Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 914, 915, 916 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jaakjaak22
HV kasutaja

sõnum 14.03.2025 14:08:15 vasta tsitaadiga

Kui mul on väikeasulas Telia poolt ehitatud valguskaabel eramajas olemas ja ütlen jah Enefit saadetud pakkumisele 199EUR eest nende valguskaabel välja ehitada, et saada tulevikus teiste pakkujate teenust kasutada, siis kuidas hakkab tulevik välja nägema:

a) majja jooksevad kaks valguskaablit - Telia ja Enefit. Telia tõenäoselt enda oma kokku korjama ei hakka?
b) Enefit omandab kuidagi Telialt kuidagi jupi fiibriinfrat ja nimetatakse Enefiti omaks ringi?
c) Telia hakkab oma fiibri kaudu teisi teenusepakkujaid lubama?
d) Enefit küll pakkus, aga mingi aeg teatab, et "jou, sul juba paistab fiiber olema, praegu ei tee"
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.03.2025 14:16:53 vasta tsitaadiga

Eks kõik variandid on võimalikud. Küsi Enefiti käest.
Samas mis see väga sinu asi on, bitid ei küsi kelle oma kaabel on ehk sinu huvi peaks olema mis hinna ja mis kiirusega netti on võimalik saada.
Kaks kaablit oleks muidugi boonus. Saaks ühe käest võtta nö. põhiühenduse ja kellegi teise käest aeglasema ja odavama backup ühenduse. Või siis kaks võrdset kui on riistvara, mis load balance-ga hakkama saab. Aga see peab tark lahendus olema, mingi asuse ruuteriga kunagi proovisin ja tekkisid kohe jamad.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 14.03.2025 14:24:45 vasta tsitaadiga

Valguskaabli puhul võtad teise valguse backupicks? icon_eek.gif
Siis tasuks kolmandaks mobiilne ka võtta just in case icon_lol.gif
Kui telne kaabel olemas, siis telia oma juhtme otsa teisi küll ei luba. Enefiti juhtme kaudu näed pakkujaid kodulehelt

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
margus28
HV vaatleja

sõnum 14.03.2025 14:30:04 vasta tsitaadiga

jaakjaak22 kirjutas:
Kui mul on väikeasulas Telia poolt ehitatud valguskaabel eramajas olemas ja ütlen jah Enefit saadetud pakkumisele 199EUR eest nende valguskaabel välja ehitada

indrpo kirjutas:
Kui opetaatoril on valida siis võrgu ehitamine on alati kallim kui rentida konkreetsete klientide jaoks enefitilt kiudu.

Huvitav kas see valik on sümmeetriline, et Enefitil peaks kah Telialt olemasoleva kiu rentimine odavam kui ise ehitamine? Või noh Enefitil pole seda kiudu üldse nii väga vaja, miks nad siis üldse sinna ronivad? Ma saaks aru, et Elisa/Tele2 ja kõik teised võiksid Telia kiudu samamoodi kasutada saada nagu kõik saavad Enefiti kiudu kasutada? Või mis see erinevus on? (Riigi) toetusi ei tohiks antud aadressidele rakenduda kui seal juba gigane võimekus olemas on.... Kas Enefit omafinantseering tuleb siis kuidagi soodsam, et Telia ise ei saa oma juba paigaldatud kiude samadel tingimustel teistele operaatoritele välja rentida? Midagi on selles loos väga hämarat igatahes...
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 14.03.2025 14:31:17 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Valguskaabli puhul võtad teise valguse backupicks? icon_eek.gif

Jah kui on vaja. Kodukasutajal enamasti küll pole vaja kui ainuke mis juhtub on see, et netflix ei tööta ja külmkapp ei saa netti.
Aga kui on vaja, et see interneedus olemas oleks, siis võib võtta.
See minu kunagine katsetus polnud muidugi kaks optikat vaid wimax ja 4g.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 14.03.2025 14:32:07 vasta tsitaadiga

Enefit veab vist ainult mööda poste ja on odavam?
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 170
tagasi üles
a1
Kreisi kasutaja
a1

sõnum 14.03.2025 15:10:07 vasta tsitaadiga

jaakjaak22 kirjutas:
Kui mul on väikeasulas Telia poolt ehitatud valguskaabel eramajas olemas ja ütlen jah Enefit saadetud pakkumisele 199EUR eest nende valguskaabel välja ehitada, et saada tulevikus teiste pakkujate teenust kasutada, siis kuidas hakkab tulevik välja nägema:
a) majja jooksevad kaks valguskaablit - Telia ja Enefit. Telia tõenäoselt enda oma kokku korjama ei hakka?
b) Enefit omandab kuidagi Telialt kuidagi jupi fiibriinfrat ja nimetatakse Enefiti omaks ringi?
d) Enefit küll pakkus, aga mingi aeg teatab, et "jou, sul juba paistab fiiber olema, praegu ei tee"

Enefit ehitab õhuliini maja külge ja ...
a) Kui Telia on õhuliiniga, siis kasutuse puudumisel võivad ära korjata. Maakaabel suure tõenäosusega jääb.
b) ei ole tõenäoline, pigem võimatu
c) hetkel pole teada, kuid sellel puudub ka seos Enefiti väljaehitamisega
d) kui juba pakkusid, siis ilmselt lähevad lõpuni, kui klient just vastuvõetamatuid tingimusi ei esita (tahab maakaablit näiteks)

ps. Kui Enefitil on kinnistu piiril kapp, siis maakaabel eeldab kliendi poolset lisapanust.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 14.03.2025 15:24:22 vasta tsitaadiga

c) jah, juba pakutakse.
d) kui juba ei ehitata, pole kindel midagi, kantakse raha tagasi ja öeldakse sry.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 14.03.2025 18:30:51 vasta tsitaadiga

jaakjaak22 kirjutas:

a: Mõnevõrra üllatav, et kui sul on Telia valguskaabel sees, miks Enefit riigi toel või omafinantseeringuga sulle 199€ eest lisa optikat pakub. Üldiselt peaksid tegema ikka valgeid alasid aga kui neil raha üle on, eks nad või topeltvõrke ka oma raha eest lisada.
b: Enefit ehitab operaatorineutraalset võrku, teise sideoperaatori võrke ta kuidagi omandada ei saa.
c: Tulevikku ei tea aga tehniliselt on üsna keerukas Telia fiibril teistel teenust pakkuda. Kui Enefiti võrgul on kuskil asula servas jaotuskapp, kust jookseb iga kiud kliendini ja seal on iga operaatori splitter, millest siis vastavalt signaal lastakse. Telia puhul sellist jaotlat pole kus otse kliendi kiud on, sõlmes on port, kiud kaevu, väike splitter, sealt eraldi mitmesse kaevu kus suurem splitter ja eramajad, näiteks. Teine variant on sõlmest 1 kiud kortermajja kus on keldris oma splitter ja siis sisevõrgust korteritesse. Viimaste puhul kui mõni operaator sooviks sama maja sisevõrku kasutada, ilmselt oleks tehniliselt võimalik. Täna rebib üks teine operaator lihtsalt trepikojas Telia kapist Telia kliendile paigaldatud kiu oma kappi ja tehtud, seadusevastane ka pole, Telia võis selle tasuta kliendile panna aga kaabel korterisse on kliendi oma. Ühesõnaga igasuguseid lahendusi on, et samas kius ja splitterites ka mitu poni jookseks, aga see pole odav lahendus. Telia kasutab seda täna XPON lisaks rajamisel, oma olemasoleva GPON võrgu peal.
d: see tundub loogiline, kuna selliste olemas oleva optika aadresside puhul riigi toetust kasutada ei saa ja enefit peaks ise investeerima ülejäänud summa kui sulle 199€ eest tahaks anda. Või siis sulle täisliitumishinnaga ehitama.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 14.03.2025 19:31:26 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:

a: Mõnevõrra üllatav, et kui sul on Telia valguskaabel sees, miks Enefit riigi toel või omafinantseeringuga sulle 199€ eest lisa optikat pakub. Üldiselt peaksid tegema ikka valgeid alasid aga kui neil raha üle on, eks nad või topeltvõrke ka oma raha eest lisada.
.

rahapesu, üle ei ole, aga kui toetust saab, siis panevad kasvõi mustamäe tee 3 kaabli, mis siis et sinna pole vaja.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 14.03.2025 19:36:16 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
Täna rebib üks teine operaator lihtsalt trepikojas Telia kapist Telia kliendile paigaldatud kiu oma kappi ja tehtud, seadusevastane ka pole,

Tehakse ka teise operaatori kaabliga. Minul oligi nii. Kunagi oli startmani nimega optika mul lühikest aega. Töömees mõtles ka, et oh lihtne otsad uude Onti ja korras. Siis selgus, et oot aga signaali ei tule Elisaga. Läks uurima alla ja siis selgus, et Telia oli omale krabanud. Töömees käis autos ja tõi uue asemele. icon_lol.gif

jaakjaak22
HV kasutaja

sõnum 16.03.2025 20:21:55 vasta tsitaadiga

jaakjaak22 kirjutas:

Kuna ükski variant ei tundunud loogiline, siis ise vastan: helistas Enefiti tütarlaps, et "no mis teeme, meil teie juures tööpõld juba avatud ja tunkedes mehed ootavad", aga kui mainisin, et ma ei tea, mida teha, sest mul ja poolel asulal juba 5 aastat Telia fiiber olemas, siis hakkas veits luksuma, et see on küll neile suur uudis. Mainisin, et kitsenduste kaart on mu teada avalik ja nii see kõne lõppes. Eks kõigil läheb vahel sassi icon_smile.gif

viimati muutis jaakjaak22 17.03.2025 15:47:49, muudetud 2 korda
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 17.03.2025 07:47:23 vasta tsitaadiga

Pigem arvan telia krabab vaikselt asulaid vähemalt neid mis magistraali äärde jäävad mingilmoel, kuhu teised jõudnud pole minuarust suht rivis läksid 1he aastajooksul. Kus muidu neil huvi pole siis tuleb tekitada. Suht väikese vahega tehti 3 kohta järjest mida ma tean.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 17.03.2025 11:48:09 vasta tsitaadiga

XeStAiSy kirjutas:
Pigem arvan telia krabab vaikselt asulaid vähemalt neid mis magistraali äärde jäävad mingilmoel, kuhu teised jõudnud pole minuarust suht rivis läksid 1he aastajooksul. Kus muidu neil huvi pole siis tuleb tekitada. Suht väikese vahega tehti 3 kohta järjest mida ma tean.

Jah - suures asulas saad kiiret internetti, kuid maale pääseb ainult hobusega ja isegi post liigub kord nädalas kui ilm hea on..
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 17.03.2025 17:20:07 vasta tsitaadiga

jaakjaak22 kirjutas:

Kuna ükski variant ei tundunud loogiline, siis ise vastan: helistas Enefiti tütarlaps, et "no mis teeme, meil teie juures tööpõld juba avatud ja tunkedes mehed ootavad", aga kui mainisin, et ma ei tea, mida teha, sest mul ja poolel asulal juba 5 aastat Telia fiiber olemas, siis hakkas veits luksuma, et see on küll neile suur uudis. Mainisin, et kitsenduste kaart on mu teada avalik ja nii see kõne lõppes. Eks kõigil läheb vahel sassi icon_smile.gif

anna neile minu nr, ootan neid tunkesid juba 1998 ndast saati

XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 17.03.2025 19:15:20 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
XeStAiSy kirjutas:

Jah - suures asulas saad kiiret internetti, kuid maale pääseb ainult hobusega ja isegi post liigub kord nädalas kui ilm hea on..

1 koht kus tehti oli Loo teine Pasavere eramajad migi peotäis, kolmas oli raasiku kuhu minujuurest mindi. Tegemist on väga väikeste kohtadega Loo kohaga võrrelda. Raasiku ja looga võrrelda on pasavere suht olematu number ime ,et üldse torudesse fiiber pandi. Mingi asi motiveeris neid see umbkaudu 20 maja ära panna. Siis mingi osa kus rukkurid on seal pole üldse midagi peale 4G ikkagi igalepoole ei veeta. Ilmselt see on selleks ,et krabada alevikud ära ,et teised ei tuleks. Kuid ja üritatakse neid kohti kuidagi teha millest magistraal läbib. Muudmoodi oleks lootusetu. Tegelt keevituse töö ongi mis maksab kuid raske ei ole tekitavad kaevu muffi ja ongi kogu ooper 1 kiud sisse ja majaotsad punti ja kogulugu ei mingit elektroonikat või muud jama. Mind tegelt ei huvitagi see mismoodi tehakse kuid väga prosta tundus.Rohkem aega kulus torudesse fiibri ajamine kui ülejäänud asi mõned päevad läksid selle muffiga. Telia fiibri signaali silmaga ei näe kuid ta on olemas, mõnelmaal võib punane olla. Ma alguses mõtlesin kuidagi on seda valgust näha kuid tutkit.

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 17.03.2025 21:48:26 vasta tsitaadiga

XeStAiSy kirjutas:
Telia fiibri signaali silmaga ei näe kuid ta on olemas, mõnelmaal võib punane olla. Ma alguses mõtlesin kuidagi on seda valgust näha kuid tutkit.

Joppppenpuhhh küll eusa_wall.gif

Ei ole mitte ühelgi maal punane ega silmaga nähtav.

Ja mitte mingil juhul ärge vahtige fiibri otsasid või muid lasereid.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 17.03.2025 21:58:42 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
Ja mitte mingil juhul ärge vahtige fiibri otsasid või muid lasereid.

Miks? Sa ei taha, et keegi näeks interneti lähtekoodi? icon_eek.gif
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 17.03.2025 22:01:48 vasta tsitaadiga

Parandan enda eelmist postitust, soovitan igal juhul vaadata fiibri otsa. Kui oled siiani vaseühenduse peal, telli hiinast mingi 100mW laser ja näita sellega omale otse silma.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 17.03.2025 23:39:31 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
Ei ole mitte ühelgi maal punane ega silmaga nähtav.

Idee poolest, peaks näha olema kui multimode fiiber kasutusel, 850nm lainepikkus peaks olema inimsilmale veel nähtav.
Tõsi, mitte kauaks, kui on soov seda palja silmaga kontrollida. icon_lol.gif
Multimodet küll vaevalt keegi koduste ühenduste viimase miili pakkumiseks kasutab aga välistada ma seda päris ei julgeks.
Maailmas on miljoneid, mees ja koer tüüpi WISP’e ja ISP’e, kel teinekord igasugu imelahendused kasutusel. icon_rolleyes.gif

tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 17.03.2025 23:49:33 vasta tsitaadiga

Kindlasti pakub keegi üle toslinki ka internetti.
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 18.03.2025 09:37:31 vasta tsitaadiga

Need kes pimedaks jäid järelikult vaatasid valesti. Valesti vaadata jah ei soovita. Ma tallinas näinud fiibri ots vastu seina lasta oli punane täpp seinal. Kellelgi nii on.
Ja üldse kui ma tahan nalja teha hakkab keegi pead vastu seina taguma see viitab haigusele. Kui on ärritus siis pane arstile aeg.

viimati muutis XeStAiSy 18.03.2025 09:57:45, muudetud 7 korda
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 18.03.2025 09:40:09 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
Kindlasti pakub keegi üle toslinki ka internetti.

Jaah, naljaks hea küll.
Jääks ikka võrguehnoloogiate juurde, ka nalja tehes.

tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 18.03.2025 14:27:07 vasta tsitaadiga

Naljapolistei sina vä

XeStAiSy kirjutas:
Ma tallinas näinud fiibri ots vastu seina lasta oli punane täpp seinal. Kellelgi nii on.
Ja üldse kui ma tahan nalja teha hakkab keegi pead vastu seina taguma see viitab haigusele. Kui on ärritus siis pane arstile aeg.

Punane täpp seinal on näha, sest teise otsa on pandud tavaline punane laser, selleks et leida üles õige kiud.

Haigus on sul, süstemaatiliselt ajad täiesti haige inimese luulu juttusid ja siis kukud lõpuks sõimama.
Küll tapavad punktkeevitused, küll on suvel VDSL hädad (WTF?!), siis ei ole kellelgi teisel ONT pulka, keegi ei julge neid teha ja mitte kuskil ei müüda jne jne.

tsitaat:
teine probleem on VDSL kuid on muudel juhtudel oleks lahenduseks lan kaablid vedada. VDSL puhul lan kaabel pole suvel ideaalne võib vähe liiga kalliks minna. ... Korra on kogetud seda VDSL asja suvel rohkem ei tahtnud

Kui ei saa asjadest aru, küsi, mitte ära genereeri mingeid luulusid.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 18.03.2025 15:01:36 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
Naljapolistei sina vä

ot:
Ei ole, samuti ei kavatse agitatsioonile alluda, over and out. icon_razz1.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 914, 915, 916 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.