Mulle helistas miski andrei, +37256654083, jahus midagi kullerist ja ümber suunamisest. Kui ütlesin, et eesti keeles paluks, katkestati kõne. Laupäeval sain paki automaadist kätte. Kangesti tundub, et omniva lekib...
Reportisin spämmi ja blokk peale.
Mulle helistas miski andrei, +37256654083, jahus midagi kullerist ja ümber suunamisest. Kui ütlesin, et eesti keeles paluks, katkestati kõne. Laupäeval sain paki automaadist kätte. Kangesti tundub, et omniva lekib...
Reportisin spämmi ja blokk peale.
58589736 jahus midagi kullerist jube pikalt venekeeles, ütlesin, et nüüd sama jutt riigikeeles, siis kadus
Mul samuti omnivas pakk tulemas _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
+3726346275, väidab end olevat Omniva kuller, nuiab isikuandmeid tähtsa kirja kätte toimetamiseks.
Alustab Inglise keeles aga läheb kiiresti vene keelele üle, Inglise keel väga vigane, Vene keel tugeva "mägede" aktsendiga.
Enne rahule ei jäänud, kui samas keeles pimedasse kohta saatsin ja soovitasin ise politseisse helistada ning ennast üles anda.
Veider, et lauaka numbrit näitas.
Ootan Omnivast pakki hetkel, kuskil miskit lekib? _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Sellel, et paljud teist just nüüd saavad Omnivast paki ootamisel pakipetukõnesid, saab olla vähemalt kaks võimalikku selgitust:
Üks, nagu juba mitmed on kahtlust avaldanud, et Omnivas on tekkinud andmeleke.
Kontrollisin teooriat enda varasematest Omniva pakisõnumite ja saadud pakiskämmisõnumite ajalist korrelatsiooni - seda polnud. Tähendab, et kui see nii ongi, on see võrdlemisi värske nähtus.
Teine selgitus on see, et käimas on uus ja massilisem seda tüüpi pakiskämmisõnumite laine ja teie olete lihtsalt juhtumisi need, kes samal ajal Omnivast pakki ootavad.
Keegi teist ei ole maininud, kas skämmer pöördus teie poole nimepidi või mitte. Omniva pakiautomaati saabuvate saadetiste andmelekke puhul teaks ta vähemalt kaht asja - telefoninumbrit ja nime.
Kui nime ei tea ja üritab ka seda välja skämmida, siis ei tea ta muud kui telefoninumbrit. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Mina pole varasemalt mitu kuud Omnivalt pakki saanud ja scammikõnet ka mitte, kas tõesti kokkusattumus, et siin n+1 inimest saavad peale seoses omniva pakiga venekeelse kõne kullerijutuga _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
See skämm ei lõpe.
Nummiva saadab välismaalt tulevale pakile ühel hetkel veebikeskkonna kust saad vaadata ja ümber suunata. See tuleb ka meilile kui meil on olemas. Igasugune sõnumi jura on jura.. _________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas.
Mina pole varasemalt mitu kuud Omnivalt pakki saanud ja scammikõnet ka mitte, kas tõesti kokkusattumus, et siin n+1 inimest saavad peale seoses omniva pakiga venekeelse kõne kullerijutuga
Noh, kui on skämmikõnede või sõnumite laine, siis paratamatult on nende saajate hulgas ka neid, kellel päriselt on pakk tulemas. Mida suurem laine, seda rohkem.
Meil ei ole ju andmeid selle kohta, kui palju tegelikult nende kõnede ja teadete saajaid kokku on, kui palju on päriselt Omnivast paki ootajaid ja kui palju neid, kellel need kaks asjaolu kokku langevad.
Praegu siinse teema andmetel alates 27. veebruarist n=6 (teateid kokku 7, st n+1 ). Terve Eesti ja kõigi Omnivast paki saajate kohta vähevõitu järelduste tegemiseks. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Tegelikult räägib Omniva andmebaasi sissesaamise vastu asjaolu, et venekeelsed helistajad helistavad eestikeelsetele klientidele. Kui neil oleks tõepooolest info käes, siis nad ju ei raiskaks oma aega mõttetutele kõnedele, vaid võtaksid sihikule vene babushkad, kellel oleks juba sellestki hea meeel, et Omnival selline tore venekeelne töötaja on.
PS Aga minul tegi täna Elon Musk tuju heaks. Saatis meili sõnumiga, et olen võitnud 4 miljoni eest Tesla aktsiaid. Palus veel kirja tõsiselt võtta. Ma saan muidugi aru, et ta teeb lihtsalt enne 1. aprilli nalja ja seepärast ei hakka talle vastama, kuid tore sellegipoolest. _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
napoleon, Nimi ju ikka on ja 95%+ juhtudel näitab see ilusti ära. _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
No mulle raiuti telefonis kui rauda, et ma olen ise valinud suhtluskeeleks Vene keele ja sellepärast nemad muga Eesti keeles ei räägi.
Ja kui mulle miskit ei sobi, siis ta saab lasta supervisoril või hypervisoril helistada (ei saanudki täpselt aru), kes selle üle kinnitaks, et ma olen valinud suhtluskeeleks just selle keele ja et kõne on autentne Omniva kõne.
Selle peale ma soovitasingi tal minna kohta, mis trükimusta ei kannata ja se supervisor kaasa võtta aga enne helistagu veel ka parem ise politseisse. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Kui kõne algab ilusa eestikeelse "Strastvuite!"-ga, siis panen rahulikult toru hargile. _________________ Kasutajaga meim äri ei tee temapoolse ebaausa käitumise tõttu.
Omniva leke on vägagi võimalik. Palgad on ju kehvad ja ma ei imestaks kui mingi töötaja või töötajad jagaksid teatud siseinfot selleks, et oma sissetulekut kergitada.
Pidevalt lekib teistest firmadest andmeid. Ei maksa arvata, et Omniva siinkohal mingi fort knox on, kust kunagi midagi ei leki.
Omniva palgapoliitika samuti asjadele kaasa ei aita.
Tomorrow, Absoluutselt, muidugi on võimalik. Aga kui helistajatel on info käes, miks nad seda siis täies mahus ei kasuta? Võimalik muidugi, et nad on lihtsalt liiga lollid sellest aru saamaks, et eesti nimega kliendile vene keeles skämmida ei saa. _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
perenoel, Senimaani paistab olevat päris inimene toru teises otsas. Palju neist kõne saajatest siia või kuhugi üldse kirjutab sellest kokkusattumusest rääkima? Ilmselt väga vähe.
Pealegi reaalne inimene ei suuda niipalju numbreid läbi helistada päevas. Kui tegu oleks AI robocalleritega, siis iseasi.
AI sünteesitud kõne on jõudmas hirmuäratavalt realistlikule tasemele. Seni on see õnneks veel kuskil laborites ja kommertslahenduse AI kõne tunneb veel ära oma monotoonse ja ebaloomuliku kõne alusel.
Tomorrow, Arrvestades seda, kui hea on täna kõnesüntees, on ilmselt tehishäälega skämmimine kohe-kohe tulemas. Seejuures piisab mõneminutilisest jutujupist, kui saab kellegi hääle väga üsna kergesti sünteesida. Järelikult tekib vajadus mingisuguse detektori vms järgi, mis suudaks tuvastada, kas teisel pool on ssõber Peeter või ainult nuppe klikkiv pätt. Sellilse tehnoloogia esimesena turule tooja võib päris rikkaks saada. _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
Ma lobisen nende venekeelsete petturitega hea meelega kui aega on, hoiab neid vähemalt kasutuna ja hõivatuna selle aja. Viimane kõne tuli jälle sel teemal, et tähitud kiri on vaja isikukoodi abil registreerida. Kelle nimele see kiri on, seda ta muidugi ei teadnud, vabandus oli, et nemad on ainult andmekeskus, kes saab ainult vajaliku numbri, kellele tähitud kirja asjus helistada. Andsin neile siis selleks puhuks valmis pandud libaisikukoodi. Nii kaua, kui nad selle isikukoodiga ilma tulemusteta maadlesid, jõudis pettur juba minu kättesaadava palga teemadeni ja et mis panka see laekub. Ilmselgelt väga oluline info tähitud kirja kättesaamisel Kunagi varasemas kõnes ütlesin, et Maapangas, aga nüüd, et LHV-s. Seda panka neil juhendis ei olnud, tuli väga järsk küsimus, et ei-ei, kas on Swedis või Luminoris ja seda mitu korda, kui ma endale kindlaks jäin, et LHV-s. Vahepeal oli neil selgunud, et antud isikukoodiga mingit autentimist teha ei saa, ja siis pakuti välja, et aga installime telefoni omniva äpi. Seda installimist oldi valmis ikka väga detailselt abistama, alates sellest mispidi telefon kätte võtta ja mis nuppudele vajutada. Ilmselt õnnestuks neil mõni memm ka mingit nende äppi installima juhendada.
Aga kuna isikukoodiga autentimine ei õnnestunud ja äpi istallimisega ma "ei saanud hakkama" vaatamata juhendamisele, siis öeldi, et hea küll, nad saadavad mulle info SMS-ga ja kõne lõppes.
Selle aja peale olid nad ka LHV panga olemasolust aimu saanud ja tuli sisse uus selline kõne:
Postimees / nende koostööpartner
+37255534260
55534260
5553 4260
Hakkas mingit venekeelset joga ajama, scammer arvatavasti
+37254343988
54343988
5434 3988 _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Postimees on mingi huvitav elukas. Aeg-ajalt ikka helistab ja hakkab pähe määrima. Aga mul on juba postimehe tellimus, võiks nagu välja filtreerida, olemasolevat klienti pole mõtet spämmida. Ega ma kahte tellimust ikka ei tee
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.