Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused majanduse teemal (KÜSITLUS - Palju sul sääste on?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 1633, 1634, 1635 ... 1650, 1651, 1652  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Palju sul sääste on? (Säästude hulka lugege ka investeeringud välja arvatud praegune eluase ja pensioni II sammas)
pole mul midagi, elan palgapäevast palgapäevani või ei oma regulaarset sissetulekut
11%
 11%  [ 29 ]
vähem kui ühe kuu netosissetulek
6%
 6%  [ 17 ]
1 kuni 2 kuu netosissetulek
19%
 19%  [ 49 ]
3 kuni 4 kuu netosissetulek
13%
 13%  [ 34 ]
5 kuni 6 kuu netosissetulek
9%
 9%  [ 23 ]
6 kuni 12 kuu netosissetulek
11%
 11%  [ 28 ]
rohkem kui 12 kuu netosissetulek
27%
 27%  [ 68 ]
hääli kokku : 248

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Hiid
HV Guru
Hiid

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.03.2025 18:49:53 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
Õppige oma vanematelt v vanavanematelt. Pensionäre mõtlen icon_idea.gif

Nad surid nälga icon_cry.gif icon_lol.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Markos
HV veteran

sõnum 02.03.2025 18:51:24 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
Õppige oma vanematelt v vanavanematelt. Pensionäre mõtlen icon_idea.gif

Mina murdsin oma vanemate mustrist välja ja alustasin absoluutsest nullist.

tsitaat:
Aga kel need võimalused puuduvad, mis sa neile soovitad icon_question.gif.

Vot seda asja ma kuulda ei taha, et võimalused puuduvad. See ongi see kõige ehtsam ohver, aga mul ei ole ju võimalusi. Kuidas ei ole, minul 18a tudengina polnud ka mitte midagi, aga siis nägin koolis teadetetahvlil kuulutust ja see muutis mu elu. Või kuidas ma 15 aastasena peale isa surma, kui perekond oli langenud alla igasuguse vaesuspiiri, hakkasin nädalavahetustel koolist (tallinnast) koju tulnuna remontima telekaid ja videomakke, et raha teenida. Mida sina tegid 15 aastasena ?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 02.03.2025 18:54:35 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mida sina tegid 15 aastasena ?

Ma käisin isaga kontimurdvat tööd tegemas suveti. Teen seda siiani, aga jõukust pole tulnud icon_cry.gif
RockFM is edastati miljardäriks saamisenippi. Lihtsalt jäta tanklakohv ostmata....

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 02.03.2025 19:11:49 vasta tsitaadiga

Ma 15 aastasena natuke ema aitasin lihtsamate asjadega raamatupidamises. Pisut taskuraha selle eest sain, aga konti ei murdnud.
Kodukasutajate arvuteid tegelikult polegi viitsinud väga raha eest parandada. Ainult mõnda lähedast olen sellega aidanud. Kiskus kohe rohkem sinna koodi kirjutamise poole kui IT-ga lähemalt tuttavaks sain.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 02.03.2025 19:17:39 vasta tsitaadiga

Püüdsin kala. Haug, koha, angerjas jne. Müüsin kala icon_cool.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 02.03.2025 19:23:00 vasta tsitaadiga

Niitsin muru, remontisin autosid. Tulu läks sirgeks ja mis sirgeks ei läinud, see läks peole.

Hea, et ei küsinud, et mis poole aastaselt tegid? Täis sittusin end ja nurusin soolika täidet! Aga sa vist võitlesid seal ka end esivanemate ikest välja...

tagasi üles
Jerry
4K külmavana
Jerry

sõnum 02.03.2025 19:38:21 vasta tsitaadiga

kaelakandmis ajast tegin talutöid - niitsin heina, vedasin sõnnikut käruga põllule - traktor tuli hiljem. Olen sigade seljas ratsutanud icon_cool.gif
kas sa Markos vikatit pinnida mõistad icon_lol.gif

ma sain oma talu kinkelepinguga isalt ja emalt (elab rõõmsalt), kus ma olen sündinud ja elan. Enamus mu teenistusest läks ja läheb hoonete ja muu korrashoiuks. Ei nuta, see on minu ja pere valik.
selle, et riigile hoonete korrashoiuks puitmaterjali eest mitte maksta, ostsin hobi saeraami (Lätist) ja riik mingu ...

tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 02.03.2025 20:31:57 vasta tsitaadiga

Eks linna vurled näe seda maaila teistmoodi icon_razz.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 02.03.2025 22:33:11 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Või kuidas ma 15 aastasena peale isa surma, kui perekond oli langenud alla igasuguse vaesuspiiri, hakkasin nädalavahetustel koolist (tallinnast) koju tulnuna remontima telekaid ja videomakke, et raha teenida. Mida sina tegid 15 aastasena ?

Suht käpard perekond sul siis, kui isa surm kohe vaesusesse viis. Mõned pered koosnevad terve elu ainult emast ja lastest, sest isa on nah*i tõmmanud ega maksa elatist, ning tulevad toime.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 03.03.2025 01:35:17 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Markos kirjutas:
Või kuidas ma 15 aastasena peale isa surma, kui perekond oli langenud alla igasuguse vaesuspiiri, hakkasin nädalavahetustel koolist (tallinnast) koju tulnuna remontima telekaid ja videomakke, et raha teenida. Mida sina tegid 15 aastasena ?

Suht käpard perekond sul siis, kui isa surm kohe vaesusesse viis. Mõned pered koosnevad terve elu ainult emast ja lastest, sest isa on nah*i tõmmanud ega maksa elatist, ning tulevad toime.

Suht ülbe solvamiskatse, aga mina pean seda etappi oma elust just hüppelauaks ja vägagi heaks näiteks, kus virisemise asemel tuleb hakata tegutsema. Kui sul pole mitte midagi, siis mitte millestki millegi tegemine pole mitte õnn, ega kingitus, vaid saavutus.

tsitaat:
kas sa Markos vikatit pinnida mõistad icon_lol.gif

Ei, pole kunagi vaja olnud, aga vajaduse korral võin ära õppida, nagu ka kõik muud asjad siin elus.
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 03.03.2025 01:45:38 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
vajaduse korral võin ära õppida, nagu ka kõik muud asjad siin elus.

Paljudele pole sellist annet antud. Võimaluste puudumine ei tähenda ainult vaesesse perre või Kapa-Kohilasse sündimist, vaid ka füüsilise/psüühilise/sotsiaalse (või kõigi) suutlikkuse puudulikkust.
Kommentaarid: 888 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 668
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 03.03.2025 08:26:15 vasta tsitaadiga

Markos'e ees müts maha kui on selles mõttes nullist endal elu heaks töötand, et pole saanud ei vanaisalt päritud metsa või vanematelt maju ja asju nagu osad kellele papp kukub sülle ja siis targutavad kuidas nemad laenusid ei võta kuna pole lollid jne.

Samas elud ja inimeste võimekused on erinevad. Ka Markos'e elu oleks võinud minna hoopis teist rida kui poleks äkki seda kuulutust sealt kuskilt seinalt leidnud. Selles mõttes ei tea me keegi, et mis oleks saanud siis kui me mingil eluhetkel kasvõi mõne väikse otsuse oleks teinud või tegemata jätnud.

Ehk siis loomulikult on neid kodutunde inimesi kes kuskil maakohas mokk töllakil vahivad vanas lagunenenud majas, väidetavalt ei saa ka hoovipealt prügi koristada ega toas läbu kuna "raha ju ei ole". Samas läheb pakk suitsu päevas ja ka alkoga ollakse väga sinapeal. Sellegipoolest on meil Eestis olukorde kus on vägapalju inimesi kes igapäevaselt reaalselt rabavadki tööd teha, statoili kohvi ei joo, suitsu ei kaku, igaõhtu sixpäkki makku ei libista aga ikkagi on suht nutuses seisus. Kõik me saame aru, et "aga hakake siis kõik panga direktoriteks" ei ole tegelikult lahendus.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.03.2025 09:27:52 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Betamax kirjutas:
Markos kirjutas:

Suht ülbe solvamiskatse, aga mina pean seda etappi oma elust just hüppelauaks ja vägagi heaks näiteks, kus virisemise asemel tuleb hakata tegutsema. Kui sul pole mitte midagi, siis mitte millestki millegi tegemine pole mitte õnn, ega kingitus, vaid saavutus.

Loodad, et keegi tuleb su saba tõstma selle reformierakondliku "ära ole vaene" jutu peale? Mine parem jutlusta koos Raivoga mööda Eestit, kuidas rikkaks ja edukaks saada. Võib-olla su jutul oleks veidi rohkem tõsiseltvõetavust, kui sa siin oma Lexustest, kopteritest ja värkidest ei jahuks kogu aeg. Veidi tõusiklik oled. Sorry, aga nii su postitustest välja kumab.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 03.03.2025 11:41:57 vasta tsitaadiga

Vaene olemisel ei ole mitte midagi viga, kui see sobib, aga kui sa oma vaesuses pidevalt teisi, riiki, poliitikut, halba ülemust ja ei tea keda veel süüdistad siis see on hoiak, mis ei võimalda sul mitte kunagi oma seisu parandada, sest sa ise pidevalt töötad sellele vastu, nö delegeerid vastutuse oma elu eest kellelegi teisele ja süüdistad teda sinu enese läbikukkumistes.

tsitaat:
Samas elud ja inimeste võimekused on erinevad. Ka Markos'e elu oleks võinud minna hoopis teist rida kui poleks äkki seda kuulutust sealt kuskilt seinalt leidnud. Selles mõttes ei tea me keegi, et mis oleks saanud siis kui me mingil eluhetkel kasvõi mõne väikse otsuse oleks teinud või tegemata jätnud.

Absoluutselt tõsi, elu seisnebki väga palju juhustest, õnnefaktorist aga suuresti ikka ka isiklikust panusest.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.03.2025 13:21:02 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:

Absoluutselt tõsi, elu seisnebki väga palju juhustest, õnnefaktorist aga suuresti ikka ka isiklikust panusest.

Ma ütleks, et mõlemad on võrdselt olulised. Ega õnn sülle ei kuku kui ise selle jaoks midagi ei tee, aga väga palju sõltub ikka õnnest ka kas juhtud õigel ajal õiges kohas olema ja õige otsuse tegema või siis vastupidi.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 03.03.2025 13:55:37 vasta tsitaadiga

mulle ei ole siin elus õnne antud icon_cry.gif
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.03.2025 13:58:01 vasta tsitaadiga

No kõige hullemini pole ju ka läinud kui saad endaga hakkama ja ei pea supiköögi järjekorras seisma.
Alati võib minna nii paremini kui halvemini. Aga vaimse tervise huvides on vahel mõistlik olla rahul sellega mis on.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 03.03.2025 15:39:55 vasta tsitaadiga

Kuna siis kinnisvarakrahh tuleb?

Markos kirjutas:
Vaene olemisel ei ole mitte midagi viga, kui see sobib, aga kui sa oma vaesuses pidevalt teisi, riiki, poliitikut, halba ülemust ja ei tea keda veel süüdistad siis see on hoiak, mis ei võimalda sul mitte kunagi oma seisu parandada,
ma üldiselt mingite rikkuritega ei viitsi vaielda kellel on lampi olnud õigel ajal õiges kohas olla aga selle kuradi riigi ja ülemuse jutuga ma nüüd küll päri pole.

Ma ei ütle, et elan sitasti, kui siin ja seal jutte lugeda siis isegi hästi, saan üht ja teist lubada, sissetuleku 3 aastaga suht 2 kordistanud aga siiski ei tunne, et mul nüüd raha 2x rohkem on. Ja ei, ma ei larista siia ja sinna kuna nüüd 2x rohkem raha. Vaid konkreetselt riik keerab taha kuis annab. Üks maksutõus, teine maksutõus, üks uus maks, teine uus maks jne - ja järjest anna seda raha ära aina rohkem. Sai juba rõõmustatud, et jess maksuküür kaob ära, jääb rohkem kätte. Sittagi.

Teiseks ülemused - tore on kui nendega õnne olnud või on üldse mõni olnud? Mul on küll mingid kuradi ihnuskoid sattunud. Saad tööd juurde, küsid palka juurde ja kuuled vaid "raha pole raha pole". Aasta pärast võtad majandustulemused lahti ja taas kasum nagu pärmil kasvanud :-

viimati muutis salatoimik 03.03.2025 15:49:14, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 03.03.2025 15:40:57 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Aga vaimse tervise huvides on vahel mõistlik olla rahul sellega mis on.

Absoluutselt, rõhk sõnal "vahel". Mingid ambitsioonid võiks ka olla.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.03.2025 15:49:57 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:

Kes teab. Kui tibla piiri taha vägesid hakkab koondama, siis kindlasti. Loodame et seda ei juhtu.

oliver. kirjutas:
tsitaat:

Tõsi. Aga peaks mõtlema niipidi, et hetkel on ju enamvähem OK ja püüelda parema poole.
See ei vii edasi kui vingud et kõik on piixus ja kõik teised on selles süüdi.
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 03.03.2025 15:59:17 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
salatoimik kirjutas:

Kes teab. Kui tibla piiri taha vägesid hakkab koondama, siis kindlasti. Loodame et seda ei juhtu.

oliver. kirjutas:
tsitaat:

Tõsi. Aga peaks mõtlema niipidi, et hetkel on ju enamvähem OK ja püüelda parema poole.
See ei vii edasi kui vingud et kõik on piixus ja kõik teised on selles süüdi.

Uud tööd olen otsinud enamasti seepärast, et vanast on kopp ees.
Ja noh, naist on ehk veider nõnda vahetada, et tegelikult on ju ok, aga.... icon_lol.gif
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.03.2025 16:10:36 vasta tsitaadiga

Tööst võib kopp ees olla mitmel põhjusel.
Naisest tegelikult samamoodi kuigi põhjused on erinevad. Aga kuna oleme majanduse teemas, siis naise võid nii ehk naa kulude poolele kirjutada kui just gigolo pole icon_biggrin.gif
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 03.03.2025 16:16:46 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Naisest tegelikult samamoodi kuigi põhjused on erinevad. Aga kuna oleme majanduse teemas, siis naise võid nii ehk naa kulude poolele kirjutada kui just gigolo pole icon_biggrin.gif

Miks teil naine kulude poolel on ? Ma aiman vastust, aga tahaks teada vaatenurka.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.03.2025 16:26:50 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
napoleon kirjutas:

Miks teil naine kulude poolel on ? Ma aiman vastust, aga tahaks teada vaatenurka.

Läheb natuke OT-ks. Aga mida naine sulle valentinipäevaks kinkis? Ja mida sina talle? icon_wink.gif
Naistepäev on ka varsti tulemas, siis ilmselt naine sulle midagi sellist ei kingi mida otseselt rahas saaks mõõta.

Ja noh, mees üksi 1-toalises korteris saab elatud, koos naisega võib isegi 3-toaline kitsaks jääda.

Lihtsalt näited. Naiste peale lihtsalt kulub ühel või teisel moel raha. Aga noh, ilma naisteta on ka elu kurb, seega kulud on põhjendatud.
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 03.03.2025 16:55:19 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
napoleon kirjutas:

Sina ekspluateerid oma naist majandusliku kasu nimel?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused majanduse teemal (KÜSITLUS - Palju sul sääste on?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 1633, 1634, 1635 ... 1650, 1651, 1652  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.