Kõige suurem uudis ja muudatus jätate mainimata? Keda see pult huvitab
Selle aasta mudelil on uus paneel millel 4 erinevat värvi (2 sinist, roheline ja punane) ning puudub ka MLA, sest LG väidetavalt suutis uue arendusega eredust kasvatada ilma MLA'ta. G4 1500nits vs G5 2400 nits peak heledus. WOLED 2020rec värvigamma läks paremaks aga vs QD-OLED osas ikkagi maas veel.
Link _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Ma ei ole sellest ereduse taga ajamisest aru saanud. Oli C1 kasutusel - ei osanud eredusest puudust tunda. Nüüd detsembrist C4 seinal ja sama jutt. Puudutab see siis eelkõige neid, kellel paistab päike otse seinale, kus teler või jääb mul midagi kahe silma vahele ?
Enamasti päevasel ajal mõjutava parameetriga on tavaline heledus, mis väidatevalt on nüüd 40% heledam ja on enamasti päevasel ajal abiks. Samas peak nits annab tunda HDR reziimis, kus sõltub sisend videost võib peak päris kõrgele minna. Seal mängib rollia ka kiibi AI kuidas see lõpuks ekraanile kuvatakse kontrastuse mõttes. Kuna terve ekraan ei lähe peak nits peale vaid osa sellest ehk siis kõige heledamad valged kohad. Ei tasu segi ajada peak nits vs kogu ekraani heledust. Ma ise kasutan ka filmide vaatamisel filmmaker mode ja seal on see oluline, kui kõrgele peak nits ekraan suudab toota teatud objekte mitte terve ekraan.
G5 vist oli midagi 300 ringis terve ekraani peak nits. Samas uus video samalt kanalilt Samsungi uus mudel võimaldab kuni 400nits terve erkaan väidetavalt. Eks näis kui tooted revieweritele jõuavad. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Ma ei ole sellest ereduse taga ajamisest aru saanud. Oli C1 kasutusel - ei osanud eredusest puudust tunda. Nüüd detsembrist C4 seinal ja sama jutt. Puudutab see siis eelkõige neid, kellel paistab päike otse seinale, kus teler või jääb mul midagi kahe silma vahele ?
Omasin C1 ja nüüd G4. C1 ikka päevasel ajal kui päike paistab tuli korduvalt ette olukorda kus tahaks eredust juurde. Hetkel G4 puhul seda probleemi ei tunne.
Samuti HDR sisu puhul päris tubli eelis. C1 Dolby Vision režiimis oli OK, kuna oskab sättida vastavalt ekraani võimekusele aga tavalise HDR puhul kui on masterdatud kõrgema ereduse peale kui ekraan võimaldab siis clipib ära lihtsalt need highlightid. _________________ Our comforting conviction that the world makes sense rests on a secure foundation:
our almost unlimited ability to ignore our ignorance.
c# eredusega on see peegelduste häda. telekas ja ekraan peegeldab palju ja siis häirib. kui samal paneelil matt ekraan, siis on ka heleduse vajadusega lood palju paremad _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Mul C2 just sama kus päevasel ajal eriti päikselise ilmaga vastasseina akna peegeldus nullib ära kogu teleri pildi. Kardina taha sai tavaline valgusläbilaskev ruloo, leevendab veidi olukorda ja rulood ei viitsi enam üles keridagi. _________________ ---
Mul C2 just sama kus päevasel ajal eriti päikselise ilmaga vastasseina akna peegeldus nullib ära kogu teleri pildi. Kardina taha sai tavaline valgusläbilaskev ruloo, leevendab veidi olukorda ja rulood ei viitsi enam üles keridagi.
EX-OLED ja MLA OLED paneelid lahendavad selle mure. Sain hiljuti MLA paneeliga teleri kätte, seda saab vaaata ka siis kui päike otse peale paistab
Paneel ongi sisuliselt peamine teleka komponent hinnast. Ma ei tea, et keegi vahetaks C seeria ja paneks G seeria, kus on MLA. See oleks kallis koos tööga ning ka elektroonika tuleks uuendada. Tahad MLA paneeli, siis pead ostma uuema teleka. Minu teada selle aasta mudelil ei ole MLA paneelid ja uuem tehnoloogia, kus ilma selleta on ka pilt eredam aga kui palju ei tea veel kuniks testid tulevad. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Reede hommikul lülitas välja ja enam sisse ei lülitunud. puldile voi tv on/off nupule vajutades tuluke reageerib. kaks korda olen viimase 24 tunni jooksul saanud pildi ette: power cord välja, hoian tv power nuppu all 15+sekundit ja seda lahti laskmata toide uuesti taha. (kuskilt veebist leidsin sellise juhendi). sain mingi 5-6 korda sedasi tehes pildi ette. toimis mitmeid tunde, siis taas lylitus valja. taas 3-4 korda seda kaootilist power cord off ja power nupu pikka allhoidmist. täna töötas päev otsa, nüüd taas sama jama.
Mis seal ikka oletada, Tundub nagu kiibi teema, midagi talle ei meeldi. Kui toide oleks, siis ei oleks kaootiline nii. Üle kuumenemist ka ei tohiks olla kuskil, kui kaootiline on.
G seerial minu teada on 5 aastat garantii ka. See vist ju 2023 aasta mudel peaks garantii kehtima. Selle peale peaks juba mõtlema. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.