Ilmselt ei juhtuks midagi kui sööks. Kuskilt on meelde jäänud, et vitamiinidest on keeruline üledoosi saada kuna organism lihtsalt ei omasta neid rohkem kui vajab.
Ilmselt ei juhtuks midagi kui sööks. Kuskilt on meelde jäänud, et vitamiinidest on keeruline üledoosi saada kuna organism lihtsalt ei omasta neid rohkem kui vajab.
kui sa mõtled üledoosi all mürgistusnähte, siis jah, väide peab paika
aga kunagi olen kugenud hoiatust, et kuna kõiki vajalikke vitamiine toodab tegelikult ka organism ise, siis üledoseerimise tagajärjel võib juhtuda, et organism loobub vaeva nägemast ja vastavat vitamiini ise enam ei tooda kuigivõrd --- s.t. jääd rohkem sõltuma ostetud vitamiinidest
Teile on mõlemale valesti meelde jäänud. Organism ei tooda kõiki, tegelikult enamikke vitamiine ise (v.a D päikesevalgusest, ning mõningad mida toodavad bakterid soolikates) ja see "loobub vaeva nägemast" on juba päris uhuu jutt. Siit edasi võib minna juba õhust ja armastusest elamise juurde. Mingi tädi oli küll salaja söömiselt tabatud kes väitis, et seda teeb.
Ning osad vitamiinid ei lähe üledoosi korral lihtsalt sirgelt kerest läbi vaid akumuleeruvad. Need on rasvlahustuvad, A ja D. Ning neid tugevalt ületarbides on võimalik saada vägagi ohtlikud tervisehäired. Kuid keegi ei söö pidevalt nii palju mune ja kui sööb, siis on tal arvatavasti juba muud probleemid.
Ma söön näiteks enamus päevadest 1 muna hommikusöögiks. Iga päev ei söö ka. Mõnikord juhtub, et pole võimalik ja ei söö nädal aega. Siis peale selle muu toidu sees. Selle Norra juhtumi valguses oleks lihtsalt öelnud aitäh, et ei pea talvel D vitamiini kapslit juurde võtma, hoiab kokku natuke... Rohkem paneb mõtlema, mida see üledoos kanadele endile tegi, nemad selle ju ennekõike sisse sõid..
küsimus on pigem kuidas organsm vitamiine omastab
tablettidena võibolla mitte, kuid muna valguna võibolla märksa rohkem. ma muidugi olen diletant sel teemal _________________ ☠
Some eggs can contain up to three times more than what is recommended for adults.
tsitaat:
The recommended daily amount of vitamin D is 400 international units (IU) for children up to age 12 months, 600 IU for people ages 1 to 70 years, and 800 IU for people over 70 years.
Et tolles munas võib olla kuni 1800 IU ? See on ju naeruväärne probleem, kui just päevas üle 5 muna vms ei söö .
Some eggs can contain up to three times more than what is recommended for adults.
tsitaat:
The recommended daily amount of vitamin D is 400 international units (IU) for children up to age 12 months, 600 IU for people ages 1 to 70 years, and 800 IU for people over 70 years.
Et tolles munas võib olla kuni 1800 IU ? See on ju naeruväärne probleem, kui just päevas üle 5 muna vms ei söö .
No nagu ma just ütlesin.
Aga see pole veel kõik! Kui Google Translate midagi juurde ei luuletanud, siis mitte ainult ei korjatud mune müügilt ja hävitatud, vaid elanikkond on paanikas ja helistab mingeid abiliine läbi, et aidake, mis nüüd saab, me sõime mune.
Laagri coopis oli see allahinnatud 2,49€ peale, lisaks oli süsteemis hind valesti sisse kantud ja tegelik hind oli 1,49€
võtsin 4 karpi _________________ ☠
Meie laiuskraadil on enam-vähem kõik kroonilises d-vitamiini puuduses. On olemas isegi reptseptiravim toimeainega kaltsifediool, mida tuleb võtta korra kuus. D-vitamiiniga on põhiprobleem, et see ei taha hästi imenduda.
Jumalauta. Ja samal ajal kusagil lapsed nälgivad ning tarbijatele heidetakse ette, et mida nad rsk esiteks: söövad nii palju ja teiseks: viskavad nii palju toitu söömata ära.
Plastikkõrred...ma lähen ostan _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Skandinaavias on odavamad. Ok, tehniliselt samasse hinnaklassi lihtsalt käibekas toidukraamile odavam ja seega lõpphind madalam.
Tartu Milli kraam on vähemalt hetkel Selveris kuhugi 1.30-1.40 kanti seega see 1.29 tavahind (ja 1.09 soodukas) on tehniliselt võttes odavam... Kuigi vähemalt laupäeval oli Coopis Milli toodetel jälle soodukas - 1.09 ja Coopi mägiga (mis vahel on kah Tartu Milli toodang) 0.99.
Millisest toormest need Tartu Milli omad tehtud on? Mingitel asjadel olid sildid et toodetud Lätis. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
vaatasin neid hindu, skandinaavias on FirsPrice omamärgi tooted ja odavamad, kui muud.
Siinse hinaskaala juures ma midagi odavamat ei näinud lendlehes _________________ Hapud viinamarjad
No need uued skandinaavia säästumakaronid on tavahinnaga 1,29€ (soodushind 1,09€) ja Tartu Milli tavahind 1,35€ (soodushind 1,12€). Kas need skandinaavlased pole siis odavmakaronid või on Tartu Milli omad odavmakaronid?
Tartu Mill on muidugi odavmakaron, süüa küll ei kõlba need...
Millisest toormest need Tartu Milli omad tehtud on? Mingitel asjadel olid sildid et toodetud Lätis.
Enamus asju on seal toodetud _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Lihtsalt tundub, et 5x250ml pakki rivis pole just kõige mõistlikum multipakk.
2x2+1 on mõistlikum?
Anti112 kirjutas:
Betamax kirjutas:
No need uued skandinaavia säästumakaronid on tavahinnaga 1,29€ (soodushind 1,09€) ja Tartu Milli tavahind 1,35€ (soodushind 1,12€). Kas need skandinaavlased pole siis odavmakaronid või on Tartu Milli omad odavmakaronid?
Tartu Mill on muidugi odavmakaron, süüa küll ei kõlba need...
Mis neil siis viga? Ma neid vaid ostangi. Rimis vahest soodukaga mingi 0.99€ pakk olnud _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Küsimus lapsevanematele. Kui laps saaks vabalt valida mida ta süüa soovib, siis kas tõesti valiks viinerid ja friikartulid? Või miks paljudes toidukohtades laste eine just see on?
Läksin ka siis seda first price letti vaatama. Apelsini nektar väga ok olnud kui norras ostnud olen (siinsetele gurmaanidele ofc ei kõlbaks aga see selleks). Hinda nägin siis sinna ta ka jäi.
1.5l soodusega hetkel 2.19€, tavahind 2.99€...
Kurat Norras maksab sama asi 2l pakendis 1.99€
Ja, et hiid jälle ajama ei hakkaks kuidas tegelikult on hind seal 5.99€ siis pilt ka.
https://imgur.com/a/ZJPtEa6 _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Küsimus lapsevanematele. Kui laps saaks vabalt valida mida ta süüa soovib, siis kas tõesti valiks viinerid ja friikartulid? Või miks paljudes toidukohtades laste eine just see on?
Olles veidi kursis sellega, mida lapsed koolisööklates eelistavad süüa (kooli kokk jutustab vahel sellest), siis sõltuvad lapse toidueelistused väga palju sellest, mida lapsele kodus süüa antakse. Kui saab kodus normaalset ja mitmekesist inimese toitu - suppi, putru, keedukartulit-hakklihakastet, köögivlijasalateid jms klassikalist, siis sööb ka koolis tõrkumata sellist toitu.
Äratuntavad on lapsed, kellele ei anta - kes on harjunud ainult (külmade) vinkude, friikate või krõpsude ja limpsiga, mida ta koolist koju jõudes kodus söögiks leiab. Vanemad peavad ju tööl olema ja kes see õhtulgi töölt koju jõudes süüa teha viitsib... Ja kahjuks on neid enamus. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Mul on selline reegel, et kui nädal on möödunud ilma mingite trallideta, ehk siis on "head lapsed" siis on korra nädalas rämpsu söömine, saavad mingi lasteeine vms. Kui lasteaias hakkasid käima, siis oli alguses selline teema, et ei söönud seal eriti, nokkisid paremaid palasid. Jätsime hommikul kodus söömise ära, siis lasevad hommikulauas 2 portsu putru ja lõunad on nii ja naa. Vahel söövad suppi hea isuga ja poiss (vanem) küsib isegi juurde. Õhtul kodus korralik toit ja kui kohe ei taha (on lasteaias saanud alles mingi ootelaadse asja) siis teeme hiljem ja ei anna järgi võileiva või mingi kiire snäkiga nagu varem sai tehtud. Ehk kui ikka kõht tühi on, siis söövad inimese toitu ilusti. Vahepeal tuleb lasteaiast uudiseid, et süüakse sellist asja mida kodus ei taheta (näiteks kartulipüree). Ema muidugi on selline kes annab kiiremini järgi, mina lasen "nälgida" ja siis läheb see seisev taldrikutäis ka sisse.
Uus meetod on see, et sooja toidu ajal panen magustoidu ka lauale, see on päris hea motivaator. Aga no eks ikka vahel tuleb meelitada neid suutäisi sisse.
Üks nipp on veel selline mille kohta mul ema ütleb "kaks põrsast söövad ühe küna taga paremini", võtad mingi ühepajatoidu või supiga poti, istud maha sellega ja lased neil ise tulla võtma. Kui üks näeb, et teine saab rohkem, siis tasakaalustavad oma suutäisi _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Küsimus pole mitte niivõrd kas iga suvaline laps just viinereid ja friikartuleid esimesena valiks. Aga ilmselt on tegu toiduga, mida kõige väiksem protsent lapsi söömast keelduks.
Kuna vanemad ilmselt ei tule perega sööma kohta, kus ei pakuta midagi mida ta laps 100% sööb, siis...
Pealegi. Lapseeine eesmärk on pakkuda midagi, mis saab võimalikult kiiresti valmis (sest laps ei kannata kaua oodata, kuni mingit gurmeed valmistatakse) ja oleks võimalikult odav. Ja nii saabki laps mingi poole täiskasvanuportsu asemel oma odava kiirkräpi kätte sest "seda ju ikka kõik söövad"
jah. lisaks on see lasteeine ka suunav hinna, koguse ja koostisosade poolest.
kui lapsed saavad valida, oleks terve nädala menüü ainult kakaronid ja vabakartulid ja pelmeenid ja.. hommikuhelbed ja pannkoogid ja õunad ja viinamarjad ja
see on nende poolt vaadates ideaallahendus.
meie vanematena oleme omalt poolt seadnud tingimused stiilis kartulit ja makarone korra nädalas. kaks korda nädalas supp.
algklassides käivad tütred tegelikult söövad hetkel täitsa hästi - koolisööklas käiakse enne koju tulemist ka söömas. üks sööb seal praadi, teine puuvilju. kodus väga ei jõriseta. üks tütreke ei taha väga kala.
aga üldiselt tulevad toitumisharjumused kodust. kui kodus pole inimest, kes näiteks juurvilju koorida ja hakkida ning smoorida suudab, lastakse kakarone minna. samas tean leibkondasid, kus tpiduvalmistamise eest vastutav suudab kõik asjad keeta ühtlaseks, kollakashalliks massiks. selle tasutal ongi igasugune " lasteeine" ja muu solk " täitsa hea toit".
tütrekesed vahel koolist tulevad ja kui ma küsin, et mis täna koolis süüa oli? tuleb jutt, et see jättis seda järgi, see jättis toda järgi ja see ei söö seda ega toda. Ma küsin koolis söödu kohta selle pärast, et teada mida õhtuks kodus teha. kui nad sellel päeval juba suppi sõid siis ma kodus suppi ei tee enam. _________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat.
salatoimik, seda ma olen seal ostnud umbes sellise hinnaga, minuarust oli veel odavamgi
nädalapärast lähen vaatlen hindu _________________ Hapud viinamarjad
Ühtlane kollakashall mass kirjeldab vist mulgi putru päris hästi.
Üks maitsvamaid koolisöökla toite, IMHO.
Tangud ja liha ja kõik muud komponendid ikka ka sees muidugi. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.