|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Etz
HV Guru

|
11.02.2025 17:27:49
|
|
|
napoleon, 1G jah aga sealt edasi?
10G? 50G?
Isegi kui seadmed oleks?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
11.02.2025 17:29:31
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
| Etz kirjutas: |
| Mis sa selle 50G ühendusega pihta hakkaks kodukasutajana? On sul üldse kodus mõni seade, mis selle kiirusega igas mõttes toime tuleks? |
Mida te teete nende 1G+ kiirustega, andmesidekeskust hostite või serverimajutusteenust pakute kodus või?  |
Gigane on umbes nagu 500kW mootoriga auto. Sul pole seda vaja, aga lahe kui vahel vajutada saab. Ehk because I can mitte nüüd väga konkreetne vajadus. 50/10 otsas ka enne kõik käis. Ainuke mis natuke uimas oli kui xming abil mõni X aken lahti võtta. Aga seda on harva vaja tegelikult.
Juba mõte oli 500/500 peale downgrade teha, aga kuna gigase hind toodi alla ja 500/500 kaotati ära, siis las olla see gigane edasi. Kiirnuudleid sööma ma selle 45€ pärast nüüd ei pea. |
WoW See on see mida ma ootasin. Ise olen ka 1Gbit peal ja oli sama mõte.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
11.02.2025 17:34:42
|
|
|
10G? 50G?
Isegi kui seadmed oleks?  |
Selge overkill, aga tead seda ju ise ka. Ma ei suuda seda gigagi umbe tõmmata kodus. Vahel näeb neid gigaseid kiirusi kui onu lombi tagant midagi saadab või speedtesti teen, igapäevases kasutuses on nagunii pudelikael teine ots ehk isegi kui mul 10G võimekusega seadmed oleks, ei suudaks ma kuidagi seda ressurssi isegi hetkelise peak-na ära kasutada.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
11.02.2025 17:45:51
|
|
|
Ehk nagu meetrine emm - tore omada ja imetleda aga teha sellega praktiliselt midagi polegi.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
11.02.2025 17:49:57
|
|
|
No ma arvan, et Telia pakub teile rõõmuga, kasvõi 100G aga te ei taha ju selle eest maksta
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.02.2025 18:08:19
|
|
|
10G? 50G?
Consumer standardid. 2.5G kõigepealt. Eeldused on loodud.
Järgmine saab olema ilmselt 5G võibolla 2030 paiku (ei mitte see õhu kaudu leviv). Samas võidakse ka vahele jätta kui 10G odavneb kiiremini.
Alles siis tuleb 10G aga selleks on vaja, et see oleks laialdaselt levinud ja odav. Võrgukaardid, ruuterid, switchid jms. 2030+
Peale seda ilmselt 25G aga see on 2040+
Sealt edasi 50G, 100G, 200G jne.
Vähemalt hea uudis on see, et olemasolevates kaablites on suur varu. Teadlased on tõestanud, et tavalised fiiberoptilised kaablid võivad kannatada kiiruseid mis on kordades suuremad (1PBs>) kui parimad kiirused mida maailmas hetkel eraklientidele pakutakse (10G).
Nagu ma aru saan, siis pudelikael on ikka seadmed ehk siis vahelülid.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
11.02.2025 18:27:49
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
10G? 50G?
Järgmine saab olema ilmselt 5G võibolla 2030 paiku (ei mitte see õhu kaudu leviv). Samas võidakse ka vahele jätta kui 10G odavneb kiiremini.
Alles siis tuleb 10G aga selleks on vaja, et see oleks laialdaselt levinud ja odav. Võrgukaardid, ruuterid, switchid jms. 2030+
Vähemalt hea uudis on see, et olemasolevates kaablites on suur varu. Teadlased on tõestanud, et tavalised fiiberoptilised kaablid võivad kannatada kiiruseid mis on kordades suuremad (1PBs>) kui parimad kiirused mida maailmas hetkel eraklientidele pakutakse (10G).
Nagu ma aru saan, siis pudelikael on ikka seadmed ehk siis vahelülid. |
Standardid küll aga sa osavalt põiklesid kõrvale ja ei vastanud, et mida te teete sellega.
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg Maha 2a
|
11.02.2025 18:53:48
|
|
|
Kodus läheb vahest umbe ka see 1Gbit ei viitsi raisata aega ootamise peale nii võid terve elu ootamise peale panna. Minule kõlbaks ka 500 kuid 1Gbit on parem vähem aega ootamise peale kulub. Teised segavad ka vähem.
Ja miks peab üldse ootama kui saab kiiremini ka kui selleks on võimalus.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
11.02.2025 19:41:02
|
|
|
| Mis sa selle 50G ühendusega pihta hakkaks kodukasutajana? On sul üldse kodus mõni seade, mis selle kiirusega igas mõttes toime tuleks? |
Mida te teete nende 1G+ kiirustega, andmesidekeskust hostite või serverimajutusteenust pakute kodus või?  |
Jep
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.02.2025 20:11:03
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
10G? 50G?
Nagu ma aru saan, siis pudelikael on ikka seadmed ehk siis vahelülid. |
Standardid küll aga sa osavalt põiklesid kõrvale ja ei vastanud, et mida te teete sellega. |
Las ma küsin sinult vastu - mis ühendus sinul praegu on ja mida sa teed sellega?
Miks sa 256Kbps peal ei ole? Mida sa teed (eeldatavasti vähemalt 50Mbps) ühendusega?
Vastus on = aeg. See kiirus mis täna on tavaline ei ole 10-20 aasta pärast enam piisav nende asjade jaoks mida inimesed siis internetis teevad.
Täpselt nagu 256 ei ole tänapäeval enam praktiline.
Kindlasti ka 90'ndatel oli inimesi kes unistasid, et oleks kasvõi 1Mbps fixed või isegi 10Mbps. Ja neid vaadati nagu segaseid.
Tänapäeval vaadatakse seda kes kasutab 1Mbps kui segast.
Suurema kiiruse soovimine on tavaline. See oli minevikus, on praegu ja on ka tulevikus.
See ei peagi olema praktiline. Kas sa arvad, et 2000+ maksta graafikakaardi eest on praktiline? Ei ole. Ometi ostetakse kõik ära, sest see on parim.
Kas Ferrari on praktiline? Muidugi mitte, aga näed senimaani eksisteerib.
viimati muutis Tomorrow 11.02.2025 20:14:06, muudetud 1 kord |
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
11.02.2025 20:13:53
|
|
|
Sa ei vastanud endiselt mu küsimusele.
Sul võib kodus kasvõi 100G toru olla, ega teises otsas asuv server sulle sellegipoolest asju kiiremini kätte ei anna ja enamasti on pudelikael mujal.
Aga lahe on ju teureetikumide pealt klähvida
PS: Lgp. RCC, ma ei otsi endale kirjasõpru, sul peaks neid Telias jaguma, kirjuta parem neile.
Aga vastuseks su küsimusele, 500'ane on, sest et Feraaaari, reaalselt piisaks 100M'ist, sest graafikute järgi, teises otsas asuvas pilves asjad end kiiremini ei liiguta, siia suunal.
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
viimati muutis Etz 11.02.2025 20:19:08, muudetud 5 korda |
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.02.2025 20:15:11
|
|
|
Etz, Miks sa ise ei vasta mu küsimusele?
Mis ühendust sa kasutad ja miks sul seda vaja on?
|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
11.02.2025 21:27:07
|
|
|
| Iseteenindus pakub nüüd kiirust 400/400 200/200 hinnaga kuni 11.08.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
13.02.2025 00:13:44
|
|
|
Valimiste lähenedes kipuvadki need põhulõuad igasugu naljakaid otsuseid tegema, kui valija seda piisavalt kõva häälega nõuab.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
13.02.2025 00:38:45
|
|
|
Ma kahtlustan, et ei tule sealt mingit otsust. Loosungid sai välja öeldud, rahvas plaksutas ja edasi läheb vanaviisi.
Kui läheb lammutamisele sellepärast, siis polnud nagu mõtet enam tehtut tagasi pöörata, rahvas varsti unustab ära ja niikui nii on nii pekkis, et nüüd lammutavad firma ära.
Kui ei lähe lammutamisele, siis näitab riigi nõrkust, et ütled sorry ja lased vanaviisi edasi. Aga põhulõug sai sõrme vibutamisega pildil olles plusspunkte.
_________________ M: Üliharuldane Eesti esimene personaalarvuti ENTEL |
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kreisi kasutaja
|
13.02.2025 07:25:07
|
|
|
Eks see kiire võrgundus viiks lõpule kallite personaalkompuutrite jm seadmete reostava maailma - kõik istuksite oma ekraaniterminalidega Microsofti, Google, Apple, Meta jt pilveteenustes
_________________ --- |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
13.02.2025 11:55:15
|
|
|
| Prillpapa kirjutas: |
Eks see kiire võrgundus viiks lõpule kallite personaalkompuutrite jm seadmete reostava maailma - kõik istuksite oma ekraaniterminalidega Microsofti, Google, Apple, Meta jt pilveteenustes  |
See võib realiseeruda ka ilma kiire internetita. Kui lokaalse konto tegemise võimalus opsüsteemis ära võetakse siis on piiks, istu või Dial-Up otsas, aga arvutit saad kasutada ainult onlines.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.02.2025 12:00:46
|
|
|
| BA79, see online konto siiski toimib offline ka, lihtsalt kasutaja loomise hetkel peab mingi netiühendus olema.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kreisi kasutaja
|
13.02.2025 12:55:50
|
|
|
Eks see täna osaliselt nii on jah, kus suurte korporatsioonide MS, Apple, Google lokaalse seadme seis varundatakse suure pilve, MS vist isegi vaikimisi ketta krüptovõtit hoiab kasutaja jaoks turvaliselt pilves, et kui PC või nutifoniga midagi juhtub, piisab ainult uues seadmes kontoga sisse logida ja taastada äpid, seaded, kontaktid, kuni dokumentideni..
ehk kallis edev PC või nutitelefon poolenisti terminal nagunii veel lokaalse kasutamise võimalusega.
Tulevik oleks ikkagi kus kasutaja maksaks kuumaksu, algusest kuni surmani, kui kõik su digielu on ühe legacy korporatsioonikäes kenasti hoiul turvatud jne ei ole kerge sealt minema joosta.
Juba täna räägin i-seadmete kasutajatele, kuidas teil fotosid ja videosid ei jää ju kunagi arhiivis vähemaks, täna ostate aina suurema mäluruumiga telefoni ja iClodi ruumi, maksate natukene - ei tapa ju need mõned eurod, homme veel juurde ja paarikümne aastpärast istud oma suure arhiivi otsas ja maksad nagu lõpnud hobest
_________________ --- |
|
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
13.02.2025 13:04:28
|
|
|
| Proovisin kuu aega 2x kiiremat netti ja läksin tagasi vanale paketile. Kui pool aastat soodustust pakutakse, siis võib uuesti proovida. Praegu saan ka 100M kiirusega normaalselt hakkama ja säästan 36 € aastas. Võibolla kolin juunis isegi 50M paketi peale, kui ps+ teenus läbi saab ja säästan veel 36 € aastas.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kreisi kasutaja
|
13.02.2025 13:20:44
|
|
|
vigurvänt, sa oled siis üks neist laiadest massidest kellele viidates Telia väidab, et Eesti inimesed ei tahagi kiiret internetti vaid on rahul Telia kvaliteetsete aeglasemate pakettidega
See on teenustega õige lähenemine küll, ise praktiseerin samuti nii mobiilse internetimahuga, kui koduse internetikiirusega, kus alustuseks võtta pigem tagasihodlikum pakett, kui pitsitama hakkab, on enamus teenusepakkujatel kõrgemale/kallimale paketile ronimine tehtud paari hiirekliki lihtsaks..
_________________ --- |
|
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
13.02.2025 16:32:00
|
|
|
Prillpapa, Ma olen ka üks neist. Kuna mul on võimalik oma kodukohas ka Elisa hüperkiirust valida ja odavamalt, kui Telia pakutav 1gbit/s kuumaks, siis ma ei hakka telefoni vestlust Telia esindajaga siia kirjutama.
Esiteks oleks Telial pärast häbi ja teiseks te naeraks ennast kõveraks, mis juttu mulle aeti nende hinnapoliitika osas, et miks ma peaks üldse kaaluma odavamat Elisat ja nende 1gbit/s ühendust erinevatel põhjustel. Mingit personaalset pakkumist 1gbit/s ühenduse osas nad ei teinud vaid väiksema kiiruse osas ja ka pool aastat soodukat ainult. Elisa pakkus mulle just kui uuele kliendile alet nii interneti kui TV osas 36 kuud tavahinnast.
Ei tea mis asju seal Telias aetakse aga nad on üsna kindlad, et nende oluliselt kallim hind on turuolukorras ainuõige valik
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
13.02.2025 19:43:09
|
|
|
| BA79, see online konto siiski toimib offline ka, lihtsalt kasutaja loomise hetkel peab mingi netiühendus olema. |
OK, aga seda ei tea milliseks järgnevate operatisioonisüsteemide väljalaskeversioonid programmeeritakse. Praegu saab online kontost veel kõrvale hiilida aga võib tulla aeg, kui sellisel viisil enam ei saa. Asi lihtne- kui inimene sunnitkase online olema siis saab suruda peale reklaami kui ka sundida maksma kümnist ka vähese eest- kõike mida kasutad ei kuulu sulle vaid suurkorporatsioonidele, kes sulle eluks kõike vajalikku, sh ka sideseadmeid "Välja rendivad".
Ainus n.ö toimiv lahendus võib-olla see, et kes tahab online kontost vaba olla, peab kasutama Linuxit niikaua, kui seda veel legaalsena tunnistatakse. Ehk teisisõnu, kui peaks saabuma kontrolliühiskonna ajastu "Matrix" filmi stiilis siis vahet pole läbinähtav peab kasutaja olema nagunii, muidu lülitatakse välja ja tühistatakse karistuseks kõik, mida tühistada saab. Vangi ei panda- oma kodu on siis suurim vangla kuna kuhugi minna ei saa ja midagi teha ei saa kuna kõik võimalused on ära võetud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|