Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dijital
HV Guru

|
17.12.2024 21:49:18
|
|
|
Kas kellelgi veel on viimased versioonid jõhkralt mälu kasutama hakanud? Mul 16GB RAM-i ning 99% RAM kasutust, millest FF võtab 10-12GB. Varem sai vabalt 300 tabi, 4-5 akent lahti hoida, samal ajal mingit PUBG-d mängida ja striimida. Nüüd kõigest 100 FF tabiga täiesti koomas ja midagi muud põmst teha ei saagi.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.12.2024 23:29:55
|
|
|
Hetkel 90 tabi. Üks aken. Veidi alla 9GB kasutusel.
Mälu kokku 32GB ja 37% kokku kasutusel.
Seega otsa pole küll saaanud aga uimamist ja seda, et nõudliku mängu käivitamisel Firefox kaarte ise unloadib olen märganud küll.
Vahel on unloadinud isegi siis kui mälukasutus ei ole suur ja taustal midagi muud suurt ei jookse.
See on äärmiselt tüütu kui mul on Youtube video pausil ja avastan, et see on mingil põhjusel unloaditud ja pean uuesti leidma koha kus ma ennist pausile panin.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
j6ukur
Kreisi kasutaja

|
19.12.2024 09:31:35
|
|
|
about:performance alt leiab mitmeid mälunäljaseid veebilehti. Minu jaoks on suurimad mälukasutuse hüpped olnud näiteks töised atlassiani jira / confluence uuendused, kus mälukasutus per tab võib 500MB kanti olla. Neid on enamasti n-kümmend paralleelselt avatud.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
22.12.2024 09:26:36
|
|
|
Dijital kirjutas: |
Kas kellelgi veel on viimased versioonid jõhkralt mälu kasutama hakanud? Mul 16GB RAM-i ning 99% RAM kasutust, millest FF võtab 10-12GB. Varem sai vabalt 300 tabi, 4-5 akent lahti hoida, samal ajal mingit PUBG-d mängida ja striimida. Nüüd kõigest 100 FF tabiga täiesti koomas ja midagi muud põmst teha ei saagi. |
Aina hullemaks läheb see Firefoxi mälukasutus. Näiteks endal kolm Google Doc tabi lahti ja 3GB kasutuses. Dokumenti pole väga ollagi, ja seda ainult Windowsi all.
_________________ Kamehameha in your face! |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.12.2024 17:10:22
|
|
|
about:processes ja about:memory alt saab mälukasutust analüüsida.
Mul pole isegi sellist lehte nagu about:perfomance
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
skyTronic
Kreisi kasutaja
|
22.12.2024 17:25:46
|
|
|
about:processes lehele saab ka kolm triipu -> More Tools -> Task Manager (Shift + Esc shortcut)
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.02.2025 19:37:46
|
|
|
Firefox 134.0.2 ja Firefox 135.0 Lõppversioon nüüd saadaval!
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/desktop-release/
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/desktop-esr/
Allalaadimislingid:
Spoiler 
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/134.0/releasenotes/
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/134.0.1/releasenotes/
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/134.0.2/releasenotes/
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/135.0/releasenotes/
https://www.ghacks.net/2025/02/04/firefox-135-launches-with-new-translation-languages-new-tab-layout-security-and-privacy-improvements/
https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-enterprise-134-release-notes
https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-enterprise-135-release-notes
https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Releases/134
https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Releases/135
Peamised uuendused ja muudatused:
* Windowsis toetatakse nüüd HEVC videosisu riistvaralist kiirendust.
* Firefox järgib nüüd HTML spetsifikatsiooni täpsemalt. See muutus muudab hüpikakende blokeerimise vähem rangemaks juhtudel, kus Firefoxi varasemad versioonid olid liiga agressiivsed, mis peaks vähendama ekslikke blokeerimisjuhtumeid.
* Parandatud viga, kus YouTube ja Google Docs kasutajaliides mõnes olukorras hangus.
* Parandatud käivitusprobleem, mis mõjutas mõnda kasutajat, kes uuendasid Firefox 133 pealt.
* Parandatud probleem, kus otsingumootorite valikumenüüd ja kontekstmenüüd võiksid katki minna, kui kasutaja läks tagasi varasema Firefoxi versiooni peale.
* Parandatud viga, kus veareporterit (Crash Reporter) ei kuvatud mõne lokaliseeritud keele jaoks.
* Parandatud regressioon Firefox 134 -s, kus lingid HTML lehel, mis osutasid kohalikele failidele, ei töötanud.
* Firefoxi tõlge toetab nüüd rohkem keeli: Lihtsustatud Hiina, Jaapani, Korea ja Vene keeled on nüüd saadaval sihtkeeltena.
* Krediitkaardi automaattäite (autofill) funktsioon on nüüd kogu maailmas järk-järgult kasutusele võetud.
* AI ChatBot on nüüd järk-järgult kättesaadav kõigile kasutajatele. Selle valikulise funktsiooni kasutamiseks valige külgribalt või Firefoxi laborist AI Chatbot. Seejärel valige pakkuja, et muuta vestlusliides külgribal kättesaadavaks.
* Firefox jõustab nüüd sertifikaatide läbipaistvust, nõudes veebiserveritelt piisavalt tõendeid selle kohta, et nende sertifikaadid avalikustati enne nende usaldust. See mõjutab ainult sertifikaate, mille sertifikaadid on välja antud Mozilla Root CA.
* Lisaks on järk-järgult kasutusele võetud ka uus CRLite'i sertifikaatide tühistamise kontrollmehhanism, parandades oluliselt selle kontrolli toimimist.
* Firefox sisaldab nüüd kaitsemeetmeid, mis takistavad saite ajaloo API kuritarvitamist, mis genereeris liigseid ajaloo sissekandeid, mis võisid ajalugu risustades navigeerimise keeruliseks muuta. See tagab, et sellised sissekanded, kui kasutaja ei ole neid külastanud, jäetakse edasi-tagasi funktsiooni kasutamisel vahele.
* Tõlkefunktsiooni parandused, mis vähendavad tõenäosust, et kasutajad leiutavad mingil juhul uued, mitteeksisteerivad sõnad.
* Märkeboks “Austa minu privaatsust” (Do Not Track) on eelistustest eemaldatud. Kui soovite paluda veebisaitidel austada teie privaatsust, saate selle asemel kasutada seadet „Ütle veebisaitidele mitte müüa ega jagada minu andmeid”.
* Menüü üksuse "Kopeeri ilma saidi jälgimiseta" nimetati ümber "Kopeerige Puhas Link", et paremini selgitada, mida see funktsioon teeb. "Kopeeri Puhas Link" on nimekirjapõhine lähenemisviis, et eemaldada teada olevad jälgimisparameetrid linkidelt. Seda valikut saab nüüd kasutada ka lihtteksti linkidel.
* Linuxi binaarid on nüüd esitatud XZ vormingus, asendades eelmise BZ2 vormingu, pakkudes kiiremat lahtipakkimist ja väiksemaid failisuurusi.
* Turvaparandused.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
05.03.2025 19:09:03
|
|
|
tsitaat: |
TL;DR: Mozilla has introduced a new Terms of Use agreement for Firefox users, granting itself a comprehensive license to utilize all information users upload or enter.
Mozilla has released its Terms of Service for Firefox, which has sparked some outrage from users who noticed broad language such as, "When you upload or input information through Firefox, you hereby grant us a nonexclusive, royalty-free, worldwide license to use that information." |
https://www.tweaktown.com/news/103596/mozilla-now-has-full-license-to-all-of-your-data-through-firefox/index.html |
Lasid omale korralikult jalga selle otsusega. Nüüd kukub turuosa veelgi. Väga veider otsus Mozilla poolt. Mul viskas juba mõni aeg tagasi see opt out teema üle ja kolisin LibreWolf peale.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
2 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
21.04.2025 23:18:53
|
|
|
spezwend kirjutas: |
tsitaat: |
TL;DR: Mozilla has introduced a new Terms of Use agreement for Firefox users, granting itself a comprehensive license to utilize all information users upload or enter.
Mozilla has released its Terms of Service for Firefox, which has sparked some outrage from users who noticed broad language such as, "When you upload or input information through Firefox, you hereby grant us a nonexclusive, royalty-free, worldwide license to use that information." |
https://www.tweaktown.com/news/103596/mozilla-now-has-full-license-to-all-of-your-data-through-firefox/index.html |
Lasid omale korralikult jalga selle otsusega. Nüüd kukub turuosa veelgi. Väga veider otsus Mozilla poolt. Mul viskas juba mõni aeg tagasi see opt out teema üle ja kolisin LibreWolf peale. |
Huvitav, et kõik nuhivad kasutajate järel "kasutustingimuste" muutmise kaudu. Kõik lubavad, et austavad privaatsust, aga samas jälle pigistavad viimase kasutajast välja. Suure tõenäosusega kõik uue maailma jumala AI ehk tehisintellekti hüvanguks. Igaljuhul, sellise uudise valguses kolin Brave või Opera peale üle. Eesti e-teenustesse saab sisse logida m-ID või Smart-ID'ga ja pole probleemi sest ID-tarkvara alternatiivseid brausereid ei toeta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
skyTronic
Kreisi kasutaja
|
21.04.2025 23:42:16
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Igaljuhul, sellise uudise valguses kolin Brave või Opera peale üle. |
Ei pääse nii lihstalt - Brave on cryptominer ja Opera on Hiina nuhkvara.
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
22.04.2025 00:19:42
|
|
|
Siis ei ole enam kuhugi üle minna- Offline ainult. Edge on MS, Chrome on suur G jne jne
Samas on see Brave mis on, tundub, et trackereid koristab küll päris tõhusalt jalust ära. Tavarežiimis näitab, et Delfi puhul 23 trackerit, Youtube 12 trackerit. HinnaVaatlus 2 trackerit. Mõni ime siis et net läägib ja normaalselt kasutada ei saa. Kõik jälgivad mida teed ja kuhu klikid...
Incognitos blokib kõik soovimatud hüpikaknad ja ümbersuunamised kolmandatele saitidele ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
masmre
Kreisi kasutaja

|
25.04.2025 21:56:25
|
|
|
On veel japside Floorp, mis ka parem kui fox ja saab id kaardiga hakkama..
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.04.2025 00:26:56
|
|
|
FF pole id kaardiga kunagi hakkama saanud väga hästi. Kui seda veel peamise browserina kasutasin, siis enamasti ei hakanud ennast isegi vihastama vaid võtsin mingi muu browseri kui id kaardiga miskit toimetada vaja on.
Nüüd on ainult üks põhjus miks seda vahe harva kasutan - saab proxy määrata ilma et peaks mingite lisadega jamama.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
03.05.2025 19:18:17
|
|
|
napoleon kirjutas: |
FF pole id kaardiga kunagi hakkama saanud väga hästi. Kui seda veel peamise browserina kasutasin, siis enamasti ei hakanud ennast isegi vihastama vaid võtsin mingi muu browseri kui id kaardiga miskit toimetada vaja on.
Nüüd on ainult üks põhjus miks seda vahe harva kasutan - saab proxy määrata ilma et peaks mingite lisadega jamama. |
Vaat see on huvitav. Siiani, kuni viimase ID kaardini toimis minu jaoks FF ID kaardiga väga hästi ja kasutasin julgelt põhimõtteliselt ca 15 aasta jooksul ainult FF-i ID kaardiga toimetamisel. Kummalisel kombel on mingi vahe nüüd sees, et Swedi internetipanka uue ID kaardiga ei saa, aga näites LHV-sse ja mujale saab. Pereliikmel on 2021 välja antud kaart ja see töötab tõrgeteta ka Swedi sisse logides sama brauseriga, millel minul uue ID-kaardiga probleem on. Millest see vahe tuleb ei tea. Praegu kasutan siis uut ID kaarti MS Edge'ga Swedi sisse logides, vaatamata sellele, et Edge mulle üldse tegelikult ei meeldi, aga on ainus brauser, millega Swedi uue ID-kaardiga sisse saan. Swed on mul peamine pank ja seepärast pean sinna sisse saama igal juhul.
See võib vabalt ka W11 kiiks olla kuna vahest tuleb ka digidoc rakendusel ette teade, et kontrolli kas kaart on lugejas või õigetpidi lugejasse sisestatud. Füüsiliselt on õigesti sees ja sellegipoolest on tõrked. Kui kaardilugeja tõrgub siis korraks ühendan USB pordist lahti ja teen rakendusele restardi, aga Swedi sisse sellegipoolest ei saa vaatamata sellele, et rakenduses on sisestatud ID kaardi eID andmed ilusti loetavad ja nähtavad.
Üldiselt, kui Egge kasutada ei viitsi, siis mobiil-ID ja Smart ID on mul ka olemas, aga on üsna tüütu ja häiriv, et mida aeg edasi, seda hullemaks kasutajakogemus läheb. Sest ma olen 100% kindel, et see on emma-kumma osapoole tarkvaraarenduse viga. Mina tegin kõik õigesti. Uuendasin brauseri uusima peale, uuendasin ID-kaardi tarkvara ja ikka ei saa rahulikult ilma võimlemata kasutada ID kaarti harjumuspäraselt nii nagu meeldib.
viimati muutis BA79 03.05.2025 19:24:55, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.05.2025 19:23:31
|
|
|
BA79, ilmselt töötab kui õhtul browseri kinni paned ja arvutile shutdown teed ning tihti pole seda ID kaarti vaja.
Ma kas ei pane arvutit kinni või sleep/hibernate. Siis ei toimi FF-ga. Või noh toimib, aga FF kinni, smart card teenusele restart ja korra jälle töötab
Muide Chromega ka id kaart toimib, seda kasutangi kui id kaardiga toimetada on vaja. Edge vs. chrome, sama kõik muidugi.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
03.05.2025 19:35:37
|
|
|
napoleon OK, tänud kogemuse jagamise eest. Ma Chrome üritan vältida, kuna ei taha suure G nuhkvara oma arvutis kasutada. Seega Edge või siis mobiil-ID. Ma kasutasin m-ID'd sisuliselt üle pooleteise aasta sest vana ID kaardi elektrooniline osa läks lukku mu enda oma lolli vea tõttu sest sisestasin ID PIN1 koodi seal, kus poleks pidanud (Olerexi tankuris ID kaarti kliendikaardina kasutades). M-ID'ga sisenemine ja allkirjastamine on tegelikult natuke kohmakas, aga vähemasti toimib ja ei nõua ka internetiühendust (erinevalt Smart-ID'st) kuna kontrollkoodi saatmine toimub SMS teel. Kuu alguses arvete tasumine iseteenindustes,pankades e-arvete tasumine jne võib osutuda üsna tülikaks, aga ma harjusin ära. Nüüd lihtsalt lootsin, et saab ID kaardiga vanaviisi jätkata, aga tutkit, päris nii ei toimi nagu varem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
skyTronic
Kreisi kasutaja
|
30.05.2025 18:58:23
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
* Hiljutiste muudatuste tõttu Chrome'i kasutajaandmete krüpteerimises Windowsis ei saa Firefoxi migreerimisviisard enam otse Chrome'ist makseviise ega paroole importida. Kasutajad saavad aga endiselt Chrome'ist paroole CSV-faili eksportida ja seejärel need migreerimisviisardi või paroolihalduri abil Firefoxi importida. |
Kas Firefoxil pole kasutajaandmete krüpteerimise võimalust?
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
30.05.2025 21:48:32
|
|
|
skyTronic kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
* Hiljutiste muudatuste tõttu Chrome'i kasutajaandmete krüpteerimises Windowsis ei saa Firefoxi migreerimisviisard enam otse Chrome'ist makseviise ega paroole importida. Kasutajad saavad aga endiselt Chrome'ist paroole CSV-faili eksportida ja seejärel need migreerimisviisardi või paroolihalduri abil Firefoxi importida. |
Kas Firefoxil pole kasutajaandmete krüpteerimise võimalust? |
Hetkel on minu teada ainult salasõnad krüpteeritud, aga mitte sama meetodiga mis Chrome kasutab.
Ülejäänud kasutajaandmed a'la küpsised, ajalugu jms ei ole krüpteeritud.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|