praegune kellaaeg 16.06.2025 19:47:15
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
elukaz
HV Guru

|
27.01.2025 22:48:36
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Ma toon labase RCC näite. Oletame, et Telia oleks selle totaka Elasa trassi puhumise 6000€ härrale ära teinud. Siis RCC vaatab, et jube kallis see Telia 1G. Võtab Tele2 pakkumise ja Tele2 nõuab soodsalt selle kaabli teisest otsast oma signaali peale laskmist, Telia on oma investeeringust ilma ja Tele2 plaksutab käsi. |
Mis see investeering telia poolt vaadates oleks? Ilmselgelt mitte 6k, see on hind kliendile. Kiu meeter pluss tööjõukulu ja toru mahu vähenemine, otsene kulu. Muu on saamata tulu.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
27.01.2025 23:25:06
|
|
|
elukaz, hind on sama suurusjärk, tegu on kolmanda osapoolega.
Töö käib hinnakirja järgi, mis elasa on partneriga kokkuleppinud. Aga kuna lumpenil raha pole, siis ta tahab, et töö tehtaks tasuta ja koppa ka ei tohi kasutada.
lumpen kirjutas: |
see sisaldab ei midagi muud kui 48karva kablat, (1,7km) selle puhumist ja noh poisid arvasid et kahe kaevu vallakaevamisel nemad tahavad ikka koppa. |
Võtku see nett omale palatisse, ei pea tervet foorumit täis roojama.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
28.01.2025 00:26:02
|
|
|
Ma vanu aegu enam täpselt ei mäleta, aga see on veel meeles, et kui dial-up kuumaksed hakkasid 1000 krooni ligidale jõudma, siis Elionist helistati ja soovitati tungivalt nn püsiühendus (ADSL) võtta. Selle kuutasu oli vist 2x või isegi 3x väiksem. Palk oli mul siis mingi 3000 - 4000 eeki
Alles hiljuti viskasin 2 ADSL/telefoni splitterit minema, sest pistikute karpi oli vaja ruumi teha. Kunagi kasutasin ühte neist ainult telefonisplitterina, aga telefonid hakkasid vahel põrisema ja selleks need splitterid vist hästi ei sobi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
28.01.2025 01:21:02
|
|
|
vigurvänt Ma võtsin lauatelefoni kasutusest maha, kui mobiili kasutamine muutus igapäevaseks. Seoses sellega polnud ka splitterit enam vaja. Lauatelefoninumber küll tiksub mul Telia voIP võrgus, aga ei kasuta, seda. Ruuteril on RJ11 pesad, saaks praegugi kasutada. Natuke aega testisin seda voIP võimekust aga üldiselt ei võtnud omaks. Üle voIP ei saa ju isegi Päästeametisse helistada. Praegusel ajal tundub, et numbrile tulevad mingi müügipakkumised, st helistatakse, aga teadet ei jäeta (sissetulevatest kõnedest informeerib Telia meili teel, vist kõnepostkast registreerib neid).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
28.01.2025 09:44:52
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Ma toon labase RCC näite. Oletame, et Telia oleks selle totaka Elasa trassi puhumise 6000€ härrale ära teinud. Siis RCC vaatab, et jube kallis see Telia 1G. Võtab Tele2 pakkumise ja Tele2 nõuab soodsalt selle kaabli teisest otsast oma signaali peale laskmist, Telia on oma investeeringust ilma ja Tele2 plaksutab käsi. |
Mis see investeering telia poolt vaadates oleks? Ilmselgelt mitte 6k, see on hind kliendile. Kiu meeter pluss tööjõukulu ja toru mahu vähenemine, otsene kulu. Muu on saamata tulu. |
Telia hindades on täiesti arulage õhk sees, et ajada see kaablivõrk näiliselt kalliks ja see on teadlik tegevus. 3000€ et ajada eramajas maja ja tänava karbi vahel 50m kiudu, 10 aastat hiljem tehti tasuta. Töömehed arvasid, et kuna tehti terve tänav, siis maja kulu oli 150-300. Mis hind paberil jookseb on iseasi teema.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 10:40:49
|
|
|
Magic kirjutas: |
elukaz kirjutas: |
Mis see investeering telia poolt vaadates oleks? Ilmselgelt mitte 6k, see on hind kliendile. Kiu meeter pluss tööjõukulu ja toru mahu vähenemine, otsene kulu. Muu on saamata tulu. |
Telia hindades on täiesti arulage õhk sees, et ajada see kaablivõrk näiliselt kalliks ja see on teadlik tegevus. 3000€ et ajada eramajas maja ja tänava karbi vahel 50m kiudu, 10 aastat hiljem tehti tasuta. Töömehed arvasid, et kuna tehti terve tänav, siis maja kulu oli 150-300. Mis hind paberil jookseb on iseasi teema. |
Hind tuleb, mina täna tellin jaamast 1km kauguselt koos projektiga kaabli, siis see võib vabalt olla 6-10k.
Kui Telia võtab tänava ette ja veab kõikidele majadele kiud, siis see kulu võib vabalt olla max 500€ per klient. (sinu jaoks võib olla ka tasuta kui vaske asendatakse, Telia jaoks investeering)
Sarnast hinnastust arvestavad täna ka op neutraalsete võrkude ehitajad, Enefit, Corle, Elasa. 199€ maksab eraklient ise, 300€ maksab riik toetust, kokku 500€ per klient. ja sellega keskmiselt suudab ehitaja piirkonna ära kaabeldada.
Investeering võrgu ehitaja poolt tuleb vajadusel juurde ja tulu tuleb siis iga sideoperaatori poolt makstavast kiu rendist x summa per klient.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.01.2025 11:12:23
|
|
|
jah, sinu valik maksta see 1km, aga kui sa asjast rohkem tead ja ei lase kordagi 100millist telia kasumit meelest, siis mina maksan ainult selle osa, mis on minu kinnistu, s.o. 50m, ja 100-300euri. kilomeeter ei ole ju minu maa
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 12:25:51
|
|
|
indrpo, otse ehitajalt tellides ja ise projektijuhtimisega tegeledes tuleb see number oluliselt väiksem (ei ole hüpoteetiline mõte vaid reaalne kogemus). Kui ehitajal on tehnika piirkonnas on ka näiteks horisontaalpuurimisega tehes lisaobjekt mõnisada eurot, kui sedagi. Sama ehitaja kes Teliale teeb.
Ma ei tea miks lepingupartnerid Telialt kümmet nahka üritavad koorida (sest väidetavalt Telia jaoks on hinnad suht need mis nad edasi lükkavad) või kuidas see hinnakujundus toimib aga pisikesi viimaseid ühendusi tehakse kõvasti odavamalt. Naljakal kombel olevat optika täna isegi odavam kui vase peal, sest oskustega inimesi napib (jällegi - konkreetselt ühe Telia partneri jutt, mitte kusagilt õhust võetud oletus).
Osade pisiobjektide puhul lükatakse jah suht kirves hind eelkõige selle eesmärgiga, et otseselt teha ei taha (jube ebamugav nikerdada pisikese objektiga) aga kui keegi nõus rasket raha maksma siis miks ka mitte (sama reegel kehtib suhtkoht igal pool ehituses). Võimalus alati teise ehitaja poole pöörduda...
viimati muutis ref 28.01.2025 13:00:31, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
28.01.2025 12:36:32
|
|
|
Eks pigem ei soovitud investeeringuid varem teha. 3K küsida 50m kõris kaabli ajamise eest on napakas.
Seda enam, et tänava peal oli fiiber olemas ja ka kaevetöid ega suundpuurimist ei tehtud. Ehk ikka pigem räme kasumiahnus...
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.01.2025 13:19:24
|
|
|
ref kirjutas: |
indrpo,Kui ehitajal on tehnika piirkonnas on ka näiteks horisontaalpuurimisega tehes lisaobjekt mõnisada eurot, kui sedagi. Sama ehitaja kes Teliale teeb.
|
Mustalt, otse puurimehele.
Telia küsib projektile hinna partneri käest ja tehakse ära.
Sa tahad, et telia või ehitaja peaks peale passima ja hakkama sularahas mustalt skeemitama, et äkki saaks nii ära puurida?
Kas sa ise saad aru, et sa oled juba morsemehe tasemele langenud?
Endale võibki ja saabki nii teha. Olen isegi korduvalt teinud. Aga kellelegi teisele ametlikult teenust minu arust nii ei kõlba pakkuda.
Ma ei tea miks lepingupartnerid Telialt kümmet nahka üritavad koorida (sest väidetavalt Telia jaoks on hinnad suht need mis nad edasi lükkavad) või kuidas see hinnakujundus toimib aga pisikesi viimaseid ühendusi tehakse kõvasti odavamalt. |
Hinnakiri summani X on kokkulepitud. Hinnad mis kliendile edasi saadetakse ongi suht need.
Alati on võimalus järgmiseks perioodiks hakata ise telia parneriks ju, saad teliale odavamaid hindasid teha või hoopis need kümme nahka omale koorida.
Naljakal kombel olevat optika täna isegi odavam kui vase peal, sest oskustega inimesi napib (jällegi - konkreetselt ühe Telia partneri jutt, mitte kusagilt õhust võetud oletus).
|
Täpselt mis asi on odavam? Ja milliseid oskuseid vase puhul napib?
viimati muutis KillFrenzy 28.01.2025 13:20:34, muudetud 1 kord |
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.01.2025 13:19:50
|
|
|
Morsemehe neti teemal natuke arvutamist
oletame, et Telia selle kaabli vedamise eest oluliselt vahelt ei võta ehk 5k ongi see hind mis ta ise allhankijale maksma peaks
kui härra võtaks siis gigase neti, teeniks selle 5k tagasi 6 aastaga
aga võib-olla leiab, et gigane on ikka kallis ja võtab lahjema
Võib-olla avastab, et 1000/1000 ei olegi päris 1000/1000 vaid 970/980 ja suure vihaga lõpetab lepingu ära. Või siis karjub üle päeva klienditeeninduse peale ja nõuab, et tehnik mõõtma tuleks ja korda teeks.
Ei kõla nagu kasumlik projekt ja Telia teatavasti ei ole sotsiaalabiasutus.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
28.01.2025 13:22:48
|
|
|
A mis seal vahet on enam kui kõik kinni makstud?
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.01.2025 13:26:52
|
|
|
Janis kirjutas: |
A mis seal vahet on enam kui kõik kinni makstud? |
Härra leiab, et Telia peaks maksma. Kui ta oleks nõus ise maksma, siis poleks jah vahet.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.01.2025 13:31:33
|
|
|
napoleon kirjutas: |
oletame, et Telia selle kaabli vedamise eest oluliselt vahelt ei võta ehk 5k ongi see hind mis ta ise allhankijale maksma peaks
|
Elasa kulu minimaalselt:
70€ + 72 korda (3400m *0.0027) = 731€
10 km puhul oleks juba 2014€
---------------------
gigane internet
72 korda (55€-22%) = 3088€
Kokku 6 aastaga saaks morsemehe käest 2357€
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 13:34:03
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
indrpo,Kui ehitajal on tehnika piirkonnas on ka näiteks horisontaalpuurimisega tehes lisaobjekt mõnisada eurot, kui sedagi. Sama ehitaja kes Teliale teeb.
|
Mustalt, otse puurimehele. |
Ei, täitsa seaduslikult ja arvega. Ise magasin õige ajastuse maha ja pärast maksin juba kopamehele... Mitte küll optika (veetoru) aga masin oleks sama olnud ja oli kohal (tegi optikat), ise jokutasin ja lasin võimaluse käest. ~tund lisatööd oleks olnud, täiesti seaduslikult. Muidugi on eelduseks projektid-kooskõlastused jms mudru. Selle hind sõltub konkreetsest asukohast. Too mõned sajad eurod oleks olnud konkreetne puurimistöö.
Ma ei tea miks lepingupartnerid Telialt kümmet nahka üritavad koorida (sest väidetavalt Telia jaoks on hinnad suht need mis nad edasi lükkavad) või kuidas see hinnakujundus toimib aga pisikesi viimaseid ühendusi tehakse kõvasti odavamalt. |
Hinnakiri summani X on kokkulepitud. Hinnad mis kliendile edasi saadetakse ongi suht need.
Alati on võimalus järgmiseks perioodiks hakata ise telia parneriks ju, saad teliale odavamaid hindasid teha või hoopis need kümme nahka omale koorida. |
Kui Telia saab need hinnad siis ongi pigem küsimus, et miks lepingupartner Teliale ühe ja "tänavalt" teise hinna ütleb. Teoorias võib seal vahel olla paar lepingupartneri allhankjat, sest teps mitte alati pole ju parneril masinad jõude seismas ja tööd ootamas... aga see on pikem mõttevahetus nii või naa.
Ja ei, ehitusse tänasel päeval ma investeerima ei hakkaks
Naljakal kombel olevat optika täna isegi odavam kui vase peal, sest oskustega inimesi napib (jällegi - konkreetselt ühe Telia partneri jutt, mitte kusagilt õhust võetud oletus). |
Täpselt mis asi on odavam? Ja milliseid oskuseid vase puhul napib? |
Vot seda ma sulle detailselt selgitada ei oska. Nii jutu käigus öeldi, et optikat täna lihtsam/odavam teha kuna vase mehi napib ja uusi peale ei tule.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.01.2025 13:40:41
|
|
|
|
Mustalt, otse puurimehele. |
Ei, täitsa seaduslikult ja arvega. Ise magasin õige ajastuse maha ja pärast maksin juba kopamehele... Mitte küll optika (veetoru) aga masin oleks sama olnud ja oli kohal (tegi optikat), ise jokutasin ja lasin võimaluse käest. ~tund lisatööd oleks olnud, täiesti seaduslikult. Muidugi on eelduseks projektid-kooskõlastused jms mudru. Selle hind sõltub konkreetsest asukohast. Too mõned sajad eurod oleks olnud konkreetne puurimistöö.
|
Sel juhul väga odav. Väikese puuri päev on 1500€ ametlikult. Saab ise jagada siis mitu tööd peab tegema, et mõnesajani jõuda.
Suvel oli mitu kohta, mis mõnesaja eest oleks lihtsam puurida kui kaevata või asfaltisse soon lõigata ja pärast lappida. Ei tahtnud sellise raha eest üksi puurimees seda teha lisaks kes muu objekti pärast oli samas külas.
Alati on võimalus järgmiseks perioodiks hakata ise telia parneriks ju, saad teliale odavamaid hindasid teha või hoopis need kümme nahka omale koorida. |
Kui Telia saab need hinnad siis ongi pigem küsimus, et miks lepingupartner Teliale ühe ja "tänavalt" teise hinna ütleb. Teoorias võib seal vahel olla paar lepingupartneri allhankjat, sest teps mitte alati pole ju parneril masinad jõude seismas ja tööd ootamas... aga see on pikem mõttevahetus nii või naa.
|
Sest mehe tänavalt võid alati pikalt saata aga lepingu kohustused tuleb täita.
Olgu selleks kasvõi ainult kaevu lahti kaevamine ja 3 meetrit kaevet.
Naljakal kombel olevat optika täna isegi odavam kui vase peal, sest oskustega inimesi napib (jällegi - konkreetselt ühe Telia partneri jutt, mitte kusagilt õhust võetud oletus). |
Täpselt mis asi on odavam? Ja milliseid oskuseid vase puhul napib? |
Vot seda ma sulle detailselt selgitada ei oska. Nii jutu käigus öeldi, et optikat täna lihtsam/odavam teha kuna vase mehi napib ja uusi peale ei tule. |
Vaske diagnoosida ja rämpsu remontida ja rikkekohta leida on vasele kindlasti keerulisem ja uusi peale tõesti ei tule.
Mingi kaks otsa kokku panna või jätk peale on minu arust lihtsam, pole tarvis spets riistu, saab kaevupõhjas ka tehtud.
viimati muutis KillFrenzy 28.01.2025 13:54:07, muudetud 2 korda |
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.01.2025 13:43:02
|
|
|
napoleon kirjutas: |
aga võib-olla leiab, et gigane on ikka kallis ja võtab lahjema
Võib-olla avastab, et 1000/1000 ei olegi päris 1000/1000 vaid 970/980 ja suure vihaga lõpetab lepingu ära. Või siis karjub üle päeva klienditeeninduse peale ja nõuab, et tehnik mõõtma tuleks ja korda teeks.
Ei kõla nagu kasumlik projekt ja Telia teatavasti ei ole sotsiaalabiasutus. |
esmalt info. see 5k on connect to: otsene pakkumine, sest me ei EHITA ju juurdepääsuvõrku ainult teliale. vaid selle tingimused määrab elasa. telia kusjuures, saaks sellest 5k-st veel soodsama hinna, sest neil on "omad diilid"
arvuta nüüd napoleon natuke, sa maksad igas kuus 30 euri? 50 euri? nii mis see aasta peale kokku teeb? 600 euri ? palju sa selles netis istumisest tegelikku kasu saad? nett ongi meelelahutus, milelle sa maksadki peale. iseasi kas peale maksad ainult sina, või leiad võimaluse et seda teeb keegi teine. kasumlikuks ei hakka see saama siin mitte kunagi.
hästi telia ei ole sotsabi asutus, mis asutus see siis on? olukorras, kus me teame täna, et a) tegu on monopoliga b) tänu millele on meil olematu konkurents ja kallid hind c) iga aasta kasum on 100+ milli
kas ma saan nüüd õigesti lõpuks aru, et sa kas a) saad telialt altkäemaksu kuna sa pidevalt indropproga võidu õigustad seda ettevõtet, või töötavad sul seal sugulased või saad mingit muud moodi heaolu? räägi välja, mida head telia sulle teeb ja kas ma saaks ka sellest osa?
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.01.2025 13:49:49
|
|
|
RCC, maksin enne ~70€ neti eest. Nüüd langetati ca 45€ peale(Elisa). Kuna töötan kodus, siis on mul seda netti vaja. Mitte ilmtingimata gigast, tööasjad saaks 50/50 otsas muidugi ka tehtud. Peaasi et stabiilne on.
Aga kui nüüd väidad, et net on meelelahutus, siis seda enam võib küsida miks keegi su meelelahutuse kinni peaks maksma?
Ei, ma pole Teliaga kuidagi seotud. Ma võiks pigem kahtlustada, et sina oled mõne nende konkurendiga seotud kui pidevalt Telia teemal räuskad.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.01.2025 13:59:01
|
|
|
miks peaks meelelahutuse kinni maksma? aga oled sa pannud kõik need aastad tähele et millest üldse jutt ja kes mille eest ja mida üldse kinni makstakse? ei ole ja ma ei ole võimeline sulle enam ka selgeks tegema. ehk mõni teine suudab seda. küll aga saan vastata nii; kui sina oma meelelahutust kinni ei maksnud, siis miks mina peaks seda tegema? olukorras, kus me mõlemad istume sisuliselt kaabli otsas?
ei ole ka teistega seotud, sest sama etapi käisid läbi nii tele2 kui elisa. on räägitud ka kohalike tegijate; pro digi ja sindi telekomiga. elisaga oli ersats alles eelmise aasta dets, nende pakkumine oli siis letihinnast oluliselt kõrgem hind + 3,8k võrguehitus. aga poisike ei saanud ikkagi aru mismoodi seda netti panna tuleb.
kui võrgu omanik (elasa) ei ole nõus tingimusi muutma, kui eraettevõte ei ole nõus ise maksma (mida ta ei ole) siis on kaks varianti: a) sponsor, b) riik läbi toetusmeetme maksumaksja (sinu ) rahaga. KUI meil oleks toimiv konkurents, kui telia kasum oleks max 10milli, kui estdev ei jagaks lahkelt raha sõjapidamiseks, see ja too; ja kui oleks tädil rattad all - oleks automobiil. SIIS jah palun väga, ma teen riigile selle kingituse ise.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
28.01.2025 14:00:13
|
|
|
Sa käid toidupoes ka poepidaja kasumiaruandega vehkimas ja tasuta asju nõudmas? Kel vaja, see maksab.
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
28.01.2025 20:18:25
|
|
|
https://www.err.ee/1609588934/tele2-telia-pusivorgu-hulgihind-ei-voimalda-konkurentsivoimelisi-hindu-pakkuda Lühidalt ja arusaadavalt: Nii ongi, et konkurents igas valdkonnas ei toimi. Artikli lõpus mainitakse, et hinnastamismudel läheb muutmisele. Tea, kas see saabki aluseks ettekirjutuse tegemiseks, et konkurendid soodsamatel tingimustel seda püsivõrku kasutada saaks?!? Püsivõrgu omanikule tekib tegelikult sellega surve, et võib kalkuleerimisel leida, et tal on targem ise võrku laiendada, siis saab öelda, et kanalid/sahtid on täis- vaadake ise kuidas hakkama saate.
|
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
28.01.2025 20:26:18
|
|
|
Ongi põhjus käes, telia ei suuda iseendale konkurentsivõimelist infrat pakkuda siis ongi hinnad üle kõige
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 20:26:27
|
|
|
Pakun Tele2le sooja soovituse. Kui neile tundub, et internetiteenuste hind on liiga kallis.
Täiesti Teliast sõltumata, mitte ühtegi hulgihinda puudutamata, mida nad oleks saanud juba aastaid teostada.
Tele2, oma magistraalil, op neutraalsel magistraalil, op neutraalsel kliendivõrgul. Tehku 25€ 1Gbit/s ja uskuge mind, maailm hakkab muutuma.
Selleks ei ole vaja näpuga näidata justkui teiste äride peale.
Alma piim ütleb, et Tere piimal on suurema turuosaga äri, hakkan seal oma piima villima nii soodsalt, et saan ka ise äri ajada, milleks oma tehast laiendada ja kampaaniaid korraldada.
Aga no, eestis äri tegemine, kui liiga suurelt ajada, kõik tahavad osa, nagu vanasti katusepakkujad.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
28.01.2025 20:40:16
|
|
|
Aga no, eestis äri tegemine, kui liiga suurelt ajada, kõik tahavad osa, nagu vanasti katusepakkujad.  |
Õigesti kirjeldad, lihtsalt praegu on selle katusepakkuja rollis Telia.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
28.01.2025 22:37:30
|
|
|
Pakun Tele2le sooja soovituse. Kui neile tundub, et internetiteenuste hind on liiga kallis.
Täiesti Teliast sõltumata, mitte ühtegi hulgihinda puudutamata, mida nad oleks saanud juba aastaid teostada.
Tele2, oma magistraalil, op neutraalsel magistraalil, op neutraalsel kliendivõrgul. Tehku 25€ 1Gbit/s ja uskuge mind, maailm hakkab muutuma.
Selleks ei ole vaja näpuga näidata justkui teiste äride peale.
Alma piim ütleb, et Tere piimal on suurema turuosaga äri, hakkan seal oma piima villima nii soodsalt, et saan ka ise äri ajada, milleks oma tehast laiendada ja kampaaniaid korraldada.
Aga no, eestis äri tegemine, kui liiga suurelt ajada, kõik tahavad osa, nagu vanasti katusepakkujad.  |
Toon konkreetse näite just piimatoodete hindadest. 3.8-4.2 % rasvasisaldusega Farmi täispiima liiter on 1.25-1.49 sõltuvalt ketist. Ostad 2l, saad piimapaki 2.19 eest, vahel kampaania korras 1.89-ga. Tuleme allapoole, tavaline piim 2.5% maksab jämedalt 0.95€. Aga ülla-ülla, kuidas Rimi suudab oma SMART kaubamärgi all müüa tavapiima hinnaga 0.58€/l, kusjuures see on tavahind mitte soodushind ehk mitte kollase sildiga? Vastus: See on hulgihind ehk siis tellib piimatootjalt püsivalt ja saab seetõttu allahindlust. Seega kehtibki tavaloogika, et hulgi ostes on odavam. Internetiteenuste osas see ei paista nii olevat. Tõsi, kahjuks suuremalt jaolt tehnoloogiliste iseärasuste tõttu VDSL vs optika (VDSL 1 MBit/s on tarbija vaatest kallim kui optika 1 Mbit/s suuremate kiiruste ehk mahtude lõikes). Lihtne ja loogiline. Või siis see kanali või kaablikiu rent. Peaks olema nii, et hulgi on odavam, aga kui konkurent väidab, et see ei ole nii siis kus on tõde?!?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|