Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Markos
HV veteran

|
17.04.2025 22:40:11
|
|
|
tsitaat: |
Oli meeldiv synology Photos jms äpid seadmetes, aga kindlasti on alternatiive. |
Ja mis see hirrrmus hind siis on ? Ma vaatan, et näiteks 4TB WD Red Plus on veidi odavam, kui Syno 4TB ja viimane märksa odavam, kui 4TB WD Red Pro. 16TB Synology ja 16TB WD Red Pro on sama hinnaga. 8TB WD Red Pro on mingi 10 eur odavam, kui Syno. Täiesti mõttetu lalin. Kõige suurem miinus on see, et kui ketas läheb, kas konkreetset syno labeliga asja on kohe võtta. Teisest küljest kehtib bundlele ka bundle garantii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
21.04.2025 16:23:23
|
|
|
Ma tegelt juba tegin otsuse ära, et tulevikus ma Syno peale ei jää, kui tuleb suurem upgrade. Praegu 2 Synot töötavad probleemideta. Kui softiga tugi kinni ei keerata vanematel mudelitel. Tõenäoliselt mingi hetk uuemat DSM versioon ei saa enam panna sinna vb ver 8 alates. Minu jaoks oli see otsus lihtne, sest lisaks sellele, et sunnitakse ainult nende kettaid kasutama ei ole ka nende riistvara väga uuenduslik ja ajast maas tihti. Ei taha nad ka 10gig lani kohe kaasa anda isegi 1k hinnanga NAS'idele.
Õnneks on turul teisi valikuid kui just ei tee DIY masinat. Syno arvab, et nad on mingi nvidia turul, et teevad mis tahavad.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.04.2025 16:33:16
|
|
|
SOHO asjadega laseb endale ilmselt jalga. Ma ka mingit uuemat Syno ei ostaks kui pean ainult nende logoga kettaid seal kasutama.
Kuna Syno SSH-ga jutule võtab ja sudo ka olemas, siis ilmselt häkkida saaks "vale" ketta ka tööle. Aga Plug & Play ongi Syno ilu ja võlu. Kui peab näpud õliseks tegema, siis võib juba mingi linuxi peal ise ehitada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
21.04.2025 18:28:19
|
|
|
just valisin ühele uuele Synole kettaid ja Syno enda HDD-d olid kõige odavamad/optimaalsemad
nõme liigutus tarbija jaoks Syno poolt, aga hinna taha ilmselt küll asi ei jää
ma muidugi SSD hindasid pole ammu vaadanud, seal varem olid väga suured käärid
_________________ !! |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.04.2025 19:23:56
|
|
|
Ketaste hinnad on vist veidi krõbedamaks muutunud. Mõned aastad tagasi sai just mitu 20TBst osta, ikka soodsamalt, peast hinda ei mäleta.
Iseenesest hind pole takistus, pangu siis mulle sobivate ketastega NAS ise kokku ja andku 10a garantii kui nad lubavad, et vaid see on parim kooslus.
Täna mõni tahabki odavusega riskida ja mingeid "green" kettaid kasutada, selle klientuur kaob ära.
See on jälle totter võrdlus aga kui mingi LG või Samsung oma telerite juures ütleks, et vaid nende soundbar teleritega töötab, siis müük kukub kolinal.
Synology juures on juba pikka aega ainult enterprise uudised, seega näha on kuhu nad rõhku panevad. Samas ma millegipärast arvan, et enterprise teeb oma serveritele just teisi ja targemaid valikuid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.04.2025 08:37:54
|
|
|
See ketaste vendor lock on nii ja naa.
Ühestküljest on ju hea, kui kõik on samalt tootjalt ja testitud koso toimima, teisest küljest kui keta slendab ja on kiirelt uut ketast vaja, ei pruugi seda asendust sedasi kohe võtta olla.
Ma ise arvan, et antud uudise valguses jääb mu DS1522+ mu viimaseks Synology seadmeks.
Ei ole hea sõltuda ühest korporatsioonist, kes homme võib mitte eksisteerida, koos oma ketastega ja siis oledki maoli.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
22.04.2025 08:50:23
|
|
|
Samas nagu eespool märgitud, syno enda kettad, vähemalt väiksemamahulised on kenasti hinnas allapoole tulnud võrreldes varasema ajaga. HV hinnagraafikutel ka märgata.
Enda DS923+ restardil ainult märgib ära, et mälud jm ei ole syno oma aga muidu ei kobise midagi.
Ju see on rohkem missioonikriitiliste Syno NAS-i teema, kus tootja peab tagama teatud kvaliteedi ja taseme ning syno nägemuses saavad seda lubada vaid juhul kui kasutatakse ainult syno enda poolt valitud, katsetatud, vbl isegi muditud FM-ga sertifitseeritud rauda.
Syno kõvaketaste puhul mäletan, et kas neil see koostöö HDD tootjaga ei ole lausa nii peen, kus syno saab lihvida ketta firmwaret oma nägemusel - kui juba suht sügavale trügitakse, võib syno sealt omale spetsiifilisi eeliseid välja pigistada.
Synology on iseloomustatud ja NAS-i maailma Applena, kus rõhutakse kvaliteedile ja kasutajamugavusele - ei saa vaielda. Nii nagu Apple ei sobi paljudele ei tarvitse ka Synology sobida, samas on palju rahvast keda sügavalt ei huvita see raua "valikuvabadus" ja tahavad, et asjad lihtsalt töötaks ja hästi, nii nagu Apple asjad seda teevad ja ka Synology puhul on keeruline kurta..
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.04.2025 18:18:03
|
|
|
Etz kirjutas: |
See ketaste vendor lock on nii ja naa.
Ühestküljest on ju hea, kui kõik on samalt tootjalt ja testitud koso toimima, teisest küljest kui keta slendab ja on kiirelt uut ketast vaja, ei pruugi seda asendust sedasi kohe võtta olla.
Ma ise arvan, et antud uudise valguses jääb mu DS1522+ mu viimaseks Synology seadmeks.
Ei ole hea sõltuda ühest korporatsioonist, kes homme võib mitte eksisteerida, koos oma ketastega ja siis oledki maoli. |
Olenevalt kasutusel olevate ketaste arvust võiks üks või rohkem ketast muidugi riiulis varuks olla kui kiirelt asendada on vaja.
Aga ega ma ka seda poolda, et ühe tootja ketaste vang oled. Seda enam et vaevalt nad neid kettaid toodavad, lihtsalt OEM kus võib-olla pisut firmware modivad ja oma nime peale kleebivad.
Ma võrdeks seda ketta külge lukustamist sellega kui autotootja ütleb, et ainult nende rehve tohin kasutada. No on neid rehve erineva hinna ja kvaliteediga, aga piisavalt standard, et alla läheks. Ketastega on ju sama teema, mõnel võib see smart targem olla kui teisel ning eks jõudlus ja töökindlus ka varieeruvad, aga seda vast ei juhtu et "vale" ketta peale NAS pauguga õhku lendab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
22.04.2025 18:41:08
|
|
|
Mida siis Synology asemel soovitate? Oleks lähiajal ühte 4 kettakohaga NAS-i vaja. Eelistatult räkitav.
AD domeeni tugi oleks hea.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa telekas
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.04.2025 18:47:12
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Seda enam et vaevalt nad neid kettaid toodavad, lihtsalt OEM kus võib-olla pisut firmware modivad ja oma nime peale kleebivad. |
Toshiba
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.04.2025 18:49:12
|
|
|
Ja ka Seagate
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.04.2025 18:50:14
|
|
|
ptüi. Toshiba kettaid ei osta ma enam kunagi. Kehvad kogemused nendega. WD ja mõningate mööndustega Seagate on enamvähem OK hinna ja kvaliteedi suhte poolest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.04.2025 18:58:41
|
|
|
Ma olen ka ajas palju erinevaid tootjaid läbi krabistanud, seagate kogemused jäävad aastakümnete taha ja wd greenid/red ja gold ka, ahju.
WD Red Pro ja WD Ultrastarid kestavad. Tuttavad räägivad, et Seagate Ironwolfid ka ok. Toshibaga kunagi oli ka kogemus, enamvähem ok.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.04.2025 19:08:20
|
|
|
Mul üks WD Gold on mõned aastad käinud. Varasemalt ka pigem Red Plus või Ultrastari ostnud.
Teine on seal arrays Seagate Exos4, toimetab ka.
WD ketastest on üks otsad andnud peale 5a kasutamist. See on ootuspärane. Toshibadest 2tk andsid 2 nädala jooksul otsad. Ja ostetud ikka uuena mitte mingi vasja käest marketplaces.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Optimist
Kreisi kasutaja

|
23.04.2025 10:29:13
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Mida siis Synology asemel soovitate? Oleks lähiajal ühte 4 kettakohaga NAS-i vaja. Eelistatult räkitav.
AD domeeni tugi oleks hea. |
QNAPiga häid kogemusi nii räkkides kui ka mujal.
_________________ LLM gang be like: Bro do you even RAG |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.05.2025 22:31:57
|
|
|
Jah, mõtlen jätkuvalt kas jätkata või mitte, hetkel RS815+ räkis ja muud samalaadsed backupiks. Ilusti 10+ aastat toiminud, tänu fixile.
Hetkel variant RS822+ valikus, piiranguid pole, saab 10Gbit ka sisse. Aga kui see sureb kunagi siis lihtne migratsioon uute vastu piiratud, kuniks selleni kui 1 ketas sureb, ei päästa enam enda ketastega vaid Syno omadega. 20TB on 3x kallim hetkel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
16.05.2025 14:46:50
|
|
|
Idee poolest ei takista miski täna soetamast varuketast millega eesseisva dekaadi jooksul riknenud ketas asendada.
Suurtes NAS süsteemides vist nii on, et ketas on riiulis varuks mitte IT tegelane ei hakka ketta riknemisel paaniliselt googeldama kus kiiremini ja odavamalt asenduse saab.
Endal kuidagi juhuslikult nii kujunes, kus kõigepealt 2-bay syno 4TB kettad vahetasin 12TB vastu, seejärel soetasin 4-bay, kuhu ostsin 4tk samad uued 12TB kettad ja eelmise NAS-i 12TB kettad jätsin varuks. Kus edasi ostsin 1-bay syno, et sinna automaagiliselt varundada 4-bay syno olulisemat datat, ja üks varu 12TB läks sinna 1-bay-sse.
Täna järgi varuks 1tk 12TB ketast..
.. eks jõude seisev ketas veidi laristamine ole aga meelerahul, et x hetkel on kiire lahendus võtta maksab ka midagi..
Samas eespool kuskil märgiti, et syno enda ketaste hind on ka juba tänaseks alla tulnud, kui Synology edaspidi sunnib kasutama ainult nende enda kettaid, võib see tähendada syno kirjadega ketaste plahvatuslikku nõudlust, ehk tootmismaht skaleerub üles ja ühiku hind tuleb alla .. loodetavasti
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.05.2025 14:52:15
|
|
|
jah, väiksemate ketaste hinnad on pea võrdelised alternatiividega. ainult 20TB on kirves ja mul hetkel on mõte uue kastiga SHRi pealt RAID5 peale minna, seega 4x20TB on vaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
16.05.2025 15:02:38
|
|
|
Dirty Harry kirjutas: |
2024. aasta mudelid lähevad hinda. |
Kas see räkitavate puhul ka kehtib, et kuni 2024. a mudelid saab suvaliste ketastega kasutada? Oleks vaja üks osta.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa telekas
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.05.2025 15:23:37
|
|
|
jah, mingite seeriateni, osa businesse oli juba varem piiranguga, või õigemini kobisesid, et miks valed kettad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
16.05.2025 16:04:57
|
|
|
Prillpapa kirjutas: |
Idee poolest ei takista miski täna soetamast varuketast millega eesseisva dekaadi jooksul riknenud ketas asendada.
|
Kui 10. aasta perspektiivi vaadata, siis täna ostetud 12TB varuketas ei pruugi 7 aasta pärast enam väga põnev olla. Samamoodi nagu aastal 2018. olnud popp 4TB on tänapäeval "ни рыба ни мясо".
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
16.05.2025 16:13:03
|
|
|
Dirty Harry kirjutas: |
Prillpapa kirjutas: |
|
Kui 10. aasta perspektiivi vaadata, siis täna ostetud 12TB varuketas ei pruugi 7 aasta pärast enam väga põnev olla. Samamoodi nagu aastal 2018. olnud popp 4TB on tänapäeval "ни рыба ни мясо". |
Elu näitab, et selleks läheb vähem kui 7 aastat, et kettaid suuremate vastu hakkaks vahetama. Ehk kui see varuketas pole kasutust leidnud, müüd selle koos NAS-st välja võetud ketastega maha.
Sama raha tagasi muidugi ei saa mis maksid, aga varuketast on nagunii mõistlik omada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|