|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
0 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja

|
01.03.2025 19:55:48
|
|
|
Mark Rutte.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
01.03.2025 20:28:07
|
|
|
| tsitaat: |
 |
Sellega võib osati nõus olla. See supp ja ka kõik varasemad supid (Venemaa ja USA eksistents kaasaarvatud ) milles Euroopa on hetkel ja on varasemalt olnud on täielikult enda keedetud.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
01.03.2025 20:28:26
|
|
|
3% skp-st peaks ilmselgelt praegu kohustuslik olema, selles pole küsimustki, rääkimata varasemast vegeteerimisest. Eriti suurriigid nagu saksa ja uk.
Al-qaeda kamandör saab ninja raketiga
https://x.com/visegrad24/status/1895869133725778343
_________________ pWn |
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
01.03.2025 20:29:44
|
|
|
| (Euroopa on Ukraina kaitsesse panustanud rohkem kui USA, leedi lindsey)
|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
2 :: |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
01.03.2025 20:33:21
|
|
|
| Küsimus ei ole kaitsesse panustamises vaid otseses sekkumises. Kui Venemaa on oht meile kõigile siis praegu on parim hetk ka koos rünnata otse. Selle 143 miljoni verelase likvideerimine siit ilmast ei saa olla ometi nii keeruline.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja

|
01.03.2025 20:36:54
|
|
|
Seda katku on terve maailm täis
Ei ole vahet, kas on veremaa inforuumis või Ameerika Ühendriikides vabas maailmas
viimati muutis Oisu. 01.03.2025 20:38:00, muudetud 1 kord |
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
01.03.2025 20:55:03
|
|
|
(vabariiklased on blokeerinud KÕIKI Ukraina relvaabi pakette, 2023 septembrist kuni 2024 märtsini blokeeriti kogu abi 100% ja Ukraina kaotas väga palju maad ning inimesi selle tõttu)
Stabiilse geeniuse eelmise valitsusajal hoiti abi kinni ja nõuti selle-eest komprat Bideni vastu.
edit:
| greaper kirjutas: |
Ei läinudki väga kaua
Ukraina president Zelensky läks Washingtoni ilmse plaaniga tüli norida ja tulemuseks on katastroof. Tasub vaadata kogu seda tulevärki, mis kaamerate ees toimus. Alguse sai see olukorrast, kus asepresident Vance kritiseeris Bidenit (ehk puhas sisepoliitika!), kes on viimased neli aastat teinud suuri sõnu ja tagunud vastu rinda, aga keegi ei kartnud teda. Vance (ja Trump) väljendasid korduvalt, et vaja on diplomaatilist lahendust sõja lõpetamiseks. Selle peale hakkas Zelensky nendega sõna otseses mõttes ülbitsema, et diplomaatia ei toimi.
Sellega ütles ta Trumpile otse näkku, et ei soovi rahuplaanis omalt poolt kuidagi abiks olla. Ta läks Washingtoni plaaniga saada USAlt julgeolekugarantiisid (NATO liikmelisust) ja edasist sõjalist abi, mille Trump, Vance ja Rubio on korduvalt ja väga selgelt välistanud. Parim, mida talle pakuti, on maavarade leping, mis oleks kasulik nii Ukrainale kui USAle, sest esimene saaks suuri investeeringuid ja tulu veel kasutusele võtmata maavarade pealt ja teine saaks ligipääsu strateegilistele varudele, mida tal on vaja ja mida USA ei taha, et satuks venelaste või hiinlaste kätte. Ja nagu Ameerika diplomaadid korduvalt mõista andsid, USA strateegilised investeeringud Ukrainas oleks ühtlasi lähim asi julgeoleku tagamisele, mida Kiievil praegu loota on.
Aga sellegi tehingu tegemise plaani Zelenskyl tegelikult polnud. Tehingu põhja laskmiseks lekitati plaani mustand ukrainlaste poolt varem avalikkusele ning tehingu sisu üle hakkas ta kaamerate ees kauplema, nõudes tehingu osana ikkagi julgeolekugarantiid ehk midagi, mida talle oli öeldud korduvalt, et ei saa.
Niimoodi lihtsalt ei tehta. Lekitamine lekitamiseks, aga sa ei hakka kaamerate ees tegelema väljapressimise ja kauplemisega ja kui see ei õnnestu, siis plõksimisega stiilis, et “teie diplomaatiast pole mingit kasu”. Sellega sülitati tõepoolest Trumpile ja Vance’ile kogu maailma avalikkuse ees näkku. Ja igati õige, et talle selle eest kogu maailma silme ees peapesu tehti.
Tulemus on muidugi murettekitav. Trump viskas Zelensky sõna otseses mõttes Valgest Majast välja, öeldes, et tule tagasi, kui oled valmis rahuks. Zelensky kogu visiidi sõnum siiani on olnud, et ta ei ole huvitatud rahust. Trumpi sõnum on, et ta riskib kolmanda maailmasõjaga ja USA selles osaleda ei kavatse, saage ise hakkama, sõjaõhutajad. Valge Maja teataski kohe, et nad lõpetavad viivitamatult igasuguse sõjalise abi Ukrainale, kuna nende eesmärk on sõja lõpetamine.
Zelensky mängis kõik maha. Ta on täielikult kaotanud USA toetuse, isegi kõige usinamad sõjaparteilased nagu Lindsey Graham, on ta maha kandnud. Ta kaotab kohe Ukraina, sest isegi USA toel on ta sõda kaotamas. Trump ei teinud nalja, kui ta ütles, et “ma proovin praegu päästa su riiki!” Ja lisas, et sul on väga kehvad kaardid. Noh, nüüd on veel palju kehvemad, Zelensky läks Trumpiga laiama ja nõudma, sai mis tahtis. Ma pakun, et Zelensky ei ole kuigi kaua enam president.
Ma kordan üle: kui sõda Ukrainas lõpetatakse rahuga, siis sõda Eestisse ei jõua. Kui sõda Ukrainas kaotatakse Ukraina kokku varisemisega, siis on kogu Ida-Euroopa seis väga hapu. Seega, kõik need, kes praegu Trumpi sõimavad ja Zelenskyt kiidavad, teevad usinat tööd selleks, et Eesti oleks järgmine ohver. Läheks sama hävingu teed, nagu Ukraina. Lõpetage ära! Trumpi rahuplaani ja läbirääkimiste taktikat tuleb toetada, mitte õõnestada.
Martin Helme, EKRE esimees |
https://www.err.ee/1609619417/orbani-sonul-peaks-euroopa-liit-alustama-venemaaga-labiraakimisi
Näed, tiblad on kõik aktiveeritud.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
01.03.2025 21:02:18
|
|
|
| Slovak Prime Minister Robert Fico |
 |
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
01.03.2025 21:04:47
|
|
|
| Lol, tibla. mutin andis käsu kiirelt sõnumid välja lükata.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
01.03.2025 21:39:01
|
|
|
Sellega võib osati nõus olla. See supp ja ka kõik varasemad supid (Venemaa ja USA eksistents kaasaarvatud ) milles Euroopa on hetkel ja on varasemalt olnud on täielikult enda keedetud.
|
https://www.delfi.ee/artikkel/120360402/eesti-poliitikute-reaktsioonid-trumpi-zelenskoi-kohtumisele-tegudele
Nüüd läheb tegudeks
| „Praegu toimuv viib selleni, et 3–5 aasta pärast on EL-is korralik kaitsetööstus alustamas ning valmisolek ise korda hoida. Seega – Euroopa saab teha rohkem, kiiremini ja jõulisemalt,“ kirjutab peaminister Kristen Michal (RE). |
Kui peaks tõesti ime juhtuma ja läheb nii, siis kogu see Trumpi fopaa on andnud vähemalt midagigi tagasi. Siiski kardan, et nõrga Lääne-Euroopa jaoks on vaja WW3'e, et päriselt olukorra tõsidusest aru saadaks.
   |
77 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
01.03.2025 22:00:31
|
|
|
| anubis kirjutas: |
USA loobumine liidrirollist tõi Euroopa Ühendriigid reaalselt lauale. Isegi kui uus president muudab riigi välispoliitilise suuna ja liitlassuhted endiseks ei muuda see fakti, et USA ei ole enam see, kes ta peale II MS kuni Trumpi ajani oli. See aeg ja roll on neil läinud.
Nüüd saavad nad laua juurde naastes olla võrdsed partnerid, mitte enamusosanikud. |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=10606573#10606573
| Euroopa Ühendriikide tulemine sai 10-20 aastat kiirendatud tänu Brexitile, trumpismile ja venelastega joondunud marurahvuslastele erinevates riikides. |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=10606652#10606652
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
01.03.2025 23:13:03
|
|
|
Spoiler 
| MatchMaker kirjutas: |
 |
Sellega võib osati nõus olla. See supp ja ka kõik varasemad supid (Venemaa ja USA eksistents kaasaarvatud ) milles Euroopa on hetkel ja on varasemalt olnud on täielikult enda keedetud. |
Olen siin ainult sellega nõus, et Euroopa tõesti peaks rohkem ära tegema sõjaliselt. Aga unustatakse ära, et 1. Euroopa on tegelt rohkem andnud Ukrainale sõjalist toetust, kui USA ning see lõhe aina kasvab, olgugi, et USA peaks olema NATO-s Euroopa suurim ja tugevaim liitlane; ning 2. Budapesti memorandumiga 1994. a. lubas USA kaitsta Ukraina territoriaalset terviklikust. See tähendab, et ka USA panus peaks olema märkimisväärne. Praegu aga rikub seda lepet mitte ainult Venemaa, vaid kahjuks ka USA.
Tuumarelvadega on üldse põnev, Wikist:
| On 13 November 2024, a report by a Ukrainian think tank that advises the Ukrainian government stated that Ukraine could construct a crude nuclear device "within months" if President Trump cut aid to Ukraine. Such weapons would use plutonium extracted from spent fuel from Ukraine's nuclear power plants. Ukraine's Foreign Ministry responded that Ukraine remains committed to the NPT and does not intend to acquire nuclear weapons. |
Ehk et kui Ukrainal peaks päris hapuks minema seis sõjas, on see kindlasti üks variant.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
01.03.2025 23:23:01
|
|
|
| RedFusion kirjutas: |
Spoiler 
 |
Sellega võib osati nõus olla. See supp ja ka kõik varasemad supid (Venemaa ja USA eksistents kaasaarvatud ) milles Euroopa on hetkel ja on varasemalt olnud on täielikult enda keedetud. |
Olen siin ainult sellega nõus, et Euroopa tõesti peaks rohkem ära tegema sõjaliselt. Aga unustatakse ära, et 1. Euroopa on tegelt rohkem andnud Ukrainale sõjalist toetust, kui USA ning see lõhe aina kasvab, olgugi, et USA peaks olema NATO-s Euroopa suurim ja tugevaim liitlane; ning 2. Budapesti memorandumiga 1994. a. lubas USA kaitsta Ukraina territoriaalset terviklikust. See tähendab, et ka USA panus peaks olema märkimisväärne. Praegu aga rikub seda lepet mitte ainult Venemaa, vaid kahjuks ka USA.
| On 13 November 2024, a report by a Ukrainian think tank that advises the Ukrainian government stated that Ukraine could construct a crude nuclear device "within months" if President Trump cut aid to Ukraine. Such weapons would use plutonium extracted from spent fuel from Ukraine's nuclear power plants. Ukraine's Foreign Ministry responded that Ukraine remains committed to the NPT and does not intend to acquire nuclear weapons. |
Ehk et kui Ukrainal peaks päris hapuks minema seis sõjas, on see kindlasti üks variant. |
Miks sa ainult USAd mainid?
UK ja Pranstusmaa on samamoodi kohustatud Ukraina iseseisvust tagama, allkirjastajad olid USA+UK+FRA ja tiblastan, ehk siis tuumariigid. hiina osaliselt ka.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
01.03.2025 23:30:00
|
|
|
Spoiler 
 |
Ehk et kui Ukrainal peaks päris hapuks minema seis sõjas, on see kindlasti üks variant. |
Miks sa ainult USAd mainid?
UK ja Pranstusmaa on samamoodi kohustatud Ukraina iseseisvust tagama, allkirjastajad olid USA+UK+FRA ja tiblastan, ehk siis tuumariigid. hiina osaliselt ka. |
Ma lihtsalt vastasin postitusele, kus oli silmakirjalik tweet, mis viitas, nagu USA ei peaks midagi tegema. Aga loomulikult nad on kohustatud ka aitama Ukrainat, arvan et aitavadki.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
01.03.2025 23:38:51
|
|
|
Tõnu Kaljuste Facebookis: https://www.facebook.com/share/p/1Bz3QaBsKT/
Vabandada või mitte... Fox News
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi reageeris lõpuks Donald Trumpi katastroofilisele väljaastumisele Ovaalkabinetis hämmastava väärikuse ja klassiga — kuid keeldus vabandamast, nagu MAGA liikumine nõudis.
Ja parim osa? Ta tegi seda Fox Newsis.
See on see, kuidas kõlab tõeline riigijuht…
“President Trump ütles pärast teie kohtumist, et te ei austanud teda, asepresidenti ja tervet Ameerikat Ovaalkabinetis,” küsis Fox Newsi saatejuht Bret Baier Zelenskõilt. “Kas te arvate, et tegite seda? Ja kas te arvate, et peaksite president Trumpilt vabandust paluma?”
“Väga tänan teid. Esiteks aitäh kutse ja selle vestluse eest ning head õhtut kõigile teie riigis, kõigile ameeriklastele,” vastas Zelenskõi. “Olen ameeriklastele väga tänulik kogu teie toetuse eest. Te olete palju teinud. Olen tänulik president Trumpile ja Kongressi kahepoolsele toetusele ning olen alati tänulik olnud kõigi meie inimeste nimel.”
“Te aitasite meid palju juba algusest peale, need kolm aastat täiemahulise invasiooni käigus. Te aitasite meil ellu jääda ja igal juhul oleme me strateegilised partnerid,” jätkas ta.
“Ja isegi sellises keerulises dialoogis — ma arvan, et peame olema väga ausad ja otsesed, et üksteist mõista, sest see on meie jaoks hädavajalik,” ütles Zelenskõi.
“President Trumpile — ja kogu austusega tema soovi vastu see sõda lõpetada —, aga keegi ei taha seda rohkem kui meie, sest meie, ukrainlased, oleme selles sõjas, selles võitluses vabaduse ja oma elu eest,” jätkas ta.
“Seega ma lihtsalt ütlen, et ma arvan, et me peaksime olema samal poolel ja ma loodan, et president on meie poolel, koos meiega, sest see on väga oluline Putini peatamiseks,” ütles Zelenskõi. “Ja ma olen palju kordi kuulnud president Trumpilt, et ta peatab sõja, ja ma loodan, et ta teeb seda. Me peame tema peale survet avaldama koos Euroopa ja kõigi partneritega.”
“Ja ma arvan, et see dialoog oleks pidanud algama natuke varem, et mõista, kus me oleme,” lisas ta. “Teate küll, ma ei mäleta täpselt, aga nagu president Reagan ütles – rahu ei ole lihtsalt sõja puudumine.”
“Jah, me räägime õiglase ja kestva rahu saavutamisest, vabadusest, õiglusest, inimõigustest ja seepärast ütlesin ma, et ‘ma arvan nii’ relvarahu kohta,” jätkas ta. “Ja teate, Putin on rikkunud relvarahu viimase kümne aasta jooksul kakskümmend viis korda.”
“Seega ma ei kuule teilt, härra president, et te arvate, et peaksite president Trumpilt vabandust paluma,” ütles Baier, püüdes selgelt Trumpi rahustada, kes ilmselt vaatas saadet kodus.
“Ei, ma austan presidenti ja ma austan Ameerika rahvast ning kui — ma ei tea, ma arvan, et peame olema väga avatud ja ausad ning ma ei ole kindel, et tegime midagi halba,” vastas Zelenskõi.
“Ma arvan, et võib-olla peaksime mõned asjad arutama meediast väljaspool, kogu austusega demokraatia ja vaba ajakirjanduse vastu, aga on asju, kus peame mõistma Ukraina ja ukrainlaste positsiooni,” lisas ta. “Ja ma arvan, et see on kõige tähtsam.”
“Me oleme partnerid. Me oleme väga lähedased partnerid. Peame olema ausad. Peame olema vabad,” ütles Zelenskõi, kõlades märksa presidendilikumalt kui Donald Trump täna.
See on hämmastav riigimehelikkuse näide. Selle asemel, et lasta end kaasa haarata egost ja väiklusest, tõuseb Zelenskõi Donald Trumpi lapsiku kiusamise tasemest kõrgemale, et teenida oma rahvast.
Zelenskõi ei ole huvitatud Trumpiga mudas müttamisest. Ta on huvitatud püsiva rahu kindlustamisest oma süütule ja kannatavale riigile – ülesanne, mida Trumpi alistumine Vladimir Putinile teeb veelgi raskemaks.
Zelenskõil on ka õigus, et sellised vestlused peaksid toimuma suletud uste taga, mitte muutuma meediatsirkuseks. Trump ja Vance seadsid talle Ovaalkabinetis lõksu ajakirjanike ees, sest nad teadsid, et see loob pealkirju ja lõbustab nende valijaskonda. |
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
01.03.2025 23:39:39
|
|
|
RedFusion, see oleks siis nn dirty bomb, mitte tuumasünteesil toimiv.
kuigi plutooniumi baasi õige relva saaks nad ka üsna kähku valmis, kui "materjali" jaguks.
_________________ pWn
viimati muutis pwn13 01.03.2025 23:41:03, muudetud 1 kord |
|
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
01.03.2025 23:40:33
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
Suurem jama tekib siis, kui Trump peaks blokeerima antud sõjavarustuse kasutamise ja luureinfo jagamise.
Kas Euroopal on mune ja manti see reaalselt asendada? |
Võin eksida, aga minumeelest on nii, et nad ei saa blokeerida juba ostetud sõjavarustuse kasutamise. Või noh, jumal teab mis lepinguid tulevikus sõlmitakse, aga hetkel vist nii. Lihtsalt abina antud varustusega on teine lugu.
Aga jah, Euroopa peaks panustama kõvasti sellele, et seda kõrgtehnoloogilist varustust ise toota - alternatiivid USA tehnikale, mis eeldaks ka kõrgetasemelist arendustegevust. See võib Euroopas ka majanduskasvule hoogu anda. Selles mõttes on kõik Euroopa kätes - pole kahtlustki Euroopa majanduslikus suures üleolekus vs Venemaa.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
01.03.2025 23:42:24
|
|
|
Suurem jama tekib siis, kui Trump peaks blokeerima antud sõjavarustuse kasutamise ja luureinfo jagamise.
Võin eksida, aga minumeelest on nii, et nad ei saa blokeerida juba ostetud sõjavarustuse kasutamise. Või noh, jumal teab mis lepinguid tulevikus sõlmitakse, aga hetkel vist nii. Lihtsalt abina antud varustusega on teine lugu.
Aga jah, Euroopa peaks panustama kõvasti sellele, et seda kõrgtehnoloogilist varustust ise toota - alternatiivid USA tehnikale, mis eeldaks ka kõrgetasemelist arendustegevust. See võib Euroopas ka majanduskasvule hoogu anda. Selles mõttes on kõik Euroopa kätes - pole kahtlustki Euroopa majanduslikus suures üleolekus vs Venemaa. |
türgi ja saksa toodavad kõrgeltasemel relvastust, lisaks L-korea. ainuke asi mis usast ostmist väärib on f-35
_________________ pWn |
|
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
02.03.2025 00:09:29
|
|
|
link :: Macron Raises Prospect of New European Nuclear Weapons
| : French Economy Minister Eric Lombard calls for 'TOTAL AUTONOMY' for Europe in defense matters, stressing the EU must invest more to break free from U.S. influence over weapons. He says, 'We're not at a war economy yet, but we must be.' On March 20, Minister Lombard and Defense Minister Lecornu will outline bold actions to mobilize banks and investors for a stronger defense industry |
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
02.03.2025 00:48:49
|
|
|
Elmo meemigeneraator töötab valepidi. Nemad koos oranzi geeniusega on nahkmaskis kitseks seotud ja mutin ning lavrov teevad kuldset vihma.
Tore, et siin ikka veel mõned tiblad julgevad oma inforuumi teistega jagada. Vastuvõetud ja märge tehtud.
Zelenskõi ja Ukraina kolm aastat sõjas olnud "maailma teise armeega" mis pole isegi mitte teine armee Ukrainas.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.03.2025 00:55:35
|
|
|
Võin eksida, aga minumeelest on nii, et nad ei saa blokeerida juba ostetud sõjavarustuse kasutamise. Või noh, jumal teab mis lepinguid tulevikus sõlmitakse, aga hetkel vist nii. Lihtsalt abina antud varustusega on teine lugu. |
Otseselt vast mitte, kui just tehnikale pole killswitchi lisatud.
Küll aga kaudselt, GPS muutub ebatäpseks ja rakett paneb sadade meetritega sihtmärgist mööda, jne.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
02.03.2025 01:19:25
|
|
|
| pwn13 kirjutas: |
kuigi plutooniumi baasi õige relva saaks nad ka üsna kähku valmis, kui "materjali" jaguks. |
Pigem peab ta silmas Fat Man tüüpi plutooniumi tuumaga pommi, mis toimib ainult tuumalõhustumisel ja mida ei võimendata tuumasünteesiga nagu moodsaid tuumarelvi. Ega keegi täpselt ei tea, palju know-howd tuumarelvade ehitmiseks Ukrainasse jäi. Kasutatud tuumakütuses peaks plutooniumi piisavalt olema ja pole vaja paljusid tsentrifuuge nagu u235 tootmiseks. Teist keemilist elementi on oluliselt lihtsam eraldada kui sama elemendi isotoopi.
viimati muutis sukelduja 02.03.2025 01:22:46, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.03.2025 01:21:53
|
|
|
| sukelduja kirjutas: |
kuigi plutooniumi baasi õige relva saaks nad ka üsna kähku valmis, kui "materjali" jaguks. |
Pigem peab ta silmas Fat Man tüüpi plutooniumi tuumaga pommi, mis toimib ainult tuumalõhustumisel ja mida ei võimendata tuumasünteesiga nagu moodsaid tuumarelvi. Ega keegi täpselt ei tea, palju know-howd tuumarelvade ehitmiseks Ukrainasse jäi. |
Plutooniumi peaks neil jaguma, RBMK’sid neil seal veel käib kaa.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
02.03.2025 01:27:27
|
|
|
| Teoreetiliselt on vaja 10 kg Pu-239. Keeruline osa on selle plutooniumikera koos hoidmine piisavalt kaua.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
02.03.2025 11:54:51
|
|
|
sukelduja, uraani rikastamine ei ole mõistlik, tsentrifuuge on vaja liiga suurel määral, plutooniumi valik oleks lihtsam, kui seda on. tehnoloogia on 80 aastat vana, vast kunagisel tuumariigil selle ehitamisega eriti kaua aega ei läheks.
_________________ pWn |
|
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja

|
02.03.2025 12:32:28
|
|
|
Aga jah, Euroopa peaks panustama kõvasti sellele, et seda kõrgtehnoloogilist varustust ise toota - alternatiivid USA tehnikale, mis eeldaks ka kõrgetasemelist arendustegevust. See võib Euroopas ka majanduskasvule hoogu anda. Selles mõttes on kõik Euroopa kätes - pole kahtlustki Euroopa majanduslikus suures üleolekus vs Venemaa. |
türgi ja saksa toodavad kõrgeltasemel relvastust, lisaks L-korea. ainuke asi mis usast ostmist väärib on f-35 |
Räägitakse/kirjutatakse, et Norras ka midagi toodetakse
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 751 loe/lisa |
   |
1 :: |
564 |
|
| tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
02.03.2025 14:20:25
|
|
|
Ameerika vägede toitlustamise ja muu varustamise Eestis võiks samuti lõpetada.
|
Et siis tahaksime kaitset, aga maksta ei taha? Nagu wtf, minu meelest on täiesti normaalne, et teenuse eest küsitakse tasu.
_________________ Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception". |
|
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
02.03.2025 20:34:47
|
|
|
Ma arvan, et tal tõmbas junni lahti, sest tibla ju rahu ei taha ja suhtleb Xi-ga ikka edasi. Lihtsalt see põlksime oli nii loll, et nüüd võiks lasta hoopis Trumpil praadida.
Valimissõnumi järgi ta ei soovi ju tehnikat anda, raha soovib anda nõnda et kõik varasem ka kordades rohkem oleks tema antud
Vähemalt raha osas ta algselt ütles, et ta laenaks...
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
02.03.2025 20:36:45
|
|
|
| Paras laenata jah, las tiblastan maksab tagasi, nemad selle s*ta kokku keerasid.
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
02.03.2025 20:43:32
|
|
|
| Winterwind kirjutas: |
| Paras laenata jah, las tiblastan maksab tagasi, nemad selle s*ta kokku keerasid. |
Kui saab, siis tasuks ameerikalt laenata niipalju kui saab. Nagu täiega max krediit, sest see oleks hea julgeoleku garantii, sest ameerika ometigi ei taha rahast ilma jääda.
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
02.03.2025 20:44:18
|
|
|
Nojah, aga nüüd nagu tahavad suisa ise tiblamaale raha juba viia. USA on sügavas soos ja vaevalt sealt ka välja enam saab.
Kasvõi juba see kriitilise taristu kaitsmise teema...Musk lammutas seal, raudselt varsti tiblad ja hiinlased olulise info juures.
Need ju enamasti end-of-life süsteemid...
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
02.03.2025 21:24:29
|
|
|
| "It’s unclear if Zelenskyy even wants to stop the war. He didn’t come dressed to discuss such matters." – Trump’s National Security Advisor Waltz in an interview with Fox News. |
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
02.03.2025 21:41:28
|
|
|
| Oleks pidanud kleidiga tulema? Koguaeg samasuguses riietuses olnud..
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
02.03.2025 21:53:26
|
|
|
| Winterwind kirjutas: |
| Oleks pidanud kleidiga tulema? Koguaeg samasuguses riietuses olnud.. |
Just. kas ta mitte ei öelnud, et kuni kestab sõda ei saa ka tema ülikonda kanda.
_________________ - censored - |
|
| Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.03.2025 21:56:38
|
|
|
| Klassikaline demagoogia kui muud öelda pole.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
02.03.2025 22:18:42
|
|
|
šoti seelikus ja avalikult pers.eaugu vaseliiniga määrimine oleks olnud " liiga jäme" ja oleks ka olnud põhjuseks, et mitte anda. tainad. minna jalaga lööma seda, kes molli saab , et " lõpeta nüüd ära.. "
noh, saaks nüüd euroopaga joonele. ja ilmselt tuleb meil enda uhkus selle julgeolekumaksu ja asjade suhtes alla neelata. mingi 100 - 200 eurot aastas on ülimadal hind selle kõige eest mis olla võiks. homme on svirksteni dokkfilm etv st. " nad lihtsalt tapavad meid". kohustuslikuks vaatamiseks neile, kellele see ületamatult ränk takustus ja ülimalt ülekohtune koormis on..
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
02.03.2025 22:55:38
|
|
|
ja ilmselt tuleb meil enda uhkus selle julgeolekumaksu ja asjade suhtes alla neelata. mingi 100 - 200 eurot aastas on ülimadal hind selle kõige eest mis olla võiks. homme on svirksteni dokkfilm etv st. " nad lihtsalt tapavad meid". kohustuslikuks vaatamiseks neile, kellele see ületamatult ränk takustus ja ülimalt ülekohtune koormis on..
|
ei olekski ületamatu raskus kui see läheks õigesse kohta, mitte aga ühe rahhminni jutuga, et raha läheb igale poole ja teise rahh minni lause, et tavainimene ärgu mölisegu ja see pole pööbli asi kuhu raha kulub. Vat selline asi ei sobi mitte
_________________ Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception". |
|
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
02.03.2025 23:05:01
|
|
|
| greaper kirjutas: |
ja ilmselt tuleb meil enda uhkus selle julgeolekumaksu ja asjade suhtes alla neelata. mingi 100 - 200 eurot aastas on ülimadal hind selle kõige eest mis olla võiks. homme on svirksteni dokkfilm etv st. " nad lihtsalt tapavad meid". kohustuslikuks vaatamiseks neile, kellele see ületamatult ränk takustus ja ülimalt ülekohtune koormis on..
|
ei olekski ületamatu raskus kui see läheks õigesse kohta, mitte aga ühe rahhminni jutuga, et raha läheb igale poole ja teise rahh minni lause, et tavainimene ärgu mölisegu ja see pole pööbli asi kuhu raha kulub. Vat selline asi ei sobi mitte |
Täpselt minu mõte. Point ei ole julgeolekumaksu olemasolus või selles kui suur või väike see tuleb.
Point on selles, et enamus meie makse ei lähe selle jaoks mida maksu nimi ütleb.
Poliitikute kuisatus selle lisarahaga eelarveauke lappida on liiga suur. Need augud eksisteerivad nende enda lollide otsuste tõttu mille eest keegi ei vastuta ei poliitiliselt, ega ammugi mitte rahaliselt.
Millest me siin räägime, kui varasemalt on lappimiseks kasutatud töötukassa raha näiteks ja automaksu osas isegi ei teeselda enam, et see läheks näiteks teede ehitamiseks ja korrashoiuks, liiklussurmade arvu vähendamiseks vms.
Mul ei ole probleem maksta aastas paarsada eurot julgeolekumaksu, kui ma tean, et see raha annab oma panuse näiteks kaitseks ballistiliste rakettide vastu vähemalt Ämarisse või Tapale.
Või siis eraldi droonibrigaadile mis peaks Ukraina sõja õppetundide näitel nüüdsest eksisteerima iga riigi armees.
Paraku ma ei saa usaldada meie valitsust kes hakkab sellega kinni taguma auke nagu kiirlaenuvõlglane kes võtab uue laenu, et tagasi maksta eelmist laenu.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.03.2025 23:13:18
|
|
|
| Ma võiks isegi paar k€ aastas anda kui see ilma igasuguse skeemitamiseta riigikaitseks läheb. Aga see on illusioon. Raha saab otsa ja keegi ei tea kuhu see kulus.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
02.03.2025 23:17:06
|
|
|
napoleon, kui otsa saab, siis vähe andsid
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| Kommentaarid: 663 loe/lisa |
   |
512 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
02.03.2025 23:36:04
|
|
|
| Kui te arvate et oma kaitseväge on kallis ülal pidada siis saate kellegi teise oma pidada.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja

|
02.03.2025 23:58:18
|
|
|
| Le Figaro: Macron ja Starmer teevad ettepaneku kuuajaliseks relvarahu sõlmimiseks Ukrainas.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|