Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Etz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
27.01.2025 15:16:05
|
|
|
londiste kirjutas: |
KillFrenzy kirjutas: |
Prillpapa kirjutas: |
Telia meil küll jutustab lugulaule, kuidas Lätis-Leedus magistraalvõrgud rajati riigi- ja maksumaksja rahad eest |
Leiad viited ka nendele väidetele? |
ma mäletan seda väidet mitte ainult telia poolt. on keegi lähemalt kursis, kas see on nii? |
Lätis on TETi omanikuks 51% ulatuses riik seega sisuliselt iga viimanegi kui investeering mida TET teeb vajab riigi heakskiitu ja investeeringud on seotud poliitikaga (sh. maksumaksja raha eraldamisega). Parim paralleel oleks meie Eesti Energia - on nagu turul opereeriv ettevõte aga kui vaja uut elektrijaama ehitada tuleb raha selle jaoks mingis osas riigieelarvest, sest varasemalt on eelarvesse dividende makstud. Üldiste struktuuride osas ei ole Telia tegevus Eestis ja Lätis täna mitte mingi nurga alt kahjuks võrreldav. Omanike struktuur väga teine.
Läti igatahes Telia surub kenasti riigi soovidele vastu ja tahab TETiga seotud LMT äri (osaliselt) maha müüa (vt. ka https://www.aripaev.ee/uudised/2024/12/20/telia-ragistab-latis-riigiga-ja-voib-uhisaridest-valjuda). Aga seosed on keerulisemad:
tsitaat: |
Läti riigile kuulub 51% ettevõttest Tet, ülejäänud 49% kuulub Telia tütarfirmale. Telia firmale Sonera Holding kuulub 49% telekomifirmast LMT, riigil on seal 28%. Lisaks kuulub ettevõttele Tet 23% LMTst. |
Meil oli läbi Eesti Telekomi sarnased vangerdused ja omal ajal tehtud investeeringud käisid samamoodi läbi teise omaniku (riigi) otsustuse ja rahakoti... Aga tüüpiline vastuargument on, et need investeeringud olid ammu ja pole enam olulised (seda seisukohta siiski jagada ei saa - turueelis saavutati siiski sel ajal aga see on nii või naa pikem õllelaua vaidlus).
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
popcorn
Kreisi kasutaja
|
27.01.2025 22:24:20
|
|
|
Lugesin postitused läbi ja natuke targem. Saan aru, et Läti seis pole päris nii roosiline kui tundub. Riik tahab saada suuremat võimu võrguteenuste üle ja Teliale see ei meeldi. Las see hinnapoliitika praegu jääda.
Hetkel kasutan Telia 10+ vana ruuterit. Telia iseteeninduses oli veel mõnda aega tagasi näha, et võrgu turvatase on nõrk. Vana ruuter, vanad turvaprotokollid? WEP2 äkki, mitte WEP3. See käib vist ainult Wifi kohta. Kas juhtmega ühendusel on ka mingid uuemad turva uuendused välja tulnud moodsate ruuteritega? Igatahes ainuüksi seetõttu vahetaks oma ruuteri välja. Hiljem siis vaatan, kas lähen uuele kiirusele üle või mitte. Valisin hetkel välja kolm ruuterit erinevas hinnaklassis.
1. https://arvutitark.ee/vorguseadmed/ruuterid/tp-link-wi-fi-6-router-archer-ax12-80211ax-3001201-mbit-1273346
2. https://arvutitark.ee/vorguseadmed/ruuterid/router-ex220-ax-1800-4lan-1wan-1206299
3. https://arvutitark.ee/vorguseadmed/ruuterid/wrl-router-5400mbps-1000mdual-archer-ax72-pro-tp-link-1246136
Mis neil erinevus on? Pean ennast tavakasutajaks. Kunagi üliammu tagasi sai korra käidud ruuteri seadetes brauseri kaudu, sest juhtme ühendamisest üksi ei piisanud. Kas selle mure lahendab ära NAT forwarding tugi? Muidu ei jaga ruuteri omadustest suurt midagi. Kas see esimene variant ajaks asja ära? Kahtlaselt odav. Kogu Wifi teema on ebaoluline. Kasutan Wifit ainult moblas. Praegune ruuter annab välja 70 Mbit/s, mis on rohkem kui küll. Mis on kallimate ruuterite eelis? Ja kas see kõige odavam omab kõike vajalikku tavakasutaja jaoks?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
27.01.2025 22:39:36
|
|
|
https://epl.delfi.ee/artikkel/120352794/juhtkiri-krobedate-hindade-karpimiseks-tuleb-taltsutada-ka-telia-kaablimonopoli
Telia rendib oma kaableid konkurentidele kirvehinnaga. Nii kallilt, et teistel firmadel pole mõtet pakkumist teha. Näiteks tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa rääkis tänases Vikerraadio hommikusaates, et tema puhul võiks see tähendada loodetava kokkuhoiu asemel hoopis kuni 15-eurost hinnalisa.
Tele2 Eesti juht Margus Nõlvak kirjutas täna ERR-i uudisteportaalis, et nende firma on aastaid sellele absurdile tähelepanu pööranud. „Selleks, et Eesti inimesed saaksid osta taskukohase hinnaga ülikiiret internetti, on vaja turule enam konkurentsi,“ leidis ta. „Hind, millega olulise turujõuga ettevõte konkurente turule laseb, peaks olema õiglaselt tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) poolt reguleeritud ja auditeeritud.“ Sellega saab vaid nõustuda.
Siit jõuamegi selle loo teise suure „pahalaseni“. Nimelt, kuna Telia on märkimisväärse turujõuga ettevõtja, peab ta oma kaablirendihinnad kooskõlastama TTJA-ga. Kooskõlastuse TTJA ka annab.
Paratamatult tekib Eesti niigi kalleid netipakettide hindu vaadates küsimus, miks lubab TTJA sellisel konkurentsi tapval olukorral pikki aastaid jätkuda. Roonemaa sõnul on selge, et riik ei ole suutnud sel turul konkurentsi korraldada: need hinnad, mille riik on aktsepteerinud, on absurdselt kõrged. Teisisõnu, TTJA ei saa oma tööga hakkama.
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
27.01.2025 23:41:16
|
|
|
No, meie riik on ju praktiliselt kõik svenssonitele ära müünud ja soodustanud nende tegevust nii nagu nemad heaks arvavad: Pangandus rootslaste käes (OK on kodumaiseid panku ka, mis on vaikselt üritamas turuosa endale napsata aga suurem osa turuosast on rootsi emaettevõttete käes). Side- peaaegu täielikult võõrettevõtete käes. Seadused ja maksud ka nii tehtud, et ettevõtted maksavad oma kohustusliku tulumaksu ära ja ülejäänu viivad dividendidena välja. Eesti riigile kuulub ainult energiataristu ning transpordiga seonduv taristu. Kõik muu on välisomanduses või osaliselt kahasse välisosanikega. Sellistes tingimustes ei saagi midagi muuta sest see mis on välisomaniku käes on välisomaniku käes.
OK- Euroopa direktiivid (kõlab muinasjutulisena, aga kas sel ka päriselt tõepõhi all on, ei tea) jne: Eestis ei ole sellisel tasemel seda operaatorineutraalset võrku mis seda direktiivi rakendada võimaldaks. See tähendaks tegelikult seda, et kiiremas korras tuleks igasse linnaossa ja igasse alevikku see operaatorineutraalne võrk rajada, aga vaadates kuidas Enefit määratud aastaplaane täidab ja kus võrku ehitatakse siis see pole lihtsalt realistlik. Ma tahaks tegelikult näha kuidas TTJA kui riigorgan suudaks suurt telekomi survestada muutma oma müügistrateegiat või lausa vabatahtlikult loobuma taristust. Ilmselgelt võimatu. Sest kui see oleks võimalik siis tuleks tagasi pöörata ka müügitehing ja kuulutada see seadusvastaseks- Mis aga ei päde sest tehing viidi läbi nii ammu, et sellel ajal kehtisid teised seadused ja mingitest sellistest direktiividest polnud juttugi. EU käsib taristut loovutada? Ei tea, aga ma arvan, et meie riigi tasandil enm tegelikult kedagi ei huvita see hüperkiire net. Noh, meedias on asi üles võetud ja poliitiliselt laetud aga see on ka lihtsalt võetav kui poliitiline vaht ehk siis praeguses majandussurutises tehakse nägu, et vaja midagi muuta, reaalsuses ei tehta midagi sest pole juriidiliselt enam võimalik.
Muidugi, me kõik tegelikult tahaksime kiiremat netti sest nii VDSL paketid kui ka optikapaketid on rahaliselt suht samal pulgal. Kuna 300Mbit/s ära kaotati siis seetõttu on 400Mbit/s kallim, aga arvestades seda, et selle raha eest saab põhimõtteliselt 3 korda kiiremat netti kui VDSL standardse maksimumi 100/25-ga siis on mõttekoht. 200Mbit/s on kahekordne VDSL kiirus. kõigest 3 euri kallima raha eest. Ent see jääbki unistuseks neile, kes vasevõrgu otsas istuvad.
viimati muutis BA79 27.01.2025 23:42:38, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.01.2025 23:41:54
|
|
|
Kuulge, me räägime 30 eurost kuus
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
27.01.2025 23:44:28
|
|
|
Jah, aga vahe on mitmekordne mida selle 30€ eest kuus saada võib. Ühed saavad megabiti üliodavalt, teised peavad tehnoloogiliste piirangute tõttu mitmekordselt üle maksma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.01.2025 23:49:33
|
|
|
2x kiirem pakett tuleb vähema eest kui pakk suitsu
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.01.2025 23:49:44
|
|
|
Lühidalt, hüpoteetiliselt.
Ma saan aru, et osa rahvast lausa nõuab sarnast olukorda nagu elektrivõrk ja turg?
Siin on mõned sellised luuludega postitused, et ma lisan enda oma juurde.
Kui see nii oleks, et "kaablivõrk" oleks riigi oma siis suhteliselt kindlalt ja ümmarguselt:
Interneti 1Gbit/s hind oleks meil 20-30€ ja võrgutasu oleks 45€ (riik seda endakanda kindlasti ei võtaks)
Ja see ei tähendaks karvavõrdki, et see võrgu leviala oleks ligilähedane tänasele.
Tegelikult kerge foon on sellega juba loodud, OP neutraalsel riigi toel rajatud võrgul on võrgutasu üsna märkimisväärne osa operaatori taskust. Ei ole minu voli summasid nimetada aga kuskilt on midagi varem kosta olnud.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
popcorn
Kreisi kasutaja
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.01.2025 23:58:38
|
|
|
Mis andmeid ta saadab siis?
Mul kahes kohas AX12
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
27.01.2025 23:59:37
|
|
|
Mul on TP-Linkiga palju kogemusi, rauda tuleb neil tehasest nagu Vändrast saelaudu aga softi uuendustega ja turvaparandustega nad väga tegeleda ei viitsi.
Lihtsam on uus revison välja lasta ja vana EOL’iks tunnistada.
Kui osta, siis vaata selline, millel oleks mingi kolmanda partei tarkvara tugi, OpenWRT, või mis iganes sa ise eelistad ja alustad Firmware välja vahetamisest. Muus osas toimib täitsa okeilt.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 00:03:39
|
|
|
popcorn, kui Wifi pole oluline teema, siis võiks sulle sobida see kõige odavam küll.
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.01.2025 00:07:11
|
|
|
Lingitud tplink'il pole kolmanda osapoole tuge ja ilmselt ka ei tule.
Asusel on aga wifi6 tugi openwrt probleemne.
Samas kui sa küsid siin kumba osta, siis ei ole mõtet openwrt üdlse torkidagi.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
28.01.2025 00:15:48
|
|
|
Kui Asust osta, siis mina ostaks selle listi alusel: https://www.asuswrt-merlin.net/
OpenWRT’d ma Asusele isegi ei paneks.
Aga laias laastus, tasub osta seadmeid, millele on olemas ka mingi muu Firmware võimalus, peale tootja poolse.
Siis pole sa kohe maoli, kui tootja hakkab susse lohistama uuendustega (enamus neist mingi hetk hakkavad)
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.01.2025 00:23:46
|
|
|
Mul on kodus ruutereid olnud aastast 2002 ja ainuje kord kui olen pidanud uuendama oli see kui kunagi wep polnud enam turvaline. Samas oleks võinud jätta ka siis uuendamata kuna elasin pommiaugus ja naabrini ei levinud
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
popcorn
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 03:07:48
|
|
|
Sold OUT, 1. LINK 2. LINK 3. LINK
Etz Hetkeseisuga võtan endale Archer AX23, millel on wrt tugi. 12€ rohkem. Tulevikus vähem peavalu, nagu aru saan.
KillFrenzy Soovitad jätta tootja softi ja open softi üldse mitte puutuda? Selle soovituse põhjal sobiks odavam variant.
|
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 03:24:13
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Lühidalt, hüpoteetiliselt.
Ma saan aru, et osa rahvast lausa nõuab sarnast olukorda nagu elektrivõrk ja turg?
Siin on mõned sellised luuludega postitused, et ma lisan enda oma juurde.
Kui see nii oleks, et "kaablivõrk" oleks riigi oma siis suhteliselt kindlalt ja ümmarguselt:
Interneti 1Gbit/s hind oleks meil 20-30€ ja võrgutasu oleks 45€ (riik seda endakanda kindlasti ei võtaks)
Ja see ei tähendaks karvavõrdki, et see võrgu leviala oleks ligilähedane tänasele.
Tegelikult kerge foon on sellega juba loodud, OP neutraalsel riigi toel rajatud võrgul on võrgutasu üsna märkimisväärne osa operaatori taskust. Ei ole minu voli summasid nimetada aga kuskilt on midagi varem kosta olnud. |
Nojah, kui vaadata Telia hinnakirja, siis kilomeetri pikkuse kiu rent maksab 50 eurot kuus! Võib ainult ette kujutada, kui palju selle kiu hooldamiseks ja käigus hoidmiseks Telial igakuisaelt raha kulub! Äkki peaks koduklientidelt samamoodi selle kiu kasutamise eest raha küsima, saaks veel rikkamaks?
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 08:11:40
|
|
|
-parun-, See 50€ kuus kilomeeter on teenusepakkujale nohu kui ta ühendab selle järele x arv kortermaja kliendibaasi. Isiklikult keegi seda endale ei rendiks. Eks see summa sisaldab võrgu ehituse kulu, järelvalve on väike osa. Seda ma ei tea kas see sisaldab ka seadmete ja elektri ja kogu neti kulu, ehk sisuliselt toimiv link punktist a, pubkti b. Nii nagu täna konkurendid ka omavahel teevad. Enefiti võrk tänavanurgalt mööda looklevaid õhuliine paarsada meetrit ühe kliendi jaoks ainult tühja kiudu on protsentuaalselt kolossaalne, või noh, kelle iganes op neut. võrk. See kõik on selle 27€ 100M hinna sees.
Terevisioonis taas netiteema, Tele2 esindab.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.01.2025 09:01:29
|
|
|
-parun- kirjutas: |
Nojah, kui vaadata Telia hinnakirja, siis kilomeetri pikkuse kiu rent maksab 50 eurot kuus! |
see on ju harilik ärikliendi hind, kas hulgihinnad ei ole oluliselt madalamad?
see, kas/millised seadmed, sla-d ja muud tingimised sellel on, ma ei viitsi praegu kaevama hakata aga need teenused on natukene keerulisemad kui et on kiud olemas ja sellega mingeid olulisi kulusid teenusepakkujana ei kaasne.
indrpo, kiu rent teenusena oli vanasti ikka olemasoleva võrgu baasil. uut infrat keegi vedama standardlahendusena ei hakka.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
28.01.2025 09:17:13
|
|
|
Lisaks meenub veel 2010 ehitusbuum, kus linnaääre uued arendused, sisuliselt tänaseks uued linnaosad, seal arendaja ehitas oma kulu ja kirjadega sidekanalisatsiooni välja ja pärast arenduse valmimist anti kommunikatsioonid üle trassivaldajatele - Tartu ümbrusest ei tea ühtegi teist peale toonase Elioni kellele oleks loodud kanalisatsiooni üle antud. Edasi võib igaüks ise pakkuda, kelle teenuseid nendes linnaosades pakutakse, või kuitõsine on jutt üksikul tahtjal hakata pressima muud teenusepakkujat.
Osalt tundus see loomulik, kus uue elurajooni sidearenduse võrguga ühendamise tehnilised tingimused väljastas Elion ja nende lähimasse sidekaevu/punkti. Ei tea kas teisi võrguhaldajaid võttagi oleks olnud.
Nii, et Telia monopol kasvatas ennast ka ise uute rajoonide näol. Ma ei saa väita 100% kas telia need kanalisatsioonid tasuta sai (samas Elioni/Teliat teades nemad kahjudega ei kauple - võta või jäta), aga vähemalt arendaja jutt ja huvi oli, pärast kruntide müüki kohustustest vabaneda, tänavad-tänavavalgustus anti üle vallale tasuta, vee-kanalivärk oli kohaliku veevärgi teema, mille projekteerimise&ehitamise kulud kattis arendaja, elektrivõrgu ehitas krundi kilbini Elektrilevi alltöövõtjad, arendaja maksis samuti miskid asjad kinni ja krundiostjad veel lisaks võrguga liitumistasud.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
28.01.2025 10:09:05
|
|
|
-parun-, See 50€ kuus kilomeeter on teenusepakkujale nohu kui ta ühendab selle järele x arv kortermaja kliendibaasi. Isiklikult keegi seda endale ei rendiks. Eks see summa sisaldab võrgu ehituse kulu, järelvalve on väike osa. Seda ma ei tea kas see sisaldab ka seadmete ja elektri ja kogu neti kulu, ehk sisuliselt toimiv link punktist a, pubkti b. Nii nagu täna konkurendid ka omavahel teevad. Enefiti võrk tänavanurgalt mööda looklevaid õhuliine paarsada meetrit ühe kliendi jaoks ainult tühja kiudu on protsentuaalselt kolossaalne, või noh, kelle iganes op neut. võrk. See kõik on selle 27€ 100M hinna sees.
Terevisioonis taas netiteema, Tele2 esindab. |
Miks sa nüüd räägid jälle kortermajast? Kui näiteks Elisa tahab minu eramajas pakkuda kiiret internetti, siis peab ta kiu selle hinnaga Telialt rentima minu jaoks. Ja tulemuseks ongi absurdne hind ja konkurents on välistatud...
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.01.2025 10:30:52
|
|
|
-parun- kirjutas: |
Terevisioonis taas netiteema, Tele2 esindab. |
Miks sa nüüd räägid jälle kortermajast? Kui näiteks Elisa tahab minu eramajas pakkuda kiiret internetti, siis peab ta kiu selle hinnaga Telialt rentima minu jaoks. Ja tulemuseks ongi absurdne hind ja konkurents on välistatud... |
Telia ju ehitas selle kiu sulle eramajja? See ei olnud teps mitte tasuta. Kuigi jah, vase asenduseks tegi Telia kliendi jaoks kõik 0€ eest. Ainult kiudu rentida Telia PON võrgul ei saa.
Elisa saab teenust läbi Telia infra pakkuda. Sisuliselt lükatakse "serverikeskuses" läbi võrguseadmete sinu Telia ONTi Elisa "VLAN" ja saad omale Elisa ruuteri otsa pista. On tehtud.
Samas on Elisal, Tele2l samuti võimalik kiude majadesse ehitada, on ju meeletult maju kus ei ole veel fiibrit. See ei ole põhjendus, et Telial on märgatav turuosa, see turuosa on rajatud investeeringutega mis peavad ennast pikema aja jooksul ära tasuma, ei ole nii, et las "loll Telia" tegeleb selle võrgu ehitamise ja haldamisega ja andku oma infra eri soodushinnaga teistele kasutada. See ei ole mingi munitsipaalvõrk. Ja pealegi, jube must pilt on maalitud, et justkui Telia omaks mingit taevast sülle kukkunud võrku. Olen näinud piisavalt maju ja uusarendusi kus on AINULT STV, ainult Elisa jne. ning maja/arendaja keeldub Teliat piirkonda lubamast, isegi kui see tehtaks investeeringuna.
Ma toon ühe hea näite, renoveeri oma maja ära, ma tulen üürin su elamises ühte tuba 50€ kuus ja sa "pead" seda tegema, maksad ise ka elektri ja kütte eest.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.01.2025 10:53:56
|
|
|
see turuosa ei ole aga rajatud telia inv. vaid euroliidu jt. rahadega, katsu sellest juba aru saada. 50milli jutt on ainult suusoojaks. keegi seda ju ei kontrolli
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
28.01.2025 12:02:14
|
|
|
popcorn kirjutas: |
Sold OUT, 1. LINK 2. LINK 3. LINK
Etz Hetkeseisuga võtan endale Archer AX23, millel on wrt tugi. 12€ rohkem. Tulevikus vähem peavalu, nagu aru saan.
KillFrenzy Soovitad jätta tootja softi ja open softi üldse mitte puutuda? Selle soovituse põhjal sobiks odavam variant. |
Absoluutselt mitte halva pärast, aga kui sa siin küsid openwrt kohta, siis see pole sinu jaoks.
Teiseks nagu mainisin, wifi6 ja openwrt on probleemne. Võta lahti suvaline openwrt teema wifi6 kohta, pmst. kõigil mingi ikaldus.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|