Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Palju sul sääste on? (Säästude hulka lugege ka investeeringud välja arvatud praegune eluase ja pensioni II sammas) |
pole mul midagi, elan palgapäevast palgapäevani või ei oma regulaarset sissetulekut |
|
11% |
[ 29 ] |
vähem kui ühe kuu netosissetulek |
|
6% |
[ 17 ] |
1 kuni 2 kuu netosissetulek |
|
19% |
[ 49 ] |
3 kuni 4 kuu netosissetulek |
|
13% |
[ 34 ] |
5 kuni 6 kuu netosissetulek |
|
9% |
[ 23 ] |
6 kuni 12 kuu netosissetulek |
|
11% |
[ 28 ] |
rohkem kui 12 kuu netosissetulek |
|
27% |
[ 68 ] |
|
hääli kokku : 248 |
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 466 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.03.2025 12:39:18
|
|
|
Oleneb kuidas ja milline küsimus esitada
Kahju, et konkreetne küsimus kirjas ei ole.
Uus küsitlus: Kas siin foorumis on keegi, kes teab aasta lõikes sissetulekuid ja väljaminekuid 100 € täpsusega? 1 € v 10 € täpsusega kohe kindlasti ei ole kedagi
Mina näiteks ei tea oma väljaminekuid 100 € täpsusega Seiklen tihti sularahaga
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.03.2025 12:46:17
|
|
|
Ma vastasin ka sellele norstati küsitlusele. Seal oli vist 5 varianti
- halveneb oluliselt
- pisut halveneb
- jääb samaks
- paraneb pisut
- paraneb oluliselt
Küsimus oligi mis arvate, kuidas teie majanduslik olukord lähema poole aasta jooksul muutub. Täpset sõnastust ei mäleta.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
02.03.2025 12:49:31
|
|
|
Eks küsitluse korraldamine ise võib olla agenda ja ootus mida parasjagu rõhutada tahetakse, ehk isegi sõnum on see kes on küsitluse korraldaja või tellija. Nt parteid süsteemselt teevad oma agendat toetavaid küsitlusi, samuti ministeeriumid ja mõnikord võivad poliitikud, poliitikad ja narratiivid ka küsitluse vahepeal muutuda, ja küsitluse&uuringu valmides see "enam ei sobi" ja vaikselt lükatakse vaiba alla ära ehk ei lähe propagandas kasutusse.
Seda isegi suurtes ja olulistes küsimustes, kus nt Soome pikki aastaid pareeris mistahes NATO liikmelisuse plaane, kuidas ei ole aktuaalne, ei ole olnud kunagi kavas, rahvas ei toeta jne, kuni ühel hetkel kuskil tagatoas tehti otsus ära ja hakkas tulema otsuse toetuseks uuringuid ja küsitlusi, narratiive kuidas Soome rahvas, kõik parteid jne on kui üks mees Soome natostamise otsuse taga
Nii, et neid küsitlusi ja uuringud on omamoodi kohatäiteks ja ei tasu ületähtsustada, natuke selline üks "demokraatia" tööriistakasti tööriist, mida tuleb oskuslikult õigel ajal ja kohas kasutada vajaliku partei, huvigrupi, poliitika või narratiivi toetuseks või ellimineerimiseks kasutada.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.03.2025 12:53:58
|
|
|
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
02.03.2025 12:57:28
|
|
|
Oisu. kirjutas: |
Järelikult üle pooltel arvajatest, nende rahaline olukord paraneb  |
tsitaat: |
Seda, et nende rahaline seis järgmise kolme kuu jooksul märkimisväärselt paraneb, usub ainult 2% Eesti elanikest, mõningast paranemist usub 11%. |
Lugemispuue?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
02.03.2025 12:58:02
|
|
|
Ei tohiks olla ju. Pole norrakeelne.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.03.2025 14:08:52
|
|
|
Eestis kiusatakse rikkaid. Elu on kõigil raske. Vähemalt on neil õnnetukestel oma kohake internetis... |
Eestis ? Vaata näiteks soome, seal näed omaette taset, aga see selleks. Aga probleem iseenesest on selles, kuidas enamik inimesi on ehitatud. Katsu sa võtta lollilt ära tema õigus olla loll või vaeselt vaene, niipea, kui sa seda neile meelde tuletad on tüli majas. Destruktiivse kadeduse asemel, mis seda vastupanu draivib võiks selle kanaliseerida hoopis positiivseks, edasiviivaks "kadeduseks", see, mis on mind draivinud läbi elu ja viinud parasjagu sellisesse punkti, kus pole põhjust rikkust kadestada ja samas pole ka põhjust ennast vaesena tunda. Vaese (ja kadeda) inimese jaoks on rikkuse eksponeerimine nagu punane rätik härjale. Rikkust tuleks peita nagu alkoholiletti toidupoe tagumisse nurka, et alkohoolik jumala pärast sealt esimese asjana läbi jalutama ei peaks.
Maksudest. Kui me jätame automaksu hetkel kõrvale ja keskendume tulu ja käibemaksule, siis hetkel kehtiva keskmise palga puhul (2007 bruto) on otsene maksmõju tulumaksu puhul -38 eurot 2% pensioni teise samba puhul ja -68 eur juhul kui suurendasid pensioniosa 4% peale, sisaldab siis ka pensioniosamba makset, aga on muidu kaval lüke, sest saad sealt maksusoodustuse. Käibemaks. Kui võtame eelduseks, et kogu subjektiks olev keskmine palk kuulub käibemaksuga maksustamise alla (enamasti ei kuulu), siis saame 2% km tõusu mõjuks 31 eurot. Seega, kui jätsid pensionisamba 2% peale, tõuseb sinu jaoks väljaminek 69 eurot kuus, 4% peal 106 eurot, aga viimane ei ole kulu, see on ka tulu, mis potentsiaalselt evib kasvuvõimekust. Ma olen täiesti nõus, et on inimesi, kelle jaoks on iga sent arvel ja maksutõusul võib mingi mõju olla, aga ma keeldun uskumast, et märgatavalt halvendab elukvaliteeti. Selle muutuse võib optimeerimisega nii mõnestki kohast tagasi võtta. Ma näiteks lõpetasin riigile eraisikuna hoiuste pealt tulumaksu maksmise, liigutasin kõik ettevõtte alla, niimoodi akumuleerin ma tekkiva tulumaksuosa ja saan seda kasutada muudeks investeeringuteks või siis hoiuste järjepidevaks kasvatamiseks.
Ehk siis kokkuvõtteks, vingumise asemel tuleb näha võimalusi.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
02.03.2025 14:14:21
|
|
|
Raivo, sina vä?
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
02.03.2025 14:34:02
|
|
|
Markos, lükka oma keskmise palga mõju arvutuse juurde keskmised maha arvamised mida enam pole (kodulaenu intressid, ühisdeklar, lapsed jms mudru). Suurusjärk tuleb kuhugi 120-150 euro kanti, mis on ~6%. Lisades juurde inflatsiooni saab juba päris märkimisväärseid numbreid mille jagu keskmine perekond peab igakuiselt rohkem maksma.
Võrdluseks võta nt Soome ja nende maksuvabad liigutused enne kui midagi arvesse läheb. Või Saksamaa, või Hispaania või pea ükskõik milline EL-i riik
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
02.03.2025 14:41:16
|
|
|
Oot, tulumaksu tagastus on mõnedel juba kui igaaastane sissetulek arvesse võetud?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.03.2025 14:42:16
|
|
|
Ah, ärge vinguge end vaeseks.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.03.2025 15:02:16
|
|
|
ref kirjutas: |
Markos, lükka oma keskmise palga mõju arvutuse juurde keskmised maha arvamised mida enam pole (kodulaenu intressid, ühisdeklar, lapsed jms mudru). Suurusjärk tuleb kuhugi 120-150 euro kanti, mis on ~6%. Lisades juurde inflatsiooni saab juba päris märkimisväärseid numbreid mille jagu keskmine perekond peab igakuiselt rohkem maksma.
Võrdluseks võta nt Soome ja nende maksuvabad liigutused enne kui midagi arvesse läheb. Või Saksamaa, või Hispaania või pea ükskõik milline EL-i riik  |
Kodulaenu intressid olid mingi 60 eur max, see teeb 5 eur kuus. Ühisdeklarit ei tea, pole kunagi olnud. Ega kellelegi ei meeldi maksutõusud, mulle ka mitte, aga ma ei vingu vaid võtan midagi ette. Vingumine tähendab enda asetamist ohvrirolli, see ei vii edasi, mitte kunagi.
Oot, tulumaksu tagastus on mõnedel juba kui igaaastane sissetulek arvesse võetud? icon_lol.gif |
No on ja see on viga, igasugu soodustustel ja tagastustel on omadus ajas muutuda ja tihti ka kaduda, seega nendega ei saa arvestada, vähemasti pikaajaliselt. Ainuke koht, kus mina tm tagasitusega arvestan on pensioni 3 sammas, see on minu investeerimisteesi üks osa, miks ma raha sinna panen. Kui see ära kaoks, siis muutuks antud toode mu jaoks hoobilt ebaatraktviivseks, sest siis ma võin kogu raha suunata otse aktsiatesse.
Ei, aga Raivo teeb midagi sellist, mida väga paljud ei julge teha.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.03.2025 16:37:46
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Oot, tulumaksu tagastus on mõnedel juba kui igaaastane sissetulek arvesse võetud?  |
on. seda teevad paljud ja mitte ainult väikese sissetulekuga inimesed.
kas kodulaenu intressid ei kadunud juba mingi eelmine aasta või paar aastat tagasi? ühisdeklar on ka mõnda aega üsna mõttetu olnud kuigi eks muidugi oleneb.
lastega jah, tõmmati jälle väiksemaks
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
02.03.2025 16:42:25
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Oot, tulumaksu tagastus on mõnedel juba kui igaaastane sissetulek arvesse võetud?  |
Naera naera. Olen tööd teinud sellistega, kes aasta alguses teevad pere eelarve laadset toodet ja juba on jõulupreemia võrrandis sees.
Sama hea nagu riik paneb trahviraha tulude alla, sest hui tead, kas saad või ei ja palju
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
3 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.03.2025 16:42:29
|
|
|
Raamatupidamise mõttes pole see muidugi tulu. Lihtsa inimese jaoks on.
Aga ega sealt suut muud ei saa kui III samba maksed ja annetused. Eelmine aasta(üle-eelmise aasta eest siis) sai kodulanu intresside pealt ka mingi näruse 60€.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.03.2025 16:46:08
|
|
|
2024. aastal oli inflatsioon X ja keskmine palgatõus X korda 2.
2025. aastal nii hästi enam ei lähe. Aga siiski tuleb inflatsioon X ja keskmise palgatõus suurem kui X.
Eeldavasti on siin enamus, kellel keskmisest kõrgem sissetulek
Kuulame esimesed neli minutit.
https://vikerraadio.err.ee/1609607364/samost-ja-aaspollu
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
02.03.2025 16:54:31
|
|
|
Markos kirjutas: |
Ega kellelegi ei meeldi maksutõusud, mulle ka mitte, aga ma ei vingu vaid võtan midagi ette. Vingumine tähendab enda asetamist ohvrirolli, see ei vii edasi, mitte kunagi. |
ja sa oled rahul, et makse tõstetakse põhjendusega, et "raha läheb igalepoole"
valmis ori
vingumine ei tee asja paremaks, aga eks omamoodi protesteerimine seegi
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.03.2025 17:32:12
|
|
|
ja sa oled rahul, et makse tõstetakse põhjendusega, et "raha läheb igalepoole" icon_eek.gif icon_lol.gif
valmis ori thumbs_up.gif
|
Mina ei tunne ennast orjana. Orjal puuduvad igasugused vahendid millegi muutmiseks. Mul on variant vinguda, minna plakatitega toompeale või siis teha vaikides seda, mida ma teen, ühe näite ma juba tõin.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
02.03.2025 17:53:05
|
|
|
Markos kirjutas: |
ja sa oled rahul, et makse tõstetakse põhjendusega, et "raha läheb igalepoole" icon_eek.gif icon_lol.gif
valmis ori thumbs_up.gif
|
Mina ei tunne ennast orjana. Orjal puuduvad igasugused vahendid millegi muutmiseks. Mul on variant vinguda, minna plakatitega toompeale või siis teha vaikides seda, mida ma teen, ühe näite ma juba tõin. |
et paned raha 3'ndasse sambasse.
Aga kel need võimalused puuduvad, mis sa neile soovitad Et ära ole vaene
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.03.2025 18:32:31
|
|
|
Õppige oma vanematelt v vanavanematelt. Pensionäre mõtlen
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
02.03.2025 18:42:31
|
|
|
Tundub jah nagu ideaalne maailm, kuhu lapsi teha.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|