Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ref
Kreisi kasutaja
|
20.03.2025 18:06:47
|
|
|
Janis kirjutas: |
Tegelt ei ole see paigaldus üldse keeruline, eriti kui veel selline projekt ette võetud, eldatavasti suudad loogiliselt mõelda, et kuidas on okei ja mitte. Lisaks veel paigaldusjuhendid on ka täitsa asjalikud. Saad hoolikalt ja korralikult tehtud. |
Ma ei eeldagi, et see kuidagi jube keeruline on aga... tunniga ma üht akent kindlasti ette ei pane. Kahega kah mitte. Isegi kui sõber abiks.
Näiteks sai 2a tagasi võetud saunakomplekt mille tootja oleks kokku pannud kahe päevaga (kaks meest), mul läks kolme sõbraga 1 täispäev + ühe sõbraga 2 täispäeva + nipet-näpet tunni-kahe kaupa 4 nädalat (st. kuu jooksul pea, et iga päev mingi tund-kaks). Jah, hoidsin päris kena summa raha kokku aga ei tunne, et oleks kuidagi odavamalt saanud - see pikk jantimine viis lõpuks tuju alla ja kuigi täna saab kenasti leili ei tahaks sama asja uuesti teha.
Ehk, et see päev mis ma kulutaks abilisega kahe akna paigalduseks on aeg mida ma ei saa kulutada muudele asjadele (kasvõi järgmise koorma liiva organiseerimisele ).
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
20.03.2025 18:49:13
|
|
|
Mul on üks tuttav, ehitusega mitte päris võõras, kes soetas endale kasvuhoone mille pidi ka a la 2 tunniga saama kokku pandud (võib-olla mäletan valesti ja oli neid tunde nats rohkem, aga noh). Lõppkokkuvõttes läks tal 2 nädalat sellega.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
20.03.2025 19:15:09
|
|
|
Kui tihend on vigane, siis võib ka aasta minna
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
20.03.2025 19:43:43
|
|
|
kõige hullem mis olla saab, on krohvitud maja, mille krohvivõrk on kinnitatud vana akna külge 10cm vahega , naeltega
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
21.03.2025 18:35:05
|
|
|
Kellelgi raudselt Orase kraanidega kogemusi.
Nimelt, nikerdis hakkas vett läbi ajama. Ööga saab arvestava koguse kätte.
Võtsin laiali ja piilusin sisse, ilma seibideks võtmata ei oska ise diagnoosi panna ja kas raibe lähe laiali kiskudes hullemaks (mingi tihend rabe vmt).
https://drive.google.com/drive/folders/1wa2vWJBUzBGU5gqjcdfFHzJMDp1KOl66
Eos maha kanda ja uus osta või neil mingi remontkomplekt müügis?
Ei oska ka mudelit öelda või ma ei suuda seda kirjet leida...
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
21.03.2025 19:02:34
|
|
|
Vabandage eriti lollakat küsimust. Isetasanduv segu on ette nähtud valada tolmuvabaks tehtud puhastatud pinnale. Mis juhtub, kui seda ei ole tehtud. Ma ei pea silmas, et tulemus peaks pärast tingimata ilus ja veatu välja nägema. Küsimus on kas tekib mingi tõsisem probleem? On siin üks pommiauk kelder kus remontnikud on mingi möginaga valanud üle ühed vahekäigud, aga teised jätnud tegemata. Mina küll ei usu, et nad midagi eriti hoolsalt puhastasid selle päris lagunenud betooni pealt. Ometi kinni see kiht jäi. Kas võiks sama hooletult ka tegemata kohtadega toimida?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
21.03.2025 19:17:59
|
|
|
Isevalguvat valad oluliselt õhema kihi, seal mängib ilmselt rolli nake aluspinnaga.
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
21.03.2025 19:29:36
|
|
|
elus korra 20+ aastat tagasi oli ka mõte üks lohk põrandal tasaseks valada, ei süvenenud, segasin valmis, valasin lohku aga "isetasandumise" asemel poorne segust aluspõrand tõmbas niiskuse vedelast hetkega välja ja kui läksin siva aitama siluma, oli alles mingi tükkis puder - ehk suht p.rse läks see plaan
Kuna paar kotti isetasanduvat oli lohu suhtes kärbsemust ehk oleks veel palju kotte juurde vaja olnud ja tundus toona ka suht kallis, sai lõpuks tavalise seguga ja latiga põrand tasasemaks tõmmatud.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
21.03.2025 19:49:43
|
|
|
A misuke see "tavaline" segu on selles kontekstis? Mul suva tegelikult kui tasane see asi välja tuleb, peaasi et tekiks tolmuvaba kiht peale, kinni jääks ja kiirelt kuivaks.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
21.03.2025 19:58:13
|
|
|
Kas siin foorumis katusepaigaldajaid on? Kes teeb kvaliteetset tööd?
Lihtsalt väljendudes vana eterniit maha ja uus peale, aga tegelikult palju rohkem etappe.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
21.03.2025 19:59:54
|
|
|
Tavalist betooni on pea võimatu täiesti tolmuvabaks saada mu arust. Ime sealt seda tolmu palju tahad.
Lahtine kraam eemaldada ja korraliku tolmuimejaga üle käia.
Seejärel nakkedispersioon vahele ja siis tasandussegu peale. Nakkedispersioon vähendab ka niiskuse imendumist aluspinda.
Kõiksugu tsemendil põhinevate asjade kivistumiseks (mitte segi ajada kuivamisega!) on tarvilik niiskus. Kui aluspind tõmbab segust niiskuse välja, ei saa see protsess õige olema ja kannatavad pinna omadused ja nakkumine.
Ennevanasti, kui meite maanurgas isetasanduvatest jm. segudest veel midagi kosta polnud, oli betoonpõranda tolmuvabaks ja kulumiskindlaks saamiseks kasutusel protseduur nimega tsementeerimine. Olen katsetanud, toimib. Kõige olulisem oli seejuures aluspinna korralik niisutamine.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
21.03.2025 20:02:39
|
|
|
tolmu saab väga hästi kinni, aga see pannakse peale, siis kui pärand valatud, dostproof on Penosilil.
Aga enne valu krunt ikka alla. Pmst sobib igasugune, kolane, sinine või roosa
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
21.03.2025 20:17:20
|
|
|
Ei, te ei saa aru, see on pommiauk. Ei tule sinna mingit mitut kihti krunte ja viimistlust ja kõike, see on liiga kallis. See lagunenud vahekäik ei kuulu ju isegi mitte mulle, tahaks lihtsalt puhta jalaga oma panipaiga juurde jõuda. Plaan oli algul kõige odavamat pvc katet lahtiselt maha visata, et kõik see jama kinni katta, aga arvutasin ruutmeetri hinda ja vaatasin, et paar potti mingit odavat segu ümber kallata oleks ehk tegelikult odavam, selle pvc alt laguneks see lagunenud betoon ju aina edasi ikkagi, kuigi peal annab mõnda aega käia. Et mis siis ikkagi juhtub kui seda teha, jääb mingi puder põrandale? Iseenesest täitsa ükskõik kas see segu ise valgub või käsitsi nügimist tahab. Peaasi et kuivab ruttu ja pärast ei tolma. Mingit sellist asja mis kaua kuivab, ei saa küll panna.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
21.03.2025 21:17:27
|
|
|
Mis asi kaua kuivab? Hommikuks on kuiv niikuinii.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
22.03.2025 09:36:40
|
|
|
netcat kirjutas: |
Ei, te ei saa aru, see on pommiauk. Ei tule sinna mingit mitut kihti krunte ja viimistlust ja kõike, see on liiga kallis. See lagunenud vahekäik ei kuulu ju isegi mitte mulle, tahaks lihtsalt puhta jalaga oma panipaiga juurde jõuda. Plaan oli algul kõige odavamat pvc katet lahtiselt maha visata, et kõik see jama kinni katta, aga arvutasin ruutmeetri hinda ja vaatasin, et paar potti mingit odavat segu ümber kallata oleks ehk tegelikult odavam, selle pvc alt laguneks see lagunenud betoon ju aina edasi ikkagi, kuigi peal annab mõnda aega käia. Et mis siis ikkagi juhtub kui seda teha, jääb mingi puder põrandale? Iseenesest täitsa ükskõik kas see segu ise valgub või käsitsi nügimist tahab. Peaasi et kuivab ruttu ja pärast ei tolma. Mingit sellist asja mis kaua kuivab, ei saa küll panna. |
Siis vast kõige lihtsam/kindlam, vali fiiberkiuga tasandussegu, kalla see sinna maha ja asi ants.
Nt.:
https://www.ehituskaup24.ee/ee/uldehitus/segud/porandasegud
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
22.03.2025 11:34:07
|
|
|
avrn, tänan soovituse eest. Jõudsin ise ka selle Weberi 200 rapid segu poole piiluda juba. Aga kas selle pinna võib siis paljaks jätta pärast? Osadel fiibriga segudel on selgelt öeldud, et neid ei tohiks jätta katteta. Weberil on ainult juhendis millega kõigega seda katta võib, aga pole öeldud et peab... kuigi iseenesest on loogiline, et tavaoludes seda keegi nagunii ei jäta niiviisi...
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
27.03.2025 16:01:06
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Kas siin foorumis katusepaigaldajaid on? Kes teeb kvaliteetset tööd?
Lihtsalt väljendudes vana eterniit maha ja uus peale, aga tegelikult palju rohkem etappe. |
ardi andruse teeb ilusaid katuseid, meitele teinud 3
kõik algusest peale kuni lõpuni
võtab vana maha, toestab sarikaid või paneb uued, paneb uue katuse, siis rääastakastid
otsakelbad, vihmaveerennid, redelid ja korstnakatted jne
ta telefoninumber on 56628962
elab ka sulle lähedal, suht jõgeva külje all
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
5 :: |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
13.04.2025 07:59:12
|
|
|
Kas õõnesplokist (nt. Columbia kivi) vundamenti võib liimvahuga laduda? Kõrgust 5 rida. Armeering ja betoon läheb sisse, niiskustõke välja. Kui ei siis paluks ka põhjendust.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
13.04.2025 15:01:41
|
|
|
Keldrielanikud lähevad vahu sisse elama
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
13.04.2025 16:00:14
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Keldrielanikud lähevad vahu sisse elama  |
No kivi surub vahu kokku ju pm. Et kivi jääb suht kiviga kokku, vuuki kui sellist väga ei tekiks.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mugman
HV kasutaja

|
13.04.2025 20:59:15
|
|
|
No see samune ''suht kokku'' ongi kriitiline olukord kivile. Columbia võib pärast valu pooleks, katki murduda erinevate survete mõjul, ebaühtlaselt jagatud koormuse tõttu... Sängituskiht võiks ikka olla, sest need kivid pole tead, kui täpsed ja puhtad, tekib võimalus asja paika ka loodida Eriti kriitiline olla ,kui tegemist on vundamendiga. Ja mört on odavam, kui hea liimvaht Ehk kasutaja Look Right oskab täpsemalt seletada, ta konstrui ja projekteermise erialal
Mis mure on muidu, vuugiga tõuseb su viis rida liiga kõrgele?
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
13.04.2025 21:24:30
|
|
|
Mugman kirjutas: |
No see samune ''suht kokku'' ongi kriitiline olukord kivile. Columbia võib pärast valu pooleks, katki murduda erinevate survete mõjul, ebaühtlaselt jagatud koormuse tõttu...
Mis mure on muidu, vuugiga tõuseb su viis rida liiga kõrgele? |
Selle peale ma ei tulnudki.
Tuttav uurib, ise näinud/teinud seguga ainult. Ta pole väga osav müüri laduja, vahuga oleks seda plokki tunduvalt lihtsam tal panna. Ma esialgu küll laitsin maha idee aga siis hakkasin mõtlema, et kui täis saab valatud siis võiks ju hoida. Sest põhisurve tuleb ikkagi ülevalt alla, peal sarrusrida ehk betoonvöö, et see kivi on seal nagu "raketiseks" lihtsalt. Tapiga plokk tuleb ka, et vertikaalvuuki naguinii midagi ei lähe. Kõrguse ega ka loodis olekuga pole seal maa all 5 rea peale väga mingit tegemist.
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
sleeper1
HV vaatleja
|
13.04.2025 22:28:11
|
|
|
Üks tuttav kunagi ladus niisamuti 5-6 rida vahuga. 8-10 mm armatuurvardad lõi mingi intervalliga taldmikku ja valas plokid täis. Ei ole kuulda olnud, et 10 aasta jooksul midagi juhtunud oleks.
Ma ei ole küll päris kindel et just Columbia plokiga tegu oli, kuid nägi välja üsna analoogne. Väidetavalt oli plokkide kvaliteet olnud nii hea, et kui oli esimese rea seguga paika loodinud, oli edasine olnud suht paikatõstmise vaev.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
14.04.2025 19:41:52
|
|
|
Kellelgi soovitusi või kogemusi radikate osas õhk-vesi pumbale (st. madala temperatuuriga süsteem)? Põrandaküte välja ei mängi (kuna realistlikult saaks seda hetkel vaid ~15% pinna peale, vb lähitulevikus 30% jaoks), seega jäävad radikad...
Tavaline plekk ja lihtsalt suurem või on kellelgi kogemust ka puhur-konvektoritega (lubavad need ju ka jahutust - tundub tegelt teoorias hea idee!)?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
14.04.2025 20:52:38
|
|
|
Tavaline radikas aga tagurpidi tsirkulatsioon, annab suurema radika efekti
Puhur puhub tolmu ringi, püsivaks kütteks pigem mitte.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|