas mingil tootjal on ka päriselt mingi korralik äpp ja/või pilveteenus pumba tegemiste jälgimiseks olemas? Näiteks Nibe MyUplink ja selle analoogide kohta ei anta just häid hinnanguid. ( Athom Homey itegratsioon olemas)

Paljud õhk-vesi soojuspumbad kuuldavasti arvutavad oma energiakulu, mingitel on kindlasti ka päriselt elektrikulu monitoorimise riist- ja ülevaatlik pilvetarkvara lahendus olemas. (Või pean eraldi voolutrafod selleks otstarbeks paigaldama?)

Nibel on börsijälgimise pakett pumpa integreeritud. Osadele tuleb see aga juurde lisada, näiteks https://tarkhoone.ee/heatadapt/ . Kuidas selline aga pumbaga tehniliselt integreerub? Kuidas ta seda pumpa juhib?
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 13.05.2025 22:50:17 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Nibel on börsijälgimise pakett pumpa integreeritud. Osadele tuleb see aga juurde lisada, näiteks https://tarkhoone.ee/heatadapt/ . Kuidas selline aga pumbaga tehniliselt integreerub? Kuidas ta seda pumpa juhib?
On olemas SG (Smart Grid) Ready tähis osadel pumpadel.
Tähendab see siis pmst 2 "lülitit":
0:0 - normaalolek
1:0 - soovitus töötada
0:1 - töö blokeeritud
1:1 - käsk töötada

HeatAdapt pmst siis juhib neid kahte "lülitit" 2 Shelly abil mis saavad oma käsud nende serverist.
Poleks väga keeruline ka ise samasugune juhtimine teha.

SG Ready implementatsioon muidugi sõltub väga tootjast et mida nt. käsk või soovitus sooja toota täpselt tähendab ja teeb.

lauri
HV veteran
lauri

sõnum 14.05.2025 08:42:31 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
jägaja kirjutas:
On olemas SG (Smart Grid) Ready tähis osadel pumpadel.
Tähendab see siis pmst 2 "lülitit":
0:0 - normaalolek
1:0 - soovitus töötada
0:1 - töö blokeeritud
1:1 - käsk töötada

HeatAdapt pmst siis juhib neid kahte "lülitit" 2 Shelly abil mis saavad oma käsud nende serverist.
Poleks väga keeruline ka ise samasugune juhtimine teha.

SG Ready implementatsioon muidugi sõltub väga tootjast et mida nt. käsk või soovitus sooja toota täpselt tähendab ja teeb.

Nibe puhul kasutasin prooviks Shelly Uni Plus jubinat, täitsa toimib.

netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 14.05.2025 11:48:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kas mingil tootjal on ka päriselt mingi korralik äpp ja/või pilveteenus pumba tegemiste jälgimiseks olemas?

Kuna ükski asi börsiga otse suhelda ei saa, siis iga selline asi (nii sisse ehitatud, kui eraldi ostetud) töötab nii kaua, kuni tootja viitsib teda toetada.
Minu kogemusel on nad kõik suht kirve hinnaga, mannetud ja uimased. Otse nutikoduga suhtlevad väga vähesed. Kui üldse, siis üle pilve.

Jälgimiseks tegin omale lõpuks ise ESP32 baasil, mille ühendasin otse pumba BSB pordiga ja integreerisin HA'ga. Tõmbab pumbast ca. 900 erinevat parameetrit, millest valdava enamusega pole muidugi midagi peale hakata.
https://docs.bsb-lan.de/index.html

tsitaat:
Kuidas selline aga pumbaga tehniliselt integreerub? Kuidas ta seda pumpa juhib?

minu pumbal on kaks sisendid, mille aktiveerimisel saab seadistada mingeid tegevusi. Näiteks esimene ei luba kütta ja teine käsib kõik veed üles kütta. Vastavalt siis ka elekter on kallim või soodsam. Erinevatel pumpadel on erinevad võimalused, aga mingi välise juhtimise variandid enamasti ikka on. Börsiga suhtlemise softi kirjutasin ise, kuna muud integratsioonid ei olnud piisavalt paendlikud ja olid pidevalt katki.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 14.05.2025 12:17:14 vasta tsitaadiga

Ei maksa üle mõelda nende asjadega. Kütte bösijuhtimine on aastatepikkuse praktiseerimise tulemina näidanud väga väikest kasutegurit. Päris külmal ajal sa börsi keskmisele niiehknaa ära ei tee, selleks peaks sul aku olema.
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 14.05.2025 12:27:42 vasta tsitaadiga

netmaster kirjutas:

Mis pump sul endal on? Vaatan et seal bsb-lan lehel on suht tundmatud mudelid. Kui suur on tõenäosus et lasen kliimamarketil mingisuguse pumba paigaldada ja nüüd tagantjärgi õnnestub see liidestada?
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 14.05.2025 12:46:15 vasta tsitaadiga

degreal kirjutas:
Kui suur on tõenäosus et lasen kliimamarketil mingisuguse pumba paigaldada ja nüüd tagantjärgi õnnestub see liidestada?

Mul sama küsimus. Mitte köik pumbamüüjad oska sel teemal kaasa rääkida.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 14.05.2025 14:19:57 vasta tsitaadiga

Endal ühtegi taolist ei ole aga nt küsige chatgpt käest, mis open source interface'd pumbal on juhtimiseks.
Huvi pärast lasin mingi portsu välja küsida, tundub et paljudel on nt ikkagi modbus liidestatav.

Modbusi võib leida kahel kujul, RS485 RTU ja TCP/IP, veel jäi silma MQTT (Nibe puhul), EEBUS, BACnet (Bosch).

Peale seda saab müügimehelt välja küsida ehk dokumentatsiooni, mis seda väidet toetab. Paremal juhul saab miski pdfi selle interface'i võimekustega (hiljem liidestamiseks on seda nagunii vaja, kui liidestust pole).

Pm point on selles, et kui küsida müügimehelt liidestust, siis ilmselt pole tal õrna aimugi (kui komplektis pole just). ChatGPT jms abil saab mingid märksõnad mida siis tehnilisest PDFist otsida, see on juba märksa kergem tegevus.
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 14.05.2025 16:11:40 vasta tsitaadiga

degreal kirjutas:
netmaster kirjutas:

Mis pump sul endal on? Vaatan et seal bsb-lan lehel on suht tundmatud mudelid. Kui suur on tõenäosus et lasen kliimamarketil mingisuguse pumba paigaldada ja nüüd tagantjärgi õnnestub see liidestada?

eks sa pead jah oma pumbale sobiva jubina otsima. Neid erinevaid liideseid on igasuguseid.
Tegelikult on palju olulisem, mis kontroller seal sees on. Minul näiteks on Fujitsu pump ja Siemensi RVS21 kontroller, mis sobis antud asjale suurepäraselt.
Kui kontrolleri margi järgi otsida, siis enamasti leiab midagi. Mida tuntum kaubamärk, seda tõenäolisemalt. Minu pumbamüüja ütles kohe, et kui sa tahad sealt mingeid andmeid saada, siis Fujitsu-Siemens on kindel valik.
Võib muidugi sattuda ka sellise pumba otsa, millel polegi (veel) midagi.

tsitaat:
Ei maksa üle mõelda nende asjadega. Kütte bösijuhtimine on aastatepikkuse praktiseerimise tulemina näidanud väga väikest kasutegurit.

seda küll jah, kuid kui ta midagi eriti ei maksa ja käib nii, et kuude kaupa ei pea kätt külge panema, siis las ta olla. Kallimaks ta ka kindlasti midagi ei tee.
Kui võrrelda mõne mittejuhitud pumbaga majapidamise küttekuludega, siis subjektiivselt võttes mingi vahe ikkagi justkui on. Kui palju täpselt on sisuliselt võimatu arvutada.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 14.05.2025 17:02:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:
seda küll jah, kuid kui ta midagi eriti ei maksa ja käib nii, et kuude kaupa ei pea kätt külge panema, siis las ta olla. Kallimaks ta ka kindlasti midagi ei tee.
Kui võrrelda mõne mittejuhitud pumbaga majapidamise küttekuludega, siis subjektiivselt võttes mingi vahe ikkagi justkui on. Kui palju täpselt on sisuliselt võimatu arvutada.

Jah, peale oma aja, kui mõistad palju ise teha, kui aga hakkad mingeid spets mooduleid juurde ostma, siis tasuks enne mõelda. Mul on viimase 3a tarbimise andmete statistika. Vahe on ikka väga pisike juhtimine vs lihtsalt fikseeritud tempi hoidma panna (ruumisensorite põhjal). Kellel on mingi ilma ruumisensoriteta variant kasutusel, st käsitsi paiga reguleeritud vooluhulk ja pump toodab lihtsalt mingit konstantse temperatuuriga vett setpoindi järgi, seal vb tulevad mingid teised tulemused. Graafikutelt paistab kõik kena, odavad tunnid kasutatakse täiega ära, aga kui pärast elektrikulu ja summasi randomiga, ehk siis tavareziimiga võrdled, siis näed, et vahet polegi, siit odav tund, sealt natuke kallim, enamus langeb kuhugile keskele ja ongi selline kena keskmine, mille pärast pole mõtet tõmmelda. Mul on praegust kahetariifne fix, tegin sellele ka reeglid, et öötundidel köetakse ette nagu börsi odavatel tundidelgi. Lasin sellel joosta, kõik kena, lülitasin selle süsteemi välja ja lasin vabajooksule, pärast võrdlesin energiakulu ja summasi, täpselt sama. Elektriautoga saab keskmist palju lihtsamini alla, kui küttesüsteemiga. Küttesüsteemi häda on selles, et see sõltub ilmast, aga ilm ja energiahinnad ei pruugi olla omavahel korrelatsioonis nii, et saa sellest alati kasu saaks. Mul juhtus tihgilugu ka nii, et -10+ sai etteöetud soe enne otsa, kui uued odavad tunnid peale tulid ja pump hakkas täiega uhama õhtuse tipptunni ajal, seda edasi lükata ka enam ei saa, sest siis hakkab juba külm ja mida külmemaks maja lased, seda kauem võtab pärast aega jälle üleskütmine, saad veel kalleid tunde tarbida täiega.
Päris hooldevaba see pole ka, nordpooli integratsioon, mis tõsiküll on viimasel ajal toiminud suht hästi, käis siin ikka pidevalt maha. Olen ärganud külma toaga ka.

P.S Kellelgi fibaro FGT-001 (heat controller, ehk radika termostaat) on kasutusel ? Kui siis mis fw ? Mul on 4.7 ja see teeb sihukest trikki, et lambist kaob termostaat ära ja muutub täiesti kontaktivõimetuks. Keerates muudab värvi ja menüüvärvid ka jooksevad, aga mitte mingit tegevust ei järgne. Lihtsalt seisab selles seisus, kuhu ta viimati jäi. Mingit reseti võimalust fibaro ette näinud ei ole, mõned mitteametlikud nipid olen läbi proovinud, aga need ei tööta, võimalik, et olenevad fw's või riistvara versoonist, neild on kahte liiki, nupu ja "nõelaga". Alguses mõtlesin, et see on mingi ühe konkreetse isendi porbleem, aga nüüd on pmst 3tk juba sama asja teinud. Välja tuleb sellest nii, et ta justkui hakkab siis meeletult kiiresti akut tühjendama ja jookseb paari päevaga sõltumata laetuse tasemest nulli, ehk siis sooritab enesetapu. Peale mida täislaadides, hakkab siis jälle normaalselt tööle. Jube häiriv on, viimane kord olin kõik spetsiaalselt enne reisile minekut täis laadind ja siis täpselt üks päev enne reisi pani saba ja tuba külm.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 14.05.2025 17:43:36 vasta tsitaadiga

Maal 3x FGT-001 jookseb FW 4.10 peal alates jõuludest. Sellist trikki pole kuulnud, et nood teinuks. Nüüd vaatasin ka, et ühel on tekkinud HW error ja eraldiseisev väike mündi moodi temp sensor tagant kadunud. Teine on kahtlaselt offline üldse. FW versioonide ajalugu uurides tundus kahjuks, et väga probleemne jubin.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 15.05.2025 10:14:24 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
Maal 3x FGT-001 jookseb FW 4.10 peal alates jõuludest. Sellist trikki pole kuulnud, et nood teinuks. Nüüd vaatasin ka, et ühel on tekkinud HW error ja eraldiseisev väike mündi moodi temp sensor tagant kadunud. Teine on kahtlaselt offline üldse. FW versioonide ajalugu uurides tundus kahjuks, et väga probleemne jubin.

Eks nad teevadki seda harva, mul jookseb kolmas aasta ja iga seade on teinud seda täpselt ühe korra. Kui lihtsalt kommunikatsiooni maha viskaks, jumal temaga, aga jääb täiesti kinni, see pole enam okei. Mul on nad peamiselt selleks, et ööseks magamistubades tempi maha tõmmata. Naine soovib, et magama minnes oleks soe, aga öösel sama soojas magada ei taha. Hommikul jälle võiks enne soojaks minna, kui üles tõustakse. Uem ver on vist 4.9, aga seda saab sinna peale ilmselt vaid fibaro enda homecenteri abiga.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 216, 217, 218  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.