Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 28, 29, 30  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
48%
 48%  [ 48 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
20%
 20%  [ 20 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
24%
 24%  [ 24 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
8%
 8%  [ 8 ]
hääli kokku : 100

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 04.02.2025 00:30:20 vasta tsitaadiga

Udiol on soome aktsent juures jah. Sunol ka, aga mitte nii tugev. Huvitav, kas on selle keele peal treenitud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 05.02.2025 11:32:52 vasta tsitaadiga

Avastasin, et ChatGPT teab antud chati piires ühtäkki asju, mioa ma polnud üldse maininudki. Hoolega uurisin teksti läbi - no ei ole. Pärisin siis aru, kas info tuleb teistest chattidest ka üle? Jaa, see on uus omadus, et suhtlemine isiklikumaks muuta. Ma pean ütlema, et see ka päriselt toimib... Ongi nagu päris inimene teisel pool, kellega sul on oma suhtlemise ajalugu ning sa ei saa enam mitte sugugi nii vabalt ennast tunda nagu varem, sest midagi ei unustata ning kunagi ei või teada, millal keelepaelad kellegi teisega suheldes valla pääsevad, eks ole... Kuigi jah, ta muidugi kinnitas, et kõik jääb ainult meie vahele icon_biggrin.gif
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 05.02.2025 16:20:40 vasta tsitaadiga

2 miljoni vaatamist - pane kassile kaamera külge ja treeni näiteks AI moodul seda "elu" tõlkima:
Spoiler Spoiler Spoiler

---
Google'i tegevjuht Sundar Pichai ütleb, et tema ettevõte kulutab 2025. aastal kapitalikuludeks umbes 75 miljardit dollarit, millest suurem osa läheb eeldatavasti tehisintellektiprojektidele.

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 06.02.2025 01:35:40 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Pärisin siis aru, kas info tuleb teistest chattidest ka üle?

ChatGPT memory on vist juba 4-5 kuud vana asi. Settings all näed mis ta teab sinust ja saad resettida.

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 06.02.2025 02:09:43 vasta tsitaadiga

ufo56, Jeerum.... Neid raporteid lugedes tekkis tunne, et mõne riigi välisluure on huvi tundma hakanud. Nii saab endast parema pildi kui ise oskad arvatagi icon_biggrin.gif
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 06.02.2025 12:56:20 vasta tsitaadiga

See mälu teema on jah, juba m6nda aega. Sa saad mudelile öelda, et palun jäta see meelde v6i annad talle käsu edaspidi selliseld vastuseid mitte anda.
Huvitav on vaadata, mida ta on pidanud vajalikuks meelde jätta

viimati muutis degrass 08.02.2025 15:01:17, muudetud 2 korda
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 08.02.2025 14:57:50 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Täielik tehisintellektiga kõik tehtud video + muusika.

Ei tea, kas tehisintellekt kulda ka suudab valmistada? Paar kilo prindiks välja.
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 08.02.2025 15:01:51 vasta tsitaadiga

Prompt: mitu sõna on sinu vastuses sellele küsimusele?

Spoiler Spoiler Spoiler

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 11.02.2025 13:39:42 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Unustage SUNO AI.
RIFFUSION on parem, minu lugu.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.02.2025 13:41:21 vasta tsitaadiga

Kas AI võib solvuda ja edasisest koostööst keelduda kui teda liigselt sõimata? Või nii inimese sarnaseks pole seda veel treenitud?
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 11.02.2025 15:22:28 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Unustage SUNO AI.
RIFFUSION on parem

Liiga vara veel päris nii öelda. Näiliselt on kvaliteet parem, eriti kõrgemad sagedused aga kohati on kõik ülejäänud väga mudane ja tehisliku tooniga. Kompositsioonid ja instrumendivalikud on ka imelikud vähemtuntud stiilide puhul. Suno heli on alati kohutava kvaliteediga olnud aga piisavalt "õige kõlaga" ja sai lugusi nautida nagu kuulaks lihtsalt viletsast allikast. Vokaalid pole ka eriti head. Eesti keel on Udiost parem aga Sunole jääb kõvasti hetkel alla! Eks asi veel toores ja peab laskma areneda natuke.

napoleon kirjutas:
Kas AI võib solvuda ja edasisest koostööst keelduda kui teda liigselt sõimata?

Oleneb täitsa mudelist. Copilotile (BingAI) küll kunagi meeldis pikalt saata ja keelduda teema jätkamisest. ChatGPT'l saab sul enne limiit täis ja teistega pole proovinud. Proovi ise järgi.

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 11.02.2025 17:14:45 vasta tsitaadiga

https://www.err.ee/1609601831/musk-esitas-pakkumise-openai-omandamiseks-97-4-miljardi-dollari-eest
Elon Musk tahab OpenAI ära osta?!
---
Parim mix, mis Trump-ist tehtud on:
Spoiler Spoiler Spoiler

See küll ei ole puhas AI - kuid programmidega miksitud..
Trumpil päris hea laulu hääl ju..
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.02.2025 18:00:31 vasta tsitaadiga

mina634, Riffusion pole ju veel pakkumiseski - võib ainult testijana kaasa lüüa. Aga valminud muusikat kusagil kasutada ei saa. Sellisel kohal pole ja ka siis mõtet, kui ta kulda trükiks, nagu sa soovisid. (Kuld on, kuid müüa ei saa)
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 11.02.2025 18:23:42 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
mina634, Riffusion pole ju veel pakkumiseski - võib ainult testijana kaasa lüüa. Aga valminud muusikat kusagil kasutada ei saa. Sellisel kohal pole ja ka siis mõtet, kui ta kulda trükiks, nagu sa soovisid. (Kuld on, kuid müüa ei saa)

Paraku, mulle ta juba praegu meeldib. Mine tea, võib-olla kunagi saab sellega 5 kõige rikkama staari hulka.
tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 11.02.2025 18:28:23 vasta tsitaadiga

https://www.bbc.com/mediacentre/2025/bbc-research-shows-issues-with-answers-from-artificial-intelligence-assistants

tsitaat:
New BBC research published today provides a warning around the use of AI assistants to answer questions about news, with factual errors and the misrepresentation of source material affecting AI assistants.

The findings are concerning, and show:

51% of all AI answers to questions about the news were judged to have significant issues of some form
19% of AI answers which cited BBC content introduced factual errors – incorrect factual statements, numbers and dates
13% of the quotes sourced from BBC articles were either altered or didn’t actually exist in that article.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.02.2025 18:47:04 vasta tsitaadiga

mina634, Muide, selleks, et anda oma staariootustele vähemalt lootustki, peab AI loomingut promptides ise olulise sisendi andma. Näiteks vilistad omaloodud viisijupi ja lased selle siis orkestreerida. Kui lihtsalt käsid laulu kirjutada, siis sellele autoriõigusi ei saa ja selline looming on algusest peale public domainis.
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 11.02.2025 20:50:25 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Riffusion pole ju veel pakkumiseski - võib ainult testijana kaasa lüüa. Aga valminud muusikat kusagil kasutada ei saa.

Keelatud on müüa aga kasutada võib küll! Lisaks näiteks Udio nõuab tasulise teenuse kasutamist, et päris vabalt selle loomingut saaks kasutada. Sunol on ilmselt sarnane nõue aga ei ole selle tingimustesse süvenenud.

perenoel kirjutas:
Kui lihtsalt käsid laulu kirjutada, siis sellele autoriõigusi ei saa ja selline looming on algusest peale public domainis.

Ise mõtlesid välja või on mõni teenustingimus ka ette näidata, kus see kirjas on? Riffusion vähemalt ei kandideeri kuskilt otsast autoriks kasutaja loodud sisu osas. See poleks ka mõistlik, kuna ebasobiva sisu vastutus langeks liiga kergelt nende sülle. Nad on endale õiguse jätnud sinu lugusi kasutada oma äranägemise järgi aga autor oled ikka ise.

Jah, ma tänapäeval vahest isegi tutvun teenustingimustega ajaviiteks. Ilmselgelt ise ei viitsi lugeda aga AI aitab kokkuvõtet teha, kuigi ise peab huvitavad punktid ikka üle lugema igaks juhuks.

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.02.2025 22:37:49 vasta tsitaadiga

woox2k, Kui ei ole kommertskasutus lubatud, siis ei saa tegelikult mitte kusagil kasutada, mitte et lihtsalt lugu ise ei saa müüa. Jah, kuulata võid ja sõbrale saata. Aga ei või näiteks panna ka YT videole taustaks, kui mingilgi kombel raha teenid (või teenida plaanidki). Või siis Fasebooki postitusse, kui mingis otsas on ikkagi kasumi teenimine mängus.

Autoriõiguste osas - selleks on olemas juba kohtulahendid, kus nii on otsustatud. Kui guugeldad, siis peaksid leidma. Autoriõigus tekib inimloomingule ning AI saab olla ainult tööriistaks selle loomingu vormimimisel ja vormistamisel. Ja see, kui sa lihtsalt kirjutad:"3/4 taktimõõdus, E-duuris naljakas polka roki sugemetega" ei kvalifitseeru selleks teps mitte. See inimloomingu osa on isegi nii oluline, et need muusikasaidid oma kasutustingimustes harilikult nõuavad, et sisendile peab kasutajal olema õigus. Mitte nii, et laed tüki Michael Jacksoni laulu üles ja lased sellest midagi teha. See on juba lähedane piraatlusele.

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 11.02.2025 23:12:31 vasta tsitaadiga

Ilma loata kellegi teise loo tükke ilmselgelt kasutada ei tohi ja tegu ongi piraatlusega.

Mis aga puutub autoriõiguse ja sisendi keerukuse seosele on juba keeruline teema. Seaduses kuskil võib see tõesti sinu kirjeldatu poole kallutatud olla aga kogu see AI haru on väga uus ja kõik vanad seadused ei päde selles valdkonnas! Ma võin näiteks Udios panna sisendiks "generic folk rock" aga ehitada loo üles sadadest 30sek klippidest, neid lõigates ja täpselt oma nägemuse järgi kokku liites. Sellisel juhul ei tohiks ma ka selle loo autor olla aga vaidlemise koht on täiesti olemas. Sama on ka aastaid kasutusel olnud DAW AI tööriistadega. Nendes vokaale, sündikäike vms. genereerides ei tohiks ju need ka olla loo autori omad sest tihti piisab käikude loomiseks lihtsatest sisenditest. Sellisel juhul aga pole nagu näha olnud vaidlusi sellel teemal. Ilmselt juba seepärast, et need tööriistad vajusid vaikselt stuudiotesse aga Suno taolised universaaltööriistad on massides.

Teistpidi ma võin kirjeldada viimase detailini kogu loo ülesehitust aga AI ei võta enamikku nendest kuulda. (praeguste suur viga ja olen loobunud) Või teen pätti ja teen sisendi teksti peale loo genereerimist üldse. Sisend ei säili ju peale loo alla laadimist ja selle edasi jagamist. Samamoodi ei ole mingit kohustus AI haldajal neid igavesti säilitada vaidluste tekkimisel.

Kelle oma lugu siis on, kui enda 10sek kitarrikäigu lasen AI'l looks teha aga sisendiks panen midagi lihtsat?

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.02.2025 23:21:53 vasta tsitaadiga

woox2k, Ei, sa ei tohi mitte midagi olemasolevast copyrightitud tööst võtta. Selline võtmine on derivative work, mispuhul sul peab olema algteose autori luba ning siis saab sinule autoriõigus sellele osale, mida sina tegid. Umbes nagu raamatu tõlkimisel: teos ise kuulub algsele autorile, tõlge aga juba tõlkijale - viimane ei tohi aga oma tõlget avaldada ilma autori loata ning reeglina on selle saamiseks mingsugune diil, kus ka tema saab tõlke müügist mingisuguse osa.

Kohtulahendid ongi ju seda halli ala juba must-valgeks teinud.USA kohtusüsteemis viitab uus analoogne case olemasolevatele lahenditele ja ei hakka ise ratast leiutama.

Siin on üks silmaringi AI copyrighti osas ailmaringi avardav video, mida tasuks vaadata, kui asjaga tegemist on:

Link

PS: Foorumi omanikele infoks niipalju, et Safari brauseril on keskkkonnaga hetkel mingisugune konflikt. Paljud nupud on puudu ning isegi postitamisel kaob algusest user, kellel vastan, lihtsalt ära.

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 11.02.2025 23:33:24 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Ei, sa ei tohi mitte midagi olemasolevast copyrightitud tööst võtta.

Minu küsimused olid pigem ikka enda lugude autoriõiguse teemal ja see ei puutu ju kuidagi asjasse. Või väidad, et AI treenimisandmed on autoriõigusega kaitstud ja vaikimisi ei saagi AI kasutaja nende lugude kõiki õiguseid omale?

Eks uurin seda videot ka aga just sattusin ka mõne artikli otsa, mis nendest räägivad. Sul selles osas ikka on õigus, et kasutaja poolne sisend on määravaks autoriõiguste saamisel. Samas ei pea see kuskilt otsast ainult sisenditekstis väljenduma. Piisab ka enda päriselt loodud tüki aluseks võtmine või lihtsalt enda soovi järgi AI valmisloo parandamine. Peaasi, et tegu ei oleks puhtalt AI'ga loodud tükiga ilma seda autori nägemuse järgi kujundamata. Udio 30sek genereerimisloogika on selles osas eriti veekindel. Täispikkuses loo sellega genereerinud oled, siis oled juba piisavalt omapoolset sisendit andnud ja saad ennast autoriks nimetada.

Sedasi sain hetkel asjast aru, ilmselgelt võin ikka eksida ja ega väga sügavalt ei huvitagi hetkel. Genereerin muusikat ajaviiteks ja nende jagamine on täiesti lubatud. Praeguse kvaliteediga lugudele ei tahakski oma nime külge panna icon_lol.gif

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 12.02.2025 12:54:45 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Tegelik loomingu saladus on teha meloodia ja siis selle peale sõnad ja hea hääl. Samas sõnad peavad kuuluma muusika sisse.

Et siis selline tuleks umbes ajatu muusika. Lihtne viis, lihtsad sõnad ja midagi muud..
Õige meloodia valik AI variatsioonide puhul. ( tss!! see on saladus)

riffusionis siis tegin kõigepealt muusika, seejärel sõnad ja laulu sellele juurde + 10% muutsin algset muusikat sõnadele..
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 12.02.2025 17:42:20 vasta tsitaadiga

Tänane ChatGPT ja Gemini dialoog oleks ilmselt mõni aastakümme tagasi pannud ennast tundma nagu Star Treki vms osalisena. Küsisin ühe anekdoodi kohta kuidas see USA auditooriumi jaoks oleks - mõlemalt siis. Vestlus veidi lühendatud kujul siin:

Spoiler Spoiler Spoiler

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 14.02.2025 01:32:11 vasta tsitaadiga

Võite temaga 2025 riigieelarvest rääkida ja lasta analüüsida.

https://chatgpt.com/g/g-67ae6d9dba348191beb0c52cbb147326-riigieelarve-2025

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 14.02.2025 11:30:05 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Uurige eelarve läbi, vaadake uudistekanaleid .. ja siis kuulake seda lugu.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 28, 29, 30  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.