Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 143, 144, 145 ... 152, 153, 154  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.04.2025 07:23:41 vasta tsitaadiga

start ms-cxh:localonly

Check-mate MS thumbs_up.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
BA79
HV kasutaja

sõnum 01.04.2025 14:51:12 vasta tsitaadiga

mega kirjutas:
BA79 kirjutas:
icon_biggrin.gif Eks see lõppeb sellega, et ühel päeval lokaalse kontoga Win'i polegi. Vanad arvutid, millel on lokaalse kontoga opsüsteem tõusevad kõvasti hinda.
Kui sedasi kõrvalehiilimisega mängitakse opsüsteemi arendaja ja kasutajate vahel kassi-hiire mängu siis see heaga ei lõpe. Keegi peab selles mängus kaotajaks jääma.

Ei pea. Vähemalt sellisel moel, nagu täna seda üritatakse. Aga kui sellega kaasnevad tõesti ülimad hüved, siis miks peakski tavakasutaja lokaalset tahtma? Ega M$ ei saa päris teerulli ka teha, sest siis kaotaks turgu kellelegi teisele icon_wink.gif

Eks nad mängivad selle peale välja, et suuremal osal kasutajatest on raske alternatiivile üle minna (Kõiki rakendusi linuxis ega MacOS's ei ole võimalik kasutada sest alternatiivsetele opsüsteemidele pole neid rakendusi arendatud). Online kontol ei ole tulevikus mingit muud hüve peale selle, et sa saad oma "arvutisse" sisse põhimõtteliselt ükskõik kuskohas, üle terve maailma. Nt kasutad hotelli arvutit välismaal, logides oma kontosse sisse. Miinuspool on privaatsus. M$ saab online kontokasutaja järel nuhkida selleks et treenida ja parendada oma AI võimekust, mida tulevikus veelgi enam enda huvides ära kasutatakse. Põhimõtteliselt suur vend igaühe kodus ja nutiseadmes. Mis võib lõppeda sellega, et kui midagi sobimatut teed siis lülitatakse välja, lähed virtuaalsesse koduaresti. Midagi teha ei saa, kuhugi minna ei saa sest oled "välja lülitatud". Juba praegu on AI sellisele tasandile arenenud, et lihtsamates asjades on töö inimeselt üle võtnud.Või vähemasti üritatakse. Kui see jõuab sellisele tasandile, kus AI saab suuremad otsustusõigused, siis kaasnevad sellega väga tõsised tagajärjed inimvabadusele ja inimõigustele. M$ asutaja juba ennustab ette, et lähima kümnendi pärast kaotavad umbes pooled inimesed oma töö, sest AI baasil robotid ja IT süsteemid võtavad töö üle. Sh pole teada, millises ulatuses ja kuhu see kõik viib. Minu arvates on tegemist inimkonna ja tsivilisatsiooni lõpu algusega sest kui tehisintellekt saavutab kõrgema intellektuaalse taseme, kui inimene ning õpib inimesest nii juriidilselt kui ka füüsiliselt jagu saama siis on kõik.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.04.2025 18:03:40 vasta tsitaadiga

Hetkel tundub, et Microsoft ei taha "plaastrit maha tõmmata" ja (ebapopulaarselt) selgelt välja öelda, et lokaalne konto pole tulevikus võimalik. Käib juba aastaid mingi kassi-hiire mäng, kus lokaalse konto loomise võimalusi aina koomale tõmmatakse. Parem on see ebapolulaarne uudis sammhaaval teha, kui kõik tasapisi harjuvad-unustavad, siis on negatiivne tagasiside väiksem.
psauce
HV veteran

sõnum 01.04.2025 18:06:18 vasta tsitaadiga

Haige värk.

Pole ise viitsinud veel Win11 näppida. Kas IoT versioon tahab samuti MS kontot?

BA79
HV kasutaja

sõnum 01.04.2025 18:34:12 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Hetkel tundub, et Microsoft ei taha "plaastrit maha tõmmata" ja (ebapopulaarselt) selgelt välja öelda, et lokaalne konto pole tulevikus võimalik. Käib juba aastaid mingi kassi-hiire mäng, kus lokaalse konto loomise võimalusi aina koomale tõmmatakse. Parem on see ebapolulaarne uudis sammhaaval teha, kui kõik tasapisi harjuvad-unustavad, siis on negatiivne tagasiside väiksem.

Nõus, aga vaadates seda, mismoodi lokaalse konto kasutamine järjest raskemaks tehakse seda enam on tõenäolisem, et varem või hiljem tuleb terminalseadmena kasutatav personaalarvuti mis on mõeldud kasutamiseks ainult teenuspakkuja serveris asuva kontoga. Terminalil on opsüsteem mis ühendub peremeesvõrku ja kõik äpid/rakendused ja netikasutus käib läbi selle. Muidugi see nõuab ka väga suurt ressurssi ka teenuspakkuja poolt. Praegu on see piiratud ning piirdutakse vaid laiendatud telemeetria kasutamisega. Online konto lihtsalt võimaldab seda spetsiifilist analüütikat ja andmekogumist sügavamalt teha. Nuhkimine on arvutikasutaja igapäevaharjumuste ja tegevuste kohta on see märksõna.
Ma arvan, et W12 tulek näitab, kas suund on sinnapoole või see kassi-hiire mäng jätkub. Mis kasutajate valikuvõimalustesse puutub, siis need, kes saavad lihtsamalt läbi ning ei kasuta mõnda spetsiifilist ainult Windowsis saadaolevat rakendust võivad leida ajutise lahenduse Linuxi näol, kuni linux kriminaliseeritakse (lihtsalt hüpoteetiline nägemus tulevikust), sest konkurentide eemaldamine soodustab kõige ühe katuse alla ajamist. Kes on Win'st sõltuvuses siis see sellest lahti ei saagi.
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 01.04.2025 18:49:09 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Nõus, aga vaadates seda, mismoodi lokaalse konto kasutamine järjest raskemaks tehakse seda enam on tõenäolisem, et varem või hiljem tuleb terminalseadmena kasutatav personaalarvuti mis on mõeldud kasutamiseks ainult teenuspakkuja serveris asuva kontoga. Terminalil on opsüsteem mis ühendub peremeesvõrku ja kõik äpid/rakendused ja netikasutus käib läbi selle.
Pigem mitte, vbl rohkem Google suund, kus klient ostab omale täie raha eest seadmed ja tarkvaraliselt loovutab kogu oma elu ja privaatsuse Google korporatsioonile, kes oma äranägemisel neid andmeid kasutab töötleb ja on kohustatud USA impeeriumi julgeolekuasutustega jagama icon_lol.gif

Microsoft arvatavalt midagi tasuta jagama ei hakka nii nagu Google oma ärimudeliga teinud on, jagades tarkvara&teenuseid tasuta. MS puhul ostad ka tulevikus riistvara, Windowsi litsentsi või alternatiivina tarkvara kuumaksuliseks. Kuna su elu ja dokumendid on MS-i pilves, siis maksad juba põhjusel, et oma asjadele ligipääs oleks icon_biggrin.gif
Windows on endiselt de facto monopol ja windowsi peal jookseb endiselt suurem osa 'legasy' tarkvara - ehk MS-il ei ole midagi väga väristada, mida iganes teeb, lambad peavad järgnema..

Ise olen vaikselt seda suurte pilvemajandust kontrolli alla võtnud, Google Photo asendanud enda Synology Photo pilvega, ja tegelt saaks suurema osa teenustest enda pilve munsterdada.
Kuidagi punaseks jooneks seadnud, et kasutan niipalju kui tasuta pilve&teenuseid antakse, kui väheks kipub jääma ja peaks kuumaksu maksma, uurin alternatiive nagu enda syno.
Aga eks inimene on mugav ja ei välista isegi, kus mingi hetk tundub iga kuu eurosid loovutada kergem kui jantida miski muu aretise konfimisega.. icon_rolleyes.gif

BA79
HV kasutaja

sõnum 01.04.2025 19:25:24 vasta tsitaadiga

Hinnastada saab SaaS põhimõttel müüdavat teenust igatepidi. Praegu maksad opsüsteemi ostmisel kas arvutiga OEM või karbitootena retail ühe korra litsentsi eest ja sellega on sul õigus kasutada opsüsteemi vastavalt litsentsitingimustele. SaaS võib müüa ka kuu kaupa, pakettidesse jaotatuna umbes samamoodi nagu praegu Office 365 on. Lihtsalt küsimus on selles, mida tulevikus kasutaja üldse oma arvutiga teha saab. Praegu saad osta ja paigaldada tarkvara niipalju kui kettal ruumi on ja raud välja veab. Tulevikus võib ka sellele piiranguid tulla. M$ ei ole suutnud oma tooteid nagu Apple, müüa. Surface läks aiataha, oma brändiga nutitelefon läks aiataha. Ühilduvusprobleemid, sest kui tahad luua midagi sellist mis oleks otsast lõpuni sinu kontrolli all siis pead kui otsast lõpuni ise ka valmis arendama.
Google ei ole enam päris tasuta. Tahad YT reklaamivabalt või rohkem pilveruumi, maksa ja osta. Muidugi nad teenivad klikkide ja reklaamimüügi pealt aga M$ ja Google ärimudelid ongi erinevad. Üks toetub opsüsteemi ja oma tarkvaratoodete arendamisele, aga teine üritab rohkem kasutamise pealt teenida. See et Win on monopol, täiesti nõus ja see on ka üsnagi kaalukas faktor miks nad võiksid vähemasti proovida teerullina kõigist üle sõita ja üritada sundida kasutajat kasutama nende tooteid neile sobivatel tingimustel. Kas ja mil määral see õnnestub, näitab aeg.

Mul on ka tasuta Google pilveruum, maksma millegi eest eraldi ei kipu (pole vaja), sest mul ei ole pilves midagi eriti hoida. Isegi kodusest NAS-ist on vara rääkida. Aga minu punaseks jooneks saab olema see, kui peaks tekkima olukord kus ostetud seadet ei saa kasutada ega konfida nii nagu mina tahan vaid nii nagu toote valmistaja/müüja seda ette kirjutanud on.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 02.04.2025 06:39:30 vasta tsitaadiga

Surface on väga äge toode. Lihtsalt turundada seda ei mõistetud.
https://support.microsoft.com/en-us/surface/surface-book-2-specs-and-features-d752c78d-d1fc-c483-c80d-8343e68ad96b

Üks selline on müügiks olnud. 225€ eest sai selle omale inimene, kes tegelikult ei osanud hinnata seda, et 13,5" ülitiheda resolutsiooniga tahvel klaviatuuri küljest ära võiks käia.

Üks "laptop" on praegugi nimekirjas. 185€ eest 1,28kg puutetundlikkus suiremal kui fhd resolutsioonil. Surface enda laadimispesa ära sa ei lõhu, selleks on vaja sihikindlust ja tööriista..
Surfacel on usb a üsna alati, x1 g3 lenovol näiteks on aga ainult usb c.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 02.04.2025 11:15:30 vasta tsitaadiga

Kasulik post! Lisage omale järjehoidjatesse vms, kui olete 23H2 peal ja Windows Update teile 24H2 ei paku, sest olete selle paigaldanud nõuetest möödaminnes vms.

Lasin 24H2 eile peale. Vastupidiselt levinud arvamusele ei pea nö "mittetoetatud" arvutil seda ISO pealt hakkama upgrade installiga paigaldama.
Saab ka läbi Windows Update nagu ette nähtud. Isegi kui arvuti ühelegi nõudele ei vasta. Erand on POPCNT instruction set mitte omavad väga vanad prosed ala C2D, C2Q, Athlon 64 jms mis väljastati enne 2008 aastat.
Alates Phenom II (K10) ja Nehalem (i7-900) on see toetatud.

Ma ei nimetaks seda protsessi eriti keerukaks või aeganõudvaks (neile kes run dialoogi, skriptifailide ja käsureaga kokku on puutunud). Midagi suurt ei pea eraldi alla laadima - ainult ühe skripti.
Olen üsna kindel, et kogu seda protsessi saaks tugevalt automatiseerida, et muuta see veelgi kiiremaks ja mugavaks. Minul kahjuks pole aega seda teha.

Tehniliselt minu arvuti küll vastab kõigile nõuetele (5800X3D, 32GB RAM jne), aga ma olen TPM, SecureBoot jms ise kinni keeranud ja see on suur nono MS'le.
Seega vaikimisi Windows Update 24H2 mulle ei paku.
Miks nüüd? Sest nüüd sai 24H2 väljalaskest pool aastat täis. Peaks piisavalt stabiilne olema. Saab 12 kuud kasutada kuni järgmise aasta kevadel lähen 25H2 peale üle peale pooleaastast ootamist.

Eraldi tänud kasutajale Dogbert, kes eelmise aasta novembris näitas, et see on WU kaudu täiesti tehtav: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11545625#11545625
Ma ei hakka kogu tema posti siin tsiteerima. Ainult olulisema osa enda täiendustega.

Olulised soovitused enne alustamist:
* Veendu, et C:\ kettal oleks 50GB või rohkem vaba ruumi.
* Et sa oleksid kiire ühenduse otsas või oma mobiilset paketti nulli ei tõmbaks, sest laaditakse alla umbes 5GB jagu faile.
* Tark oleks ka enne 24H2 paigaldamist teha ära kõik 23H2 enda pooleliolevad uuendused (v.a Preview mis pole vajalik).
* Admin õigused lihtsustavad oluliselt kogu protsessi. Eriti mis puudutab failide loomist süsteemikaustades ja käsurea või skriptide jooksutamist.
* Faililaiendid peaks olema nähtavad.
* Kui oled Home versiooni peal, mitte Pro, siis see vaikimisi Group Policy ei sisalda. Siis tuleb kasutada kas PolicyPlus programmi mille saab siit: https://github.com/Fleex255/PolicyPlus/releases
Või kui tahta kasutada Windowsi enda oma, siis luue uus .cmd fail mille sisu peaks olema:
@echo off
pushd "%~dp0"
dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~*.mum >List.txt
dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~*.mum >>List.txt
for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"
pause

Ja see käivitada. Peale seda võib restart vajalik olla.

1. Ava gpedit.msc . Kõige kiirem on seda ilmselt teha windows.gif +R käsuga.

Navigeeri: Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Manage updates offered from Windows Update > Select the target Feature Update version
Avanevas dialoogis vali Enabled ja sisesta tühjadele väljadele 11 ja 24H2 nagu pildil:
Spoiler Spoiler Spoiler

2. Ilma gpedit.msc sulgemata liigu: Computer Configuration > Windows Settings > Scripts > Startup
Avanevas dialoogis vali Show Files ja avanevasse kausta tekita fail FeatureUpdateChecklistBypass.cmd (nimi pole tegelikult oluline, ainult faililaiend ja sisu) nagu pildil (minul oli see juba loodud):
Spoiler Spoiler Spoiler

Faili loomiseks selles kaustas võivad olla vajalikud Admin õigused. Mina ei pidanud eraldi midagi tegema, aga ei saa välistada, et teistel tuleb see fail nt dokumentide kaustas või desktopil luua ja siis sellesse kausta kopeerida.

Ava see fail redigeerimiseks, ja kopeeri sinna järgnev kood (roheline tekst):
reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\CompatMarkers" /f 2>NUL

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Shared" /f 2>NUL

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators" /f 2>NUL

reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\HwReqChk" /f /v HwReqChkVars /t REG_MULTI_SZ /s , /d "SQ_SecureBootCapable=TRUE,SQ_SecureBootEnabled=TRUE,SQ_TpmVersion=2,SQ_RamMB=8192,"

reg.exe add "HKLM\SYSTEM\Setup\MoSetup" /f /v AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU /t REG_DWORD /d 1

Kui fail on vastava sisuga loodud, salvestatud ja asub õiges kaustas, siis eelnevalt avatud aknas vali Add > Browse > [vali FeatureUpdateChecklistBypass.cmd fail] > Open > Ok.
Peale seda võib Ok kasutades selle akna ja Local Group Policy Editori sulgeda.

3. Käivita Terminal (käsurida) ja sisesta:
gpupdate /force

Peale seda võib teha soovitusliku restardi, kuigi mina seda ei teinud. Seega ma ei tea kui vajalik see tegelikult on.

4. Ava brauseris: https://raw.githubusercontent.com/AveYo/MediaCreationTool.bat/refs/heads/main/bypass11/Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd
Kasuta CTRL+A või hiirt, et valida kogu nähtav kood ja kopeeri see.
Desktopil, või kusiganes tekita uus .cmd fail (failinimi pole oluline) kuhu kleebid selle kopeeritud koodi. Salvesta fail ja käivita.
Peale käivitamist peaks rohelisega näitama, et on Enabled ja sulgub ise.

5. Käivita Windows Update ja otsi uuendusi. Kui kõik läks hästi, siis peaks hakkama alla laadima Windows 11, version 24H2 nagu pildil näha:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kui kõik läks hästi peaks pärast paigaldamist ja restart(e)i olema paigaldatud 24H2 Build 26100.3476 ( windows.gif + winver näitab versiooni)
Spoiler Spoiler Spoiler

EDIT:

Siin on palju lihtsam ja lühem versioon sellest, mis peaks kõik need sammud automatiseerima. Samasse kausta tekitatakse ka upgrade_log.txt logifail tulemustega (juhul kui midagi ei toiminud vms siis seal on kirjas).
https://www.upload.ee/files/17922583/Win11_24H2_Upgrade.cmd.html
Sammud mida see skript läbib:

* Anna administraatori õigused, kui kasutaja ei ole juba administraator.
* Loo logifail.
* Logi käsud ja tulemused.
* Luba faililaiendite näitamine.
* Määra sihtversiooniks 24H2.
* Määra sihtversiooniks Windows 11.
* Eemalda ühilduvusblokid.
* Lisa riistvaranõuetest möödaminemise võtmed.
* Sunni rühmapoliitika värskendamine.
* Küsi kasutajalt, kas ta soovib arvuti taaskäivitada (10 sekundit otsustamiseks. 10 sekundit restardini kui valitud Y).
* Käivita Windows Update ja ava selle kasutajaliides.
* Hoia käsuaken lahti.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 02.04.2025 20:55:46 vasta tsitaadiga

Tomorrow, püha juudas. Kui seni oli mul veel lootus saada remote desktop toimima 23H2 to 24H2, siis hetkel on tunne, et mõistlikum on ise rännata teise arvuti taha ...
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 03.04.2025 10:31:15 vasta tsitaadiga

Kas on olemas rohtu sellele et win ei lülitaks välja other system tray ikoone mis mul valikuliselt sisse on lülitatud.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.04.2025 12:04:06 vasta tsitaadiga

Muhekas, Väljalülitamise all pead siis silmas seda, et need pannakse eraldi kastikesse, ehk siis need pole pinnitud tray'sse?
Võin unpinnib ta ise sul ikoone mis peaks kogu aeg nähtaval olema?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.04.2025 12:21:51 vasta tsitaadiga

Vahel kaovad need pinnitud ikoonid ära jah. Peab korra unpinima ja uuesti pin-ma, siis tulevad tagasi.
Pole veel pihta saanud mis juhul see juhtub. Ülemäära tihti ei juhtu.
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 03.04.2025 15:58:40 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Muhekas, Väljalülitamise all pead siis silmas seda, et need pannakse eraldi kastikesse, ehk siis need pole pinnitud tray'sse?
Võin unpinnib ta ise sul ikoone mis peaks kogu aeg nähtaval olema?

Win lülitab need ise välja jah. Seadetest pean slideri jälle sisse lülitama, et tagasi ilmuks....krt ma ei oska detailselt lahti seletada, panen pildi spoilerisse sellest mida mõtlen
Spoiler Spoiler Spoiler

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.04.2025 18:22:14 vasta tsitaadiga

Huvitav. Minul pole seda esinenud. Küll aga on esinenud seda, et peale programmi uuendust on ise ennast tagasi pinninud tray'sse, kuigi ma olen eelnevalt eemaldanud selle sealt. Nvidia ikoon on hea näide sellisest.
Kahjuks Win11 eemaldas ka sätte mis eksisteeris varasemates versioonides, kus oli säte et näitaks alati kõiki tray ikoone. Ehk siis mingi varjatud menüü pärast polnud kunagi olnud vaja muretseda.

EDIT:

Ise kasutan Windhawk mod mis selle probleemi lahendab:
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 03.04.2025 19:57:58 vasta tsitaadiga

Mul kaob Nvidia ikoon samuti peitu iga kord pärast driveri uuendust, aga seda on lihtne peidupaigast tagasi taskbarile lohistada.
tagasi üles
JDF
HV vaatleja
JDF

sõnum 04.04.2025 10:30:30 vasta tsitaadiga

Mind jubedalt häirib, et ei saa taskbari ekraani üleval otsas hoida enam. 99% on mul see alati olnud on top. Win11 on justkui win8 kuhu pannakse uuendusi mida keegi pole küsinud.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 04.04.2025 19:47:38 vasta tsitaadiga

JDF kirjutas:
Mind jubedalt häirib, et ei saa taskbari ekraani üleval otsas hoida enam. 99% on mul see alati olnud on top. Win11 on justkui win8 kuhu pannakse uuendusi mida keegi pole küsinud.

Windows 11:

Spoiler Spoiler Spoiler

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.04.2025 22:31:30 vasta tsitaadiga

Microsoft is testing ReFS for new Windows 11 installs, meaning NTFS might finally be replaced in the future
https://www.xda-developers.com/microsoft-testing-refs-file-system-new-windows-11-installs/

avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 05.04.2025 08:16:08 vasta tsitaadiga

Nojah, senise "kasutajakogemuse" baasilt vaadates, vaid taevas teab, mis hädad sellega veel kaasnevad. icon_confused.gif
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 06.04.2025 05:22:06 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:

Explorer patcher iseenesest töötab küll jah, aga minu töö iseloom on selline, et väga mugav on võtta lahti teatud kogus tööfaile ja taskbaril kiirelt muuta nende järjekorda vastavalt prioriteedile (mis võib jooksvalt muutuda). Failid on avatud päevi, vahest isegi nädalaid.
Aga programm, mida kasutan, on nii lollisti üles ehitatud, et ta kuvab taskbaril kõigepealt enda täispikka nime, siis programmi litsentsi omaniku täispika nime ja siis alles failinime. Ja seetõttu ekraani allosas taskbaril faili enda nime ei näegi. Kui aga taskbar on vasakul ekraaniküljel, saab selle laiust suurendada nii palju kui vaja. Näeb siis faili nime ning tekib ka loogiline järjekord ülevalt alla.
Huvitav, et Microsoft pole selle peale mõelnud, et taskbari võiks saada liigutada ka vasakule. Ekraanidel on laiust tunduvalt rohkem kui pikkust ...

Võtsin Windhawki põhjalikumalt ette ja vaatasin üle/proovisin järgi suur osa mode. Varasem kogemus oli see, et mul ei õnnestunud neid millegipärast tööle saada, aga vist ilmselt explorerpatcher takistas ning ka praegu osad töötavad vaid siis, kui EP seadistus on Win 10.

Nüüd leidsin üles modi "Disable grouping on the taskbar", millega saab taskbaril sama programmi üksust liigutada ja see on sama mugav nagu 7+ tweakeriga.
Ja toimib nagu soovin "Middle click to close on the taskbar".

Minu jaoks vajalik taskbar ekraani vasakul servas - Vertical Taskbar for Windows 11

Ja väga huvitava leiu avastasin - Text Replace. See on mod, millega saab taskbaril programmi nime muuta. Sarnase lahenduse peale mõtlesin, aga ei osanud arvata, et see kuidagi teostatav on. Nüüd saan programmi nimest selle neetud litsentsi omaniku ja muu mudru maha trimmida, mis seda taskbari mul nii ülipikaks venitab.

Taskbar height and icon size - taskbari üksusi saab veidi madalamaks teha, et neid rohkem ära mahuks (ilmselt kasulik vaid vertikaalse taskbari puhul).
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.04.2025 15:18:52 vasta tsitaadiga

Olen nüüd 24H2 umbes viis päeva kasutanud. Paar märgatavat probleemi on esile kerkinud ja mõned vanad, mida pole jätkuvalt parandatud ja üks millele ma isegi leidsin lahenduse.

1. Probleem: Peale arvuti sleepist äratamist pole heli. Kõik on Device Manageri kohaselt enabled ja töötavad ja Event Viewer ühtegi sellekohast errorit või hoiatust ei näita, aga heli puudub.
Põhjus: 24H2 on muudetud APO (Audio Processing Objects) initsialiseerimist peale low power state'st ärkamist rangemaks ja see paistab olevat osad APO'd katki teinud.
Workaround: Steelseries GG (Sonar APO ja teised komponendid) vajavad restarti. Seega pidin tekitama skripti mis Task Scheduri kaudu käivitatakse, kui Event Viewerisse tekib sleepist ärkamise event.

2. Probleem: Lock/Login screen tausta ei saa muuta.
Põhjus: 3rd party programm äkki?
Workaround: Pidin käsitsi tõstma %windir%\Web\Screen kaustast vajaliku taustapildi %LocalAppData%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets kausta ja asendama seal olnud ilma faililaiendita faili andes taustapildile sama ilma laiendita nime.
Isegi peale seda on nüüd jälle kuskilt võtnud vana tausta mida ma ei taha ja pannud selle Lock/Login screenile. Eelnevalt mainitud kaustas on kõik sama s.t minu käsitsi tõstetud taust on seal õige nimega olemas, seega pean otsima, kus ta selle vana tausta jälle välja kaevas.

3. Probleem: Duplicate screen TV ekraanile üle HDMI on läägine.
Põhjus: Unknown. See läks millalgi 23H2 peal juba katki ja on nii olnud sellest saati. Seda ka kümnekonna eri Nvidia draiveriga. Väike lootus oli, et 24H2 parandab selle, aga sama probleem on ka siin. Seejuures pole vahet kas Duplicate teha Win+P või Nvidia kontrollpaneeli kaudu.
Workaround: Tuleb kasutada tüütumat Extend valikut ja siis vastav aken liigutada käsitsi TV ekraanile. Siis ei ole kummalisel kombel mingit läägi.

4. Probleem: Isegi kui kasutajaliides on Inglise keeles, siis osa asju tahab ikka tuima järjekindlusega näidata Eesti keeles a'la Windowsi Turve ja Microsofti Pood. Neil "äppidel" ei saa ka eraldi keelt määrata. Lahenduseks tuleb paigaldada eraldi English (United States) keelepakett ja liigutada see keelte sätetes esimeseks. Alles siis hakkavad eelmainitud programmid kasutama Inglise keelt. Paraku sellega kaasneb uus probleem kus käivitusel kasutab Windows vaikimisi Inglise keelt klaviatuuri keelena. Eesti keelt ei saa esimeseks panna, sest siis on jälle Windowsi Turve ja Microsofti Pood eestikeelsed. Nokk kinni - Saba lahti.
Põhjus: MS ajuvaba keelepoliitika, et Store ja Security peavad olema input, mitte GUI keeles.
Workaround: Ma ei tea kas see lisati 24H2 peal või ma avastasin selle kogemata ise, aga nüüd saab seada Settings > Time & Language > Typing > Advanced keyboard settings, sätte alt override default input valiku. Kui sealt valida Estonian, siis arvuti käivitamisel määrab ise korrektselt input keeleks Eesti, aga keelte nimekirjas on sama 1. English ja 2. Estonian valik. Seega on GUI k.a Store ja Security korrektselt inglise keeles ja input keel on Eesti ilma, et ma peaks system trayst igal käivitusel seda käsitsi EST peale klikkima.

Plussina on peale Edge eemaldamist nüüd Edge Update kirje kadunud paigaldatud programmide loetelust. 23H2 peal jäi see sinna ka peale Edge eemaldamist, mis oli tüütu.

Varasemad probleemid:

Spoiler Spoiler Spoiler

Veel asju mida 24H2 muutis peale uuendust:
Fastboot lülitati uuesti sisse. Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud.
Teenuste sätted resetiti defaulti. Õnneks mul on skript mis muudab need tagasi minule sobivaks.
Töölaua otseteedele tekkis tagasi mõttetu noole kujutis ikoonidel mille ma alati kinni keeran.
Task Manageri Processes > Name veeru ümber on kummaline valge kastike mis kaob ära kui sinna peale klikkida, et järjestada protsessid Z > A, mitte A > Z. Teistel Task Manageri vahekaartidel seda visuaalset anomaaliat ei eksisteeri.
tagasi üles
Telex
HV kasutaja
Telex

sõnum 06.04.2025 18:08:11 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Fastboot lülitati uuesti sisse. Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud.

Sa pead silmas ikka seda, mida vähemalt varem "fast startup" nimetati? Kuskohast sa nägid, et see sisse on lülitatud? Ja kus ta seal registris on? Mulle tundub, et kui hiberneerimine oli cmd (powercfg /h off) kaudu kinni keeratud, siis ei ole ka fast startup võimalik ja mina küll aru ei saa, et ta peale 24H2-te uuesti sisse oleks lülitatud icon_rolleyes.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.04.2025 18:31:31 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
1. Probleem: Peale arvuti sleepist äratamist pole heli. Kõik on Device Manageri kohaselt enabled ja töötavad ja Event Viewer ühtegi sellekohast errorit või hoiatust ei näita, aga heli puudub.
Põhjus: 24H2 on muudetud APO (Audio Processing Objects) initsialiseerimist peale low power state'st ärkamist rangemaks ja see paistab olevat osad APO'd katki teinud.
Workaround: Steelseries GG (Sonar APO ja teised komponendid) vajavad restarti. Seega pidin tekitama skripti mis Task Scheduri kaudu käivitatakse, kui Event Viewerisse tekib sleepist ärkamise event.

Jap, sarnane probleem. Heli kaob ära. Enne aitas Device Manageris audiosedmele Disable-Enable tegemine, nüüd enam mitte ja vaja arvuti restartida.

Lähen lähiajal ilmselt Windows 10 peale tagasi. Kopp nii ees sellest Vista 2.0-st.

raul141
HV veteran
raul141

sõnum 06.04.2025 20:14:00 vasta tsitaadiga

Ühele arvutile 24h2 tehtud, teine dualboodil veel seda ei pakkunud imelikul kombel. Nojah pea kuu aega w11 ei uudistanud ka ja 23h2 kaks uuendust koos teiste lisadega kokku pea pool tundi läks icon_lol.gif . Huvitav, kui aasta pärast minna uuendama, midagi tuksi ei keera?
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 143, 144, 145 ... 152, 153, 154  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.