praegune kellaaeg 20.06.2025 11:28:37
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 378 ] |
Pigem ei |
|
27% |
[ 157 ] |
Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
hääli kokku : 576 |
|
autor |
|
ressi
HV kasutaja
|
08.02.2025 20:39:31
|
|
|
Kuidas peale 14.10 siis W10 välja näeb?
Kas Microsoft saadab mõne teate uuenduste asemel, et peate uuendama W11 peale või saab W10 kasutada veel mõnda aega ilma, et Microsoft segama hakkaks?
Huvitav, milliseid uuendusi üldse siis W10 jaoks veel saadetakse? Kas peab ise panema näiteks mõne tasulise viirusetõrje peale, et pahalased ei saaks arvutisse häkkida või
millega peab sel juhul arvestama, kui see tootja tugi kaob? Tegelikult on see jamps, Microsoft ise väitis aastal 2015, et Windows 10 jääb viimaseks versiooniks ja enam
järgnevaid versioone välja ei lasta.
Minu meelest pole W10 midagi viga, selle tuge võiks edasi pakkuda veel kaua aega. Poliitika on vist see, mis määrab suure firma kasumi saamise vajaduse jne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
08.02.2025 23:23:51
|
|
|
microsoft lõpetab peale 14.10 w10 toe, v.a. siis need pikendusprogrammid, mis hõlmavad ainult (kriitilisi) turvapaiku. esu-d saavad küll olema aga laurx, minu arust on su hinnanumber mitte päris täpne. see peaks olema 60€ esimene aasta ja edasi kallinevas joones.
see järgmiste-viimaste versioonide jutt on peale microsoft tasuta upgrade poliitikat tegelikult täiesti tühine. 1507 ja 22h2 vahe on palju suurem kui 22h2 ja w11 vahel. feature updated on niikuinii sisuliselt upgrade uuele versioonide ja edasine on urundus.
ressi, toe edasi pakkumine maksab ja mitte vähe. terve eraldi versioon kogu selle development ikaldusega tuleb jätkuvalt üleval pidada. isegi kui või seda enam, et põhiaur läheb hooga edasi tossutanud põhiversioonile, mis täna on w11.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
09.02.2025 10:53:42
|
|
|
laurx kirjutas: |
londiste, jah. Ma olen näinud mitmeid numbreid. Oluline on pigem kuidas plaanitakse vahet teha. |
AI vastus:
Spoiler 
tsitaat: |
After October 14, 2025, Windows 10 will officially reach its end of support. This means Microsoft will no longer provide regular updates, including security patches, for the consumer version of Windows 10. However, there are a few scenarios and options you might want to consider:
Extended Security Updates (ESU):
What is it? Microsoft may offer an "Extended Security Update" (ESU) program for organizations, similar to what was offered for Windows 7 after its end of support.
Who can use it? This program is typically available to businesses and certain organizations with volume licensing agreements. It's unlikely to be available for regular consumers unless they have enterprise-level support.
What does it provide? The ESU program would only cover security updates, not feature updates or enhancements. |
ehk vastavat litsentsitingimustele ja suurklientidega sõlmitud tugilepingutele toetudes. väidetavalt Windows 7 laialdase toetuse lõpetamisel toimiti samamoodi, ei tohiks olla järelikult midagi uut, ei MS-ile ega klientidele..
Küsimus selle, mis on laurxi või teise Kalle-Malle Windowsi kasutamise leping võrreldes näiteks NASA, Pentagoni või USA administratsiooni diplomaatilise korpusega
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
15.02.2025 16:51:33
|
|
|
ressi kirjutas: |
Kuidas peale 14.10 siis W10 välja näeb?
Kas Microsoft saadab mõne teate uuenduste asemel, et peate uuendama W11 peale või saab W10 kasutada veel mõnda aega ilma, et Microsoft segama hakkaks?
Huvitav, milliseid uuendusi üldse siis W10 jaoks veel saadetakse? Kas peab ise panema näiteks mõne tasulise viirusetõrje peale, et pahalased ei saaks arvutisse häkkida või
millega peab sel juhul arvestama, kui see tootja tugi kaob? Tegelikult on see jamps, Microsoft ise väitis aastal 2015, et Windows 10 jääb viimaseks versiooniks ja enam
järgnevaid versioone välja ei lasta.
Minu meelest pole W10 midagi viga, selle tuge võiks edasi pakkuda veel kaua aega. Poliitika on vist see, mis määrab suure firma kasumi saamise vajaduse jne. |
Eks teevad uue üleminekukampaania (soovitavad tungivalt upgradeda W11 peale nii nagu W7»W10 tasuta üleminekut pakuti). Jah, W11 install/ upgrade vanematele arvutitele on komplitseeritud, kui TPM 2.0 puudub, ent kuuldavasti pidavat MS loobuma selle rangest nõudmisest ehk siis saab installida, aga võimaliku ebastabiilse kasutamise osas jääb vastutus kasutaja õlule.
https://www.techpowerup.com/329691/microsoft-loosens-windows-11-install-requirements-tpm-2-0-not-needed-anymore
Samas w10 ajastu arvutid on nii või naa suhteliselt vananenud, et pika aja peale tekib vajadus arvuti välja vahetada mitte kuivõrd opsüsteemi pärast, kuivõrd rakendustarkvara pärast, mis nõuavad füüsiliste parameetrite poolest võimekamat arvutit. Mul on vana Lenovo G500 mis oli tehaseseades W7-ga. Tegin korra upgrade ka W10-le aga hetkel jooksutab Ubuntu Linuxit. Võib-olla kunagi proovin sportlikust huvist, kas saab W11 peale ilma lisategevusteta.
Mis puudutab Eesti arvutikasutajaid siis nt ID-Kaardi rakenduse osas läheb ka siis tugi võib-olla lukku, nii nagu hetkel ametlikult W7-t enam ei toetata. Juhtus see paralleelselt MS poolse W7 toe lõppemisega. Seega miks ei peaks ka seekord sama korduma W10 ametliku toe lõppemisega? Paljudele arvutikasutajatele põhjustab see siis peavalu, et mida teha? OK noorem põlvkond on harjunud Smart-ID ja MObiil-ID'ga hakkama saama aga on ka neid, kellel on ainult ID kaart . Või siis organisatsioonid kus kasutajad saavad sisse logida infosüsteemidesse ainult ID-kaardiga. Ma ei tea muidugi, kui paljudes asutustes on W10 kasutusel, aga kindlasti on neid, kes kasutavad seda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
15.02.2025 17:02:33
|
|
|
laurx kirjutas: |
2/3 gen. I7 sisse, 16gb rammu, rufusega w11 peale ja saab muud ka teha kui neti.ee d klikkida. |
Sülearvuteid väga upgradeda ei saa. Mu vana i3 3120M Inteli CPU'ga arvuti emaplaat toetab kuni 8GB RAM (upgrade juba ammu tehtud). Eks ta ilmselt suudab W11 ka jooksutada, aga multitaskingu osas vist pole enam päris see.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
15.02.2025 17:59:35
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Ma ei tea muidugi, kui paljudes asutustes on W10 kasutusel, aga kindlasti on neid, kes kasutavad seda. |
Lihtsalt muljetan.
Vanim MS OS, mis meil tööd teeb, on Windows2000, hiljuti oli veel ka üks W98.
XP, 7, 10, 11 on esindatud. Aga vot Vistat ja 8-t ei ole.
Seadmete juhtmasinad enamasti on need vanemad.
Minu ja ühe kunde testmasin on Ubuntu peal, mul siiski paralleelselt 10 ka, mõned softid on väga spetsiifilised.
Hulk masinaid on 7 aegsed, uuendatud 10, ka 11 peale. Klassikalise HDD-ga ja nii krdi aeglased, et tigedaks teeb. Kundede omand ja välja vahetada ei soovita.
Mingeid 7-id sai proovitud uuendada 10 peale, tulemuseks lonkav arvuti. Ei toiminud com- ega parallelport, osadel jukerdas ka USB ja võrk. Sobivaid draivereid ei leidnudki ja sai 7 tagasi pandud. Sama masin uusima buntuga käib, kui antsu viiul.
Miks ei võiks kõik need tpm-id ja muu pula valikulised olla? Aga ei, meie teame, mis teile hea on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.02.2025 18:59:19
|
|
|
avrn, SSD soovitasid neile?
Olgu pealegi vana masin, aga SSD on sellistele parim upgrade.
Paljudel vedeleb 120GB või 240GB vanemaid SATA SSD'sid mis ei maksa midagi või mida antakse isegi tasuta ära.
Poest ostes saab uue garantiiga mudeli 11€ eest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
15.02.2025 19:23:27
|
|
|
Soovitasin. Pakkusin, et teen üleviimise ka ise. Rootsi omanikud ei pidavat seda tarvilikuks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.02.2025 20:51:09
|
|
|
avrn, Tuleb tuttav ette. Olen sarnases olukorras olnud, kus olen olnud valmis veidi oma aega valmis panustama ja isegi siis hoitakse vanast kümne küünega kinni.
Eriti nõme on see siis kui lõpliku otsuse teeb keegi kes seda vana arvutit ise kasutama ei pea. Kui peaks, siis muutuks jutt ilmselt üsna kiiresti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
15.02.2025 21:04:57
|
|
|
Juhtkond loeb raha ja niikaua kui vana süsteem toimib väljavahetamise peale lihtsalt ei mõelda. Alles siis ärgatakse kui mingi tõsisem "tulekahju" lahti on. Paraku on siis juba hilja. Kõvaketaste ja pooljuhtketastega on ju see teema, et tegelikult peab siiski varundama ja olema valmis, et kui midagi juhtub, tuleb füüsiline kettavahetus ikka ette võtta. Kui firmajuht arvab, et vana HDD ja SSD kestab igavesti siis eksib ja kui see halvim juhtub kõige ootamatumal hetkel, siis see võib äritegevusele negatiivset mõju avaldada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.02.2025 23:47:11
|
|
|
Juhtkond loeb raha ja niikaua kui vana süsteem toimib väljavahetamise peale lihtsalt ei mõelda. Alles siis ärgatakse kui mingi tõsisem "tulekahju" lahti on. Paraku on siis juba hilja. Kõvaketaste ja pooljuhtketastega on ju see teema, et tegelikult peab siiski varundama ja olema valmis, et kui midagi juhtub, tuleb füüsiline kettavahetus ikka ette võtta. Kui firmajuht arvab, et vana HDD ja SSD kestab igavesti siis eksib ja kui see halvim juhtub kõige ootamatumal hetkel, siis see võib äritegevusele negatiivset mõju avaldada. |
Siis kui see halvim juhtub, on patsiga poiss süüdi, et oma tööd kehvasti teeb.
Heal juhul kärbitakse preemia ära, halvimal juhul näidatakse ust.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
16.02.2025 10:47:12
|
|
|
Etz kirjutas: |
Juhtkond loeb raha ja niikaua kui vana süsteem toimib väljavahetamise peale lihtsalt ei mõelda. Alles siis ärgatakse kui mingi tõsisem "tulekahju" lahti on. Paraku on siis juba hilja. Kõvaketaste ja pooljuhtketastega on ju see teema, et tegelikult peab siiski varundama ja olema valmis, et kui midagi juhtub, tuleb füüsiline kettavahetus ikka ette võtta. Kui firmajuht arvab, et vana HDD ja SSD kestab igavesti siis eksib ja kui see halvim juhtub kõige ootamatumal hetkel, siis see võib äritegevusele negatiivset mõju avaldada. |
Heal juhul kärbitakse preemia ära, halvimal juhul näidatakse ust.  |
patsiga poiss saatku siis pidevalt raporteid, et süsteem on suvalisel hetkel üles ütlemas ja ilma investeeringuta midagi teha ei anna
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
16.02.2025 11:43:17
|
|
|
Etz kirjutas: |
Heal juhul kärbitakse preemia ära, halvimal juhul näidatakse ust.  |
Ma olen ühe korra hoopis preemiat saanud, et pool ööd tulekahju kustutasin. Olukord just selline oligi, et olin rääkinud nii riist- kui tarkvara uuendamise vajadusest, aga alati oli vastus selline mille võib kokku võtta "aega on selle kiire asjaga"
Õnneks suuremast osast asjadest oli vähemalt backup olemas.
Ühes teises kohas olin aastaid rääkinud backupi vajadusest. Jutt nagu kurtidele kõrvadele. No ja siis kui ma seal enam ei töötanud tulid ükspäev minu juurde nutma, et katki läks. Pole ka ime et läks, masin sh. ketas oli juba üle 10 aasta vana ja 7x24 käinud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
16.02.2025 12:03:51
|
|
|
Eks seal on fookus mujal, tööpink võib maksta tuhandeid kordi rohkem kui see windowsi ront seda juhtimas ja inseneride tarkus toimib hästi - ära torgi töötavat süsteemi.
Nii 15 kanti aastapäevi tagasi naise sugulane töötas mööblitööstuses ja ühe pingiga miski jant viimasel ajal, kuna tal olid võtmed olemas, et nädavahetustel ja õhtuti seal lisaraha teenida, võttis mind kaasa, et ma tean neid arvuteid rohkem - s.ttagi ma väga tean aga jah juba miski XT x086 ajast neid torkinud, eks üritan aidata. Miski ulme tolmune 486 kast, mis terve igaviku tuleb üles ja jääb pikemaks ajaks kooma - kohe jäi silma miski viirusetõrje usin asjatamine. Minu diagnoos ja soovitus oli see viirusetõrje nahh visata, sest arvuti võrgus polnud ega midagi aga mina seda teha ei kavatse, et las see teeb kes neil arvutitega majandab.
Hiljem tagasisidena kuulsin, et see olevatki põhjuseks olnud, kuidas see viirusetõrje sinna üldse sattus ei olevat täpselt teada, aga mu tuttav arvas, et see usin patsiga poiss kes neil süteeme torkimas käib küllap too ise selle sinna sokutas - mine tea mis porri ja viiruseid tööajad koos pingile joonistega floppyde peal sinna tassivad
Samamoodi tean inseneribüroodes on miskid vanad masinad kuskil nurgas kus jooksevad veel vanad Windowsid ja CAD-id jm millega tehakse harva minevaid asju, sest uutel CAD-il osa funktsionaalsuse hoidmiseks on vaja igal aastal sadu ja isegi tuhandeid eurosid subscription eesthoid a- uued CAD-ide ärimudelid nö litsentsiserveri ja aastatasu põhised.
Isegi NASA pidada osades asjades 30+ aasta taguste PC tehnoloogia peal toimetama, sest lihtsalt uuema süsteemi juurutamine ja nö sertifitseerimine kiibistiku töökindluse tagamise tasemeni välja on niivõrd kuratlikult kallis. Vist oli isegi mingi loogika seal kosmoses kus suuremad transistorid ja nö trükiplaatide rajad on töökindlamad kui kosmiliste osakestega pihta saavad pidevalt.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.02.2025 13:22:19
|
|
|
tsitaat: |
vasta tsitaadiga
Eks seal on fookus mujal, tööpink võib maksta tuhandeid kordi rohkem kui see windowsi ront seda juhtimas ja inseneride tarkus toimib hästi - ära torgi töötavat süsteemi.
|
need vanad pillid jooksutavad cnc pinke, sest kood jookseb " aeglustamata". pentium2 "on liiga uus, " et see kood õigesti jookseks. a) kood tuleb uuesti kirjutada b) sobiv raud osta ja see raud on kallis. (euro ajal oli vaja ühele pingile flopilugejat või sd kaardilugejat selle asemele. 249 / 299 eurot + transa aga transa oli kallim kui seade. tegemist on jaapani pinkidega.
mul käivad vahel metsakakuubikud. traktorid miille pealt need kuubikud tulevad, on 30+ aastat vanad, filigraanselt hooldatud aga juhtaju millegi muuga asendada ei saa, sest tarkvara ja riistvara on nii tihedalt seotud. uuematele tellin hiinast monitore, miniarvuteid. win8 ja 10 jäid vahele. tegin esimesed win11 masinad. uusim tarkvara tahab läbi windowsi ja masina küljes oleva gps antenni asukohta vaadata.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
05.03.2025 19:58:38
|
|
|
Tere!
Mis kirvega ma win10 voolureziimi saan hävitada?
Vanem HP ja ekraan läheb seistes 10minutiga pimedaks ning hiire liigutamisel tuleb parooli akna pilt kiirelt ette.
Sisse logimist on vaja, aga seda ekraani pimendamist ei ole vaja.
Müstiline on see, et admin ja tavakasutaja alt sai kõiki võimalike parameetreid muudetud.
Selles XP aegses power menüüs sai ka asju näpitud.
Tegin isegi uue power plaani, aga ei mõju.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
05.03.2025 20:00:12
|
|
|
Format C:
_________________ Hapud viinamarjad |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
05.03.2025 21:42:34
|
|
|
Tänan mehed
Vot seda ekraanisäästjat andis otsida rsk.
Lukustuskuva - Ekraanisäästja sätted
Esialgu arvasin, et power plaan ekraan ka kõlbab.
E: mingil põhjusel on 5min ja laseb seda muuta, aga ei mõju st. uuesti ekraanisäästja seaded avades on 5min tagasi
E: jõudsin kirvega grupipoliitika juurde ja leidsin machine inactivity limit 300sek mis tahtis muutmist
loodetavasti ei lae neid napakaid seadeid kusagilt uuesti minu näpitu otsa
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|